Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Versys 650/1000

Recommended Posts

• Drug član, 1034 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Ako izuzmemo grad ja mislim da vecina 650tki i 1000ki ima identicnu potrosnju.

Meni Strom 650 trosi 5L, doduse ima zavrtanja i autoputa. Ako vozim magistralom lagano, pada ispod 4.5L

Tu je negde i Versys vidim

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 86 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021

Nisam vozio versys 1000, ali verujem da imaju jako slicnu potrosnju. Ja sam se nesto raspitivao kod @DraganNS o potrosnji 1000-ke,ne secam sta mi je rekao, znam da sam bio jako prijatno iznenadjen. Inace650 ako vozis 80% po autoputu, moje iskustvo je da ide i malo preko 5.

Inace kad sam ga kupio, vozio sam ga u malo nizim obrtajima, i to bas ne prija motoru, sad ga vozim izmedju 4000 i 6000 obrtaja, mnogo se bolje vozi, mnogo bolje prija motoru a potrosnja mi je ista. Ali o obrtajima i sta najvise prija masini, to ce reci neko sa vise iskustva. Pitaj @N.F.S., on radi mapiranje i jos svasta na svom versys, i mislim da i to utice na potrosnju. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3230 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

Efikasnost agregata je gotovo kod svih ista, pod predpostavkom da je agregat ispravan. 

Razlikuju se otpori kotrljanja (gume), otpor vetra i težina.. 

Tu se razlikuju motori. 

E sad, ja tvrdim da pojedančno, najveću razliku možete sebi napraviti ako ste fanatični za proveru pritiska z gumama, ja jesam. Pritisak u gumama je verovatno najuticajnija stavka u potrošnji i najčešće zanemarena. Tvrdim. 

Zadnja guma umesto 2.4 kad je 2.2 nije "šta je to, 0.2bara" već je to bezmalo 10%, a kao i za sve, otpor raste eksponencijalno... 

Ispratite, proveravajte, igrajte se.. Iznenadiće vas. 😉

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 9898 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Mapa mi je sada fabricka, testiram ovaj booster plug (mogu slobodno da izjavim, radi!, ventilator se ne ukljucuje maltene, vise goriva = hladnija masina, zvuk se razlikuje odmah po startovanju, uopste, agregat se veselo zavrti, ne usiljeno i posno).

Ja te potrosnje ne merim bas precizno, kada kupim motor pa prvih par rezervoara, cisto da vidim ima li neke anomalije.

Moj versys koji ima visoki vizir i vozi uvek dvoje na sebi (ja 110kg ona 58), grad neka bude oko 5L, na otvorenom 4.5l. (gume 2.9 nazad, 2.5bar napred)

Saltujem na oko 4-5000obrtaja, max brzina koju postizem oko 120kmh.

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1734 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer
On 15. 1. 2025. at 18:23, DraganNS je napisao:

Uzeo sam ga '22. i ostavio sam prosečnu potrošnju, do dana današnjeg je nisam resetovao - iznosi okruglo 6 litara. Pretežno se, tokom sezone, vozim po gradu i okolini, u špicu sezone jednom mesečno napravim dnevnu rutu od (recimo) 300 km, jednom godišnje odem na višednevnu vožnju od 1500-2000 km... Znači, to je prosek za vožnju koja je približno 2/3 gradska i 1/3 vangradska.

@Tomek_Nexus @Vujka Napisao sam ovo, polovinom januara, kao odgovor na pitanje kolika mi je prosečna potrošnja uz ogradu da nisam ofanzivan vozač i uglavnom se vozim sam. 

U međuvremenu sam resetovao odometar i posle nekoliko vožnji (Niš, Beograd 😉) pokazuje se prosek 5,8 litara. I da, nisam baš revnostan kada je u pitanju kontrola pritiska u gumama. 🤫

• Hvala 1
  • Podržavam 1

To u servisnim uputima (a cesto se gresi) je preporuceni pritisak za pneumatike koje preporucuju, u slucaju versysa (*malog, mk2) Dunlop sportmax d221 i pireli Scorpion... 

Posto ne vozim te gume nisam ni gledao preporuku iz manuala (koju opet vecina koristi kao osnov sta god da na felnu stave :D ).

Mitas TF (to kotrljam trenutno) za maksimalno opterecenje kaze 2.6 napred, 2.9 nazad.

• Podržavam 1

Pa opet taj pritisak je stvar licnog izbora i osecaja, od uvek vozim na nesto visim pritiscima, volim upravljiv motor a sa "ispustenim" gumama on to nije :D 

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 348 postova
  • Motocikl: Versys 650
16 hours ago, Tomek_Nexus said:

Jedno pitanje, da ne prekapam po cijelo temi. 

