sole92 187 Napisano Septembar 4 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Ruma Motocikl: BMW K1200 GT Prijavi odgovor kao problematičan Ja na kraju uze Mitas Toruing Force, nakon mesec ipo dana sage sa Delti com (motogume.rs) koja se neslavno zavrsila (2 puta otkazali pa poslali gumu dot 45/18) poludeo i narucio Mitas. Sad da ih montiram, registrujem motor, pa da vidim kako ce da bude sa njima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niksha 227 Napisano Septembar 5 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan Isti problem sa Delti com (motogume.rs). Šalju stari DOT po ceni nove gume... Kako si na kraju izašao sa njima na kraj? Mene i dalje zavlače, prošlo je 2 nedelje, ja i dalje nisam rešio problem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sole92 187 Napisano Septembar 5 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Ruma Motocikl: BMW K1200 GT Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ih platio unapred, to je bilo olaksavajuce, pa sam im slao mail da necu da prihvatim gumu, jer su mi dan pre nego sto treba da stigne javili da je guma matora. Na to su mi ponudili popust od 30% na cenu, sto je glupost jer mi ne treba toliko stara guma. Na kraju sam poslao opsiran mail sa zakljuckom da ako ce da je daju za 10e da mi posluzi kao saksija za cvece kod keve u dvoristu, da cu da uzmem ali da to ne moze da se smatra novom gumom. Ja cu dobro razmisliti da li cu ikada preko njih poruciti nesto, prvo sam imao one razlike u ceni zavisno od uredjaja sa kojeg pristupim (cene su bile vece 15k u totalu za dve gume Roadsmart IV GT). Kada sam dobio odgovor od njih da je to tako kako jeste i da je moguce da cena varira, jeftinija varijanta mi nije vise iskakala. Onda narucih Roadsmart 3 koji je izlazio kao dostupan, 8k skuplji par od Mitasa, nije neka razlika. Nakon 7 radnih dana od porudzbine sam dobio mail da ce da kasne 3 dana zbog obima posla. Nakon 12 radnih dana sam dobio informaciju da ipak nemaju gume. U tom trenutku se pojavljuju opet roadsmart iv gt na stanju i ja porucujem njih ali 5 dana kasnije dobijam info da ih nema na stanju (sajt i dalje pokazuje da ima). Na kraju porucujem Bridgestone T31GT i sve ide ok, posle 2 nedelje sam dobio info koji dan stizu da bi mi dan ranije poslali mail u kojem pise ponovo za zadnju gumu da stize u petak i ispod u cosku DOT 45/18. E tu sam izgubio zivce, otkazao porudzbinu, bio besan 2 dana i na kraju otisao na IPG, narucio Mitas, stigle sutradan DOT 24/25. Kada Mitaske dodju na zamenu organizovacu gume negde od preko jer ovde ili je dranje ili cekas pa dobijes saksiju a ne gumu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan Lone Wolf 371 Napisano Septembar 8 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Beograd,Knjazevac Motocikl: Yamaha MT09 Tracer 2017 Prijavi odgovor kao problematičan Kada se narucujete gume preko sajta trazite pisanu potvrdu vezano za DOT. Ako izbegavaju da odgovore na to pitanje onda ne treba rizikovati sa starijim dotom a platili ste punu cenu. Ako treba gume javite se, znaces DOT pre nego sto ti stigne guma. Ako mogu da pomognem sa cenom i sa DOT om ja cu rado izaci u susret Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4659 Napisano Septembar 8 motoras, 2565 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja kad sam narucivao mitas preko IPG,za dot su mi rekli da ne mogu da mi kazu koji je jer guma nije tu kod njih. Ako mi ne odgovara mogu slobodno da ne preuzmem gumu kad je donese brza posta. Oni ce je primiti nazad. Postarina je besplatna naravno. Inace dotovi su svezi,nesto tipa mesec-dva stare. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keš 580 Napisano Septembar 11 (promenjeno) Svrati ponekad, 357 postova Lokacija: Bačka Palanka Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sole92# Au ljudi sto vi imate zivce i duge fitilje. Ja kada nesto porucim i ne stigne u roku koji je naveden, oni vise ne pistoje, narucujem na drugom mestu. A od ovih motogume rs ne bih porucio ni unutrasnju gumu za biciklo. Od IPG sam porucivao i za auto i za motor i dot uvek mlad, bar do sada je tako bilo. Doduse trazio sam unapred da mi kazu koji je dot, nisu znali bas tacno jer su posrednici, ali su garantovali da je dot od ove godine. Promenio Septembar 11 član keš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sole92 187 Napisano Septembar 11 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Ruma Motocikl: BMW K1200 GT Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne mogu da se pohvalim živcima i fitiljem, ali jbg, dosta su jeftiniji pa sam tu prelomio... Najgori trenutak mi je bio kada sam na pitanje da li mogu da dobijem mlađu gumu dobio ponudu za ovu istu 30% jeftinije. Tu sam pukao, ali se oni iskusno ne javljaju na telefon. I odem na IPG, poručim Mitas za 24k obe, stignu sutradan. Sa IPG do sada imam perfektno iskustvo, uzimah auto gume, uvek par meseci stare, tako sad i moto gume. Na sajtu mootgume.rs takođe piše da je dot do 2 godine a ako je starija budete pravovremeno obavešteni. To pravovremeno je da pred isporuku. Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 938 Napisano Septembar 11 Zainteresovan, 470 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda CBF600SA / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Nije toliko stvar ni u ceni, ali IPG u poslednje vreme bas i nema neki izbor jbg. 160/60-17 npr, bas slab izbor. A za auto i ja uvek narucujem na IPG. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2846 Napisano Septembar 14 (promenjeno) Drug član, 971 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Za sada je pozitivno iskustvo sa Continentalkama. Malo su manje žustre pri promeni pravca u odnosu na Pirelli Angel 2 ali su vrlo predvidive i nikakvih naznaka puštanja nisam imao čak i pri solidno brzoj vožnji Jedino što se bojim je da zaista neće dugo trajati. Promenio Septembar 14 član Mr_Wolf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15191 Napisano Septembar 14 Integrisan, 8042 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Gde bre, kakvo puštanje, to je vrhunska guma. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8951 Napisano Septembar 16 Drug član, 1869 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Naručio sam danas (IPG) odgovarajući set Mitas touring force guma da premostim, pošto planiram da sledeće godine, Bože zdravlja, pređem na neki noviji motor a sadašnje Angel GT II su pregazile 20 hiljada... Mogle su, po lokalu, izgurati ovu sezonu ali pošto planiram da se jesenas otisnem u neku vožnju po regionu, da me ne ostave negde na cedilu. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducans 155 Napisano Septembar 16 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: honda nc 750x Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi jasno kako uspete preci 20000 sa gumama.Road 5 12000,pre njih bile z8 ineract 10000.Poslato sa CRT-NX1 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 938 Napisano Septembar 16 Zainteresovan, 470 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda CBF600SA / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan 37 minutes ago, DraganNS said: Naručio sam danas (IPG) odgovarajući set Mitas touring force guma da premostim, pošto planiram da sledeće godine, Bože zdravlja, pređem na neki noviji motor a sadašnje Angel GT II su pregazile 20 hiljada... Mogle su, po lokalu, izgurati ovu sezonu ali pošto planiram da se jesenas otisnem u neku vožnju po regionu, da me ne ostave negde na cedilu. Napisite neke utiske posle voznje - mitac vs angel gt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 13657 Napisano Septembar 16 (promenjeno) Drug član, 1791 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Gledam sada koliko sam prešao sa ovim gumama... Nešto više od 20 000 km, Conti RoadAttack 3 i mislim da mogu još. Promenio Septembar 16 član bajker71 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8951 Napisano Septembar 16 Drug član, 1869 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan @ducans šta znam, da ne bude da nešto palamudim, možda je do načina vožnje, vešanja, solo ili dvoje, pritiska... @Miroslav91Oki, samo odmah da ti kažem da sa Anđelkom nema greške - za četiri godine nisu me ni jednom "prodale" mada ja i nisam neki trkač koji vozi na koleno. Vojo, slično i moje izgledaju: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1763 Napisano Septembar 17 Drug član, 1502 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Moje skromno lično iskustvo sa Angel gt: Pošto sam pretprošle godine(2023.) išao na odmor u Gr motociklom (Kawa z750s), udvoje + prtljag, reśio sam da na zadnji točak stavim Angel gt. Prednju sam ostavio Michelinku. Zadnja me je odlično držala usvakoj situaciji, osim prilikom prelaska preko belih linija, kada me je svaki put prestrojila za nekoliko cm. Kada bi ponovo nagazila asfalt, hvatala je trenutno, ali je osećaj baš neprijatan. Sa prethodnom zadnjom Michelin, kao i sa prednjom Michelin nisam imao takvih pojava. Govorim i o natovarenom motociklu, i o solo vožnji. Prošle godine (2024.) ponovo odmor u Gr, ponovo udvoje +prtljag, ali je motocikl Yamaha FJR 1300. I ponovo Angel gt na oba točka. I ponovo situacija da prilikom svakog prelaska preko bele u krivini prestroji motocikl, da li natovaren ili solo. I ponovo nelagodan osećaj svaki put. Do sada sam i sa Kawom i sa FJR na Angelu prešao oko 6.000km, i na jednom i na drugom motociklu su gume potrošene preko polovine. Teško da će dobaciti do 10.000km, a kamoli preko toga. Ove godine odmor u Gr, motocikl RT 1150, udvoje + prtljag, gume Metzeler z8. Tako obuven jestigao motocikl iz Ch. Niti jednu jedinu zamerku nisam imao, kao ni ranije sa ContiRoadAtack koje sam terao (osim brzog trošenja Contija). Zaključak: AngelGT više neće videti moje točkove, jer apsolutno ne prijaju mom stilu vožnje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8951 Napisano Septembar 17 (promenjeno) Drug član, 1869 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, kakva su vam iskustva sa metalnim ventilima za gume? Moj motor je došao sa takvim ventilima, pre pet godina, i dan danas su na svom mestu. Pošto ovih dana menjam gume promenio bih i ventile. Vidim da ima kod MOTOBIKE Kać: Ventil tubeles ravni metalni V161-A1 KYOTO | Moto Bike Shop MOTOBIKESHOP.RS Ima i na Aliju: I just found this on AliExpress: €6.72 | 90 Degree Wheel Tire Valve Stem Airtight Covers Cap For Kawasaki VERSYS 300X 650 1000 X250 X300 Versys300x Versys650 Versys1000 https://a.aliexpress.com/_EJdTndu Pitanje za one koji su imali ovakve ventile: na koliko vremena se menjaju? Promenio Septembar 17 član DraganNS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8951 Napisano Septembar 25 (promenjeno) Drug član, 1869 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Stavljene nove Mitasice TF i novi, metalni ventili: Napravio krug od par kilometara i sve mi nešto neobično, dok se ne naviknem... valjda. Ventili deluju dovoljno čvrsto da nose TPMS kapicu sa senzorom. Svakako, to će biti samo kada budem vozio neke duže ture, inače će mi klinci u lokalu maznuti kapice koliko odma'. Promenio Septembar 25 član DraganNS 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 938 Napisano Septembar 25 Zainteresovan, 470 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda CBF600SA / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka nova guma je takva verovatno. Road 6 kad sam stavio prvi dan mi je bilo bas cudno, ko da nije moj motor 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8951 Napisano Septembar 25 Drug član, 1869 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Baš tako, kao po jajima... Još ovi komunalni majmuni našli da peru bulevare iako je nebo, ceo dan, izgledalo "kao da će da padaju" (Z. Radmilović), a zna se čega se Srbin najviše plaši, sem p.zamajca i promaje: Mitasica na (vlažnoj) zebri . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1639 Napisano Septembar 25 Drug član, 2069 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Kažu stariji- kad ti motor dosadi promeni gume i imaćeš skroz drugi motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8951 Napisano Septembar 25 Drug član, 1869 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Kažu stariji i "klin se klinom izbija", i eto mene kasno popodne na Beočincu, krivudavom putu koji počinje od teretnog ulaza u Lafarge (ex Beočinska fabrika cementa) pa do grebenskog puta na Fruškoj gori. Otprilike, 7-8 km lepih krivina i dobrog asfalta koji, nažalost, uništavaju šleperi koji prevoze krečnjak za Lafarge iz rudnika koji se nalazi sa druge strane planine. Vrlo brzo je sve leglo na svoje mesto i nove gume su pokazale da su opravdana investicija u odnosu na stare koje su odradile svoje, pa bile one i premijum klasa i izgledale da mogu još da se voze. Utisak je da mogu da im verujem, uz ogradu da su ovo ipak prvi utisci, tako da za 200 evra mislim da nema bolje ponude za set touring guma. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...