Alexandra995 7086 Napisano Septembar 21 Drug član, 1680 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan Evo juče sam bila bahata, na Tresibabi je ograničenje na serpentinama 30, ja sam prošla sa 40 po satu, što će reći da sam par km/h bila u prekoračenju... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 4298 Napisano Septembar 21 Drug član, 1351 postova Lokacija: New Now Motocikl: B King Prijavi odgovor kao problematičan Tresibaba se vozi 140 i ni km ispod 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 7086 Napisano Septembar 21 Drug član, 1680 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, PremieRacing je napisao: Tresibaba se vozi 140 i ni km ispod Ko je poznaje... ja lagano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 20538 Napisano Septembar 21 Ne silazi, 1538 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih svima vama koji sečete krivine i prelazite u tudju traku oduzimao dozvole za stalno i vozila stavljao u prese 1 1 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Flesh 48 Napisano Septembar 21 U prolazu, 40 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih svima vama koji sečete krivine i prelazite u tudju traku oduzimao dozvole za stalno i vozila stavljao u preseIsto 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 13585 Napisano Septembar 21 4_tocka_i_karoserija, 2568 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, piki je napisao: Ja bih svima vama koji sečete krivine i prelazite u tudju traku oduzimao dozvole za stalno i vozila stavljao u prese Ajd sad - zašto? Ako kažem da to radim isključivo u preglednim krivinama, da nikad nikog ni na koji način nisam naterao da koriguje svoju vožnju, ni na koji način nisam nikog ni ugrozio (ni sebe, ni druge), u čemu je problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 2392 Napisano Septembar 21 Drug član, 1234 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Pa nema problema. Skroz nebitno na mnogim putevima, kada nema nikog i pregledno je, mozes sta hoces - motorom pogotovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 20538 Napisano Septembar 21 Ne silazi, 1538 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan pre 55 minuta, zaludan je napisao: Ajd sad - zašto? Ako kažem da to radim isključivo u preglednim krivinama, da nikad nikog ni na koji način nisam naterao da koriguje svoju vožnju, ni na koji način nisam nikog ni ugrozio (ni sebe, ni druge), u čemu je problem? već sam ti pisao pre par godina kad se isto ovo spomenulo, ti mislis da si sam i da nema nikog a ja vozim iza tebe motorom i stigao sam te u par sekundi i ne mogu da te obidjem dok ti ne ukapiraš za par stotina metara da sam ja iza tebe. Ili se sretnes sa nekim ko vozi isto kao ti i misli da je bezbedno a dve stvari u istom prostoru ne mogu postojati u isto vreme , bar u ovom poznatom univerzumu, a da ne bude kurcšlus. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 13585 Napisano Septembar 21 4_tocka_i_karoserija, 2568 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan I tad sam rekao (ne znam da li tebi ili nekom drugom) pa ću opet. Kako tačno se sretnem s nekim u preglednoj krivini? Kako tačno mi se ti tolikom brzinom približiš da ja nisam registrovao da si tu? Ili se podrazumeva da ja (ne ja konkretno, nego "onaj drugi") ne umem da vozim, ne vidim, ne gledam, ne pazim, nemam prostornu orijentaciju, a baš ti (opet, ne konkretno ti, nego bilo ko na motoru ili iz suprotnog pravca) imaš, paziš, vidiš, i samo ja mogu da prouzrokujem opasnu situaciju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 10241 Napisano Septembar 21 Ne silazi, 3435 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan I onaj što zavrće 130 u zoni škole je isto ubeđen da je vrhunski vozač, da nema nikog u blizini, da kontroliše situaciju i da nikog ne ugrožava. 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 13585 Napisano Septembar 21 4_tocka_i_karoserija, 2568 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, živke je napisao: I onaj što zavrće 130 u zoni škole je isto ubeđen da je vrhunski vozač, da nema nikog u blizini, da kontroliše situaciju i da nikog ne ugrožava. Porediš zavrtanje gasa u gradu, sa sečenjem krivine na praznom putu? E jbg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 11289 Napisano Septembar 21 Drug član, 1104 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Svi su oni, takvi kao ti i tebi slični, mislili da je prazno i da drže sve pod kontrolom, pa sam im ja naišao u susret i eto tenzije i potencijalnog problema bespotrebno. Kakvi su vam to debilni stavovi, procenjujem ima li nekoga pa sečem!? Šta će biti kad jednom previdiš, a ti u suprotnoj traci? Pandam onima koji gledaju ima li koga pa procenjuju da li će dati migavac? Primitivizam i potpuni promašaj u proceni da u tome "nema problema". Kretenski pristup skroz. Toliko od mene. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 11289 Napisano Septembar 21 Drug član, 1104 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, zaludan said: I odgovorno tvrdim da nikad nikog nisam naterao da koči ili menja putanju u krivini zbog mene. Ne znam samo kako ovako nešto možeš da tvrdiš gledajući samo iz svog ugla? Svataš li koliko ti je pristup primitivan i ograničen? Jedini kriterijum ti je da se niste sudarili u toj tvojoj zajebanciji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 10241 Napisano Septembar 21 Ne silazi, 3435 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 34 minutes ago, zaludan said: Porediš zavrtanje gasa u gradu, sa sečenjem krivine na praznom putu? E jbg. Ne. Mašiš poentu, ali nemam više volje da objašnjavam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 18533 Napisano Septembar 21 Integrisan, 9895 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sećam se teme gde se vodila ta polemika oko seckanja krivine. Samde ću reći da sam 2x doživeo da nisam primetio, spazio, uočio kolegu ili "kolegu" bajkera iza sebe jer se isti kretao velikom brzinom. Mogu biti obazriv (inače jesam, manje važno) koliko hoću ali sebi neću dopustiti pomisao da tek tako secnem krivinu baš iz razloga što sam 2x samo slego ramenima kad je projektil proleteo pored mene. To su situacije gde je neko pogledao oboje i sačuvao od sranja jer da sam mrdnuo u stranu računajući da nema nikog..... ćao za oboje. Prvi put sam bio u automobilu, drugi put na bajku, na putu od LA ka AR. Lično sam mnogo puta "isečen" od strane sekača krivina. Prestao sam uzimati za zlo jer nisu svesni svoje nesvesti. Svako nek stigne gde je naumio, trake svoje strogo se držim. