Jump to content

Moto Zajednica

Dronovi/bespilotne letilice

Recommended Posts

• BJB Maxi Scooter Club, 6002 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Zicu sigurno ne moz' da izbegne. Mislim da je poenta Laletovog posta da kad je vec skrsio dvojku a moze da si priusti trojku - kako odoleti  ::)

(mislim dron trojku, ne to sto vi mislite...)

Promenio član alexanto
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2208 postova
  • Motocikl: Benelli

Perverzija.Nijednog trenutka nisam zalio sto sam mini 1 dao i uzeo mini 3.Vredi sve pare koje sam dao.

Senzori izbegavanja prepreka su ok ,ali moze i bez njih.Svidja mi se RC daljinski sa ekranom,jednostavniji je,nema stavljanja telefona.U tom pravcu razmisljam u buducnosti prosirenje.

Jedino opcija da sam zadrzao mini1,uz mini 3,ali opet bi stojao ,a bolji leteo.One igracke pre minija skupljaju prasinu i nisu vredne pomena.

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv
Pre 12 sati, alexanto je napisao:

Zicu sigurno ne moz' da izbegne. Mislim da je poenta Laletovog posta da kad je vec skrsio dvojku a moze da si priusti trojku - kako odoleti  ::)

(mislim dron trojku, ne to sto vi mislite...)

Skrsio sam keca :) Kupio sve polomljene delove na Aliju, sad sledi operacija premestanja elektronike, gimbala, motora u novo kuciste. Nadam se da cu uspeti, pripremam se psihicki :)

Pre 4 sati, cezarpa je napisao:

Perverzija.Nijednog trenutka nisam zalio sto sam mini 1 dao i uzeo mini 3.Vredi sve pare koje sam dao.

Jedino se tu ne slazemo, smatram da je realna cena Mini 3 Pro 600-700e.

• Sviđa mi se 1

Da li se neko bavio prebacivanjem sa CE na FCC? Sve zemlje evrope koriste CE pa se  samim tim ne moze iskoristiti pun potencijal nasih dronova. U USA, Kini i jos nekim zemljama dozvoljeno je koristiti FCC i kako kazu dobija se bar duplo veci domet, koji smo i platili.

Postoje hakovi koji prebacuju komunikaciju na FCC standard, ali je to potrebano uraditi posle svakog restarta drona. 

DJI je objavio najnoviji SDK u kom je konacno podrzan Mini 3/Mini 3 pro. To znaci da cemo ubzo imati alternativne upravljacke aplikacije. Nisam nesto skontao, izgleda da kroz ovaj najnovidi SDK nije podrzan RC (kontroler sa ekranom) pa ce Litchi raditi za sad samo na RC-N1 kontroleru. Nadam se da ce se i to prevazici, jer steta je da ovako dobar dron kao Mini 3 Pro nema postene waypoint-e.

• Ponosni BJB Redar, 1217 postova
  • Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš)

Pozdrav društvo. Pazario sam malo korišten Air 2 bez nekog prethodnog iskustva. Za sad me interesuje koju app savetujete da koristim (osim Dji Fly)?

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 349 postova

Drugari,da li se popravljaju kamere od dronova ili se kupuju druge?

Imam dve od DJI Phantom 2 obe defektne to jest "pokidane"

20230804-144008.jpg

20230804-144024.jpg

I gde bih mogao da kupim elise/propelere?

• Drug član, 1002 postova
  • Motocikl: yamaha super tenere 1200

Mislim da me je u ovoj temi neko uputio u belu crkvu ili vršac, kod nekog koji popravlja dronove.
Vrati se unazad koju stranu

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

• Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 349 postova

DJI Phantom 2 imam problem sa kalibracijom.

Horizontalna mi uspeva ali na vertikalnoj kalibraciji mi treperi crveno svetlo.

Kako to da resim?

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850

Evo da podelim moj dron, Hubsan, kinez naravno. Zino Mini Pro model.

Pobedili su u ljutoj trci da ubace senzore napred/nazad u dron  ispod 250gr. Najavljivan kao DJI Mini 2 killer 😆

Uzeo ga 2021 preko Banggood.

Elem, ima dosta funkcija - waypoints, active tracking, pomenute senzore napred/nazad/dole, led svetlo, snima 4k30fps

U početku sam se kajao, softver katastrofa i onaj kineski glas sačuvaj Bože :lol2:

Ali svakim updejtom sve bolje i bolje.

Sad je već zaboravljen, ide tehnologina napred brzo. Meni se ovaj svideo jer je tada bilo jako primamljivo kao all-in-1 paket 249gr.

0-02-05-44ddd57ee9b254673c30ed31709ff65e438bfb5598863c8d86b54744b73e8b0d_3d78c537f5f515bd.jpg

0-02-05-7c7f098d64fbd5f8bbd7888145b6274cb5b7cbad199251ad7d52380d2421e4ae_bcf3df43ded6d77d.jpg

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850

E da ove cene sada nemaju veze sa životom, niti bi ga platio toliko nema šanse. @Paljevina Uzeo sam ga na nekoj akciji bio je 520$ sa dve baterije u tom momentu, prošle godine dokupih još jednu bateriju.

Inače smešna priča, banggood nije hteo da šalje samo bateriju kao ni gomila prodavaca sa aliexpresa, nađem nekog koji je prihvatio i spakovao bateriju u neki autić plastični :lol2: veoma kreativno hahaha, moram naći sliku imam je negde

• BJB Maxi Scooter Club, 430 postova

Meni su za onaj mini "indoor" dron poslali u plastičnom kamiončiću, ali bez ikakve najave. Sreća pa sam se dovoljno iznervirao sa "kakvo su mi ovo sranje poslali" da ga prvo polomim (i vidim da ima nešto unutra) umesto da ode direkt u kantu :jee:

• U prolazu, 0 postova

Poz društvo, dugo niko nije ništa pominjao oko legalne strane ovog hobija i zanimljivih susreta sa zakonom. Da li neko ima nešto da podeli? :D

Promenio član grahcc

• Ne silazi, 2208 postova
  • Motocikl: Benelli

Ispod 250gr,nize od 100m,u vidokrugu,i  dalje od naselja.Recimo da je u takvim uslovima legalan.Inace na prvoj probi dosao mi je civilni punto sa dva uniformisana policajca.Ogromana prazna livada i ja stoji pored automobila.Mislili su da nesto muljam.Kad su videli dron smeh. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja