UrosCuoreSportivo 310 Napisano Septembar 1, 2016 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Vespa LML Star Deluxe 150 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je zapravo pocelo kada me je Deki (aka KAWASAKI ZR 500 A) ubedio, prilikom susreta na mom prvom Vespa skupu u Bogradu u Julu ove godine, da ja mogu da vozim do Banja Luke na tamosnji skup Vesparosa sredinom Avgusta. "Moras to da vozis, to je najbolji skup u regionu. Vozimo polako, niko ne zuri, lagano stizemo...". Mislim se, o cemu ovaj prica, pa ja sam najdalje isao jednom do Batajnice s Novog Beograda a inace ne izbijam iz uzeg centra. Al' kontam, nema on pojma a i ja cu zaboraviti. U datom momentu sam na na dva tocka imao staz (racunajuci vikende i drzavne praznike) od jedva godinu dana, uglavnom voznje na potezu Slavija-Zemun. Setio se pod stare dane, s nepunih 30 godina, da volim motore...pa uzeo Malu NeVespu (da se ne ljute vlasnici originalnih italijanki, ja moju indijku ovako od miloste zovem), polozio za A kategoriju i 'ajde da se malo glupiram. Elem, prodje i taj Jul, ja se vratim s odmora i kontam:"Ma sta imam da izgubim? Mogu eventualno da stanem negde usput i zovem AMSS da me vrati..". Resih da zagrizem pa sta bude. Kupih nesto opreme sto mi je falilo, majstor Sima iz "Vespa Servis Beograd" (koji mi je inace preobratio motor nakon kupovine) mi ugradi USB punjac i to je bilo to. Kupio sam zeleni karton, AMSS clanarinu kao moj zlatni padobran ako nesto krene po zlu, i uzeh slobodan dan u petak 12. Avgusta. Uprkos recima dobrih ljudi sa skupa Beovespa da se javim za neku grupnu voznju, resih da to odradim sam kako nikom ne bih bio na teretu i kako bih vozio svojim stilom. Petak jutro, pakovanje, leptirici u stomaku, dorucak...i napokon polazak sa pumpe na Novom Beogradu. Ruta sledeca: 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrosCuoreSportivo 310 Napisano Septembar 1, 2016 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Vespa LML Star Deluxe 150 Prijavi odgovor kao problematičan Polazak oko 11h i preko Surcina, do Obrenovca pa dalje ka Shapcu a sve to kako bih zaobisao auto put i slicne prometne magistrale. Napolju upekla zvezda a ja pod punom ratnom opremom ukljucujuci i stitnike za kolena koje sam uzeo u nedostatku pravih pantalona kakve imaju vlasnici pravih motora tj. onih sa velikim tockovima HERE maps u offline modu i nosac za telefon koji se pokazao kao katostrafalno resenje za ovaj put jer se malo-malo odlepljivao od blagih ali konstantih vibracija. Navigacija je svakako sluzila odlicno buduci da nisam neko ko poznaje puteve nase zemlje onako, kao svoj dzep. Rekoh sebi:" Samo drzi svoj deo trake, skeniraj rupe ispred sebe i nema brige." I zaista, negde posle Sapca sam se bas opustio Shvatio sam da sam prilicno konkurentan na putu i da moja NeVespa lepo drzi pravac i da me slusa. Prilikom svakodnevnih voznji po Beogradu nisam vozio brze od 60 km/h i to u retkim prilikama, pa sam mislio da ce mi to biti i neki vrhunac. Usput sam pokusavao da nadjem pravo mesto za pipak drzaca navigacije ali je svako resenje trajalo po 20-30 minuta sto sam, nakon nekoliko ponavljanja , shvatio kao pravo vreme za mini pauze i proveru rute. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrosCuoreSportivo 310 Napisano Septembar 1, 2016 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Vespa LML Star Deluxe 150 Prijavi odgovor kao problematičan Malo malo pa sam ja tako dosao do granice. Stanem u Bogaticu da se javim mojima da sam ziv, napravim neku sliku i aj' da drzim tempo koji sam zcrtao. Na granici stanem u kolonu, jer sam je l' te zelen i posten, al' mi neki vozac kola dobronamerno pokaza da samo nastavim pravo, da ne delim iste muke s njima. Vec na granicnoj kontroli se pojavi jedan policajac iz kancelarije koji je bio zainteresovan za moj motor pa je tu pao mali razgovor o istoriji mog prevoznog sredstva. Uz pozdrave i lepe zelje zakoracih granicu i 1/3 svog puta. Ziv i zdrav! Tu me odmah presretne jedan par iz Novog Sada na svojoj mocnoj Avgusti F4 da me priupita za pravac jer se ispostavilo da se paralelno odrzava moto skup u Banja Luci kad i nash, vesparoshki. Clanovi moto kluba ISTOK, koje ovog puta pozdravljam, s kojima sam ostvario specijalan odnos tokom puta buduci da su me jedno 5-6 puta pretekli a da ja nisam svestan kad sam ja prosao pored njih, Uz redovna usputna pozdravljanja sirenom i mahanjem shvatio sam to kao pripadanje jatu pravih bajkera. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrosCuoreSportivo 310 Napisano Septembar 1, 2016 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Vespa LML Star Deluxe 150 Prijavi odgovor kao problematičan Na ovom delu mog putesetvija, odmah nakon granice, poceo je deo puta koji sam shvatio kao level #2. Nakon prvog tocenja goriva sam resio da malo smanjim pauze i uz proracunavanje ritma voznja probam da stignem u Banja Luku pre mraka. E tu je pocelo uzivanje. Inace mnogo volim da vozim auto i to nije nesto sto mi pada tesko. Naprotiv... Jedino ne podnosim auto puteve jer me to uspavljuje i dosadjuje. Usput su se smenjivali gradici i sela, krivina za krivinom. Vreme za voznju nije moglo biti bolje a guzve minimalne. Par puta sam bio u situaciji da preticem ali sam to odradio, onako momacki, s puno paznje i skeniranja situacije. Shvatio sam ovaj motoraski poziv jako ozbiljno i za sada furam defanzivni stil voznje sto podrazumeva poptuno nepoverenje prema ostalim ucesnicima saobracaja. To znaci drzanje odstojanja, planirano kocenje i vizuelni kontakt sa nekim ko hoce da se ukljuci u saobracaj. Sta cu, hrabrost i iskustvo je nesto sto tek sticem a i tu je obecanje voljenim osobama da cu da pazim. Kilometri su sporo prolazili a ja sam imao vremena da razmisljam o svemu. Al' moram da pohvalim da sam bio zadovoljan kako Vespa ide. Bio sam udobno smesten na sedistu koje se, uz specifican polozaj sedenja, pokazalo kao jako prijatno. Bas sam mislio da ce me mali tocak i rupe koje, za divno cudo, nisam sretao usput, muciti i naterati na odustajanje... Usput su se, klaj-klaj, smenjivali redom Bijeljina, Brcko, Loncari, Bosanski Samac, Modrica... Tu predjoh mostom reku Bosnu i jos jednom, sretoh novosadjane na Avgusti i razmenih utiske s njima. Skontao sam gde sam i resih da dam po gasu (kako god ovo cudno zvucalo u svetu jacih masina) i taj deo puta je ujedno bio i najlepsi. Ne znam sad koji je to deo zemlje bio niti koje mesto ali usao sam u sumovito podrucje neke planine i redjale su se krivine za krivinom. I shvatio sam da sam uradio pravu stvar polaskom u ovu avanturu. Ukratko-uzivao sam. Sunce, livade, uzbrdo-nizbrdo, levo-desno, saltaj brzinu gore-saltaj dole. Krivo mi je sto nisam napravio fotografije tih predela ali smiraj dana me je opominjao da moram da odrzavam tempo kako me ne bi uhvatio mrak. U Banja Luku sam stigao negde oko 20h, smestio se u hostel i, nakon lutanja i slucajnog susreta sa delom ekipe Vespa kluba Vespasian, uspeo da nadjem kafic Atos koji je bio mesto sastanka svih clanova skupa. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eduardo 210 Napisano Septembar 1, 2016 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Princ 250 + Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Interesantno, samo nastavi istim tempom. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrosCuoreSportivo 310 Napisano Septembar 1, 2016 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Vespa LML Star Deluxe 150 Prijavi odgovor kao problematičan Sam boravak na Vespa skupu u u ovom gradu je prica za sebe. Inace nisam neko ko lako stice nova prijateljstva pa sam na ovaj skup dosao poznavajuci samo par ljudi sa skupa u Beogradu ali se ispostavilo da sam ih na kraju dobro zapamtio mnogo, mnogo vise. Kao novi clan neke pozitvne sekte, ako se to tako moze nazvati, ljudi ove fele su me prihvatili kao svoga i svaki nelagodan osecaj je brzo nestao. Slicna interesovanja, dobra muzika i jato malih italijanskih masina je valjda ucinilo svoje. Nektar pivo takodje vazan faktor jednacine. Pozdravio bih ovom prilikom domacine ovog skupa, koji su ucinili boravak u ovom prelepom gradu nezaboravnim. Vidimo se i sledece godine definitivno. Evo kako je to izgledalo: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrosCuoreSportivo 310 Napisano Septembar 1, 2016 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Vespa LML Star Deluxe 150 Prijavi odgovor kao problematičan Nezaobilazna voznja gradom i rafting na Vrbasu. Odusevljenja Banjalucana jatom malih motora koji tandrcu i trube gradom nista nije moglo da zaseni. Koliko sam shvatio oragnizatore, bilo je oko 130 ucesnika sa svih strana Evrope na oko 100 motora sto je, slozicete se, puno malih tockova na jednom mestu. I rafting je bio moj prvi, ne toliko ekstreman zbog doba godine i vodostaja Vrbasa ali svakako beskrajno zabavan. Pohvalio bih ekipu We ride everywhere koja je, uz zabavnog slkipera, bila dostojni deo vesele flotile koja je uz, povremenu razmenu vatre (da ne kazem vode) sa drugim plovilima, odlucno prelazila brzake i slapove. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrosCuoreSportivo 310 Napisano Septembar 1, 2016 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Vespa LML Star Deluxe 150 Prijavi odgovor kao problematičan Banja Luka je inace poseban grad, nit' boljih ljudi nit' lepsih zena pa je svaki deo dana bio ispunjen utiscima. Cevapi kod Muje, sufle u restoranu Stanica (ili kako vec) u kombinaciji sa odlicnim cenama i lepim vremenom. Nezaboravno! Jos sam se i bezuspesno borio sa domacinima da nesto sam platim pa sam to morao na kvarno. Na kraju veceri, kad su se delile nagrade udruzenjima sa svih strana, zacuh i svoje ime preko razglasa. Tu se osmeh razvuce od uveta do uveta. Kontam, valjda im se dopao izgubljeni lik koji je sam, bez da se ikome najavio, dosao u njihov grad. E i opet cu dogodine Evo malo slika, hronoloski... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrosCuoreSportivo 310 Napisano Septembar 1, 2016 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Vespa LML Star Deluxe 150 Prijavi odgovor kao problematičan Sutradan, nakon blagog mamurluka i pakovanja dodje vreme za put nazad. Ovaj put u coporu sa ekipom iz BG-a. Jedna velika Aprilia Atlatnik, zatim Vespa ET-4, Vespa PX200 i moja Vespa LML Star 150 2T. Nas 6 skupa kao u filmu "Goli u sedlu". Sve je, zahvaljujuci njima, bilo podredjeno mom stilu voznje na cemu sam im beskrajno zahvalan a narocito onome sto sam naucio gledajuci i oponasajuci njihov stil voznje. Naucio sam da vozim znatno odlucnije i sigurnije, savladavao sam krivine bez problema i naucio da vozim u grupi. Doduse, put je trajao duze nego kad sam ja dolazio sam al' iz razloga sto se mnogo dobro jelo i hedonisticki odmaralo usput. Moram da priznam da sam ipak jeo bolje cevape u Tuzli kod Pupe nego u Banja Luci, al' nijanse su u pitanju. Da napomenem da sam odvozao odlicnu deonicu u brdima nakon Tuzle, punu krivina u smiraj dana kao i prvi izlazak na auto put od Shida do BG-a i brzinskog rekorda od 90 km/h na mom velosipedu. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
UrosCuoreSportivo 310 Napisano Septembar 1, 2016 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Vespa LML Star Deluxe 150 Prijavi odgovor kao problematičan Sveukupno nekih 800+ kilometara za vikend sto je mnogo duze od moje, do tada, najduze voznje do Batajnice i nazad. Samo dan kasnije, nakon povratka u svakodnevicu i uobicajenu rutinu stigao je i zasluzeni umor. Ledja, "debelo meso", pad imuniteta,teske noge... Za sve pare, al' je vredelo! Suma sumarum, prijatno sam se iznenadio sta sve moze ovo moje malo sokocalo. Radio je kao singerica. Sto kazu:"Mali tockovi-velika muda" Da se ne ljute kolege-pravi bajkeri sto sam uskocio u ovaj deo foruma al' usputno pozdravljanje sa pravim motoristima i njihovo odobravanje ucinilo je da se osecam kao deo familje. Do sledeceg putopisa...voljno! 1 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Septembar 1, 2016 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eduardo 210 Napisano Septembar 2, 2016 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Bela Crkva Motocikl: Princ 250 + Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ehtra! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Septembar 2, 2016 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Odlican putopis, svaka cast super provod!! Jedino sto mi se ne svidja je misljenje da bajkera cini motor, potpuno pogresno. Bajkera cini taj duh, zelja i volja za avanturom koju si sada osetio, "velicina tocka" je, kako ti kazes u potpunosti nebitna! Voznja motora nije prelazenje puta do odredista,to je posao auta, voznja motora je avantura. Otuda ljubav!! Ziv bio! P. S. Sl. put kreni sa suprugom/zenom/drugaricom/drugom, potpuno nova dimenzija avanture. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1421 Napisano Septembar 2, 2016 Zainteresovan, 460 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan dobre slike, zanimljiv nacin pisanja, ukratko odlican putopis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1909 Napisano Septembar 2, 2016 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno. Bas ti zavidim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3131 Napisano Septembar 2, 2016 Drug član, 1066 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi se da si istinski uživao, svaka čast..A kubikaža i veličina točka je nebitna, ih koliko ih ja znam sa mnooogo većim točkovima a nemaju ni d od duha koji ti posjeduješ ... Kako ja kažem - Bitno je da se vozi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markoizkule 883 Napisano Septembar 2, 2016 Zlo i naopako, 545 postova Lokacija: Kula Motocikl: Kao da nema Prijavi odgovor kao problematičan Tacno me vratis u moje prve moto korake i na prva malo dalja putovanja. Vidim sebe u svakom tvom ushicenju. Nadam se da si sebi skinuo "mrak" sa ociju i da ces i dalje putovati i to na dalje ture. Ta vespa je jako dobar i fin motoric. Mozes sa njim gde oces. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8638 Napisano Septembar 2, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3206 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan uživao sam... Hvala ti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goran-BL 44 Napisano Septembar 2, 2016 U prolazu, 19 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju ti itekako jesi bajker. Pravi bajker. A razlog sto smatras da to nisi je zbog par njih ovdje na forumu koji nas "ubise" ciframa svojih motora i opreme. Drago mi je da ti se svidjela Banja Luka. Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2275 Napisano Septembar 2, 2016 Drug član, 993 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast ! Bitno je imati volju ostalo dodje samo. Samo napred. Ja se nadam da cu se jednom odvaziti da krenem skuterom put Banja Luke mog rodnog grada Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radeyamaha 148 Napisano Septembar 2, 2016 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: skupljen Motocikl: Honda cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zolaman032 10 Napisano Septembar 4, 2016 U prolazu, 32 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Strsljen 600 Prijavi odgovor kao problematičan Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1273 Napisano Septembar 5, 2016 Drug član, 1068 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Videćeš da može biti još lepše i zabavnije putovanje kada smestiš iza sebe saputnicu, da te opominje kada preteraš sa brzinom. Super ti je doživljaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 630 Napisano Septembar 5, 2016 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast na akciji. Put bez žurbe i pritiska. Jedan od omiljenih putopisa na forumu mi je akcija momaka iz Vojvodine koji su biciklama otišli u Grčku i odlično se proveli. Eto, i ja od ove godine imam motor od 600cc pa još uvek nisam otišao dalje od Divčibara. Nije da nisam hteo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2275 Napisano Septembar 5, 2016 Drug član, 993 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da smo iz ovog putopisa zakljucili da uopste nije bitna kubikaza i klasa. Sve se moze kad se hoce. Procitah ovde lepih putopisa sa kubikazama 250ccm. Takodje ni ne moras imati bmw od 20 000e da bi obisao juznu ameriku ili otisao u japan. Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...