GuMi5 3108 Napisano Jul 7, 2017 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prije nego počnem bilo šta da pišem, nazvao sam temu ovako jer bez BJB zajednice ova vožnja bi ostala samo ideja, vizija, nedostižna... za sada... Doručkovao sam, sredina sedmice, za mene neradni dan, dosadno će da bude pa hajde da otvorim maps ili Kurviger da vidim šta se to danas "nudi"... Gledam prognozu, lijepo, guram mapu lijevo desno, idem malo do Francuskih šuma u blizini... Odlučujem se , isto tako spontano, da otvorim motoscout24.ch eto, čisto da zjaknem ima li kakva nova mašina da parim oči i blago zavidim vlasniku, lol. Vidim ima neka nagradna igra, "uguraš" sliku u neku kategoriju, kažeš svoj "moto", ljudi glasaju i pobjednik dobija motor po izboru da vozi dva-tri dana... Pih, imam pravu... (mislim u sebi kako ću da rasturim glasanje)... Na žalost, ljudi ne glasaju za najbolju fotku vež za prijatelje, poznanike, komšije, rođake i tu u mojoj glavi sjevnu BJB logo... reko to je zajednica koja će da omogući ovo bez greške... Postavljam sliku, otvaram temu, dijelim link i u kratkom vremenu rasturam... U temi obećavam update i slike, riječi pa se tako i ponašam... obećanje je obećanje... ..... nastavak sleduje .... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Jul 7, 2017 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Datum: 8.7. - 9.7. Motor: BMW C650GT Polazna tačka: Bazel, Švicarska Cilj: Tri pasa viša od 2000 metara na jugu zemlje... Put: 650 kilometara (ni metar autoputa) Karte: (prvu treba da pređem dva puta) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Jul 8, 2017 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Preuzimanje motora i vožnja do kuće... (motor sam dobio sa ravnih 960km na satu) Poslednja provjera vremenske prognoze, 60% kiša... nema veze za dragu sam juče u Louisu kupio kišni kombinezon... a ja... ma j***š mene... Provjera stanja na pasovima: Sustenpass - Open, no restrictions Furkapass - Open, no restrictions Grimselpass - Open, no restrictions To me raduje... da po prvi put pređem 2000 metara u visinu sa motorom... Idemoooooooooo... Nekih LIVE epizoda će da bude na mome instagramu, mr_feeeelgooood, pa koga zanima... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanče019 248 Napisano Jul 8, 2017 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Vidikovac Motocikl: KTM 790 Adv Prijavi odgovor kao problematičan Srećno! Sent from my HTC One M9 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko4522 246 Napisano Jul 8, 2017 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Runaway hill Motocikl: suzuki dl-650 L7 Prijavi odgovor kao problematičan Eto vidis, kakve su ti misli takav ti je zivot Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Jul 8, 2017 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan 2xx kilometara kasnije, sa padom temperature sa 34 na 17 i pljuskom... stigoh gdje sam želio... dobra početna pozicija za sutrašnji tour de Alpe... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8695 Napisano Jul 9, 2017 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam glasao Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Jul 11, 2017 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jedan dan, 4 godišnja doba, preko 8000 metara u visinu Dio u kojem se vožem do mlade izostavljam, kao i dio nakon što sam pokupio mladu i vozanje do skoro samog smještaja... Nekako smo previše pričali u vožnji da bi išta snimili ili fotkali, pojma nemam kako se desilo... Došli smo do sela u kojem treba da prespavamo noć, Švicarske Alpe, ljepota za oči i uši... Navigacija kaže još malo ali mi znamo da tu gdje GPS kaže da smo stigli tek prava avantura počinje jer ima još 3 kilometra uzbrdo, makadamom. Dolazak u selo gdje treba da spavamo sa sobom nosi par slika... Nekoliko najviših vodopada koji u Švicarskoj mogu da se vide i planina na kojima desetine i stotine metara leda ne nestaju i u sred ljeta... Na žalost, kada smo stigli već je bio mrak pa nije bilo baš opcija da uhvatimo neku lijepu sliku okoline ali šta je tu je... Naklopali smo se prethodno na benzinskoj kupljene večere (sve zdravo, BIO proizvodi, kvazi hoćemo 100 godina da živimo, da da...) Kacige "uštekane", idemo na spavamo... ZORA JE ZORA JEEEEE Budimo se uz zvuke potoka koji je toliko intenzivan da mislimo da je na korak da odnese nas i našu kolibu, zajedno sa još par Airbnb podstanara u vječna lovišta... Potok je proizvod topljenja glečera koji se nalaze, pa hajmo reći, bukvalno nad nama, na vrhovima i ivicama planina kojima smo okruženi... Pravimo doručak, opet ono od sinoć, plus malo Philadelphia sirnog namaza (e pa mora čovjek od nečega da crkne zar ne?!)... Odoh da pronjuškam šta ima vani... What?! Ovdje imaju i Lame??? Nema šanse! -Dragaaaaaaa, izlazi napolje, ovdje imaju Lame! -Šta imaju? Ne, Lame u Švicarskoj? Jesi siguran... (hoda prema meni)... Aaaaaaaa Lameeeee... :srcauočimaipi*kematerine: Fotkasalamama, (trebali smo već da krenemo, kao spremna je ima već 10 minuta) :kolutamočima: Namrgodilo se već opasno ali ignorišemo, naše je da krenemo, stići ćemo ono šta smo naumili... Redom... Grimselpass - 2164 m.n.v. Furkapass - 2429 m.n.v. Sustenpass - 2224 m.n.v. Fotografija/e "odozgo" bez posebnog teksta... Kupio sam mladoj broj preveliko kišno odjelo, ratujemo već... Nas dvoje ekspeditora... (na skuteru što bi se reklo). Kakav je to JULI ako se čovjek ne može grudvati??? Ja i naš vjerni, besplatni, at. (Hvala motoscout24.ch i Töffcenter Basel što su ovo omogućili). Sa istog mjesta još jedna fotka, spuštanje sa Grimselpass i penjanje na Furkapass! Jašemo dalje a nedaleko... Sustenpass i moja malenkost! I tako ostade nam još da se voziiiiii... Krećemo dole, pa malo selima, brdašcima, potočićima a ne primjetišmo da su nam se oblaci privukli, nečujno i bezobrazno... Odjednom ulazimo u nepuna dva kilometra dugačak tunel iz kojeg izlazimo u scenu iz filma "Armagedon", ne vidimo put, ne vidim auta ni ispred a o retrovizorima da ne pričam, nadam se nekom proširenju da stanem, munje sjevaju, draga me stišće, govori da nađem krov da stanemo (da da, ima krovova mislili su oni na nas, svakih 100 metara ima nadstrešnica i piše "Rezervisano za Milana i Nevenu") :opetkolutamočima: Prođošmo kraj grupe od jedno 15 GS-ova, mašu nam ljudi rukama ali nesigurne kočnice na našem malom konjiću nisu dozvolile da stanem, kao što i auto iza nas nije držao dovoljno odstojanje pa nisam ni smio da kočim (da ne spominjem punu liniju preko koje bih trebao da pregazim dva puta, jednom u okretanju jednom u skretanju lijevo na nekakav parking)... Ipak, pola kilometra dalje naletišmo na neki kao autosalon i jedno upražnjeno mjesto pod nadstrešnicom. Uštekašmo konjića tu i dok gledamo kako lije, draga se sjeti da smo i mi ljudi od krvi i mesa koji treba nekada nešto da jedu. Vadimo telefone, Gdje smo tačno(?), restorani(?)... Vidimo da se uskoro počinjemo penjati dalje, a to znači i sulude cijene, trebamo da nađemo nešto prije uspona. Draga iskopala na Tripadvisor-u neki restoran, idemo! Par kilometara dalje, PRC MILOJKO, ne radi! Auuuu, okrećem se, vidio sam nešto 30-ak metara prije, restoran je. Nije fensi ali koga briga, pada kiša a mi gladni. Osmjeh na moje lice donosi ovaj znak na ulazi u restoran. Ovaj znak znači da su bajkeri dobrodošli i mnogo često znači da tu nisu klasične Švicarske porcije već ljudske, Balkanske... Za one koji vole da voze motore a podrazumjeva se automatski sa time i da dobro jedu... Posle 45 minuta nastavljamo kespediciju, osvajamo još brda (fotografije kod drage na telefonu)... A potom i Panoramastrasse koja daje stvarno lud pogled... ... nakon čega bivamo po drugi put do kraja potopljeni... (hvala BMW-u na grijanju ručki i sjedišta) Stajem, vadim telefon, kucam adresu od drage i brišem sve ideje da još nešto danas vidimo. Posle sat i po kroz sve moguće intenzitete kiše i bočnih naleta vjetra stižem do stana od mlade i konačno silazimo sa motora... Odmor 15 minuta, kucanje najbrže maršute prema Bazelu (autoput) i gas kroz poslepodnevni klasični zastoj i suludu kišu dalje... Nakon pristizanja na mjesto gdje je bilo potrebno da razdužim motor sam u video pozivu dragoj vidio svoje umorno i iscrpljeno lice i odlučio da je dosta za danas... (sutra je druga priča ) Vadim stvari iz motora, pakujem u svoj, snimam jedan video u kojem opisujem šta sam vozio i tako... Ključ kroz rupu za ubacivanje ključeva i doviđenja dragi naš... vidimo se nekada posle opet...SUDAR TITANA! I još nešto!!! Je*eš motor kod kojeg oguliš štender a ne ivicu gume!!! P.S. izvinjavam se jer nemam sve slike ali to mogu da dodam u novi post bilo kada... Osim toga, znam da nije pravi putopis ali nisam imao vremena da puno pišem jer sada dvije sedmice radim izuzetno mnogo a potom idem na 10 dana odmora pa ne bih da ostavim temu napuštenu a ni vas bez slika... Ako ko ima kakva pitanja vezana za puteve, smještaje, motor, hranu, cijene... tu sam... Živili! P.P.S. Frejmovi kod tabli na vrhovima... da sitne duše ne kažu da nisam bio 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8695 Napisano Jul 11, 2017 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Odlično, kao i uvek. Precizno i jasno. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 795 Napisano Jul 11, 2017 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ovi Alpi izgledaju savršeno. Nisi ništa rekao o BMW-u Pozdrav tebi i gospođi! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 17648 Napisano Jul 11, 2017 Ne silazi, 1263 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Lepa voznja na lepom motoru po lepoj Svajcarskoj. Lepo ste pokisli, lepo ste jeli a i vas dvoje ste lepi. Sta covek vise lepo da kaze a da ne laze? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos-v 2450 Napisano Jul 11, 2017 Zainteresovan, 947 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Jako lepo iskustvo doziveste,svaka cast Nisam te zamisljao kao lepog coveka,moram priznati inace ste lep par Gore pomenuti sir "philadelphia"je nesto sto bih svakome preporucio da proba ko nije obavezno srebrno pakovanje. u srbiji koliko sam video nema da se kupi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Jul 12, 2017 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Sveti Atila ima vremena, doći ćete i vi da se vožemo... P.S. rekao sam da nisu neke kočnice... ili bar meni nisu djelovale uvjerljivo... Video review stiže... @Due & @milos-v hvala... :rumeni-stidni-obrazi: Jako fino iskustvo, još da nas je vrijeme poslužilo do kraja bjlo bi odlično. Ovako je skoro sve vrijeme visilo nad glavom a u nekoliko epizoda smo imali takve pljuskove da je to bilo strašno... Za sve ostale evo još i video-opis motora... Neke stvari sam zaboravio da kažem a to su: 1. Sjedište: NEUDOBNO (Moj Silver ima mekanije) 2. Štender: grebe u krivinama, nisko pozicioniran, šteta. 3. Kočnice: nema povratnih informacija na ručici, jednom sam namjerno stisnuo do kraja da vidim radi li ABS ako bi ne daj Bože zatrebao... 4. Asistent za praćenje vozila u mrtvom uglu ne radi posao... tj. ponekada se sjeti da je živ. Češće se javljao bez ikakvog razloga u krivinama nego kada mi je auto za dupetom. 5. Težak motor! nekoliko puta mi je zamalo pobjegao negdje pred samo zaustavljanje ili u stajanju. Pošto je slično težak kao i Silver kontam da je centar težine postavljen nešto više. 6. Kompjuter kaže da je potrošnja bila 4.3 litra ali moja računica tvrdi da je 5 litara tačno. 7. Motor ide odlično ali ne daje utisak da ima 60 konja to jeste da ima 10 konja više od SilverWinga. Imam osjećaj da Honda ima elektronski neukroćeno, brutalno, ubrzanje dok C650GT, opterećen silnom elektronikom, nekako to kao "gospodski"... valjalo bi još prstohvat SILE unutra... Video review! 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8695 Napisano Jul 12, 2017 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ako već otvaramo dušu po pitanju lepote..snajka je puno lepša i od BMW i od mladoženje, da se ne lažemo Svaka čast za review. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Jul 16, 2017 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala @Savan... po mjeri... @keš @Satelis @mitri @alexanto... informacije iznad... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16542 Napisano Jul 16, 2017 Integrisan, 9454 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Super klip, svidja mi se moram priznati, poprilicno kvalitetno izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Jul 16, 2017 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ima dosta plastičnih bolesti... recimo ovi pretinci koji se nalaze lijevo i desno od kormana se u 60-70% slučajeva ne zatvore iz prve jer su vinjavi i ne nasjedaju na zakačku ako se jako pažljivo i ravno ne gurnu prema njoj... Sve u svemu je motor odličan ali ima tu još mjesta poboljšanjima... (posebno za bezobrazno visoku cijenu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...