vidakn 1888 Napisano April 1 Drug član, 1444 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Pirelli Angel GT, danas sam naručio za Vstroma 1000, 31000 din (oko 260e) komplet prednja i zadnja.Mislim da nema bolje u tom cenovnom rangu, čak je možda i Mitas skuplji.Čeka se oko dve nedelje da stignu.Sent from my SM-A556B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2237 Napisano April 1 Drug član, 839 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan On 1. 4. 2025. at 17:46, vidakn je napisao: Pirelli Angel GT, danas sam naručio za Vstroma 1000, 31000 din (oko 260e) komplet prednja i zadnja. Mislim da nema bolje u tom cenovnom rangu, čak je možda i Mitas skuplji. Čeka se oko dve nedelje da stignu. Sent from my SM-A556B using Tapatalk Raširi Преко негде или? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1888 Napisano April 1 Drug član, 1444 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan On 1. 4. 2025. at 18:06, Немања je napisao: Преко негде или?Ovde na sajtu motogume.rsDobra stvar što imaš opciju da odabereš model i godište motora i sajt ti izlista sve marke, dimenzije i cene guma pa biraš šta ti odgovara.Sent from my SM-A556B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GAGI74 572 Napisano April 3 Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Beograd Zvezdara Motocikl: BMW R1250GS ADV, HONDA PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Posle par dana guglanja i raspitivanja uzeo Michelin Road 6 za GS-a. Dot je pocetak ove godine, prakticno su jos vruce. Set je 49900 (400e) u Kompp co-u. Ja volim da odem u radnju, platim i ponesem kuci, odnosno da mogu uzivo da vidim i ispipam ko penzioneri hleb. I bas su mekane, nisam ih jos montirao, pa utiske javljam kasnije. Inace, GT verzija se jos ne pravi za tocak od 19”. Dubina sare prednje je oko 5mm a zadnje oko 7mm. Trenutno su na motoru “fabricke” Bridgestone A41, presle 9500 km. Prednja se brze trosi od zadnje, to mi se prvi put desava. Obicno zadnja brze strada. Na toj kilometrazi prednja je na 1-2mm a zadnja na 5mm sare. Iako su mnogi napljuvali tu gumu meni je korektna. I na mokrom i na suvom. Ravnomerno se trosi i za moj stil voznje je ok. E sad, ako neko vozi mnogo agresivnije, i na granici, verovatno ce manje preci i imati losije iskustvo sa istom gumom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1888 Napisano April 3 Drug član, 1444 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 4. 2025. at 12:51, GAGI74 je napisao: Posle par dana guglanja i raspitivanja uzeo Michelin Road 6 za GS-a. Dot je pocetak ove godine, prakticno su jos vruce. Set je 49900 (400e) u Kompp co-u. Ja volim da odem u radnju, platim i ponesem kuci, odnosno da mogu uzivo da vidim i ispipam ko penzioneri hleb. I bas su mekane, nisam ih jos montirao, pa utiske javljam kasnije. Inace, GT verzija se jos ne pravi za tocak od 19”. Dubina sare prednje je oko 5mm a zadnje oko 7mm. Trenutno su na motoru “fabricke” Bridgestone A41, presle 9500 km. Prednja se brze trosi od zadnje, to mi se prvi put desava. Obicno zadnja brze strada. Na toj kilometrazi prednja je na 1-2mm a zadnja na 5mm sare. Iako su mnogi napljuvali tu gumu meni je korektna. I na mokrom i na suvom. Ravnomerno se trosi i za moj stil voznje je ok. E sad, ako neko vozi mnogo agresivnije, i na granici, verovatno ce manje preci i imati losije iskustvo sa istom gumom. Javi gde si menjao i koliko je koštala zamena!Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GAGI74 572 Napisano April 3 (promenjeno) Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Beograd Zvezdara Motocikl: BMW R1250GS ADV, HONDA PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan I da dodam moj zakljucak. (Bio sam u rebusu koje gume) Da bi se uporedile gume, potreban je profi vozac i isti motor. Ili u laboratorijskim uslovima da se testiraju. Preporuke ili testiranja na YT su relativna stvar. Na YT ima dosta pristrasnih i placenih recenzija. Savet prijatelja, koliko god da je dobronameran je isto relativan. Primer: Isti pneumatik na laksem i tezem motociklu se drugacije ponasa. Ili, neko vozi mnoogo agresivno a neko kruzira. Razlikovace se i utisak o gumi kao i broj predjenih km. Takodje, neko je presao 20 000 sa gumom i stavio novu. Mozda je zaboravio kakva je ta stara guma bila pre nego sto je dotrajala pa ce reci da je nova mnogo bolja. Ili komentar: “guma je sranje, kliznula mi na beloj liniji i na šahtu”, pa koja ne kliza tada… Mislim da u danasnje vreme nijedna guma nije mnogo losa, postoje nijanse. Pogotovo ako se ne izvlaci maksimum iz nje. Misljenja sam da se gume renomiranih proizvodjaca (u istoj kategoriji cenovno) ne razlikuju za vise od 20%, sto neko ko vozi “normalno” nece ni primetiti. Promenio April 3 član GAGI74 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GAGI74 572 Napisano April 3 Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Beograd Zvezdara Motocikl: BMW R1250GS ADV, HONDA PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Javljam gde menjam i koliko kosta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2237 Napisano April 6 Drug član, 839 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Стигле изашле ме тачно 273евића 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5872 Napisano April 7 BJB Maxi Scooter Club, 1806 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Uuu dobre Neco, friške sto bi rekli, a i cena je top, nema greske, u zdravlje da se voziš i spremaj se uskoro za neki Majdanpek- Rudna glava, na tvom terenuPoslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2237 Napisano April 7 Drug član, 839 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan On 7. 4. 2025. at 6:14, Nole Bg je napisao: Uuu dobre Neco, friške sto bi rekli, a i cena je top, nema greske, u zdravlje da se voziš i spremaj se uskoro za neki Majdanpek- Rudna glava, na tvom terenu Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka Raširi Хвала Ноле пуно. Даће Бог да се провозамо ускоро, само да нас ово време батали и крене како треба. Што се цене тиче, више овде код нас ништа не узимам, нису нормални колико деру… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 6340 Napisano April 7 Drug član, 1833 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 4. 2025. at 12:51, GAGI74 je napisao: Posle par dana guglanja i raspitivanja uzeo Michelin Road 6 za GS-a. Dot je pocetak ove godine, prakticno su jos vruce. Set je 49900 (400e) u Kompp co-u. Ja volim da odem u radnju, platim i ponesem kuci, odnosno da mogu uzivo da vidim i ispipam ko penzioneri hleb. I bas su mekane, nisam ih jos montirao, pa utiske javljam kasnije. Inace, GT verzija se jos ne pravi za tocak od 19”. Dubina sare prednje je oko 5mm a zadnje oko 7mm. Trenutno su na motoru “fabricke” Bridgestone A41, presle 9500 km. Prednja se brze trosi od zadnje, to mi se prvi put desava. Obicno zadnja brze strada. Na toj kilometrazi prednja je na 1-2mm a zadnja na 5mm sare. Iako su mnogi napljuvali tu gumu meni je korektna. I na mokrom i na suvom. Ravnomerno se trosi i za moj stil voznje je ok. E sad, ako neko vozi mnogo agresivnije, i na granici, verovatno ce manje preci i imati losije iskustvo sa istom gumom. Raširi Koliko je ovo dojajna guma , videces ..nista bolje nisam vozio nikad 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 822 Napisano April 14 (promenjeno) Zainteresovan, 471 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan On 22. 10. 2024. at 11:46, DeusExMachina je napisao: Uzeo sam TKC70 prednju i TKC70 Rocks zadnju. Motor je dosao sa Anakee Adventure na sebi. Cini mi se da je prethodni vlasnik presao nekih 5k na njima a ja sam jos sigurno 10-15k (nisam 100% siguran ali mogu pogledati u servisnoj knjizici kad dodjem kuci). Bio sam zadovoljan sa Anakee Adventure ali mi TKC70 uliva vise poverenja iskreno. TKC70 nisam imao prilike da nesto previse testiram ovog leta jer sam imao prelom sake pa sam mozda svega nekoliko hiljada na njima ali nisu kliznule ni jednom do sada. Mozda nije ni realno poredjenje jer TKC70 su kod mene od 0km a Anakee su ipak presle vise hiljada kilometara pre nego sto su dosle do mene. Ne znam da li je do guma ili do moje glave jer sam sa Anakee imao klizanje na suvom asfaltu u krivini (istina kao staklo je