Jump to content

Moto Zajednica

Гину „комарци” на улицама

Recommended Posts

  • Rider on the storm, 1272 postova
  • Lokacija: Dojčland
  • Motocikl: Pesadinac

Гину „комарци” на улицама

 

У току прошле године возачи двоточкаша учествовали су у 3.647 саобраћајних незгода, у којима је 108 особа погинуло

 

 

У саобраћајним несрећама на српским путевима, и поред бројних апела надлежних, веома је изражено учешће бицикала са мотором и мотоцикала, показала је анализа безбедности саобраћаја МУП-а Србије. Последице ових саобраћајних удеса су често кобне, како по саме возаче тако и по особе које се превозе са њима. 

 

Само у току дана у главном граду, прекјуче, повређено је чак пет моториста, на својим „зујалицама” или „комарцима” како их зову.

 

Теретњак шабачке регистрације којим је управљао Небојша О. ударио је, недалеко од куле Небојша у Београду, мотористу Милоша П. (58) који се кретао ка граду. Од силине удара возач мотора избачен је са свог двоточкаша и са тешким повредама колима Хитне помоћи превезен у Ургентни центар. На углу Његошеве и Улице Алексе Ненадовића у саобраћајној несрећи тешко је повређен Душан В. (21) у тренутку када је на њега док је управљао скутером својим возилом „налетео” Д. К. (27).

 

Услед неопрезне вожње са скутера је у Пауновој улици на Бањици пао мотоциклиста који се лакше повредио. Скоро идентична незгода догодила се и седамнаестогодишњаку испред ресторана „Мекдоналдс” на Цераку. У удесу аутомобила и мотора у Булевару краља Александра лакше је повређен шеснаестогодишњи С. К.

 

Према подацима саобраћајне полиције, у току прошле године возачи двоточкаша учествовали су у 3.647 саобраћајних незгода, у којима је 108 особа погинуло, док је 3.154 повређено. Од укупног броја саобраћајних несрећа, више од 50 одсто изазвали су управо возачи ових возила, непоштујући прописе о безбедности саобраћаја. У њима су погинуле 54 особе, а 1.808 повређено.

 

Због непоштовања саобраћајних прописа од стране других учесника у саобраћају, у прошлој години погинула су 54 возача мотоцикла и бицикла са мотором, док је 1.346 повређено.

 

– Најчешћи узроци саобраћајних несрећа у којима учествују возачи бицикала са мотором су непрописно кретање по коловозу, укључивање и искључивање из саобраћаја, некоришћење бициклистичке стазе или траке, непоштовање саобраћајне сигнализације посебно у раскрсницама, управљање неосветљеним бициклом са мотором ноћуи у условима смањене видљивости и вожња под дејством алкохола – наводе у полицији.

 

У полицији напомињу да мотоциклисти, посебно они млађи у жељи да се докажу пред својим вршњацима, најчешће страдају услед прекорачења дозвољене брзине, непоштовања саобраћајне сигнализације посебно у раскрсницама, непрописног мењања саобраћајних трака и вожње у алкохолисаном стању. 

 

Често су за трагичне последице удеса у којима страдају мотористи одговорни други учесници у саобраћају, што показује да саобраћајна култура овдашњих возача није на завидном нивоу. Они најчешће, како наводе у полицији, немају стрпљења да уступе право првенства пролаза двоточкашима, али често и непрописно претичу и скрећу.

 

– Последице настале у овим саобраћајним незгодама знатно су теже, због некоришћења заштитне кациге од возача и других особа која се превозе бициклом са мотором и мотоциклом – наглашавају у полицији.

 

 

Preuzeto sa Politikinog sajta (http://www.politika.co.yu/rubrike/Hronika/Ginu-komarci-na-ulicama.sr.html)

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Vlasnik sajta, 5341 postova
  • Lokacija: Beograd, Srbija
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

"Komarci"? Bolje bi bilo da je taj novinar napisao neki apel svima da se obrati vise paznje na motoriste ili da je ukljucio mozak da smisli par konkretnih saveta automobilistima, nego sto nas je prekrstio u "komarce"... Bezveze.  ???

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 542 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Honda CBF 1000

ginu komarci ko muve... ::)

 

Stvarno, sto ne naprave neku akciju ili apel sto kaze Pablo nego se pro******ju bezveze...

 

Ovaj clanak, osim navedene statistike, nema veze s mozgom i ne verujem da ce ijedan vozac automobila da ga dozivi drugacije od obicnog nabrajanja nesreca.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja