Rider000 2418 Napisano Octobar 21, 2023 Drug član, 1648 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, Blaza je napisao: Juče ceo dan na motoru, skoro 700 km (675), i ni jedna kritična situacija ! Ima nade za nas ! Meni to kad se desi, stanem, ustinem se da vidim da slucajno nije san. Salu na stranu, imao sam par situacija da ljudi hoce da izadju iz sporedne ulice/puta. Jako je bitno da smo dobro pozicionirani u tom momentu. O brzini da ne govorim. Pogled u prednje tockove pa u vozaca. Krenu da izlaze, malo se mrdnem i skapiraju me. Ima vise onih koji obracaju paznju od onih koje zabole. Samo jos mnogoo treba poraditi na podizanju svesti o bezbednosti u saobracaju... Neki dan kamion ispred mene uredno skrece levo, dao covek zmigavac na vreme, kako on skrece ja nastavljam pravo, tek sto sam ga prosao, detonacija, udar vazduha u mene, puce mu guma. Pišti levo uvo, ogluveh. Sad me strah na semaforu stati paralelno s kamionom... Najbitnije, pogotovo u gradskoj voznji je sa da se uvek ima prostora za blagovremenu reakciju, tako je najbezbednije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 14828 Napisano Octobar 21, 2023 Ne silazi, 3221 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Ranko, bilo je od ujutro Bgd, pa Srbija, pa Srpska, pa Federacija. I nazad... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6915 Napisano Octobar 21, 2023 Ne silazi, 3119 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Neki dan neko pisao da mu klinac na bajsu izleteo ili tako nesto. Nije mi jasno gde zuri, svirao sam mu, psovao sam sve redom ma ni da me pogledao. https://youtu.be/WtfUTiqbWU0?si=u6RyY9FfkXIg4UMt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 6202 Napisano Octobar 21, 2023 Drug član, 1248 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Blaza je napisao: Juče ceo dan na motoru, skoro 700 km (675), i ni jedna kritična situacija ! Ima nade za nas ! To jedino ako si stavio motor na prikolicu tih 700km 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12555 Napisano Octobar 21, 2023 Ne silazi, 2957 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Danas u automobilu po gradu dva izletanja uz ne postovanje prvenstva,zavrseno uz moje kocenje i sirenu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kimi94 29 Napisano Octobar 23, 2023 U prolazu, 54 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sasvim običan dan. Nije bitno da li je trougao ili prvenstvo uspori na raskrsnicama. Muka mi je od izletanja ljudi,kao muva bez glave. Gde se toliko žuri? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6915 Napisano Octobar 23, 2023 Ne silazi, 3119 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravili na liniju preglednosti a kad izlete obavezno cela hauba izadje posto gospodu mrzi da se malo nagne napred iz sedista da osmotri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3551 Napisano Octobar 23, 2023 Drug član, 1492 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan On 10/21/2023 at 1:05 PM, RankoBg87 said: Neki dan neko pisao da mu klinac na bajsu izleteo ili tako nesto. Nije mi jasno gde zuri, svirao sam mu, psovao sam sve redom ma ni da me pogledao. https://youtu.be/WtfUTiqbWU0?si=u6RyY9FfkXIg4UMt Sto zaobidje opela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6915 Napisano Octobar 23, 2023 Ne silazi, 3119 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Bezim od korozije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3551 Napisano Octobar 23, 2023 Drug član, 1492 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan To je uredu, al valja i decu zaobilaziti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 7983 Napisano Octobar 23, 2023 Drug član, 2280 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Nece decu korozija 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6915 Napisano Octobar 24, 2023 Ne silazi, 3119 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ima tu mesta preko metar, gazio sam liniju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 12470 Napisano Octobar 24, 2023 4_tocka_i_karoserija, 2370 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, kimi94 je napisao: Sasvim običan dan. Nije bitno da li je trougao ili prvenstvo uspori na raskrsnicama. Muka mi je od izletanja ljudi,kao muva bez glave. Gde se toliko žuri? Mislim da to više uopšte nije stvar žurbe već se odomaćilo da je sasvim normalno da se izađe iz sporedne ulice/sa parkinga ako procene da onaj ko je na glavnom putu ima vremena da prikoči. Ako obratite pažnju (ako imate prilike), videćete da se 90% ljudi tako uključuje - ja živim uz Ibarsku i to gledam svakodnevno. Bukvalno, ljudima je sasvim normalno da izlaze na Ibarsku tako što teraju one koji su već na njoj da uspore - ono, ne baš da bude izletanje, već "samo" da onaj ko ima prednost mora da uspori. To je praktično opšteprihvaćeno ponašanje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 7983 Napisano Octobar 24, 2023 Drug član, 2280 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Sebicnost i samozivost povezani sa bezobrazlukom 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Octobar 24, 2023 Prijavi odgovor kao problematičan Pa da. Ili u prevodu razmisljaju - ja izlazim, pa nek me lupi ako mu nije stalo do zivota. To je taj mozak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 7983 Napisano Octobar 24, 2023 Drug član, 2280 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Maglenke na motoru definitivno mnogo znace, dosta manje iskakaca iz sporednih ulica ima kad ih upalim. Izgleda da imaju dobar uticaj na psihu, nije sve jedno kad vide 3 svetla u odnosu na jedno 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MrD 2286 Napisano Octobar 24, 2023 Zainteresovan, 260 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, zaludan