bio asfalt i temperatura je bila preko 40c) pa posle vise nisam imao poverenja u njih. Ovo se desilo na preko 15k predjenih tako da je guma vec bila pri kraju zivota. Negde sam cini mi se i procitao da u drugoj polovini radnog veka dosta gube na kvalitetu prijanjanja. Ako ti je offroad prioritet ja bih licno pre isao na TKC70/Rocks varijantu. I prednja i zadnja imaju znacajno veci razmak izmedju blokova u poredjenju sa Anakee, sto ce ti kod offa dosta znaciti. Ocekivao sam da ce biti bucnije na asfaltu. Preko 80km/h se cuje zujanje guma ali nista strasno. Verujem da nece biti ni problizno dugotrajne kao Anakeee Adventure. Deluju dosta mekse ali tek treba videti koliko ce se brzo trositi. Raširi Kako ti se drze gume, kombinacija TKC70+TKC70Rocks? Evo posle nekih 6500km, zadnja je skoro skroz potrosena (veliki blokovi su gotovi, pa van puta slabo kopa), ali bocno veoma dobro drzi i van i po putu. Dok je prednja sasvim ok. Tako da mislim da moraju 2x zadnje tkc70 rocks, dok se jedna prednja tkc70 potrosi. Vozio sam grubo 80/20. Michelin Anakee Adventure, za poredjenje su izdrzale oko 12K, i onda su popustile da drze bocno i u krivinama, sara se potrosila sa strane vise, dok je sredina bila ok i tada. Posle jos ove jedne zadnje tkc70rocks, nisam siguran da li da se vratim na Anakee Adventure opet... Obe varijante su su dosta dobre... Promenio April 14 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4975 Napisano April 14 Ne silazi, 5593 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj Dunlop Trailmax Mission, guma je u toj klasi, ali važi za baš dugotrajnu, blokovi su velike debljine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 822 Napisano April 14 (promenjeno) Zainteresovan, 471 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Da, ranije sam razmisljao o njima, ali me odbile malo losije performanse po asfaltu, i komentari za mokro/hladno vreme, i tezina. Kazu da su poprilicno tvrde gume... Ne svidja mi se taj kompromis za dugotrajnost. Pogledacu jos malo, sa Michelin-om AA sam odusevljen po putu/losem vremenu, van puta onako ali podnosljivo, dok TKC70+TKC70rocks eto kratko traju (zadnja), ali su odlicne svuda... Ipak bih opet neku od ove dve kombinacije za sada. Taman su za to kako koristim, a i navikao sam na performanse. EIDT: Treca opcija bi mogla biti Pirelli Scorpion Rally STR, deluju dobre svuda. Ne znam jel neko ima iskustva s njima. Promenio April 14 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23886 Napisano April 14 Integrisan, 10025 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... porucio za drugara iz Platnera "Angel GT 2", prednja stigla, dot "23 jbg, zadnje nema vec nedelju dana Ni taj DOT mene ne tangira toliko, ali covek se bas skenj@o, evo na nalepnici i cifra, lepo kosta, mogla je biti svezija (bas cu javiti godiste zadnje ako / kada stigne). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14161 Napisano April 14 Integrisan, 7754 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan A nekad sam se smejao amerikancima kad na Goldwinga tutnu automobilsku gumu pozadi. Evo i ja tražim gume, cenama sam blago rečeno šokiran. Četiri Hankook Allseason za auto koštaće me manje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23886 Napisano April 14 Integrisan, 10025 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nije hteo jbg Mitas TF, 26000 sam ih platio, motori su nam iste snage, od kada su se pojavile polovnu gumu na motor stavio nisam! Angel par u dimenzijama 120/160 ce kostati preko 50000 dinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 140 Napisano April 14 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. druze mislim da je to preskupo,da si ranije rekao bio sam u subotu na sajam u sofiju,mogao Sam da ti uzmem gore,pogledaj recimo cenu a I dot gume https://linsonmoto.bg/predna-guma-angel-gt-120-70-zr-17-m-c-58w-tl 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2237 Napisano April 14 Drug član, 839 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. Нешо баци око на сајт www.Grip500.at. Ја сам ту узео скоро Континенталке изашле ме 273еврића и то дотиви 24-25. Превоз нисам платио пошто сам имао среће да нека баба из села крај Пожаревца долазила па јој убацили гуме ( јбг има право баба на пртљаг) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 579 Napisano April 15 XXX, 481 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 4. 