RankoBg87 6018 Napisano pre 3 sati Drug član, 2780 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nista radio, nasao sam ih tek kasnije kad sam sebi radio kod Sebe, Slao sam link njima nekoliko i zadovoljni su bili. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4517 Napisano pre 3 sati Ne silazi, 6777 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo malo pišem na forumu, a objave sam prekinuo, prešlo se na Viber grupe, na jednoj delim savete i iznosim tekuće primere iz prakse. Sad ću ukratko, kardan na vodenjaku je lošeg liva, kap vlage i zarđa sve. Zavari se vratilo na diferencijal i otključa sa strane menjača i tu radi umesto na strani diferencija, tad se javljaju udarci i ishod je loš po samo vratilo prvo, potom i menjač. Nekad se toliko spoji vratilo za osovinu diferencijala da ne može da se odvoji, onda mora sve dole i trikovima i uz rizik da se napravi još neka šteta. Pri opozivu se samo kontroliše stanje preko vibracija, međutim ni tad ne otkriju upravo to preskakanje koje je tipično za propadanje krstaka, a kamoli užasno stanje zbog korozije, čak i kad se mete novo vratilo, samo tutnu malo masti koja uzgred nije ni najbolji izbor, da ne kažem goru reč. Ko god kupi motor, naročito polovan, bez obzira jel bio na opozivu ili ne, savetujem da se uradi pun servis kardana i sve dovede u puno stanje. Vratilo može da pukne u vožnji, tad lomi sve i popravka je preskupa. Imao sam slučaj da se čoveku desilo u Norveškoj, iskoštalo ga premnogo samo boravak, samo mu metuli vratilo i kućište, a ja sam posle sve rasklipio i morao nov diferencijal da ugradim. Kardan deluje krajnje jednostavan sklop i svi ga rade, ali ima zamku i očas posla se neprimetno ošteti i crkne nakon nekog vremena, to imajte u vidu. Tebi je to vratilo otišlo i za zamenu je. Odeš u servis i bez obzira što si bio, tražiš da se otvori i platiš to oko 6.500 i obrazložiš da osećaš nešto i da hoćeš da provere. Kad ovo vide i ustanove, dobićeš novo vratilo, verovatno će da ti naplate novu manžetnu. Kad to završiš, onda mora, valja, da neko sve rasklopi, sanira i spakuje kako treba, recimo, samo podmazivanje nuteva, već sve sterilno čistog, traje po sat vremena, da znaš. Kad se tako uradi, pri sledećoj besplatnoj zameni vratila, samo se otvori, očisti ta mast koju oni stave i stavi adekvatna. I tu ima finesa, ja koristim prvo nanos tečne pa onda drugi sloj guste, tako se popune mikro pore što sama gusta pasta ne može, al ajd. 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...