Koja je potrosnja kod 650, a koja kod 1000/1100 modela?

IMG_9516.png

• Hvala 1

... aj i ovo, vidim da je i kod stranaca enigma cemu sluzi slobodni dzek pod levom plastikom.

To je izlaz za nesto od potrosaca koje kawa kao dodatnu opremu prodaje. Crni dzek je prihvat za relej cetvoropolni (vidi link)l, davanjem kontakta, relej preklopi/ukljuci struju na "Bulet" konektorima pored, muski konektori su minus vod, izolirani, dupli zenski konektori su plus vod.

Celo kolo ima i fabricki svoj osigurac od 5A pod sedistem.

Naravno, moze se koristiti i cetvoropolni relej koji nam je dostupan, samo se premoste "nogice", ili zica/most direkt u dzek, bez releja, da na kontakt dobijemo struju (na ovim bulet konektorima).

Na mom motociklu, povezao sam relej sa kasnjenjem 30 sekundi, tek kada startujem motor ukljucuje se struja koja napaja, navigaciju, voltmetar, grejace...

WWW.KAWASAKI.COM

Purchase as a required component to mount DC Power Outlet, Gear Position Indicator, Grip Heaters, LED Light Bar or other electrical accessories<br><ul><li>Only one relay kit required...

123.jpg

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1557 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
... aj i ovo, vidim da je i kod stranaca enigma cemu sluzi slobodni dzek pod levom plastikom.
To je izlaz za nesto od potrosaca koje kawa kao dodatnu opremu prodaje. Crni dzek je prihvat za relej cetvoropolni (vidi link)l, davanjem kontakta, relej preklopi/ukljuci struju na "Bulet" konektorima pored, muski konektori su minus vod, izolirani, dupli zenski konektori su plus vod.

Naravno, moze se koristiti i cetvoropolni relej koji nam je dostupan, samo se premoste "nogice", ili zica/most direkt u dzek, bez releja, da na kontakt dobijemo struju (na ovim bulet konektorima).
Na mom motociklu, povezao sam relej sa kasnjenjem 30 sekundi, tek kada startujem motor ukljucuje se struja koja napaja, navigaciju, voltmetar, grejace...

kawasaki_logo_akm_preview_r02.jpg WWW.KAWASAKI.COM
Purchase as a required component to mount DC Power Outlet, Gear Position Indicator, Grip Heaters, LED Light Bar or other electrical accessories
  • Only one relay kit required...  

123.thumb.jpg.28a8e3c2dcf2a6f0bea72c395f2c98e9.jpg
Ma da li je realno da je ovde sve ovako čisto...

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Mmmmm daaaa 🥰

A zamisli kada ti kazem da ja upotrebljavam motor svakodnevno i da za ovih par meseci evo predjoh 5500km (a imali smo zimu i period "stajanja").

• Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 190 postova
  • Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650

Kod mene potrosnja ide od 4 do 5,3 litra ali obicno je negde oko 4,5. Belezim svako sipanje tako da je neki prosek oko 4,5 za ovih 18000 km koje sam preso sa njim. Inace nisam pimetio neku veliku razliku kada sam sam na motoru i sa saputnikom i tri kofera. 

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Drug član, 1556 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Ja imam prvog verysy-a i gradsku nemam pojma koliko trosi, a na otvorenom racunam oko 5/100. Nisam nikada precizno merio. Jer nisam do sada imao prilike da vozim dva rezervoara od jednom na otvorenom...

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 348 postova
  • Motocikl: Versys 650
14 hours ago, N.F.S. said:

WWW.KAWASAKI.COM

Purchase as a required component to mount DC Power Outlet, Gear Position Indicator, Grip Heaters, LED Light Bar or other electrical accessories<br><ul><li>Only one relay kit required...

123.jpg

U struju se ne razumem uopšte.  Da li ovo znači da na taj džek može da se nakači napajanje za navigaciju iako nije Kawasaki deo dodatne opreme?  Ubeđen sam da kod mene (Mk1) džek izgleda drugačije.  Slikaću ovih danas pošto moram da skidam stranicu da bi promenio levu poziciju koja je pregorela.

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650
Pre 8 sati, MilosGlavcic je napisao:

Ako imate sliku postavite da vidim kako mu stoji

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

20250310_092553.jpg

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 123 postova
  • Motocikl: Er6n 2008 / Versys 650 2017
On 3/25/2025 at 10:01 AM, MilosGlavcic said:

Ako imate sliku postavite da vidim kako mu stoji

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

IMG_20220613_174444.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja