Ninja66 2769 Napisano Octobar 6, 2017 Drug član, 2724 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Leta sve toplija, kontrole u saobracaju sve rigoroznije, manje brzine i vece kuvanje pd kacigom. Proslo leto sam u par navrata prokljucao pod kacigom kao nikada do sada. Po gradu nosim kros kacigu ali za putovanja trazim resenje. Intersuju me iskustva, ne testovi, koje integralne kacige imaju zestoku ventilaciju ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Momentum 1148 Napisano Octobar 6, 2017 Rossista originale, 1063 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ZX-9R C1 Prijavi odgovor kao problematičan Od jeftinijih, Nexx XR2 ima extra ventilaciju. Ja sam je kupio tamo negde u julu na onih +40 i jako malo mi se glava znojila. Prednji usis je velik i dobro radi posao, a gornja 2 usisa su dovoljno velika da mi drze skalp od pretvaranja u Nijagaru. Obavezno belo/plavo/crvenu varijantu boje ako se odlucis, izbegavaj crno/fluo zeleno/sivu varijantu iz ociglednih razloga. Ima DD kopcu koja me ponekad nervira kad moram u rukavicama da skinem kacigu, ali sve ostalo je na mestu. Dobijes pinklock uz nju. Ovo je licni utisak sa sajta webBikeWorld, i mogu reci da se slazem sa njima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10292 Napisano Octobar 6, 2017 Hronični Motociklopata, 7267 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Prijavi odgovor kao problematičan Jeftine kacige imaju najbolju ventilaciju jer duvaju na sve strane naravno, kad je hladno, onda to bas i nije prednost 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Octobar 6, 2017 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Octobar 6, 2017 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan u motopulsu pre otprilike 3 godine je bio test nekog od novih modela schuberta i jedno 15 puta su ponovili ventilacija ,ventilacija i samo ventilacija potpuno neuporedivo u odnosu na ostale kacige .Ja imam jednu takvu americku kbc stelt ,pravu racing kacigu koja mi neduva po faci nego ispred.Kad sam je prvu put povozao umalo nisam doziveo infarkt.Imam duzu kosu i obicno mi neka duza dlaka ostane ispred lica i nikad ni u jednoj kacigi mi dlaka nije vijorila osim u toj kbc.Znaci nekako duva po viziru iznutra ali se ne oseeti na licu nista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Momentum 1148 Napisano Octobar 6, 2017 Rossista originale, 1063 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki ZX-9R C1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Biker-Boy je napisao: Jeftine kacige imaju najbolju ventilaciju jer duvaju na sve strane naravno, kad je hladno, onda to bas i nije prednost Ne znam kako je onda "excellent ventilation" i "Quiet" ocenjena ova kaciga ako jeftinije kacige duvaju na sve strane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokichica 198 Napisano Octobar 6, 2017 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd - London Motocikl: Honda CBR 600FS, KTM Adventure 990, Suzuki GSX-R 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Momentum said: Ne znam kako je onda "excellent ventilation" i "Quiet" ocenjena ova kaciga ako jeftinije kacige duvaju na sve strane Pa pitanje je samo sa cime su je poredili. A moram da dodam da je i ta stranica alfa i omega za testove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokichica 198 Napisano Octobar 6, 2017 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd - London Motocikl: Honda CBR 600FS, KTM Adventure 990, Suzuki GSX-R 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nindza navedi cenovni rang koji ti dolazi u obzir Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 670 Napisano Octobar 6, 2017 Drug član, 1123 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan SHARK Spartain, kupio sam je letos i pored svega ostalog ventilaciju ima jako dobru. Imao sam dosta kaciga ali ovo je nesto posebno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2769 Napisano Octobar 7, 2017 Drug član, 2724 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, Bokichica said: Nindza navedi cenovni rang koji ti dolazi u obzir Supruga nosi Schuberth S1 PRO (naletela velicina povoljno), i odusevljena je tisinom ali ona je sa svakom kacigom bila zadovoljna. Obzirom da nalete povremeno nove kacige, nenosene, reklamni modeli iz radnji, svasta upada u kombinaciju. Zato trazim iskustva, pa ako nesto od hvaljenih naleti da znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8687 Napisano Octobar 7, 2017 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan S1 je vrhunska kaciga. Ja je isto imam i nosim je u Srbiji jednom u 2 godine ali se svakako odusevim svaki put kad je stavim na glavu da i pored 8 godina starosti ona je tako udobna i dalje tiha. Sad gledam novu kacigu i probao sam svašta ali će zasigurno opet biti schubert, pitanje je da li s2 ili sr2. Nisam još imao vremena da odem do prodavnice da probam obe kacige i da detaljno ih prostudiram. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 670 Napisano Octobar 7, 2017 Drug član, 1123 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Imam i S1, bila je dobra dok nisam kupio Shark Spartain. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos-v 2450 Napisano Octobar 7, 2017 Zainteresovan, 947 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan X-lite X802RR. Ova kaciga me odusevila sa ventilacijom. Ako otvorim gornje luftere a nemam potkapu, imam osecaj bukvalno da mi duva vetar preko glave. Ima velike luftere,ali zato ako se ide preko 120kmh sa otvorenim gornjim lufterima, susti vetar. Kad se zatvore jako lepo dihtuje. Jedina mana je sto kaciga "lepo" kosta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MoToM 3831 Napisano Octobar 7, 2017 Ne silazi, 4983 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Triumph Daytona 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam http://www.webbikeworld.com/r2/motorcycle-helmet/caberg-ego/review.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokichica 198 Napisano Octobar 8, 2017 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd - London Motocikl: Honda CBR 600FS, KTM Adventure 990, Suzuki GSX-R 1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 07 October 2017 at 9:16 AM, Ninja66 said: Supruga nosi Schuberth S1 PRO (naletela velicina povoljno), i odusevljena je tisinom ali ona je sa svakom kacigom bila zadovoljna. Obzirom da nalete povremeno nove kacige, nenosene, reklamni modeli iz radnji, svasta upada u kombinaciju. Zato trazim iskustva, pa ako nesto od hvaljenih naleti da znam. Ako si M od mene moze da ti naleti Shoei xspirit2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2769 Napisano Octobar 9, 2017 Drug član, 2724 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Bokichica said: Ako si M od mene moze da ti naleti Shoei xspirit2 Klasican balkanac, L-XL, 59-60cm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1893 Napisano Octobar 9, 2017 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Bokichica je napisao: Ako si M od mene moze da ti naleti Shoei xspirit2 Koliko bi para bilo to "naletanje"? Mozda bi moja supruga mogla da se ponovi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokichica 198 Napisano Octobar 10, 2017 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd - London Motocikl: Honda CBR 600FS, KTM Adventure 990, Suzuki GSX-R 1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 09 October 2017 at 9:40 AM, Ninja66 said: Klasican balkanac, L-XL, 59-60cm. Nisi ti balkanac nego glavonja Dugo sam ganjao bas tu kacigu i kupih po uobicajenoj meri, alii.... udebljala se glava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokichica 198 Napisano Octobar 10, 2017 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd - London Motocikl: Honda CBR 600FS, KTM Adventure 990, Suzuki GSX-R 1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 09 October 2017 at 10:00 AM, boki.64 said: Koliko bi para bilo to "naletanje"? Mozda bi moja supruga mogla da se ponovi. Kaciga je po grafici Mika Kallio, crveni skorpioni a na belom ima onu boju koja se menja u zavisnosti od svetla. Pogledaj kako izgleda pa ako ti se dopada javni se na pp Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1555 Napisano Octobar 11, 2017 Drug član, 792 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Imam i S1, bila je dobra dok nisam kupio Shark Spartain. mislis Spartan!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 670 Napisano Octobar 11, 2017 Drug član, 1123 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Da, Spartan. Otkud I i to dva puta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1181 Napisano Octobar 11, 2017 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko iskustva sa sharkom d-skwal i exo 510 sa ventilacijom i uopste . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer 381 Napisano Octobar 29, 2017 Zainteresovan, 187 postova Lokacija: Ada Motocikl: Z1000SX Prijavi odgovor kao problematičan Shark Skwal odlicna ventilacija i izuzetno laka kaciga 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...