JoeD 606 Napisano juče u 11:30 Zainteresovan, 576 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. moze li ovo na vfr800fi? Vidim ovamo na sajtu da ima za vtec, ali ne vidim da ima za ovaj moj 1998. godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24100 Napisano juče u 11:33 Integrisan, 10084 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nisam istrazivao, ja to za svoj motor... Inace, Honde iz tog perioda nemaju nikakva ogranicenja druze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1665 Napisano juče u 11:48 Drug član, 1115 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Hmm usrali su ga sa euro 5+ normom izgleda. Navodno da ECU moze da vidi laznu temperaturu, izbaci gresku na tabli i potom zanemari ocitavanja sa Booster Plug-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7976 Napisano juče u 11:52 Drug član, 3286 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 17 minutes ago, JoeD said: @N.F.S. moze li ovo na vfr800fi? Vidim ovamo na sajtu da ima za vtec, ali ne vidim da ima za ovaj moj 1998. godine. Aa... Polako. Za VFR znam nešto sigurno... Imao sam dva VFR800fi istovremeno. Jedan sa katalizatorom, '98 godište, i on je imao besprekoran fueling, uopše nije imao knedlu, i bio je neverovatno gladak i pitom. Drugi, '99 godište, bez katalizatora, poprilično prgaviji, i ni blizu tako gladak na gasu, osećaj ko da je jačo 10 konja... Drugar je imao jedan, taj je tek bio ludilo, kao da je 20 konja jači... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
twintower 203 Napisano pre 23 sati Svrati ponekad, 80 postova Lokacija: kojekuda Motocikl: varadero xl125v Prijavi odgovor kao problematičan @Rider000 ako je riječ o Kawi, ne bi trebalo da ima takav problem, bar sa očitanjem signala sa IAT senzora. Koliko sam ja upoznat ECU prepozna signal kao grešku sa Lambde, ukoliko je taj signal konstantna vrjednost. Mada ima način da se i tome doskoči. @Andrej_Hotstepper druže spominjao si pranje fara iznutra, kako i čime a da poslije ne ostane musavo sjenilo ili staklo. @N.F.S. a brate ne znam gdje si ti našao ovakav primjerak. Svaku sliku koju postaviš ja uvećam i ne mogu doći sebi kako je taj motor čist i uredan do u detalj, baš si uzeo izuzetno očuvan motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 10736 Napisano pre 23 sati Drug član, 2065 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Nije, on ga je doveo u to stanje .. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24100 Napisano pre 18 sati Integrisan, 10084 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan 121L prostora za stvari , imam i onaj kofer sa grillom odozgore, taman vezem sator i dusek. Da pobegnemo Marina i ja na par dana Kako li ce da nas vozi ovaj prdavac videcemo , sve slabije motore vozim... 47l kofer, po 25L bocni i 24L tank torba 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24100 Napisano pre 18 sati Integrisan, 10084 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickeyZ 1475 Napisano pre 17 sati Zainteresovan, 368 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, N.F.S. je napisao: Moram da čujem tvoje razmišljanje vezano za nosivost kawe pod ovolikim prtljagom a Jos ni ti nisi bas "pritka". Ja se ubi vagajuci i sebe i prtljag pred svaki odmor. Ne znam podatak al ne verujem da je nosivost veca od 180kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24100 Napisano pre 17 sati Integrisan, 10084 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Uhhh, "jutarnja" tezina mi je oko 110kg, sa opremom i kada dzepove napunim racunaj 120kg komotno, Marina 55 u opremi neka bude 60kg. Sa sobom vucaram ukupno 20ak kg... 90% voznje mi je grad i zavrsavanje obaveza, tu ovaj motor nema premca! Kada sam na njemu sam bas je zvrk, ume na semaforu i zadnjicom da klizne ako malo vise gasa dam. Dvoje i stvari vec, hmmmm. Isli smo do Vlasinskog jezera, kalkulisem u preticanjima, oseti se da je na maksimumu. Da "izdrzim" jos jednu registraciju pa da se vratim hiljadarci! Bas (BAS!) mi fali... Ovo vozim "na razum", pokriva vrhunski tih 90% potreba a ne kosta nista. Racunam da ce klincu kog sami gajimo, veoma brzo trebati