Jump to content

Moto Zajednica

TAG za motore

Recommended Posts

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK

Jevtić je poprilično jak u krugovima zaduženim za bezbednost saobraćaja, godinama je tu i konstantno se zalaže za iste stvari, moralo se jednom pokrenuti i sa mrtve tačke.
Stižu nam i dva motocikla skroz opremljena za pružanje prve pomoći, to na primer u Sloveniji postoji godinama a kod nas su tek sad uspeli da izboksuju. Deluje mi da su i te naplatne rampe rešene u mnogim zemljama, mi kaskamo za okruženjem ali mora se ponekad i napred krenuti.

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 434 postova
  • Motocikl: R1150GS
10 minutes ago, Peppermint said:

Stižu nam i dva motocikla skroz opremljena za pružanje prve pomoći

Nisam bas najbolje razumeo ovaj deo,kome stizu? Kom gradu,kojoj sluzbi?

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK

Mislim da je u pitanju beogradska hitna pomoć ali će verovatno biti korišćeni i na autoputu. Znam da za većinu Srbije to i ne znači puno ali se stvarno nadam da će se već za par meseci doći do početka nabavke i po drugim gradovima i opterećenijim putnim pravcima. Kada budu prezentovali ceo projekat sigurno će biti jasnije da li je u pitanju akcija lokalne samouprave ili države. Znam za akciju prikupljanja sredstava već par meseci ali iskreno nisam zapamtila ko je finansijer tj organizator.

WWW.BBC.COM

Zbog situacija u kojima minuti i sekunde odlučuju, mnoge hitne službe su u vozne parkove kao neizostavna vozila uvele motocikle, među njima su Hrvatska, Slovenija, Mađarska...

Promenio član Peppermint
  • Hvala 1

• Svrati ponekad, 408 postova
  • Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA
54 minutes ago, Peppermint said:

Juče na ABM & GRAWE SMART MOTO WORKSHOP-u dobili smo nove informacije - sa Putevima Srbije dogovoreno je da do proleća naprave posebne rampe za motocikle i biće nam omogućeno da ne čekamo u kolonama, za granične prelaze se vode pregovori i nadaju se da će i to biti dogovoreno i sprovedeno u delo do početka nove sezone, kad je u pitanju tag trenutno se razmatraju tehnička rešenja da uredjaj bude vodootporan a čitač na rampi u odgovarajućoj visini da čita tag. Znači, ozbiljno se radi na oba problema i noviteti stižu (bar deo) već na proleće.

Sto se tice TAG uredjaja nema veze visina za ocitavanje nego da se prepozna motor kao prevozno sredstvo, koristim jedan ENC ( elektronska naplata cestarina-Hrvatska) i za auto i za motor,kad prolazim kroz HR motorom naplata je  za motor a kad sam autom naplata je za automobil. Imam i TAG  uredjaj  kad prolazim motorom i drzim ga u ruci i sistem ocitava kao da je automobil jer po registracionoj tablici software ga vidi tako da gospoda iz Puteva Srbije treba da promene software koji ce da cita tablice koje su registrovane na motocikle. TAG uredjaj sam uzeo s saobracajnom dozvolom motora na NIS pumpi, radnica je ubacila u sistem ne pitajuci me nista tako da moj TAG uredjaj je vezan za registraciju motora a naplatu radi kao da je automobil. Neka ubace u software sve registracione podatke od motocikala i resena stvar, ne trebaju nam posebne rampe na naplatnim kucicama ili najbolje da ukinu naplatne kucice i uvedu vinjete i resena stvar.

• Hvala 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 967 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000.

Istina je ovo što je iznad napisano. Vozio sam sa nekim ljudima koji već koriste tag za kola na motoru i koriste ga bez problema. E sad, i ja sam juče bio na radionici (odnosno na jednom delu) i potpuno mi nije palo napamet da ovo pitam. 

• Drug član, 1289 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2

Tag za vozila I kategorije se samo formalno vezuje za registraciju vozila. Može se bez ikakvog problema prebaciti i koristiti u bilo kom drugom vozilu iste kategorije. Pa i u/na vozilu Ia kategorije (motocikli).

• Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA
50 minutes ago, Forsberg said:

Istina je ovo što je iznad napisano. Vozio sam sa nekim ljudima koji već koriste tag za kola na motoru i koriste ga bez problema. E sad, i ja sam juče bio na radionici (odnosno na jednom delu) i potpuno mi nije palo napamet da ovo pitam. 

Pravljenje dodatnih rampi za prolazak motora je samo da bi neko zaradio dodatno novca i gledam na to kao potpuno nepotrebnu stvar. Kad je osmisljena aplikacija preko koje se moze dopuniti tag uredjaj imao sam iskustvo gde sam uvideo da Putevi Srbije nisu "vlasnici" aplikacije nego druga firma koja nije drzavna i odmah sam je obrisao iz telefona, razlog je taj da kad vec placam putarinu neka bar ide Putevima Srbije a ne jos nekom uhljebu iako meni ni u dzep ni iz dzepa. Uvodjenjem vinjeta nazalost ostaju radnici bez posla koji su trenutno zaposleni kao operateri u kucicama a i firme koje odrzavaju ceo taj sistem a nama vozacima se olaksava kad imamo vinjete.

Promenio član Bratislav 1973
  • Podržavam 1

• Drug član, 553 postova
  • Motocikl: -
Pre sat vremena, Bratislav 1973 je napisao:

najbolje da ukinu naplatne kucice i uvedu vinjete

Tu najmanje može da se krade i zato neće

Hrvati isto odbijaju vinjete.

Just now, vasa.93 said:

Tag za vozila I kategorije se samo formalno vezuje za registraciju vozila. Može se bez ikakvog problema prebaciti i koristiti u bilo kom drugom vozilu iste kategorije. Pa i u/na vozilu Ia kategorije (motocikli).

Tako je ali je i dalje vezan za saobracajnu dozvolu tj registacioni dokument koji je prijavljen u sistemu sto po meni nije ok ali  kod ENC-a ( Hrvatska ) nije vezan za saobracajnu nego za licnu kartu 

1 minute ago, admiki said:

Tu najmanje može da se krade i zato neće

Hrvati isto odbijaju vinjete.

Naravno da je ta prica, kaplje u dzepove raznim uhljebima.

• Drug član, 1151 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure
13 hours ago, Peppermint said:

Juče na ABM & GRAWE SMART MOTO WORKSHOP-u dobili smo nove informacije - sa Putevima Srbije dogovoreno je da do proleća naprave posebne rampe za motocikle i biće nam omogućeno da ne čekamo u kolonama, za granične prelaze se vode pregovori i nadaju se da će i to biti dogovoreno i sprovedeno u delo do početka nove sezone, kad je u pitanju tag trenutno se razmatraju tehnička rešenja da uredjaj bude vodootporan a čitač na rampi u odgovarajućoj visini da čita tag. Znači, ozbiljno se radi na oba problema i noviteti stižu (bar deo) već na proleće.

ima li negde nesto zvanicno zapisano? tim ljudima ne treba verovati na rec!

• Haha 1

• Solo Rider, 3067 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A
pre 26 minuta, 3OPAH je napisao:

ima li negde nesto zvanicno zapisano? tim ljudima ne treba verovati na rec!

А и са папиром од појединих може обрисати дупе. Док не почне продаја ....не верујем ништа 

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 419 postova
  • Motocikl: k9

Mora da naprave nove rampe za motore, uske, da ne moze auto da prodje, jer na ovim standardnim bi se sigurno neko setio da u autu koristi tag za motor...

• Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja