nikvuksa 1688 Napisano April 27, 2020 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, alexanto je napisao: Kome treba 4K, Raw fotke 100 mbs bitrate, njemu vredi. Ako ti to ne treba, Mini je bomba. Samo baterija traje duplo duže nego na Air-u... Hvala! Kažem, totalni amater, ali najviše što me odvlači od Miji Fly More Combo paketa je nedostatak tih senzora, koji ljudi pominju da su imali na Sparku i tih opcija Follow. Jel moguće da oni nekim upgrade-om ubace neke opcije ili to ne dolazi u obzir? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5553 Napisano April 27, 2020 Drug član, 1390 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Lošmi_WayOfLife je napisao: Jel imao jos neko problem kao ja sa minijem, posle poslednjeg update-a.. sve je okej, povezivanje, let, ali kada sleti pocne da pisti i izbacuje error, trazi da restartujem dron, opet leti normalno i kada sleti prica se ponavlja? Drug je rešio problem update-om preko kompa. Ja sam sinoć gimnasticio i update-ovao ali nisam testirao. Kaže da ne izbacuje grešku kad se odradi preko Dji Asistent. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lošmi_WayOfLife 169 Napisano April 27, 2020 JEDAN ŽIVOT - DVA TOČKA - BEZBROJ SITUACIJA, 130 postova Lokacija: Beograd-Kula Motocikl: Honda - VFR 800 V-tec Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, nikvuksa je napisao: Hvala! Kažem, totalni amater, ali najviše što me odvlači od Miji Fly More Combo paketa je nedostatak tih senzora, koji ljudi pominju da su imali na Sparku i tih opcija Follow. Jel moguće da oni nekim upgrade-om ubace neke opcije ili to ne dolazi u obzir? Nema sanse, zato sto follow je izostavljen bas iz razloga sto nemas senzore i prva prepreka (citaj bandera) bila bi kobna.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano April 27, 2020 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Pa da, logično A da li su meni kao totalnom početniku neophodni senzori ili je to stvar malo veštine koja se stiče? Ne bih da uzmem Mini i da bude "e zajebah se". A iskreno RAW i 4K mi nisu potrebni, ne editujem slike profesionalno, pa da samo zbog toga uzimam Mavic Air. Ali ako je Mavic Air bolji zbog veće težine (vetra), senzora itd, zato se i razmišljam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 946 Napisano April 27, 2020 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Osecam da ce ovo biti prava stvar, samo sto je i cena prava, oko 1000e. Danas je promocija ovog novog modela. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano April 27, 2020 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Konačno su se spametovali dovoljno da stave je*eni držač za telefon sa gornje strane daljinca... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano April 27, 2020 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, jedno pitanje; vidim da skoro svi kupujete air ili mini. Zasto ne pro (1, platinum, 2) ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano April 28, 2020 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jer smo razmaženi i volimo da, ako je ikako moguće, imamo dron od 10 grama, veličine zrna graška, koji snima 8k u flat formatu i fotka raw u rezoluciji od 19000x12665 piksela. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Maj 5, 2020 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Stigao Mavic Mini Fly More Combo. Stvarno deluje kao igračka, a kasnije ako se stigne mala proba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Maj 5, 2020 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan On 28.4.2020. at 6:34, GuMi5 je napisao: Jer smo razmaženi i volimo da, ako je ikako moguće, imamo dron od 10 grama, veličine zrna graška, koji snima 8k u flat formatu i fotka raw u rezoluciji od 19000x12665 piksela. Ozbiljno, da li je samo niza cena razlog ili PRO imaju neke nedostatke u odnosu na AIR ili MINI ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2151 Napisano Maj 5, 2020 Drug član, 969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Ozbiljno, da li je samo niza cena razlog ili PRO imaju neke nedostatke u odnosu na AIR ili MINI ?Mavic Pro je bolji dron. Neko ko je na motoru možda mu znači kompaktniji dron,mada Mavic Pro nije preterano glomazan. Drugo je cena. Ova dva za manju cenu su dobri,posebno za ljude koji ne prave profi snimke.Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Maj 6, 2020 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, LuckyVladano je napisao: Ozbiljno, da li je samo niza cena razlog ili PRO imaju neke nedostatke u odnosu na AIR ili MINI ? Ja sam uzeo Air jer je taman kada sam pomislio da kupim Pro izašao i onda sam pomislio da je ok da kupim nešto kompaktnije... Moj je stigao u Tursku, Tadzikistan, Rusiju, Dansku, Švedsku, Norvešku, Njemačku, Francusku, Austriju, Italiju, Sloveniju, Češku i td. -> samo zato što je bio malen i nije me mrzilo da ga nosim. Mislim da za hobi fotkače, gdje i sam spadam, igra ogromu ulogu koliko je dron veliki. Ja i ovaj kad-kad ne ponesem sa sobom jer je veliki. Tako da razumijem one koji se odlučuju za Mini... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Maj 6, 2020 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Evo prvog leta posle 24h od kupovine. Učim se polako 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2151 Napisano Maj 6, 2020 Drug član, 969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan LepojeПослато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Maj 7, 2020 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Konačno se smirio vetar, pa sam uspeo da probam Mavic Mini. Zadovoljan sam mališom, kvalitet snimka je odličan, samo malo previše doda sharpening, ali šta je tu je. Sutra idem da se provozam bajsom, pa ću probati da snimim nešto zanimljivije. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 946 Napisano Maj 7, 2020 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Bas se ovih dana jakoo lomim dal da kupim i MM. Naravno Sparkija zadrzavam, ali jedino mi je MM bolji zbog baterije i malo bolje kamere. Sve se kao odlucim Zovem i narucujem, pa onda povucem rucnu I tako svaki dan. Jer jos nemam nekog letackog iskustva, a kao hocu da imam jos jedan. Bas zbog te baterije da mogu da sam opusteniji. Jer na Sparku realno baterija je oko 12min. Dok ja sve ispodesavam, ode tu i minut dva, a traba mu i 2-3 min da se vrati, tako da efektivno ima jedno 7-8min sto je stvarno slabo. Imam jos jednu bateriju, ali necu da ga stalno spustam da bih menjao baterije. Tako da, mozda se i ponovim za jos jedan doron ovih dana, pa nek ide zivot Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2594 Napisano Maj 7, 2020 Drug član, 1290 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Ma samo rokaj. Meni je Mini pun pogodak baš zbog svojih dimenzija. Stoji mi u rancu bez da znam da je tu, a uvek je na dohvat ruke. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Maj 8, 2020 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, K_A_W_A je napisao: Bas se ovih dana jakoo lomim dal da kupim i MM. Naravno Sparkija zadrzavam, ali jedino mi je MM bolji zbog baterije i malo bolje kamere. Sve se kao odlucim Zovem i narucujem, pa onda povucem rucnu I tako svaki dan. Jer jos nemam nekog letackog iskustva, a kao hocu da imam jos jedan. Bas zbog te baterije da mogu da sam opusteniji. Jer na Sparku realno baterija je oko 12min. Dok ja sve ispodesavam, ode tu i minut dva, a traba mu i 2-3 min da se vrati, tako da efektivno ima jedno 7-8min sto je stvarno slabo. Imam jos jednu bateriju, ali necu da ga stalno spustam da bih menjao baterije. Tako da, mozda se i ponovim za jos jedan doron ovih dana, pa nek ide zivot Ja sam prešao sa Mavic Air-a na Mini, preporodio se što se tiče baterije. Danas sam leteo, ne uspem da istrošim bateriju na jednoj lokaciji, dok je sa Air bilo baš kao ti sa Sparkom. Taman krenem, ono gotova baterija. Jeste Mini lošijeg kvaliteta izrade, ali kamera je skroz dobra i upotrebljiva. Probaću ovih dana i da montiram neki snimak. Do tad, evo dve fotografije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Maj 8, 2020 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Planina Tara, savršena za vežbu i trening. Malo novih amaterskih radova: 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Maj 9, 2020 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se lomim da uzmen dron samo iz jednog razloga: snimao bi moja putovanja. Mislim da su tu dve karakteristike glavne: brzina drona i trajanje baterije. Iskustvo voznje drona mi je NULA, pa mislim cu lakse nauciti na tromijem i vecem PRO nego na manjim mini, air itd. Postoji opcija nekog kineza za 50-100 eu za ucenje, ali mislim da ce biti lakse voziti neki mavic nego kineza.Da li ispravno razmisljam ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3255 Napisano Maj 9, 2020 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan A može li taj dron da se poveže sa nekim odašiljačem koji bi bio postavljen na motoru, i da te prati dok voziš? Neke glasovne komande poput levo ili desno za okretanje kamere, 50 ili 20 metara za visinu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
e-mayl 1783 Napisano Maj 9, 2020 abc, 894 postova Lokacija: Pula Motocikl: BMW GS 1250 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Maj 9, 2020 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Danas Minija napale pčele. Izvukao se živ, ali sad meni ostaje čišćenje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Maj 9, 2020 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Evo i rezultata današnjeg zezanja... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Maj 10, 2020 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan A može li taj dron da se poveže sa nekim odašiljačem koji bi bio postavljen na motoru, i da te prati dok voziš? Neke glasovne komande poput levo ili desno za okretanje kamere, 50 ili 20 metara za visinu? Da, neki imaju tu funkciju, zbog nje i razmisljam o dronu. Moze da prati vislje ili nize, a moze i da vrti krugove oko tebe. Mislim da se zove "follow me" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...