Niksha 249 Napisano pre 4 sati Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan On 11/4/2025 at 3:04 PM, Robi said: Osmo Action 6 ? LINK DJI Confirms November 18 Osmo Action 6 Launch With US Market Access DRONEXL.CO DJI posted teaser images across its social media channels today announcing a November 18, 2025 product launch event at 12... čekamo 18.11 Ja sam spreman da je pazarim čim se pojavi kod nas. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 9596 Napisano pre 3 sati BJB Maxi Scooter Club, 6567 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ima nas još zainteresovanih Taman da uparim 360 one inch, Osmo 6 sa (skoro) 1 inč senzorom i dolazeći Mini 5 pro sa 1 inč senzorom Da budem pošten, sem ove 360 koja nije našla primenu u poslu kojim se bavim, ostane jednoinčne drangulije ću prvenstveno koristiti za pos'o... a možda koji put i na putovanjima i vožnjicama... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robi 829 Napisano pre 3 sati Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Becej Motocikl: FJR1300A Prijavi odgovor kao problematičan 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 3356 Napisano pre 3 sati ODUSTO OD DIJETE, 2928 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja čekam popuste pa da mi drugarica donese iz Austrije, Osmo action 5, adventure combo bundle. Koliko je ova šestica kvalitetnija od 5 , da vidim cenu pa da razmislim o novom modelu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 2652 Napisano pre 3 sati BJB Maxi Scooter Club, 941 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan "Kvalitetnija" nije svakako, iste su.. biće veći senzor - bolja slika u LL i dinamicki opseg. Za ono za šta se kamere koriste na ovakvom forumu - slab apgrejd, sem ko baš voli Moja preporuka trenutno je Action 4 i od dodataka ND filteri, mikrofon i edukacija - to će mnogo više da doprinese kvalitetu nego novija kamera. Pritom su i oni malo skrenuli s podešavanjima na auto modu, sve gore i gore kroz generacije. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8121 Napisano pre 3 sati (promenjeno) Drug član, 2736 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ok @andrej. kad si već tu - daj malo edukacije :) Daj neki resurs, da pročitam, da pogledam - o osnovnim podešavanjima za naše potrebe. Još nisam ni upalio kameru posle kupovine ! Dalje, da li ti ND filteri sa temua rade posao ? Vidim baš je velika razlika u ceni ... I za kraj. Primetim ovaj video, baš mi se dopao. Pa pitam u komentarima šta kako - i čovek mi napiše. Ali mora li sve ovako, post produkcija itd. Šta se time dobija i koliko ? Konkretno ovo oko stabilizacije ... U suštini mene zanima kako sa najmanje truda da dobijem solidne rezultate sa Action 4 Quote Ahaaa, to je super pitanje! Kamera • DJI Osmo Action 5 Pro • ND16 filter • Rezolucija: Wide, 4:3, bez stabilizacije, 60fps, 1/120 ISO Mikrofon • DJI Mic Mini Post produkcija • Stabilizacija sa Gyroflow (kad se snima sa wide 4:3 bez stabilizacije DJI generiše metapodatke za stabilizaciju koje Gyroflow može da čita i napravi svoju stabilizaciju koja se exportuje u 16:9) • Editovanje sa Davinci Resolve (stabilizirane snimke kasnije povežem i exportujem u 16:9 4k) Pozdrav! Promenio pre 3 sati član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 3356 Napisano pre 3 sati ODUSTO OD DIJETE, 2928 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ajd da vidim i cene za 4 ako je takva priča, koristim kameru na vožnjama, odmoru i slično. Ništa zahtevno ne tražim od kamere. Čekam 28.11 da mi ona poruči. Ona se razume u te on-line kupovine i ima neke kartice sa popustima, znam da uvek nađe jeftinije nego što ja iskopam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 2652 Napisano pre 1 sat (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 941 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan @živke Paaa.. sve je dobro napisao Jednostavniji setup koji bih ja uradio: 1. Stabilizacija na RockSteady (ne +). Samim tim je video već u 16:9 - nemaš ništa u post produkciji 2. FOV možeš probati Wide i Ultra Wide, vidiš šta ti se više svidja. 3. Normal kolor profil - nemaš ništa u post produkciji 4. Manuelna ekspozicija, ISO na minimum. Shutterspeed na 1/60 ako snimaš u 30fps, 1/120 ako snimaš u 60fps. Zbog ovoga i trebaju ND filteri - ako probaš ovo bez, dobićes belu sliku napolju preko dana 5. Što se tiče frejmova probaj oba - dosta ljudi voli isključivo 60 (pogotovo za akciju), ja više volim 30, subjektivno 6. Mikrofon (ako se dobro sećam spominjao si da si uzeo neki) zavisi jel hoćeš da pričaš u snimku ili ti treba za zvuk motora, opet mislim da ne moraš ništa čačkati u postu za početak (ako je neki od ovih DJI). Sa ovakvim setupom ti posle snimanja ostane samo da iseckaš i spojiš video, i dodaš muziku ako hoćeš. Za to može da posluži i CapCut, iMovie itd. E sad, DaVinci Resolve ima besplatnu verziju, nije prekomplikovan, tako da možda nije loše s njim krenuti ako imaš bilo kakvih ambicija da unaprediš to posle što se tiče color gradinga. Realno najbitnija stavka ovde - 90% toga što ti se svidja u ovom snimku što si okačio je ovo pod 4, pošto bez ND filtera mora shutter speed na auto, ode na 1/4000 i slično, i onda nije to to što se tiče pokreta. I zvuk, ovo ne može bez dodatnog mikrofona Što se tiče samih filtera, rade svi posao što se tiče zatamnjenja slike, ali opet treba da bude i kvalitetno staklo na njemu da ne zajebe oštrinu, ne razmrlja ništa.. Ne znam koja je razlika u ceni, ako uzimaš s Temua i sl gledaj da su neki najbolje ocenjeni. Vidimo se u nedelju nadam se, možemo pročačkati podešavanja ako treba nešto Promenio pre 1 sat član andrej. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...