je napisao: Mislim da to više uopšte nije stvar žurbe već se odomaćilo da je sasvim normalno da se izađe iz sporedne ulice/sa parkinga ako procene da onaj ko je na glavnom putu ima vremena da prikoči. Upravo tako. Juče mi u Bulevaru Milutina Milankovića tako iskoči Pasat karavan. Potpuno bez razloga. Ispred mene nikog, iza mene nikog. Na izlazu iz bloka (ima trougao) je samo zastao na trenutak, pa krenuo dijagonalno preko dve trake. Kao mačka kad čeka da auto naiđe, pa pretrči baš ispred njega... s tim što ovaj nije pretrčao, nego se vukao 20 kmh (jer nije startan). Nije isključeno da me nije video (problem sa vidom), mada ne verujem. Već je bio sumrak, a motor sa maglenkama na praznom bulevaru je prilično uočljiv ... ali kaš što kažeš, deluje da je čiča procenio da ide nešto malo što mora da stane. Sreća je što sam to očekivao. Iz edukativnih razloga sam mu svirao i ablendovao u nadi da će sledeći put možda i razmisliti, mada ne verujem da to ima ikakvog uticaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mornar85 68 Napisano Octobar 24, 2023 U prolazu, 43 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XJ600 Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Возио ауто за викенд по Београду, и сад има нека фора кад се праве улице да се две траке споје у једну, прилично дебилно, онда су обесмишљене те две траке, ал ајд сад. И сад по правилу у ту једну би требало да се убацује наизменично, али јоооок важи правило безобразног. Исто тако ако треба да се преусмерим у траку за десно или лево стишћу гас да не дозволе, у фазону нећеш ти ни лево ни десно, не дам ти ја. Питах неку београђанку, био отворен прозор, шта сад, браниш ми да изађем на аутопут? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 3200 Napisano Octobar 24, 2023 Drug član, 1093 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Generalno smo se svi izbezobrazili, pokvarili, ppstali netolerantni, samoživi... Zapravo ne SVI, ali je sve više paćenika koji ne uključuju mozak da razmisle o posledicama svog ponašanja.Jutros na magistrali, negde oko Lazare ca, putujem ka BG, krwće auto ispred mene da pretiče na dugačkom pravcu, nastavlja da obilazi autobus i sa kraja pravca iz kontra smera se pojavljuje šleper, i sam dobro gazi. Ni jednog momenta nije pokušao da se malo pomeri, ukoči, ama ulagano bar... Nekao da ga nije briga... Projuri pored mene kao furija...Pa ako je čovek ppgrešio u proceni treba li sad da ga ubijemo, pregazimo kao ništa...Ne razumem i ne želim da razumem.Ja bre mačku ili psa kad vidim na putu kočim i propuštam. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MrD 2286 Napisano Octobar 24, 2023 Zainteresovan, 260 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT Prijavi odgovor kao problematičan Čist bezobrazluk, tj. odsustvo obzira prema drugima. Ne u saobraćaju, nego svuda. U saobraćaju se to samo bolje vidi, jer je tako očigledno. Možda bezobraznih i nema toliko mnogo, ali je tih npr. 5-10% toliko uočljivo, jer ostale koji su OK normalno i ne primećuješ. 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8960 Napisano Octobar 24, 2023 Drug član, 3073 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, MrD said: Možda bezobraznih i nema toliko mnogo, ali je tih npr. 5-10% toliko uočljivo, jer ostale koji su OK normalno i ne primećuješ. Isto to sam skoro ja razmišljao a vezano za đubre i divlje deponije. Isti taj procenat od 5 ili 10% baca đubre gde stigne - ali nam zato celi gradovi, sela i putevi izgledaju kao cigan male. A mi smo se toliko navikli na to da i ne primećujemo više... 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6091 Napisano Octobar 24, 2023 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, MrD je napisao: Sreća je što sam to očekivao Uvek to ocekujem,al imam neki utisak da sto god vise ocekujem vise se i desava,a opet plasim se da ako se opustim da me neko ne pokupi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 12470 Napisano Octobar 24, 2023 4_tocka_i_karoserija, 2370 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan I, ne znam kako i zašto, ali ja imam utisak da je to stvarno samo kod nas tako, da nije čak ni stvar "regiona". U Bosnu i CG idem redovno, i tamo nije tako. U Hrvatskoj sam samo ove godine bio, i to samo jednom, većim delom autoputem, i možda 200km lokalno, nisam video ništa slično, što bi kod nas bilo više nego dovoljno da se vidi. Doduše, idem redovno kroz Hrvatsku od Batrovaca do Gunje/Brčkog, ali tamo generalno ima malo saobraćaja, i nikad ništa slično ne videh. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14042 Napisano Octobar 24, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Bokes je napisao: iz kontra smera se pojavljuje šleper, i sam dobro gazi. Ni jednog momenta nije pokušao da se malo pomeri, ukoči Vrzino kolo, igranka bez kraja i primera bezbroj. Viline vode prepune magacina po sporednim ulicama, sta mislis koliko vremena treba sleperu da krene iz mesta i iz poprecne ulice skrene u levo i izvuce i makne prikolicu u svoju traku. Mnogo .... A niko neca NE da stane nego samo da digne nogu sa gasa i uspori i njemu da fore za izlaz. Ne branim kamiondziju nego eto jedan od razloga za njegovo ponasanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 294 Napisano Octobar 24, 2023 Zainteresovan, 732 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, zaludan je napisao: CG idem redovno, i tamo nije tako. U Hrvatskoj sam samo ove godine bio, U CG ne idem, a svidja mi se zemlja, jer mi nije dobro kad pocnu da se bahate po krivinama, preticanjem i kome je veci. U HR, sticajem okolnosti, idem cesce i tamo je alkohol pa noga na gasu bas veliki problem. Pokusali su kamerama, ali nije uspelo. Lokalci najvise divljaju pa koga zadesi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...