Jump to content

Moto Zajednica

Oprema i prtljag za visednevno putovanje motorom

Recommended Posts

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: BMW F650 GS

Naisao sam u ribolovackoj prodavnici na neko cebe kao za kamp i svidelo mi se sto moze bas lepo da se spakuje pa ne zauzima prostor ali zato je dosta tanko.Prodavac mi reko da je od neznam kakvog materijala al da je bas toplo.Posto obicno nosim cebe koje zauzima xxx prostora jel ima neko da je kupovao te da mi kaze dal se to isplati uzeti?Mislim kupiti....  :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 227 postova

(E vala je tu bas mogla i neka cokoladica da stane! A ne da padas mrtav gladan po crnogorskim zabitima!  P.S. Usput hvala za taj putopis.)

Nego:

Ciji je proizvod ta repna torba na Kawasakiju i ima li to (ili takvo nesto) da se kupi kod nas? (I da li je bas repna torba ili si nesto adaptirao?)

I kad se to tako stavi na rep i veze, da li veze (kaisevi ili sta vec) grebu lak? (Ili nisi ni obracao paznju?)

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

Obracao sam paznju maksimalno na lak i vezivanje....najobicniji ranac sa buvljaka...mrezica za motor pazljivo zakacena i nema problema.....

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Danas sam kupio skaru. Prvenstveno mi je trebala resetka ali sam uzeo u kompletu. Staje bez problema u kofer koji planiram da montiram. Jedino moram da isecem ovu drsku. Dimenzija je 40*25 cm. Cena je 550 dinara za komplet. Prodavac mi je preporucio ove resetkaste jer one zicane su slabijeg kvaliteta.

uaQ9a_img5805f.jpg

Cewjn_img5807.jpg

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

POLO? POLO?

radi li neko sa polom,kao sekula sa louisom??

https://www.polo-motorrad.de/de/zelt-6-30-jahre-polo.html

deluje mi da je dupli?!  ???

nadjoh nesto ali kako do njega?? :(

http://www.limundo.com/kupovina/Sportska-oprema/Kamp-oprema/Satori/Sator-za-4-osobe-/1322956

jel to ovo isto?

• Svrati ponekad, 417 postova
  • Motocikl: CF Moto V5

Pristojna jedna veličina  ;)...Kolko vidim ima samo šeširić na vrhu,al' mi se čini da nije dupli...Što znači,malo li se nasloniš o zidove,guzica moš' da bidne mokra!  ;D

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Evo kako moj motocikl izgleda sa koferima, nemoj te me pitati gde je treci jer i ja bi voleo da znam...

n1055993434_30230116_8064289.jpg

Ove godine mi se jedan od dva srafa koji drzi nosace kofera  na putu od Umaga prema Crnoj Gori polomio do navoja pa sam bio u frci da ne pukne i drugi jer bi otpao kofer a povukao bi me u pakao pa sam ih preraspodelio i vozio sam centralni i jedan bocni......

30721_1346969388391_1055993434_30824688_460240_n.jpg

E sad posto TDM ima Maxiu onda njegov mogu da stavim na DR i imam sva 3

Sad mi trebaju samo nosaci bocnih za TDM i stavicu moja 2 sa DR da mi budu bocni i tako obadva motocikla imaju 3 komada koje cu po potrebi da nosim.......e sad ce neko da kaze da su ova dva plava Givija staromodna za TDM ( sem cetralne Maxie ) ali ja nisam fenser i picajzla pa mi njihova staromodnos uopste ne smata...bitno je da su pouzdani i potpuno ispravni i mogu na kraj sveta....

27871_1357661455686_1055993434_30847516_708633_n.jpg

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Znaci svu tezinu sam stavio na centraln kofer a na mesto bocnog ( tu mi je bio polomljen sraf ) koji nisam mogao da namestim na putu posto je navoj ostao unutra. Tu sam stavio vrecu za spavanje....

30721_1347394319014_1055993434_30825478_3806402_n.jpg

A ovaj sator smo nosili i ne verujem da je tezi od 3...4  kilograma, doduse nije ni nesto velik ali sasvim dovoljno da se zastitimo od padavina, ali posto nije nista padalo ja sam spavao napolju u vreci a Toucutter je baskario sam u satoru......

29232_1330850185421_1055993434_30792949_2341468_n.jpg

• U prolazu, 78 postova
  • Motocikl: Keeway speed 150-2007,Kawasaki GPZ 500S-1996

Odgovor za Vurdu.Ako je to onaj sator sto se sam rasklapa mislim da se zove Kecua, mogu da ti kazem da je nepraktican za nosenje na motoru jer je kao spakovan dosta velikih dimenzija.Inace je hit na zapadu ali ga nose ljudi koji imaju kola.Za motor ti treba sator kako ih ja zovem pecaroski a to je sator 2-4 kg. za dve osobe.Tezina zavisi od toga dali je jednoslojan ili dvoslojan i dali ima predsoblje.Ja ti iz licnog iskustva savetujem sator sa predsobljem jer mozes da spremas hranu i da drzis visak stvari.Pogledaj u Metrou, Home marketu  i ostalim hiper marketima satore, stvarno nemas potrebe za skupim satorm jer ga koristis samo leti.Ako te jos nesto zanima iz ove oblasti slobodno pitaj jer imam visegodisnje iskustvo iz sveta alpinizma.Pozdrav!

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F

Ajde da cujem misljenje iskusnih o ovom modelu? Ima ga u Mercatoru po ceni od cca RSD. 4.000,00  Ono sto mi je zapolo za oko jeste da je jako malih dimezija kada se spakuje.

http://www.mckinley.eu/products/enduro-ultra-light_233

Veoma lepo izgleda a i cena mu je ok.Jedino trebas proveriti izdrzljivost na kisu to pise na svakom satoru  to je jako vazno.Inace ima da curi na sve strane  ;D

Ja bih ti radije preporucio ovaj ako ima i on http://www.mckinley.eu/products/venture-3_231#detail

Jako je praktican,cizme i prljavu gardarobu ostavljas u predsoblju,a kad kisica pada mozes i da kuvas prirucno tu  ;D

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

Veoma lepo izgleda a i cena mu je ok.Jedino trebas proveriti izdrzljivost na kisu to pise na svakom satoru  to je jako vazno.

Water resistance: Outer skin: PU 3.000 mm; Floor: PU 3.000 mm; all seams are taped

Trebalo bi da izdrzi dobru kisu bez vecih problema.

• Svrati ponekad, 253 postova
  • Motocikl: Suzuki Intruder VS 800

• Zainteresovan, 655 postova

Ajde da cujem misljenje iskusnih o ovom modelu? Ima ga u Mercatoru po ceni od cca RSD. 4.000,00  Ono sto mi je zapolo za oko jeste da je jako malih dimezija kada se spakuje.

http://www.mckinley.eu/products/enduro-ultra-light_233

Veoma lepo izgleda a i cena mu je ok.Jedino trebas proveriti izdrzljivost na kisu to pise na svakom satoru  to je jako vazno.Inace ima da curi na sve strane  ;D

Ja bih ti radije preporucio ovaj ako ima i on http://www.mckinley.eu/products/venture-3_231#detail

Jako je praktican,cizme i prljavu gardarobu ostavljas u predsoblju,a kad kisica pada mozes i da kuvas prirucno tu  ;D

Slazem se sa tobom, ovaj koji si postavio je stvarno jako praktican jedino sto bih morao da vidim koliko je to cudo kad se spakuje  ;) Vozim R-a pa imam jako veliki problem za pakovanje stvari na njega  :-[ Jos ako se uzme u obzir i da retko kada putujem sam na njemu mozes misliti

• Zainteresovan, 655 postova

Veoma lepo izgleda a i cena mu je ok.Jedino trebas proveriti izdrzljivost na kisu to pise na svakom satoru  to je jako vazno.

Water resistance: Outer skin: PU 3.000 mm; Floor: PU 3.000 mm; all seams are taped

Trebalo bi da izdrzi dobru kisu bez vecih problema.

video sam ove podatke za kisu na sajtu ali nisam imao pojma sta znace. U stvari ne znam ni sad  ??? ali ovo da bi trebalo da izdrzi dobru kisu je valjda dovoljno dobro....  :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja