muljaz 3044 Napisano Avgust 19 Skuteras, 3883 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan 26 minutes ago, milomir22 said: Jel imate neku non ćaci varijantu? Ja mogu Michelin nesto jeftinije nego inace Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xpetronije 199 Napisano Avgust 19 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Lozanj, Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki ZZR 250, Yamaha YZF600R Thundercat, Ninja ZX9R Prijavi odgovor kao problematičan 40 minutes ago, milomir22 said: X moto je Riči Sagmajster, i sad plačem za pirelli angel setom koji sam uzimao kod njega 100€ jeftinije nego kod drugih. Ja sam ranije gume plaćao pouzećem, stignu za par dana, uvek dobar dot i besplatna poštarina. Ali ne, jbg, stav i princip nekada treba i da koštaju. Jel imate neku non ćaci varijantu? Ja sam uzeo u Xtreme Moto shop Niš, korektno. A pre toga Moto gume preko sajta, isto korektno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 572 Napisano Avgust 19 Zainteresovan, 430 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan @muljaz road 6 u dimenziji 120-70-17? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chaba 126 Napisano Avgust 27 U prolazu, 16 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: GSF 1250s Prijavi odgovor kao problematičan Pozdravljam kolegijum. Usuđujem se postaviti sad već prilično prežvakano pitanje, nakupljeno kolektivno iskustvo ipak nije za potcenu... Bandit 1250 sa Pireli Anđelom ST, postaje nesigurniji sa približno 20k kilometara. Kao zamena se odmah nametnula Michelin Road 6 GT, o kojoj već ima dosta lepog napisano. Međutim iskusniji, sportskiji orijentisani, tj. dinamičniji drugovi preporučuju Road attack 4, kao lepljiviju ali i slabo trajniju varijantu. Lično sam kruzer u duši, al kad prilike dozvole ponekad i premotam... Da li neko od kolega i koleginica ima uporedna iskustva sa ova dva modela? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 3672 Napisano Avgust 27 Drug član, 1146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1300 RS Prijavi odgovor kao problematičan Vozio obe, i sve je tačno što si napisao. Meni bi logična zamena za Angele koje imaš bile Angel 2 GT, i generalno moj prvi izbor guma. Drugi izbor Contintental. Mišelin - treći. U mom slučaju su nakon nekih 8-9 hiljada (70ak % potrošenosti) prestale da mi ulivaju poverenje Road 6 GT nakon 12ak hiljada: Angel GT2 nakon oko 11 hiljada: Continental nakon Jadranke: Prodao sam ih sa motorom pa ne znam koliko su poživele. Rekao bih da su bile na nekih 50ak % nakon 4000 km. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 9939 Napisano pre 1 sat (promenjeno) Ne silazi, 3357 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 7/29/2026 at 10:14 AM, živke said: Kad sam pre par meseci namenski stavio krampone da malo više vozim off primetim da mi je prednja koju sam skinuo malo oštećena. Ali nije ispuštala niti bilo šta slično, pa sam mislio da je ok. Danas malo bolje pogledam, ispada da je recnuta skoro do unutrašnjeg zida A ima u njoj još 10k km sigurno. Baš mi krivo što moram da je bacim . Nešto sam u fazonu da delim iskustva ovih dana. Iako obično ne bih - rešim da kupim polovnu gumu na KP, da bih dokrajčio zadnju koja u sebi ima još nekoliko hiljada, a da sačuvam ove sa kramponima za blato kada krene. Nađem istu ovakvu kao što sam imao na KP, kramponi izgledaju maltene isto. Mlađi dot, nema oštećenja - kaže prodavac. I naručim je, za 50 evra. Stiže guma, upakovana u crnu streč foliju ?! Bilo mi smešno, prvi put vidim da neko tako pakuje gumu, još polovnu. Ali kad sam je otvorio kući - shvatim potencijalni razlog. Guma testerasto potrošena. Sa jedne strane kramponi izgledaju isto kao na mojoj gumi na prethodnoj slici, ali ono što se na oglasu nije videlo je da su na drugoj strani skroz oguljeni. Možda neko ne bi preuzeo gumu kad vidi stanje pri dostavi. Mada naravno ja nisam u tom fazonu, rizik uvek postoji kad se uzimaju polovne stvari. Elem - ne znam šta dovodi do ovakve potrošnje gume, ali eto - obratite pažnju i na to ako kojim slučajem uzimate polovne gume. Promenio pre 1 sat član živke 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chaba 126 Napisano pre 1 sat (promenjeno) U prolazu, 16 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: GSF 1250s Prijavi odgovor kao problematičan Hvala @Mr_Wolf na angažovanju, kao i dodatnoj komplikaciji prilikom izbora... Posle skoro dve nedelje podrobnog istraživanja, kalkulacije i RND-a, odlučio dati priliku za Anđela GT II. Poene za i protiv ima svaka od konkurenata: 1. Michelin road 6 GT 2. Conti Road attack 4 3. Pirelli angel GT II Opredelio se za treću opciju, zbog, barem po recenzijama i preporukama nekolicine kolega kao najoptimalniji kompromis između trajnosti i performansi. Dodatni plus za konkretni slučaj je i materijal srednje gazne površine. Da bih stigao do krivinarenja, ne gine mi 100+km ravnice, kao i kad platite registraciju i porez na luksuz za 12k kubika zaboravljen od nekih predhodnih vlada, barem je izduvam... Tako da su mi gume malko podložnije ukockavanju. Predpostavljam, da su navedeni modeli svi dobri, svodi se na namenu i afintet. Cenovno su približno u istoj kategoriji. Ova objava nije kompletna bez bilo kakvih utisaka sa vožnje, ali poneo me žar nove akvizicije, stoga se skrušeno izvinuti moram. Svako dobro! Promenio pre 1 sat član chaba 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 2294 Napisano pre 37 minuta Drug član, 1188 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 56 minutes ago, živke said: Stiže guma, upakovana u crnu streč foliju ?! Bilo mi smešno, prvi put vidim da neko tako pakuje gumu, još polovnu. Ali kad sam je otvorio kući - shvatim potencijalni razlog. Guma testerasto potrošena. Sa jedne strane kramponi izgledaju isto kao na mojoj gumi na prethodnoj slici, ali ono što se na oglasu nije videlo je da su na drugoj strani skroz oguljeni. Možda neko ne bi preuzeo gumu kad vidi stanje pri dostavi. Mada naravno ja nisam u tom fazonu, rizik uvek postoji kad se uzimaju polovne stvari. Bas sam to sada prvi put video na mojoj prednjoj Dunlop Raid. To se izgleda desava kod ovih 50/50 prednjih guma koje imaju vece blokove, na kocenju prednja trosi prednji deo krampona, i to 3-4 puta vise se trosi. Mislim da je to glavna mana 50/50 gume kod agresivne voznje/trail braking-a. Evo kako se moja potrosila prosle nekih 6.5K. Zadnja je totalno ravna i jednako potrosena svuda, a prednja testerasto. Koliko je visi zadnji deo bloka, mozda i 4 puta. Ali dobre su gume generalno i prednja i tako testerasta drzi jos. (po suvom) Uzimam sada moju staru kombinaciju opet, Pirelli Rally STR prednja i TKC70 Rocks zadnja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...