Rider000 1565 Napisano Nedelja u 07:02 Drug član, 1034 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Ako izuzmemo grad ja mislim da vecina 650tki i 1000ki ima identicnu potrosnju. Meni Strom 650 trosi 5L, doduse ima zavrtanja i autoputa. Ako vozim magistralom lagano, pada ispod 4.5L Tu je negde i Versys vidim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujka 254 Napisano Nedelja u 08:27 Svrati ponekad, 86 postova Lokacija: Nyborg, Danska Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam vozio versys 1000, ali verujem da imaju jako slicnu potrosnju. Ja sam se nesto raspitivao kod @DraganNS o potrosnji 1000-ke,ne secam sta mi je rekao, znam da sam bio jako prijatno iznenadjen. Inace650 ako vozis 80% po autoputu, moje iskustvo je da ide i malo preko 5. Inace kad sam ga kupio, vozio sam ga u malo nizim obrtajima, i to bas ne prija motoru, sad ga vozim izmedju 4000 i 6000 obrtaja, mnogo se bolje vozi, mnogo bolje prija motoru a potrosnja mi je ista. Ali o obrtajima i sta najvise prija masini, to ce reci neko sa vise iskustva. Pitaj @N.F.S., on radi mapiranje i jos svasta na svom versys, i mislim da i to utice na potrosnju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7828 Napisano Nedelja u 08:37 Drug član, 3230 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Efikasnost agregata je gotovo kod svih ista, pod predpostavkom da je agregat ispravan. Razlikuju se otpori kotrljanja (gume), otpor vetra i težina.. Tu se razlikuju motori. E sad, ja tvrdim da pojedančno, najveću razliku možete sebi napraviti ako ste fanatični za proveru pritiska z gumama, ja jesam. Pritisak u gumama je verovatno najuticajnija stavka u potrošnji i najčešće zanemarena. Tvrdim. Zadnja guma umesto 2.4 kad je 2.2 nije "šta je to, 0.2bara" već je to bezmalo 10%, a kao i za sve, otpor raste eksponencijalno... Ispratite, proveravajte, igrajte se.. Iznenadiće vas. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23464 Napisano Nedelja u 08:48 Integrisan, 9897 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Mapa mi je sada fabricka, testiram ovaj booster plug (mogu slobodno da izjavim, radi!, ventilator se ne ukljucuje maltene, vise goriva = hladnija masina, zvuk se razlikuje odmah po startovanju, uopste, agregat se veselo zavrti, ne usiljeno i posno). Ja te potrosnje ne merim bas precizno, kada kupim motor pa prvih par rezervoara, cisto da vidim ima li neke anomalije. Moj versys koji ima visoki vizir i vozi uvek dvoje na sebi (ja 110kg ona 58), grad neka bude oko 5L, na otvorenom 4.5l. (gume 2.9 nazad, 2.5bar napred) Saltujem na oko 4-5000obrtaja, max brzina koju postizem oko 120kmh. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7828 Napisano Nedelja u 12:14 (promenjeno) Drug član, 3230 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 2.9?? Ja držim. 2.4... Edit: Sad sam išao da pročitam nalepnicu.. 225kP 250kP Promenio Nedelja u 12:25 član Andrej_Hotstepper Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 10484 Napisano Nedelja u 12:26 Drug član, 2032 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan 2.9 pozadi, napred je 2.4 po fabrici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8263 Napisano Nedelja u 12:31 Drug član, 1734 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 1. 2025. at 18:23, DraganNS je napisao: Uzeo sam ga '22. i ostavio sam prosečnu potrošnju, do dana današnjeg je nisam resetovao - iznosi okruglo 6 litara. Pretežno se, tokom sezone, vozim po gradu i okolini, u špicu sezone jednom mesečno napravim dnevnu rutu od (recimo) 300 km, jednom godišnje odem na višednevnu vožnju od 1500-2000 km... Znači, to je prosek za vožnju koja je približno 2/3 gradska i 1/3 vangradska. @Tomek_Nexus @Vujka Napisao sam ovo, polovinom januara, kao odgovor na pitanje kolika mi je prosečna potrošnja uz ogradu da nisam ofanzivan vozač i uglavnom se vozim sam. U međuvremenu sam resetovao odometar i posle nekoliko vožnji (Niš, Beograd ) pokazuje se prosek 5,8 litara. I da, nisam baš revnostan kada je u pitanju kontrola pritiska u gumama. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7828 Napisano Nedelja u 12:33 Drug član, 3230 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, ProMaster said: 2.9 pozadi, napred je 2.4 po fabrici Po nalepnici na viljušci je isto kao u manualu: 2.25 napred 2.5 nazad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 10484 Napisano Nedelja u 12:40 Drug član, 2032 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Aaa pardon, ja se prebacio na 1000.. Mislio sam da pričamo o M O T OR U , a vi o 650 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23464 Napisano Nedelja u 12:48 Integrisan, 9897 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan To u servisnim uputima (a cesto se gresi) je preporuceni pritisak za pneumatike koje preporucuju, u slucaju versysa (*malog, mk2) Dunlop sportmax d221 i pireli Scorpion... Posto ne vozim te gume nisam ni gledao preporuku iz manuala (koju opet vecina koristi kao osnov sta god da na felnu stave ). Mitas TF (to kotrljam trenutno) za maksimalno opterecenje kaze 2.6 napred, 2.9 nazad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23464 Napisano Nedelja u 12:53 Integrisan, 9897 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pa opet taj pritisak je stvar licnog izbora i osecaja, od uvek vozim na nesto visim pritiscima, volim upravljiv motor a sa "ispustenim" gumama on to nije 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 718 Napisano Nedelja u 13:08 Svrati ponekad, 348 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, Tomek_Nexus said: Jedno pitanje, da ne prekapam po cijelo temi. Koja je potrosnja kod 650, a koja kod 1000/1100 modela? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23464 Napisano Nedelja u 17:13 Integrisan, 9897 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... aj i ovo, vidim da je i kod stranaca enigma cemu sluzi slobodni dzek pod levom plastikom. To je izlaz za nesto od potrosaca koje kawa kao dodatnu opremu prodaje. Crni dzek je prihvat za relej cetvoropolni (vidi link)l, davanjem kontakta, relej preklopi/ukljuci struju na "Bulet" konektorima pored, muski konektori su minus vod, izolirani, dupli zenski konektori su plus vod. Celo kolo ima i fabricki svoj osigurac od 5A pod sedistem. Naravno, moze se koristiti i cetvoropolni relej koji nam je dostupan, samo se premoste "nogice", ili zica/most direkt u dzek, bez releja, da na kontakt dobijemo struju (na ovim bulet konektorima). Na mom motociklu, povezao sam relej sa kasnjenjem 30 sekundi, tek kada startujem motor ukljucuje se struja koja napaja, navigaciju, voltmetar, grejace... Relay Kit WWW.KAWASAKI.COM Purchase as a required component to mount DC Power Outlet, Gear Position Indicator, Grip Heaters, LED Light Bar or other electrical accessories<br><ul><li>Only one relay kit required... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3040 Napisano Nedelja u 17:54 Drug član, 1555 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan ... aj i ovo, vidim da je i kod stranaca enigma cemu sluzi slobodni dzek pod levom plastikom. To je izlaz za nesto od potrosaca koje kawa kao dodatnu opremu prodaje. Crni dzek je prihvat za relej cetvoropolni (vidi link)l, davanjem kontakta, relej preklopi/ukljuci struju na "Bulet" konektorima pored, muski konektori su minus vod, izolirani, dupli zenski konektori su plus vod. Celo kolo ima i fabricki svoj osigurac od 5A pod sedistem. Naravno, moze se koristiti i cetvoropolni relej koji nam je dostupan, samo se premoste "nogice", ili zica/most direkt u dzek, bez releja, da na kontakt dobijemo struju (na ovim bulet konektorima). Na mom motociklu, povezao sam relej sa kasnjenjem 30 sekundi, tek kada startujem motor ukljucuje se struja