malo vise vremena za sebe (citaj, vise vremena i nama) pa da se voziiiiimoooo na litar+ kubika. Znaci, ukratko- Versys 650 za jednog i stvari sasvim dovoljno snage/kocnica/udobnosti! Uz brdo, natovaren max preticem drugom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 10736 Napisano pre 17 sati Drug član, 2065 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, mickeyZ je napisao: Moram da čujem tvoje razmišljanje vezano za nosivost kawe pod ovolikim prtljagom a Jos ni ti nisi bas "pritka". Ja se ubi vagajuci i sebe i prtljag pred svaki odmor. Ne znam podatak al ne verujem da je nosivost veca od 180kg Žena i ja, kad smo išli u Tursku, bili smo ful natovareni. Ja 95kg + ranac na leđima, ona 60kg, top case 47L duuupke pun, bočni 2x Kappa 33L zatvoreni po sistemu klečanja na njima, a težina je takva da nisam mogao da nosim oba u isto vreme, tj. mogao sam, ali sa pauzama do drugog sprata i tank torba, ali to je za sitnice. Nisam merio težinu, ali sigurno preko 200kg. Sem što sam morao da se naviknem na to da nema onog poleta na preticanjima, nije se Žućko žalio.. Pregazio tako skoro 3500km u 15 dana. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24100 Napisano pre 17 sati Integrisan, 10084 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ehhh, pre 25godina smo MZ-ima isli na more i nista mi smetalo nije! Sada kao neka baba (Bas sam skoro to drugaru i napisao) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickeyZ 1475 Napisano pre 17 sati Zainteresovan, 368 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nisam mislio na to vec jel ti nije frka da pukne? Sta me je podstaklo na ovo pitanje, dugo si na forumu, ne znam mu nick, al cini mi se da se čovek nije javljao bas dugo. Pisao je lepe putopise a vozio neku Hondu model dal 11 ili XI tako nesto. Svako malo svracao kod mog drugara da mu vari ram. Drugar mi rece kad tovari kofere ko lud. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24100 Napisano pre 17 sati Integrisan, 10084 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ako "oce neka pukne! Bog mi je svedok da sam probao sta je do mene, te autofagiju, te dijeta sa VMA, te "mesna dijeta". Ne ide drug! ... aparate za zavarivanje imam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mickeyZ 1475 Napisano pre 16 sati Zainteresovan, 368 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ha ha svaka ti cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14234 Napisano pre 16 sati Integrisan, 7779 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nisu svi motocikli predviđeni da nose tovare. Ne samo ram, već može npr. da se svuče navoj na preloadu amortizera u nekim ekstremnim situacijama. Ja sam terao ER5, 25kw. Ja 120kg, ona 70, tank torba od 20 litara, 2 x 40 litara bočni i Maxia 52 litara pozadi. Išli na more, Durmitor, Šavnik... Amortizere nema, samo lupi do kraja i to ti je. Onda sam jednom prilikom preleteo preko nekog ulegnuća na magistrali, tu sam lupio amortima do kraja, pa smo tako izleteli iz toga, pa sam još jednom lupio. Kao u terminatoru 2 kad Švarceneger skoči Harlijem u kanal kad juri Dzon Konora. Tad sam rekao to je to, prerasli smo ga. Suština priče, nije pukao niti bilo šta. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1665 Napisano pre 4 sati Drug član, 1115 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 19 sati, twintower je napisao: @Rider000 ako je riječ o Kawi, ne bi trebalo da ima takav problem, bar sa očitanjem signala sa IAT senzora. Koliko sam ja upoznat ECU prepozna signal kao grešku sa Lambde, ukoliko je taj signal konstantna vrjednost. Mada ima način da se i tome doskoči. Suza je u pitanju. Euro5+ cini mi se. Taj booster plug je interesantna stvarcica da malo obogati smesu nego se zbog te greske premisljam da ne ostane memorisana u ECU, ipak sam u garanciji jos uvek. Koliko sam skapirao ona dodaje goriva dok god ocitavanja idu preko lambde? Kod mene je aftermarket auspuh bez katalize, navodno ECU moze da ispegla A/F odnos. Nije da sam primetio da se muci ili puca iz auspuha, nego eto cisto razmisljanje na glas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...