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 2392 Napisano Septembar 22 (promenjeno) Drug član, 1234 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da se ne prica o istim situacijama ili jednostavno preterujete - ne moze neko da se stvori u preglednoj krivini, jedino sa neba da padne, sansa je 0%. I to cesto nije bas secenje, najcesce ulazak u krivinu iz suprotne trake zbog bolje putanje, ili izlazak sire. Uzastopne S krivine se vise seku, primer gde se vidi sve napred daleko, ili je teren takav da vidis narednih par krivina ispred i slicno, kada nema visoke trave/drveca itd. Tu je cesto i isprekidana linija. Takvih puteva je milion i zabavno je koristiti sirinu puta... ja bar na to mislim, nisam lud da prelazim u drugu traku i predvidjam/procenjujem da li ce neko naici ako ne vidim. 4 hours ago, piki said: ti mislis da si sam i da nema nikog a ja vozim iza tebe motorom i stigao sam te u par sekundi i ne mogu da te obidjem dok ti ne ukapiraš za par stotina metara da sam ja iza tebe. A vidi ovaj ugao - znaci po toj logici je ok da stignes nekog za par sekund i stvoris se niodkuda i jos ti taj neko smeta sto si ga stigao, (to bi znacilo znacilo da si vozio mnogo iznad ogranicenja). Ali i to na stranu, postoje retrovizori, pogotovo ako se prelazi u drugu traku i ima se slika u glavi cele okoline. Promenio Septembar 22 član Blackened 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 13063 Napisano Septembar 22 Ne silazi, 3219 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125,E bike Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to u SRB svakodnevnica.Samo treba praviti razliku kad lik sece cistu preglednu krivinu bez ostalih ucesnika.I secenje u guzvi kroz nepreglednu krivinu preko pune. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickeyZ 1996 Napisano Septembar 22 Drug član, 433 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan U tome je i "draz", tumacenje propisa kako ko hoce i kako ko vidi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 20538 Napisano Septembar 22 Ne silazi, 1538 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Blackened je napisao: A vidi ovaj ugao - znaci po toj logici je ok da stignes nekog za par sekund i stvoris se niodkuda i jos ti taj neko smeta sto si ga stigao, (to bi znacilo znacilo da si vozio mnogo iznad ogranicenja). Ali i to na stranu, postoje retrovizori, pogotovo ako se prelazi u drugu traku i ima se slika u glavi cele okoline. ne mora uopste da znači , put dozvoljeno 80 , ti pustio muziku , jedes čokoladu i uzivas u sečenju krivina jer te mrzi da vrtis volan, neko stize sa 90, 100(znači nije nasilnička voznja), ti ga ne primećujes jer si opusten , dok ti on ne svirne ili ne blicne ili ga ne skontaš u retrovizoru. Ne smeta meni sto sam ga stigao, smeta mi sto seče krivine koje nisu njegove. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 10241 Napisano Septembar 22 (promenjeno) Ne silazi, 3435 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Evo čitam opis i bukvalno si opisao jednu od situacija koja mi se desila, a imam na snimku. Al naravno sad će kontra argument, al zašto ti pretičeš na punoj itd Promenio Septembar 22 član živke 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 18533 Napisano Septembar 22 Integrisan, 9895 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Blackened je napisao: A vidi ovaj ugao - znaci po toj logici je ok da stignes nekog za par sekund i stvoris se niodkuda i jos ti taj neko smeta sto si ga stigao, (to bi znacilo znacilo da si vozio mnogo iznad ogranicenja). Ali i to na stranu, postoje retrovizori, pogotovo ako se prelazi u drugu traku i ima se slika u glavi cele okoline. Moj post se odnosi na kolege bajkere koji su mi došli s'ledja, sleteli i proleteli u niskom letu toliko brzo da ih nisam primetio sve dok ramena nisu pipnula uši. Takav vozač kad se stvori u krivini koju neko ispred njega seče....zajebano mož bude. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 7086 Napisano Septembar 22 Drug član, 1680 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan U subotu sam na dugačkoj nizbrdici na Dunavskoj stala da slikam iz moje perspektive tablu i predivan pogled, prilikom uključivanja kasno vidim kolegu i krenem (mislila sam da je bio dalje), obiđe me čovek, ništa toliko opasno, ali čim sam ga videla na prvom parkingu stala sam da se izvinim... Umor i jedan trenutak nepažnje čine čuda... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 25845 Napisano Septembar 22 Vozim motor, nisam BAJKER, 3054 postova Lokacija: BGD-ŽKV Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport, Suzuki Hayabusa Limited Edition Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Alexandra995 je napisao: Umor i jedan trenutak nepažnje čine čuda... ...znam, tako sam se ja ozenio...tri puta... 1 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 7086 Napisano Septembar 22 Drug član, 1680 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, BokyBoy je napisao: ...znam, tako sam se ja ozenio...tri puta... Šta ti nije bilo jasno prvi put? 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 25845 Napisano Septembar 22 Vozim motor, nisam BAJKER, 3054 postova Lokacija: BGD-ŽKV Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport, Suzuki Hayabusa Limited Edition Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Alexandra995 je napisao: Šta ti nije bilo jasno prvi put? ...tri trenutka umora i nepaznje... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...