Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Versys 650/1000

Recommended Posts

• Drug član, 784 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Hmmm, ne znam sto, al ja sam nekako u glavi imao da su po kvalitetu EK, pa DID, pa tek onda RK. Kako ti se pokazao na nesto jacim motorima? Nije problem na 650 kubika, tu ce svaki da se dobro pokaze.

I jos nesto... X ring su skuplji od O ringova, a postoje sad jos i neke varijacije X-eva koje su jos skuplje. Vredi li to ili je to samo marketing proizvodjaca?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9406 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Po mojim merilima RK je kvalitetom ispred pomenutih marki. Vozio sam sve dostupne i nedostupne (nasem trzistu) marke i jedino DID sam pazario sljam par puta za redom.  Sta god da kupis sem pomenutog (did) a da je predvidjen/adekvatan za snagu tvog motora neces se pokajati.

X ring bolje drzi mast unutar caura od O ring-a ( dve tacke dihtovanja naspram jedne) i "savitljiviji" je zbog manje povrsine kojom zaptiva.

Zale se ljudi i na JT lance, onu verziju "Z3" sam na suzuki stavio, nisam stigao da ga testiram  hoce li se razvuci, jedino sam primetio da je korodirao pri kratkoj zimskoj pauzi a naprskan je dooooobro.

AFAM mi je na CBF1000, iz louis-a, takodje super, na tigra 1050 sam bese stavio RK... 

TDM900 je razvukao lanac u prvih 1000km neverovatno (did, kupljen u motobike Kac), z750 je urnisao zlatni did kupljen u istoj radnji, crna cbf 1000 je razvukla DID kupljen u motocross team radnji Kv u prvih 1500km, na plavom suzukiju mi je RK, i dalje super (dolazi covek kod mene cesto)....

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

I da pojasnim, nije DID los! (Motogp motori npr. voze ERV7 seriju) Vec se nama prodaje (svesno ili ne) kopija, licno, prestao sam sa kupovinom pomenute marke kod nas.

Blago vozim, isto tako saltujem, mogu misliti sta bi neko agresivan i sa jacim motorom uradio i kako ga razvukao...

• Drug član, 784 postova

Zanimljivo... nasao sam Reginu u Motobike-u. Oznaka 137ZRE za lanac koji je sa Z ringom (da ne jurim po netu, ali je to verovatno varijacija X ringa, a bolje od O ringa), piše i da je pre-stretched, što bi značilo da je fabrički već istegnut kako bi se sprečilo neko veće istezanje u daljoj upotrebi. Cena tik ispod 11k dinara.

Kod njih nadjoh i JT lančanike, prednji RB oznake, što će reći da je sa gumom, da ublaži i utiša prenos (isto kao i na prvoj ugradnji). Za ta 2 mi treba još 4600 din.

Ceo set bi izašao nešto jeftinije nego samo RK lanac u Motolendu.

Sutra da pogledam zupčanike, pa da se čujem sa njima i proverim da li je ta Regina odgovarajuća za moj motor, tj da nije slaba za njega.

Edit: jos malo čitajući net nadjoh da je za mene ZRP varijanta. Ništa, sutra da se čujem sa njima i vidim kakva je razlika izmedju ZRP i ZRE.

Promenio član grafigo

• Ne silazi, 7262 postova
  • Motocikl: TDM 900

Regina preporučuje ZRP. 

Ja sam prednji lančanik i osigurač naručio originalni. Sve ukupno 6000 din. Naravno za Yamahu ali nema veze, sve je to ista čorba kad dođe vreme za zamenu prenosa.

• Drug član, 784 postova

Ne videh da kod nas ima ZRP da se nadje, ali videh da ZRE može na TDM 900, na MT 09... a to su motori po snazi bliski velikom Versys-u.

Promenio član grafigo

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
pre 17 minuta, Alekre je napisao:

Regina preporučuje ZRP. 

Ja sam prednji lančanik i osigurač naručio originalni. Sve ukupno 6000 din. Naravno za Yamahu ali nema veze, sve je to ista čorba kad dođe vreme za zamenu prenosa.

Gde kupuješ Reginu?

Imao sam je jednom na 650, i sve da je stavim, ali ne nalazim nigde da bude provereno? A da se setim nema trika gde sam kupovao.. 

• Svrati ponekad, 163 postova
  • Motocikl: z1000sx zeleni najlepsi

Kawasaki kao prvu ugradnju stavlja Enuma lanac i kod mene je trajao vise od 40000km. Sada sam stavio RK, videcu koliko ce da traje...

• Podržavam 1

Kako na koji model, Versus 650 MK2 fabricki dolazi sa DID 520VP2 lancem i sunstar lancanicima...

RK koristim vec 20 godina na razlicitim motorima (110000km na cbr1000) nikada problem nisam imao, u vidu ranog, nepravilnog istezanja ili slicno...

• Zainteresovan, 498 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Pre 2 nedelje sam za CRF-a uzimao lanac i lancanike. Lanac (DID) iz motobike-a, zadnji lancanik (PBR) iz kompp-a, prednji lancanik (RK) iz motobike-a. Cimao sam i MRG iz Kule, ali nije imao na stanju.

Ako se pitate zasto iz 3 radnje, pa bukvalno je bilo daj sta das da ima na stanju 🫠

A kada sam za Stroma uzimao, lanac i zadnji lancanik su iz motobike-a, dok je prednji iz MRG jer je jedino on imao lancanik sa gumom.

• Drug član, 780 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200

Другари имам ја комплет, АФАМ , био је на мом Версису између 3000-4000км, ланац је 116 линка. Продао бих га пошто ми не треба више, цена за све 50е

IMG_3277.jpeg

IMG_3278.jpeg

IMG_3279.jpeg

IMG_3280.jpeg

IMG_3281.jpeg

Savet (po 100ti put :D ) isti... Da bi se ugodno vozili, bez ikakvih vibracija na guvernalu i na motociklu koji "slusa" komande, kocione plocice nikako ne trebaju da drze diskove! Pogotovo ne jace sa jedne strane (u tu ce stranu motor stalno samovoljno skretati).

Radnja jednostavna (a predhodno podrazumeva ispravne lezajeve vrata, tocka, ispravne i ciste kocione klipove i vodjice kocionih kandzi!)

Podignemo prednjicu, operemo prvo diskove i kompresovanim vazduhom oduvamo necistoce, u cauru diska umetnemo neku cevcicu kojom je blago odvojimo od diska i u razmak naprskamo suvi (SUVI!) lubrikant (moze grafit, ja sam se odlucio za teflon), kada aerosol ispari i na mestima ostane samo suva komponenta, ispiramo nekim cistacem kocnica.

Gotovo, 10 minuta ukupno posla! 

Kada se ide (vozi) nekom duzom nizbrdicom, motor ubacimo u ler i ugasimo (tako iskljucimo vibriranje agregata iz price), na rukohvatima se ne sme osetiti pipkanje plocica o diskove! To je ono od cega  (cesto) trne prsti. Na stranu sto i upravljanje poremeti...

Kotrljajte bez otpora i sigurno drugari, jednom/dva puta sezonski ovo ciscenje i samo uzivancija!

1.jpg

2.jpg

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 2958 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
1 hour ago, N.F.S. said:

Savet (po 100ti put :D ) isti... Da bi se ugodno vozili, bez ikakvih vibracija na guvernalu i na motociklu koji "slusa" komande, kocione plocice nikako ne trebaju da drze diskove! Pogotovo ne jace sa jedne strane (u tu ce stranu motor stalno samovoljno skretati).

Radnja jednostavna (a predhodno podrazumeva ispravne lezajeve vrata, tocka, ispravne i ciste kocione klipove i vodjice kocionih kandzi!)

Podignemo prednjicu, operemo prvo diskove i kompresovanim vazduhom oduvamo necistoce, u cauru diska umetnemo neku cevcicu kojom je blago odvojimo od diska i u razmak naprskamo suvi (SUVI!) lubrikant (moze grafit, ja sam se odlucio za teflon), kada aerosol ispari i na mestima ostane samo suva komponenta, ispiramo nekim cistacem kocnica.

Gotovo, 10 minuta ukupno posla! 

Kada se ide (vozi) nekom duzom nizbrdicom, motor ubacimo u ler i ugasimo (tako iskljucimo vibriranje agregata iz price), na rukohvatima se ne sme osetiti pipkanje plocica o diskove! To je ono od cega  (cesto) trne prsti. Na stranu sto i upravljanje poremeti...

Kotrljajte bez otpora i sigurno drugari, jednom/dva puta sezonski ovo ciscenje i samo uzivancija!

1.jpg

2.jpg

Bravo, o ovome nisam mnogo razmišljao, a volim ovakve detalje. 

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2915 postova
Pre 14 sati, ProMaster je napisao:

Gde kupuješ Reginu?

Imao sam je jednom na 650, i sve da je stavim, ali ne nalazim nigde da bude provereno? A da se setim nema trika gde sam kupovao.. 

jbt jel sam ti ja doneo na sajam lično :jok: i pesonalno

kako se ne sećaš tog bitnog događaja :zbunjen:

nabavlhjo sam reginu 15 godina ali sad sam utanjio

Ona zre je za endure i slabija je od zrt-turing  i od zrp-profesional

ono u motobajku je od pre 10 godina ostaci sa 106 i 108 linkova ,mislim da baš nije za velikog versisa

Promenio član sasa ns 1

• Ne silazi, 2915 postova
Pre 4 sati, N.F.S. je napisao:

Kada ga pomenu, stigose li svecice Sale, sve ok?

stiglo obaveštenje idem u poštu.Bezobrazni su,neće da uruče nego samo ubacuju obaveštenja pa se ti posle cimaj

• Ne silazi, 7262 postova
  • Motocikl: TDM 900
15 hours ago, ProMaster said:

Gde kupuješ Reginu?

Uzimao u Louisu. Tada su Reginu tretirali kao proizvod nižeg cenovnog ranga u odnosu na DID npr. 

Mada uostalom, sve je to manje više tu negde, samo treba ubosti original. 

Prosirenje bocne nogice, da ne utanja u meko tlo!

Prihvat prvo napunim epoksijem pa zavijem odozgore, tako lepak popuni svaku prazninu i sve stoji kao da je izjedna izliveno.

Mi hepi :D 

3.jpg

5.jpg

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3331 postova
  • Motocikl: Blackie

Ja imadoh problem zbog ovoga, na Bandži... 

U stvari ne odnosi se na mene, nego maltretirao Zvonka da mu doteže dole šrafove, objašnjavao mu ja  da je ovako kad kupiš motor iz salona, čisto. Diskovi uvek stoje "pravo", uvek idealno ih hvataju pločice, nema trešenja... Ma jok, ne valja to! Doduše i ja ih "oslobodio" skroz te na svaku rupu i ležeći bilo zvec.Sad je Suzy u B. Bašti, voleo bih da me pozovu, dade im broj prethodnik, nisu zvali. 

Na kavi ne plivaju toliko ali za suzuki je normalno radno stanje.

Sent from my M2003J15SC using Tapatalk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja