Forsberg 5767 Napisano Mart 12, 2024 Drug član, 1219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan Meni ovde u kraju nisu hteli da rade vulkanizaciju, jer kažu da ne mogu da daju garanciju da će fleka držati, a nemaju ni alat za skidanje gume za motor. Na kraju se dogovorismo da komšijski servis skine gumu, a da oni stave flekicu bez garancije i eno drži bez problema. U Turskoj sam isto morao da stavim flekicu i posle sam terao tu gumu još jedno 3.000km bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2859 Napisano Mart 12, 2024 Drug član, 1259 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 7. 2017. at 9:37, Gajo Sevojno je napisao: Par puta vozio Sa cepom u gumi, nikada problem. Ali vidim da su ljudi imali problem sa cepom, korisna informacija. Treba biti oprezan. Imali su problema samo oni koji nisu znali da pravilno cepuju gumu.Kad se uvuce glista,dva puta okrenes u krug iglu pa izvuces napolje. i traje koliko i guma. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6090 Napisano Mart 12, 2024 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, DraganNS je napisao: nisam imao izbora t Uvek mozes (ako se predomislis) da izvadis crv i uradis fleku,nije pod obavezno da moras ovako do kraja gume. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 9021 Napisano Mart 12, 2024 Drug član, 1875 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan @ivica744 To jednom kada budem krenuo na moju omiljenu rutu Valjevo - Loznica, pa ako znaš nekog dobrog majstora... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 800 Napisano Mart 12, 2024 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan Zakleo sam se da se neću zaklinjati... U poznatoj novosadskoj, vulkanizerskoj radionici, koja mi je btw. par stotina metara niz ulicu, rekoše mi da ne rade vulkanizaciju moto guma zbog mogućnosti deformacije iste, pa ako hoću čep (crv) ili ništa... Prekosutra mi ističe rega, sutra imam neke obaveze pa ne mogu da se bakćem motorom... Stavljaj, reko', pa neka mi je sa srećom! Deformišu se kad teletabisi naduvaju gumu koja se nije dobro ohladila posle vulkanizacije ili im je termostat na pegli u autu .Послато са SM-A715F помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2456 Napisano Mart 16, 2024 Drug član, 1209 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan On 3/11/2024 at 9:30 AM, PremieRacing said: ...koje se baš i ne prepričava Za danasnje standarde definitivno se ne prepricava . Svi znamo da je 90% ljudi proslo kroz to, davno barem, a i kroz gore stvari jos ranije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1267 Napisano Mart 16, 2024 Zainteresovan, 687 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Ima neko iskustva sa ovim? Meni se probusila nova guma (zadnja) na iznajmljenom motoru, samo je puklo glasno i postepeno ispustila za 5-10km, tj 20tak minuta sam jos mogao voziti, knap do vulkanizera. Kada su skinuli gumu, taj latex sloj je bio, ne znam koliko je pomoglo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6090 Napisano Mart 20, 2024 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan On 16. 3. 2024. at 5:58, Blackened je napisao: Ima neko iskustva sa ovim? Kada su skinuli gumu, taj latex sloj je bio, ne znam koliko je pomoglo. Sa ovim konkretnim mislim da nisam ali sam imao dodira sa nekim gelovima. Prvi put kad su mi doneli neki iz USA da probamo kako funkcionise,sipali ga u razmontiranu gumu,sklopili,napumpali i probusili gumu malom burgijom.Pocela je da izduvava,okrenuli tocak par puta i gel je zapusio rupu (isto kao i sprej).Ali do ujutro gel se nije stvrdnuo i kako okrenes tocak jedna kolicina gela se "slije" u donju tacku,tako da je nemoguce izbalansirati tocak. Pojedine skuplje gume (mada sve redje) imaju "fabricki" naliven sloj slicnog gela na gaznom delu i nije lose za mala ostecenja,ali je problem za neka malo veca ostecenja koja bi se inace mogla sanirati.Taj gel je skoro pa nemoguce izbrusiti i ocistiti da bi se stavila fleka iznutra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1267 Napisano Mart 21, 2024 Zainteresovan, 687 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Da, imali su problema da skinu deo gela gde je rupa bila ali uspelo je na kraju. Moze nekako da se odvoji taj latex od gume. i fiksiran je, ne pomera se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7938 Napisano Utorak u 07:30 Drug član, 2663 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Izbušio sam gumu, običan onaj vijak za drvo. Dompumpao i evo već par dana drži. Idem posle do vulkanizera da ubaci crvića. Svakako je stara guma neću da se mlatim sa skidanjem . E sad, pisali su ljudi da je bilo i loših iskustava, da ispadne crvić na auto putu itd. Zanima me koliko brzo onda ispusti guma ? Meni ne deluje da bi u tom slučaju ispustila trenutno, kao cenim osetio bih da ispušta, imao vremena da stanem ... A vidim ljudi pišu o baš rizičnim situacijama kao kad pukne unutrašnja ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7938 Napisano Utorak u 09:15 Drug član, 2663 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan p.s: Pošto je kod vas stavljanje crvića ? Ja upravo platih 800 kinti, učini mi se mnogo za 5 minuta posla ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shomsi 85 Napisano Utorak u 09:52 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XL700 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, živke je napisao: E sad, pisali su ljudi da je bilo i loših iskustava, da ispadne crvić na auto putu itd. Zanima me koliko brzo onda ispusti guma ? Meni ne deluje da bi u tom slučaju ispustila trenutno, kao cenim osetio bih da ispušta, imao vremena da stanem ... A vidim ljudi pišu o baš rizičnim situacijama kao kad pukne unutrašnja ? nema pravila koliko brzo ce ispustiti jbg, ne znam ni kad popusti crvic da li skroz ispadne ili samo pocne da pusta, sto je naravno bolja varijanta. meni se unutrasnja izbusila na sraf i posle tog prvog cimanja popustala postepeno ali nisam bas daleko stigao, 1 km mozda. majstor mi je pricao kako na mitas gumama nikad nije uspeo da zakrpi gumu, na bilo koji nacin bilo kojim lepkom..nikad nije drzalo kako treba...sve ostale gume nije imao tih problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 11293 Napisano Utorak u 10:50 4_tocka_i_karoserija, 2263 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, živke je napisao: Ja upravo platih 800 kinti, učini mi se mnogo za 5 minuta posla ... Ja sam pre 4-5 meseci platio 500, i isto mi se učinilo mnogo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6907 Napisano Utorak u 14:12 Enduraš, 6580 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Toliko kostaju i crvići komplet sa alatom za čepovanje. Dva minuta posla i čepuješ sam. Čim sam kupio motor sa tubeless gumom, to je prvo sto sam nabavio. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 11293 Napisano juče u 06:19 4_tocka_i_karoserija, 2263 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, aca-pn je napisao: Toliko kostaju i crvići komplet sa alatom za čepovanje. Dva minuta posla i čepuješ sam. Čim sam kupio motor sa tubeless gumom, to je prvo sto sam nabavio. Imam, ali mi bukvalno nije palo napamet Desilo mi se na par km od kuće, vulkanizer usput, a to u mom mozgu služi za "ne daj bože na putu" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7938 Napisano juče u 06:35 (promenjeno) Drug član, 2663 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Isto. Kao, aj da ga ne trošim, nikad nisam radio, makar prvi put da vidim kako vulkanizer radi ... i zajebah se edit: Drugar našao vulkanizera odnese mu točak ovaj za 350 dinara menja TL gumu (bez balansiranja). 700 kinti obe! Kod ovog 800 crvić Promenio juče u 06:36 član živke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11385 Napisano juče u 07:14 Hronični Motociklopata, 7663 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Pre 23 sati, živke je napisao: E sad, pisali su ljudi da je bilo i loših iskustava, da ispadne crvić na auto putu itd. Zanima me koliko brzo onda ispusti guma ? Meni ne deluje da bi u tom slučaju ispustila trenutno, kao cenim osetio bih da ispušta, imao vremena da stanem ... A vidim ljudi pišu o baš rizičnim situacijama kao kad pukne unutrašnja ? Ne verujem da će tek tako da ispadne crvić, pre će da krene postepeno da ispušta guma, ali to valjda osetiš kada voziš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7938 Napisano juče u 07:18 Drug član, 2663 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ma čini mi se da sam baš u ovoj temi čitao da se dešavalo ljudima da izleti crvić na AP i da guma ispusti momentalno! I meni nije logično, ali zvuči zajebano. Zato sam i pitao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 13473 Napisano juče u 08:01 Ne silazi, 3053 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Već je pisano X puta, crvić na moto gumi je da zakrpiš i dovezeš se do vulkanizera, ili kuće. Nije preporučljivo za neku brzu vožnju,. Ako je relativno nova guma, skida se i ide fleka sa unutrašnje strane. Moto guma je dosta tanja od automobilske, gde se crvić dobro "uglavi" i manja je šansa da ispadne pri većim brzinama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7938 Napisano juče u 08:06 Drug član, 2663 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Sve to stoji ali nije mi jasno zašto će guma momentalno da ispusti ako ispadne crvić ? Pa eno i kad je vulkanizer izvadio vijak i dok je proširio rupu pa stavio crvić - nek je prošlo 10 - 20 sekundi, šušti guma, ali nije ispustila do kraja momentalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 3224 Napisano juče u 12:42 Drug član, 1012 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne ispušta odmah, malo ljudi unesu pjesničke slobode. Jedna stvar kod crvića, koju mnogi ne znaju, je da je pogrešno utisnuti samo malo i odsjeći višak. Utiskuješ kompletan crvić, višak se u gumi raširi i sam sebe drži da ne izađje. Naravno, paziš da ne ode sve u gumu, to malo što ostane odsiječeš. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...