Vlad_79 40 Napisano Jun 3 U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd, Zemun Motocikl: X-ADV 2024. GP Red Prijavi odgovor kao problematičan Bi ja rado, ne može da stane... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17317 Napisano Jun 3 Integrisan, 8634 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Gde ideš pa ti treba kantica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 5077 Napisano Jun 3 Drug član, 1091 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Mali nam je (rezervoar) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17953 Napisano Jun 3 Integrisan, 9817 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Vlad_79 je napisao: Pitanjce dobri ljudi. Planiram malo dužu rutu sa X-Adv-om a imaću i gospođu iza sebe pa ću tako morati i malo više da se natovarim. Imam pozadi originalini Hondin 50l top case i kupio sam Givi rešetku što se ušrafi odzgo na kofer. E sad, konačno i pitanje... Ima li ko iskustva, koliko mogu dodatno da opteretim taj kofer na taj način odozgo? Uputstvop kaže max opterećenje u koferu 3kg. Puno puta sam nosio i teže stvari u koferu ali bi sada pakovanje bilo i u kofer i na kofer dodatni teret u vidu kanistra od 5l. Da opteretis kofer manja ti je briga, trpi to dosta više no što piše na papiru. Pobrini se za stanje guma, pločica, stanje i zategnutosti lanca, tvrdoća zadnjeg amorta.....to će ti više značiti no težina u kufer. I srećno Vam bilo, suv put i dobra zabava. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlad_79 40 Napisano Jun 4 U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd, Zemun Motocikl: X-ADV 2024. GP Red Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Satelis said: Da opteretis kofer manja ti je briga, trpi to dosta više no što piše na papiru. Pobrini se za stanje guma, pločica, stanje i zategnutosti lanca, tvrdoća zadnjeg amorta.....to će ti više značiti no težina u kufer. I srećno Vam bilo, suv put i dobra zabava. Hvala! Pločice nove, gume mećem u petak. Odradih redovan servis na 12k pre mesečak dana. Amortizer planiram da dignem sa 4 na 6, nisam ga dizao do sada ali kapiram da je jednostavno. A stvarno su sjebali rezervoar... Imao sam već situacije da je malo falilo da guram do sledeće pumpe i to u sred nekih brda. Što bi se reklo, ko se na mleko opeče i u kajmak duva.... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17953 Napisano Jun 5 Integrisan, 9817 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Obrati paznju nakon zamene guma da li je zadnji točak podešen jednako po pravcu sa obe strane spanera. Nailazim malo malo sa ukoso postavljenim točkom što nije dobro po lanac pre svega. Njegov oem alat nalazi se u plavoj torbi, ključ za stelanje i nastavak. Stavis bajk na c stender, jednom rukom zakacis ključ da lepo udje i zakači kljun, drzis napeto. Drugom rukom navuces nastavak i vrsis povlačenje. Bitno je da dobro zabravis alat kako ne bi skliznuo, mek je materijal i ako se sjebe kljun imaćeš muke pri korišćenju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlad_79 40 Napisano Jun 5 U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd, Zemun Motocikl: X-ADV 2024. GP Red Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi ovo palo napamet...Proverim odmah ujutru. Hvala na detaljnom pojašnjenju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
loooney711 3 Napisano Subota u 17:46 U prolazu, 6 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: Honda X-Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. desio mi se danas problem da nisam mjenjač mogao prebaciti u "N". Odvozio sam 400 kilometara i u povratku stao na benzinsku oko 1 km od kuće, a vanjska temperatura je pokazivala oko 37 stupnjeva. Tako da se nadam da se samo pregrijao, jer se nakon stajanja na benzinsku nije stigao ohladiti (ali samo se nadam...). Čitao sam da im se to zna dogoditi kad su vrućine, ali eto nisam mislio da ću imati prilike to i sam vidjeti. Probao sam ga malo micati naprijed-nazad, prebacivati modove, ali ništa nije pomoglo. U jednom trenu je počelo treptati "-" u pokazivaču brzine, dao sam malo gasa da vidim da li je u brzini i bio je. Nisam znao šta bi pa sam ga samo ugasio. Dao sam kontakt, ali nisam opet palio motor, i na tabli je svjetlilo "N" i motor se dao gurati. Akumulator je OK, na preporuku koju sam tu pročitao prije sezone sam kupio Fulbat gel akumulator. Ulje nije ni 2.000 km napravilo, Honda original 10w-30. X-ADV je 2021 godina, sa 10.700 km. Jel ima kakvih savjeta glede toga...? Jel to samo takva njihova "mušica" ili je to znak da će se cijeli DCT razletiti? Jel ima još nešto što bi se moglo probati da ubaci u "N" kad dođe do toga, jel koliko mi je poznato nije dobro da se gasi dok je u brzini? Nije mi jasno kako je to neki napredak... Integra 700 iz 2012 godine je prožvakal sve i u svim uvjetima bez ikakvih problema, a ovom novom jajcu smeta što je vani malo vruće.... Hvala na svakom savjetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2211 Napisano Subota u 18:30 Drug član, 1607 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije baš na 700 tako. Meni se na njoj (doduše Integri) identična stvar desila. Dogovorio se sa Satelisom da mi servisira menjač ali sam prodao u međuvremenu a budući vlasnik nije hteo da ostavi mesto kod Darka već je rekao da ima on majstora Hoću reći, vozi kod nekog ko zna šta radi (Dare svakako pevi izbor) jer imaš problem. Staće ti negde i moći češ samo kosu sa glave da čupaš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
loooney711 3 Napisano juče u 05:30 U prolazu, 6 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: Honda X-Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Bojan_Jgd je napisao: Pa nije baš na 700 tako. Meni se na njoj (doduše Integri) identična stvar desila. Dogovorio se sa Satelisom da mi servisira menjač ali sam prodao u međuvremenu a budući vlasnik nije hteo da ostavi mesto kod Darka već je rekao da ima on majstora Hoću reći, vozi kod nekog ko zna šta radi (Dare svakako pevi izbor) jer imaš problem. Staće ti negde i moći češ samo kosu sa glave da čupaš. Joj, vrlo rado bi da Satelis pogleda motor, vidi se da je čovjek stručnjak, ali nije mi baš praktično iz Zagreba . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2211 Napisano juče u 07:05 (promenjeno) Drug član, 1607 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Uh....nisam gledao lokaciju U svakom slučaju, imaju problem na određenoj kilometraži i nije do pregrevanja. Isto sam i ja pomislio kada mi se desilo prvi put....iako nema puno smisla i onda mi je na Staroj Planini zakucao baš kao tebi. Nije hteo u "N". P.S. iako je baš mala kilometraža za tako nešto. Promenio juče u 07:06 član Bojan_Jgd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7920 Napisano juče u 08:03 Ne silazi, 3476 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Juce na treningu bezbedne voznje bio xadv 2026g, nije hteo da krene, treperio indikator za brzine, 1 treperio, ugasio, upalio i radi, mislim da su malo osetljivi na temperature. Kolege na Nc-u su imale problem da zeza prekidač da nece da izbaci u N. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2211 Napisano juče u 08:44 Drug član, 1607 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Kada vraćam film i meni se dešavalo na temperaturama koje su bile visoke. Uglavnom mi je samo blinkala brzina u kojoj je i to se dešava posle duže vožnje po vrućini. A u toj jednoj situaciji sam imao i to da neće u "N". Dok trepere brzine, radi normalno, šalta normalno. Kada ga ugasiš-upališ onda je sve ok neko vreme. Jbmliga. Uglavnom previše komplikacije. Vratio sam se na klasičan menjač. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7920 Napisano juče u 09:19 Ne silazi, 3476 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Ovom juce je treperila prva al nije hteo da krene. Ugasen bio, znaci u N, upalio, 1, nece, treperi, mislim da rece da je pisalo 37c i jos poligon tako da pitaj boga koliko je bilo u mašini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Midan 13 Napisano juče u 09:19 (promenjeno) U prolazu, 23 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni se to cesto zna desiti ,uvijek kada kontakt daš sacekaj da odradi 10 sekundi i onda upali jer ako das kontakt i odmah palis zna se to desiti ,a kada se desi ugasi motor i upali opet i biti ce sve ok ja imam Hondz X Adv 750 i desilo mi se to par puta ,tvoj je motor nov nemas brige ako das majstorima so mogu pokvatiti nesto pozz Promenio juče u 09:20 član Midan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
loooney711 3 Napisano juče u 16:31 U prolazu, 6 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: Honda X-Adv Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na savjetima i podijeljenim iskustvima. Išao sam sad napraviti 20-ak kilometara po gradu, stani-kreni od semafora do semafora, da ga probam zagrijati. Ovaj put nikakvih problema, sve radi kako treba. Inače ovlašteni servisi u Zagrebu su katastrofa, ali nadam se da ništa ne mogu pokvariti ako samo probaju očitati greške. Pa možda u tome smjeru krenem idući tjedan, da isključim neke ozbiljnije kvarove. A proučavao sam servisni priručnik i postoji mogućnost da čovjek sam očita kod greške. Ja osobno nisam baš sklon da to sam isprobavam ali procedura uključuje onaj plavi konektor (koji je došao sa alatom motora) i brojanje koliko puta "-" zasvijetli na ekranu. Onda ima tablica šta koji broj bljeskova znači... Ali to je već za stručnije ljude od mene. Hvala još jednom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...