Nele11 2452 Napisano Jul 20, 2021 Šta reći?, 399 postova Lokacija: Branicevski okrug Prijavi odgovor kao problematičan Na ulazu u Pancevu iz pravca Vrsca/Alibunara ima fiksna kamera,(cini mi se da ima i na pravcu Smederevo-Pancevo)da li ona snima brzinu ili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11239 Napisano Jul 20, 2021 Ne silazi, 2274 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Iz nekih izvora jos ne.Ista takva kamera ulaz od BG na e70,stoje kamere i drugovi sa radarom u kolima iza kamere.Zato mislim da jos ne radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nele11 2452 Napisano Jul 20, 2021 Šta reći?, 399 postova Lokacija: Branicevski okrug Prijavi odgovor kao problematičan Nešto mi blicnulo ili fiksni radar ili auto iza mene, nisam siguran Javljam ako bude nešto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 848 Napisano Jul 20, 2021 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 353 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Nele11 je napisao: Na ulazu u Pancevu iz pravca Vrsca/Alibunara ima fiksna kamera,(cini mi se da ima i na pravcu Smederevo-Pancevo)da li ona snima brzinu ili? Meni je neko rekao da ta snima registracionu nalepnicu to jest da gleda da li je vazeca registracija. Iskreno ne znam da li takve kamere stvarno postoje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3825 Napisano Jul 20, 2021 Astro Puki krsi sva pravila!, 938 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Postoje, snimaju sve detaljno i precizno to je i jedna od zamerki EU nasoj bezvlasti, jer su te kamere (kineske valjda) i u stanju da prepoznaju lice i uporede ga u bazi podataka,sto nije dozvoljeno i zloupotrebljava se prakticno kao video nadzor stanovnistva. Tako da mogu da snime sve detalje ,a imao sam i priliku pre 3 god na moje insistiranje da pogledam snimak u kolima kad su me rebnuli panduri,vidielo mi se bukvalno sve,mimika lica,pogled ,kao da slikam "selfie" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6229 Napisano Jul 20, 2021 Drug član, 3033 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Hehehehe, vesti iz Sopota. Postavljen je stub za kameru kod semafora kod crkve. Još nema kameru, ali videćemo. Nisam se setio da osmotrim onu glavnu raskrsnicu sa semaforom, da li i tamo ima nečeg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko Mk4 271 Napisano Jul 21, 2021 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Sopot Motocikl: Honda SW 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ima i na glavnoj i kod kruznog toka postavljeni stubovi. A na taj kod crkve redovno prolaze na crveno i to u punom gasu, uglavnom kavezari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nele11 2452 Napisano Jul 21, 2021 Šta reći?, 399 postova Lokacija: Branicevski okrug Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, alex1974 said: Meni je neko rekao da ta snima registracionu nalepnicu to jest da gleda da li je vazeca registracija. Iskreno ne znam da li takve kamere stvarno postoje? Ne znam ni ja Kod nas u Pozarevcu ih na srecu nema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8848 Napisano Jul 23, 2021 4_tocka_i_karoserija, 1939 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Zvanično, kamere snimaju i očitaju broj tablice, pa ga upoređuju sa bazom podataka o registrovanim kolima - bilo pre mesec dana na TV o tome, počeli prvo u Smederevu, pa krenuli dalje. Tako da - ne zezajte se ako vam auto/motor nije registrovan. Ne treba pandur da vas zaustavi, samo će da vam stigne čestitka. Što se tiče snimanja brzine, zvanično, trenutno jako malo kamera to radi, i to samo u Beogradu. Ne znam zašto jer, čim je snimak dovoljno kvalitetan za čitanje tablica, sasvim sigurno može i brzina da se izmeri. I nemam pojma zašto, ali sad ne mogu da nadjem mapu sa kamerama za brzinu, a znam da sam je vidjao na netu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1954 Napisano Jul 24, 2021 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Камера за брзину, није обична камера, мора да буде радар. Такође на путу/улици, мора да стоји обавештење да се ту врши радарска контрола саобраћаја. То се односи само на фиксне камере-радаре, а не и на мобилне, зашто је то тако уређено, не знам. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cvele 1389 953 Napisano Jul 24, 2021 Bad Boy, 169 postova Lokacija: Banat :) Motocikl: Zx6r Prijavi odgovor kao problematičan On 20.7.2021. at 16:37, Nele11 je napisao: Na ulazu u Pancevu iz pravca Vrsca/Alibunara ima fiksna kamera,(cini mi se da ima i na pravcu Smederevo-Pancevo)da li ona snima brzinu ili? Imas takvu kameru na svakom izlazu iz Panceva,na putu ka Smederevu mislim da je u blizini groblja,a u gradu mislim da ima na 44-45mesta..resili pare da nam uzmu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nele11 2452 Napisano Jul 25, 2021 (promenjeno) Šta reći?, 399 postova Lokacija: Branicevski okrug Prijavi odgovor kao problematičan Pa jel mere brzinu ili? Promenio Jul 25, 2021 član Nele11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 848 Napisano Jul 25, 2021 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 353 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, cvele 1389 je napisao: Imas takvu kameru na svakom izlazu iz Panceva,na putu ka Smederevu mislim da je u blizini groblja,a u gradu mislim da ima na 44-45mesta..resili pare da nam uzmu Da li ima negde neki spisak gde se nalaze kamere po Pancevu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cvele 1389 953 Napisano Jul 25, 2021 Bad Boy, 169 postova Lokacija: Banat :) Motocikl: Zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, alex1974 je napisao: Da li ima negde neki spisak gde se nalaze kamere po Pancevu? Ima na netu: Svetog Save i Moše Pijade Karađorđeva i Vojvode Radomira Putnika Žarka Zrenjinina i Žarka Fogaraša Žarka Fogaraša i Kej Radoja Dakića Vojdode Radomira Putnika i Žarka Zrenjanina Vojvode Radimira Putnika i Vojvode Petra Bojovića Svetozara Miletića i Obala Tamiša Svetozara Miletića i Trg Mučenika Obala Tamiša Moše Pijade i Trg Mučenika Braće Jovanovića i Karađorđeva Vojvode Radomira Putnika i Miloša Trebinjca Vojvode Radomira Putnika i Svetog Save Moše Pijade i Dimitrija Tucovića Miloša Obrenovića i Pere Segedinca Miloša Obrenovića i Miloša Trebinjca Miloša Obrenovića Braće Jovanovića i Dimitrija Tucovića Miloša Obrenovića i Bore Stankovića Moše Pijade i Stevana Šupljikca Kružni tok Kotež1 Kružni tok Kotež2 Kružni tok Zelena Pijaca Miloša Obrenovića i Prvomajska Stevana Šupljikca Nadvožnjak ka Jabuci Svetog Save i Knićaninova Dimitrija Tucovića i Ive Kurjačkog Obilaznica (novi put za Beograd) Provomajska i Bore Stankovića Kružni tok Stevana Šupljikca i Knićaninova Lava Tolstoja i Josifa Marinkovića Cara Dušana i 6. Oktobra Žarka Zrenjanina i Milorade Bate Mihailovića Žarka Zrenjanina i Vojvode Petra Bojovića Kneza Mihaila Obrenovića i Ilije Garašanina Žarka Zrenjanina i 7.jula Spoljnostarčevačka (NIS) Makedonska i Novoseljanski put Novoseljanski put i Kozaračka Bavaništanski put i Kozaračka Veljka Vlahovića i Veljka Petrovića Veljka Vlahovića i Dušana Petrovića Šaneta Aksentija Maksimovića i Mihaila Obrenovića 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11239 Napisano Jul 25, 2021 (promenjeno) Ne silazi, 2274 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Cujem da su sve za tablice,registraciju,za sada. Nihov polozaj i postavka sa strane govore da su vise za nadzor,vozila i prepoznavanje lica,nego za brzimu. Promenio Jul 25, 2021 član cezarpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8848 Napisano Jul 30, 2021 4_tocka_i_karoserija, 1939 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan On 24.7.2021. at 15:46, boki.64 je napisao: Камера за брзину, није обична камера, мора да буде радар. Такође на путу/улици, мора да стоји обавештење да се ту врши радарска контрола саобраћаја. То се односи само на фиксне камере-радаре, а не и на мобилне, зашто је то тако уређено, не знам. Zašto mora radar? Po zakonu? I pretpostavljam da onda ne mora baš radar nego može i lidar? Mislim, tehnički nije neophodno - čim postoji kvalitetan snimak softver može da odredi brzinu. Znam da obaveštenje mora da postoji, a to za mobilne je ranije bila obaveza policije da u sredstvima javnog informisanja objave spisak mesta gde će tog dana meriti brzinu. To sam davno nekad video na njihovom sajtu, ali sad ne mogu da nadjem - ne znam ni da li im je to i dalje obaveza, ni da li to rade. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4995 Napisano Jul 30, 2021 Drug član, 1882 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora ništa da stoji, kao što nije ni definisano kojom tehnikom mora da bude izmerena brzina. Već odavno se ne meri radarom, već laserom A kamere naravno mogu da mere jednostavnije, brzina je jednaka pređenom putu u jedinici vremena. Pre su morale da budu referentne tačke u zoni merenja pa ste tako mogli da vidite koja kamera je za brzinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1954 Napisano Jul 30, 2021 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan @Skyrunner...е јбг. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3486 Napisano Septembar 2, 2021 Drug član, 1107 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Komsija se vracao iz makedonije ka becu i na bubanj potoku platio sedam kazne po 5000 (platio na licu mesta inace bi bilo 10000) na pitanje zasto tako i da je prosli put platio od subotice do novog sada samo jednu zasto sada sedam rekli mu da se na tom putu meri u delovima i on je na 7 delova prekoracio. Ja ovo nisam znao pa ajde da podelim mozda jos neko ne zna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Septembar 2, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Jel bar išao preko 150kmh? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3486 Napisano Septembar 2, 2021 Drug član, 1107 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Raznoliko je isao kaze da je bio prazan autoput pa se igrao malo sa gasom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6464 Napisano Septembar 2, 2021 Drug član, 1859 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam i ja da se beograd-nis meri na vise mesta, zbog duzine puta i zato sto u tom delu vozaci cesto prave pauze. Video sam par kamera ispod tabli za iskljucenje, prva je kod mladenovca. Vozio sam (kolima) i ja cesto brze tu ali mi jos nista nije stizalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DonToni 570 Napisano Septembar 8, 2021 Zainteresovan, 623 postova Lokacija: Surčin Motocikl: GSF 1200 S Prijavi odgovor kao problematičan u mestu Županjac, opština Lazarevac, na državnom putu I B reda 22 (Ibarska, ČA - BG), van naselja: slika samo od napred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3825 Napisano Septembar 8, 2021 Astro Puki krsi sva pravila!, 938 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ima vec sigurno 2 godine na autoputu nis-bg ispred svakog iskljucenja 3 kamere na portalu iznad autoputa. Svi tada usporavaju dok prodju,posle opet cepaju dalje do sledeceg mesta. Jedino ne znam da li se meri na naplatnim rampama prosecna brzina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8848 Napisano Septembar 9, 2021 4_tocka_i_karoserija, 1939 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, punisa 16 je napisao: Ma ima vec sigurno 2 godine na autoputu nis-bg ispred svakog iskljucenja 3 kamere na portalu iznad autoputa. Svi tada usporavaju dok prodju,posle opet cepaju dalje do sledeceg mesta. Jedino ne znam da li se meri na naplatnim rampama prosecna brzina. Kamera sad ima bukvalno svuda, čak i u mom selu, ali ne znam da li ih igde koriste za snimanje brzine - da ih koriste sve, već bi barem milion ljudi dobilo kazne Bilo bi lepo da se javi neko ako je dobio kaznu za prekoračenje brzine slikano fiksnom kamerom, ili, ako je neko platio kaznu za prekoračenje prosečne brzine na auto-putu. (Samo nemojte ono moj drug, rođak, stric, već ako je neko stvarno lično to doživeo - na mnogo mesta sam video da je "nečiji nešto" dobio/platio kaznu, ali ne videh da je iko negde okačio sliku kao ovo gore što je DonToni okačio za ručni radar) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...