Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Versys 650/1000

Recommended Posts

• Integrisan, 9557 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Valjda se vidi, zamislite da nema blatobrana..

IMG_20240829_150049.jpg

P.S. Kada pogledam sliku, tozak zadnji je mozda i bolje da na zemlji bude, tj. motor na bocnom stenderu. Treba samo paziti da dizalica u gornjem delu ne klizne.

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 874 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Ja sam to na KLRu radio "po seljacki", nasao jednog jakog da nategne motor na sebe preko cope toliko da podigne zadnji tocak u vazduh dok ja ne odradim svoje. 🤣

• Sviđa mi se 2

To je i prvi ispravan nacin!!!

Na dizalicu ne moz" da vices ako nesto krene gde ne treba, dizalicu po zavrsenom poslu ne moz" da lupis po ramenu u smislu "odradismo ga!"...

... a i totalno je cudno sa dizalicom popiti sok/pivo 🙃

U drustvu je sve lepse!

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 1213 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan

Znao sam da cu morati da radim sam zato sam ga ovako podigao. Nisam bio siguran ni da li kit odgovara i da li će biti nekog turpijanja i pasovanja pa sam namestio da dugo i bezbedno može da stoji skinutog amortizera.

Mislim da i obična kamionska spaner traka može da podigne i drži motor gore

• Sviđa mi se 1

Radi bolje uocljivosti (pa jos pod koferom) na kocnicu stavljen "strob" kontroler.

Izmedju tropolnog dzeka u repu, napravljen "mostic" musko/zenski, nista nije seceno niti lemljeno... Izvucem kada hocu kontroler i dzek ustekam normalno, kako je i fabricki bilo.

(Probao sam da snimim u GIF formatu pa da okacim direktno ali veliki je fajl)

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650
Pre 2 sati, N.F.S. je napisao:

Izmedju tropolnog dzeka u repu, napravljen "mostic" musko/zenski, nista nije seceno niti lemljeno... Izvucem kada hocu kontroler i dzek ustekam normalno, kako je i fabricki bilo.

Da, da...

I mislis tako da prodje bez slika??? 

Haha.

E, malo si me zbunio pre par dana, kada si iskomentarisao oglas jednog versys-a.

Rekao si kako ne valja da obrtaji budu na 1000. Kod mene je upravo tako 🤔

Moooozda za nijansu preko, ali, svakako mnogo blizu 1000 o/min.

Radi lepo, lepo prima gas, lepo pali, radi sauh, ali me to sad brine. 

Sta moze biti uzrok?

• Sviđa mi se 1

pre 20 minuta, MaxiS je napisao:

Rekao si kako ne valja da obrtaji budu na 1000

Evo sta kaze knjiga :D 

Od uzroka moze biti, prljave klapne, zacepljene dizne ali (vrlo verovatno) lose podesen ler.

Moje sokocalo radi na tacno izmedju 1000 i 1500 (odokativno 1250 obrtaja), stelujes tako sto posle voznje od bar 15-20min, zavijanjem srafa sa slike podignes obrtaje na zeljenu cifru (odvijanjem obrtaji se spustaju) i to je to :D 

1.jpg

2.jpg

• Sviđa mi se 2

... evo i slika pod sedistem (apoteka :aha:), ovo u kesi je ona velika kisna prekrivka, kao kisobran materijal, ako me negde uhvati pljusak da pokrijem.

Mostic se ne vidi bas (morao sam da odmotam) musko zenske buksne (2.4mm) i 0.75 zica.

Crno/zuta zica je minus vod, plavo crvena je pozitivni vod stop svetla, crveni vod pozicija (to propustamo direktno, van kontrolera zica-most)

Sve izolirano prvo termo buzirom pa krpenom trakom, konektori nisu u standardu pa nisam uspeo naci da "kulturno", na dzek odradim (mogu i ovako da nalijem epoxi pa napravim dzek al" necu! :D )

3.jpg

4.jpg

• Sviđa mi se 4

Probao motor danas, gradska vožnja 20-ak km. Sve je super, visina motora mi se jako svidja, u kombinaciji sa izdignutim volanom jako dobar položaj.

Klizam se po sedištu i dalje ali to je zbog klizave navlake i mojih klizavih pantalona. Prvi put kad sednem u moto lonama biće kako treba.

Jedina stvar koju sada jako primećujem je dosta tvrdji zadnji kraj. Opruga je otpuštena skroz, tu ne mogu ništa, jedino malo da nategnem opruge  napred.

Imaću čime da se pozabavim

Sve u svemu, jako zadovoljan:sampion:

• Sviđa mi se 3

Pisao sam o tome, zbog pomerenog ugla (manja poluga) amortizer nazad bude "tvrdji"... Eno moje slike iznad, amort i dalje na max naspanovan, "povrat" na trecem kliku od skroz zavijenog.

"Sag" zbog duzeg hoda viljuske gadjaj napred oko 40mm. (U mom slucaju napred je spusten tako da je ostalo jos 10mm ovog ravnog dela, lakse je tu da merim)

21.jpg

• Sviđa mi se 2

Ok, hvala, moraću malo da otvrdnem prednji kraj, da ga sad 'iznivelisem' sa zadnjim.