2025. at 13:08, vidakn je napisao: Javi gde si menjao i koliko je koštala zamena! Raširi Ja sam zamenio kod Olivera i za svaku preporuku je. Skinuo, montirao gume, balansirao i montirao točkove sve za 5000. Sve očišćeno, podmazano i stegnuto sa moment ključem. Gume montirane bez greške i oštećenja felni (crne žičane felne pa sam jako osetljiv na moguća oštećenja tokom skidanja i montaže guma i sve sam pregledao posle detaljno). Od mene sve preporuke za njega! Jako pedantan majstor sa adekvatnim znanjem i alatom za ovaj posao. Preporučuju ga i za popravke ali to nisam radio kod njega. Kontakt - Oliver's Bike Garage OLIVERSBIKEGARAGE.COM Kontakt Pitanje, projekat, ili poseban zahtev ? Nemojte se ustručavati da nas kontaktirate. Radno vreme:Ponedeljak – Petak: 08:30 – 17:00 Pre dolaska zakažite Vaš termin ... 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 822 Napisano April 15 Zainteresovan, 471 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Takodje preporuka za Olivera. Prvenstvo radi BMW, ali ja sam servis, lanac i slicne stvari na Hondi radio kod njega. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 825 Napisano April 15 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: CRF 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan I od mene preporuka za Olivera koji je pre svega čovek. Na temu guma za off, na dosta videa sam video preporuku za pireli škorpion reli mt21 napred i danlop d606 nazad. Gde ih kupiti u Srbiji? Da li je neko probao ovu kombinaciju? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5872 Napisano April 15 BJB Maxi Scooter Club, 1806 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Ja kod Olivera radim sve na mom Bmw-u pa i gume naravno. Ozbiljna preporuka za brata Olija i njegovog pomoćnika Maximusa. 4Poslato sa ELI-NX9 pomoću Tapatoka 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 248 Napisano April 16 (promenjeno) Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan On 14. 4. 2025. at 15:59, Blackened je napisao: Kako ti se drze gume, kombinacija TKC70+TKC70Rocks? Evo posle nekih 6500km, zadnja je skoro skroz potrosena (veliki blokovi su gotovi, pa van puta slabo kopa), ali bocno veoma dobro drzi i van i po putu. Dok je prednja sasvim ok. Tako da mislim da moraju 2x zadnje tkc70 rocks, dok se jedna prednja tkc70 potrosi. Vozio sam grubo 80/20. Michelin Anakee Adventure, za poredjenje su izdrzale oko 12K, i onda su popustile da drze bocno i u krivinama, sara se potrosila sa strane vise, dok je sredina bila ok i tada. Posle jos ove jedne zadnje tkc70rocks, nisam siguran da li da se vratim na Anakee Adventure opet... Obe varijante su su dosta dobre... Raširi Na zalost nisam presao previse kilometara na njima. Zbog loma ruke sam propustio veci deo sezone ali posle 3500km deluju jos uvek dobro. Za sada sam prezadovoljan. Nisam ocekivao da ce imati tako dobar grip na asfaltu tako da su prevazisle moja ocekivanja. Iz dosadasnjeg iskustva ne bih se vracao na Anakee Adventure. Videcemo kroz koju hiljadu Promenio April 16 član DeusExMachina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 822 Napisano April 16 (promenjeno) Zainteresovan, 471 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Brz oporavak!- da, offroad je mnogo bolji naspram Anakee Adv, a put slicno (samo glasnije dosta i eto brzo ode zadnja) - Ja sam evo stavio novu rocks danas. Uh lep osecaj nove mekane gume. Postala je ubrzo potpuno ravna na nekih 6500km (jedva milimetar ostao). Malo sam vozio vise asfalt poslednje nedelje i vece brzine do 160kmh, mozda ima veze i to za trosenje. Ipak imaju nizak "S" indeks brzine od 180kmh, dok je prednja "V" 240kmh. Tako da moraju dve zadnje dok ode jedna prednja. Ovo potrosim, pa cu jos probati Pirelli Rally Str. Promenio April 16 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...