koja napaja, navigaciju, voltmetar, grejace... Relay Kit WWW.KAWASAKI.COM Purchase as a required component to mount DC Power Outlet, Gear Position Indicator, Grip Heaters, LED Light Bar or other electrical accessoriesOnly one relay kit required... Ma da li je realno da je ovde sve ovako čisto...Sent from my SM-S911B using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23464 Napisano Nedelja u 17:59 Integrisan, 9897 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Mmmmm daaaa A zamisli kada ti kazem da ja upotrebljavam motor svakodnevno i da za ovih par meseci evo predjoh 5500km (a imali smo zimu i period "stajanja"). 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanja2468 151 Napisano Nedelja u 18:44 Svrati ponekad, 190 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene potrosnja ide od 4 do 5,3 litra ali obicno je negde oko 4,5. Belezim svako sipanje tako da je neki prosek oko 4,5 za ovih 18000 km koje sam preso sa njim. Inace nisam pimetio neku veliku razliku kada sam sam na motoru i sa saputnikom i tri kofera. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2726 Napisano Nedelja u 20:30 Drug član, 1556 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam prvog verysy-a i gradsku nemam pojma koliko trosi, a na otvorenom racunam oko 5/100. Nisam nikada precizno merio. Jer nisam do sada imao prilike da vozim dva rezervoara od jednom na otvorenom... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 718 Napisano Ponedeljak u 07:15 Svrati ponekad, 348 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, N.F.S. said: ... aj i ovo, vidim da je i kod stranaca enigma cemu sluzi slobodni dzek pod levom plastikom. To je izlaz za nesto od potrosaca koje kawa kao dodatnu opremu prodaje. Crni dzek je prihvat za relej cetvoropolni (vidi link)l, davanjem kontakta, relej preklopi/ukljuci struju na "Bulet" konektorima pored, muski konektori su minus vod, izolirani, dupli zenski konektori su plus vod. Celo kolo ima i fabricki svoj osigurac od 5A pod sedistem. Naravno, moze se koristiti i cetvoropolni relej koji nam je dostupan, samo se premoste "nogice", ili zica/most direkt u dzek, bez releja, da na kontakt dobijemo struju (na ovim bulet konektorima). Na mom motociklu, povezao sam relej sa kasnjenjem 30 sekundi, tek kada startujem motor ukljucuje se struja koja napaja, navigaciju, voltmetar, grejace... Relay Kit WWW.KAWASAKI.COM Purchase as a required component to mount DC Power Outlet, Gear Position Indicator, Grip Heaters, LED Light Bar or other electrical accessories<br><ul><li>Only one relay kit required... U struju se ne razumem uopšte. Da li ovo znači da na taj džek može da se nakači napajanje za navigaciju iako nije Kawasaki deo dodatne opreme? Ubeđen sam da kod mene (Mk1) džek izgleda drugačije. Slikaću ovih danas pošto moram da skidam stranicu da bi promenio levu poziciju koja je pregorela. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23464 Napisano Ponedeljak u 17:52 Integrisan, 9897 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ono kad jaaako zelis GS a imas versys 6 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilosGlavcic 12 Napisano pre 16 sati U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Planiram da stavim na motor:Proširenje prednjeg blatobrana i zadnji blatobran, jel stavljao neko i gde ste kupili?Послато са SM-A515F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilosGlavcic 12 Napisano pre 16 sati U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako imate sliku postavite da vidim kako mu stojiПослато са SM-A515F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lesa Arso 21 Napisano pre 7 sati U prolazu, 14 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, MilosGlavcic je napisao: Ako imate sliku postavite da vidim kako mu stoji Послато са SM-A515F помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...