Moram malo da proucim pojmove i stelovanja ogibljenja pa da se pozabavim time. U principu volim mekši I udobniji motor, ali naravno da ravnomerno radi i napred i pozadi

• Sviđa mi se 1

Provozas se jedan dan do mene pa odradimo zajedno! Bilo bi mi zadovoljstvo... :aha:

(Taman i da probas ispravno nastelovan motor, sam se vozi... Bez ikakvog zamaranja i nesigurnosti... Na vozacu je da samo inicira skretanje u koju stranu zeli, kada se krivina "uhvati" nista vise ne mora da radi do sledece, samo uzivancija!)

• Sviđa mi se 1

Kucam sa strahom ali verujem da ce biti prihvaceno normalno! Apelujem da se iz mojih ociju sagleda!

Jedno vreme sam proveo samo gosteci (strance) vikendima, postalo je tako da se u meni izrodio bes, trosili smo vreme i resurse a (skoro) svaka poseta se pretvorila u za mene radni vikend .

Cak je doslo do toga da kada se god nema gde, ljudi se dovezu do mene i to sa po 5 prijatelja (meni stranaca!). Volim  druzenje ali volim i da se ja provozam, budem pozvan u goste a to sam vrlo retko doziveo.

Toliko je daleko islo da su u prolazu pored moje majke u dnevnoj sobi "momci" koji u toalet isli, prolazili bez "dobar dan" ili bilo kakvog pozdrava. Takve mi posete ogade i one naredne u kojima bih mozda  uzivao, stekao prijatelja/e.

Dolazili su i ljudi (sa ovog foruma) koji sede dok im pepeo cigarete pada po grudima, zapisavali  solju u toaletu koje mi i dete koristi... Ma kakvi, sedim samo sa onima koje pozovem a u tom mi slucaju nista tesko nece biti! 

Hvala na razumevanju drugari, vecina mojih "druzenja" se pretvori u "zovem te uvek kada mi nesto zatreba", a takvih imam 200 koji me pozovu na 5 min,  moram za svakoga osmeh imati, veseo ton i vreme na poklon i ako tom nekom nije poznato da su me dooobro masirali pre njega, pa se uvredi ako kulturno kazem da sam zauzet.

Kada bi (takvi) malo ukljucili vijuge sigurno ne bi nasli razlog za slobodu koju su sebi dali u mom slucaju ili me necim zaduzili (ne materijalno, ja gest vise cenim).

Cast izuzetcima i ljudima koje volim i postujem, poznace se oni.

• Sviđa mi se 12
  • Hvala 1
  • Zbunjen 1
  • Podržavam 11

• Drug član, 1702 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

Svaka čast, Nešo, tvoj pretposlednji post je dobar primer asertivnog načina da se odnosi postave na zdrave temelje. Pa ko shvati shvatio je, a ko ne shvati - ili neće, ili ne može da shvati. A takvi ti ni ne "trebaju" u životu. 

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1
  • Podržavam 4

• Drug član, 3068 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Ja se izvinjavam zato što se nisam dovoljano dobro izrazio, bez da me shvatiš pogrešno moj post je bio šala, jer uživam da gledam tvoje radove. 

Kao neko ko živi i radi u servisu, i te kako razumem sve gore napisano. 

Što se tiče samopozivanja, ni slučajno, ja bi voleo da se upoznam i popijemo piće/klopu ali to i na nekoj vožnjici, druženju, da se više nas okupi, ne kod tebe, volim da razmenim iskustva, da pričam sa produktivnim ljudima, ali ne da meni neko nešto radi, pogotovo ne za džabe. 

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 3068 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
1 hour ago, grafigo said:

Spomenusmo pre par meseci i neko Versys druzenje kad prodju godisnji odmori. Al treba neko da povuce prvi potez...

Jesmo, ali kolotečina, kuća posao.. Ja tek sledeće nedelje idem na godišnji, pola septembra...

• Drug član, 794 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200
Pre 2 sati, grafigo je napisao:

Spomenusmo pre par meseci i neko Versys druzenje kad prodju godisnji odmori. Al treba neko da povuce prvi potez...

Ево ја већ сад традиционално по други пут организујем септембарско окупљање у првој недељи месеца, где је акценат бачен на дружење, спортско забавног карактера. Имамо плаву и црвену екипу где ће такмичење бити поштено и подједнако. Екипа која победи као награду добија да је изгубљена екипа служи. Ове године као и прошле услови су исти, мада је велики број такмичара прошле године отказао учешће због болова у леђима и проблема са истим, изгледа пандемија🤣. Плава екипа креће са хусварном, црвена са стилком, ко пре напуни трактор он је победник. Поред тога што је такмичење спортског карактера, делује и здраствено, тако да ИГРАЈ ЗА ЖИВОТ ДРОГАНЕ…🤣🤣🤣

IMG_3605.jpeg

IMG_3608.jpeg

IMG_3604.jpeg

• Sviđa mi se 4
  • Haha 3
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja