Jump to content

Moto Zajednica

Kod Šida nastradao motociklista

Recommended Posts

• Drug član, 1089 postova

"Neprilagođena" a ne "velika". Dva različita pojma kojima se lako manipuliše. "Neprilagođena brzina" može da bude i brzina u okviru ograničenja.

• Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• motoras, 2454 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

A od ovih govana sa zlim komentarima ne mozes ziveti... Udes necu komentarisati,nisam bio tamo-ne znam sta se desilo. R. I. P.

• Podržavam 2

• West Balkan Rider's, 303 postova
  • Motocikl: V-Strom 650

Videlo epilog sudara, prizor strsan. Sa jezom i neopisivim osecajem gca nastavio do izletista Lipovaca i skopa MK SID. Pocivaj u miru kolega!

• Svrati ponekad, 174 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versus 650

Bio ja 2 min nakon udesa. On isao iz pravca Sida prema Kukujevcima pa u krivini obilazio traktor na punoj liniji i zakucao se u kolegu motoristu iz Tuzle koji je bio u crnom puntu. Inace dosao kao gost na moto skup u Lipovacu. Motorista je Dragan i iz mesta je gde je poginuo. Od siline udarca u punta lim na puntu mu je odsekao nogu ispod kolena koja je zavrsila u dvoristu a on pao na stazu ispred ograde. Leteo je jedno 20 metara. ZASTO OVO PISEM. Pisem zato da bi vam skrenuo paznju na ponasanje u saobracaju i da se uverite 100% da mozete nesto da uradite pa onda. ZASTO - Zato sto hocu da se jos druzimo. Danas zamalo ja nenastradah od kucke u alfi i njenim suncanim naocarama, jebo joj pas mater. Obilazi riba traktor u krivini i pravo na mene. Da je drugar vozio pored mene sa desne strane k'o sto magarac ima naviku ja bi zavrsio na haubi. Sreća pa pobegoh onom majmunu sa lopate. Puno bezbednih kilometara svima a kolegi koji je poginuo neka mu je laka crna zemlja.

• Podržavam 16

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

"Neprilagođena" a ne "velika". Dva različita pojma kojima se lako manipuliše. "Neprilagođena brzina" može da bude i brzina u okviru ograničenja.

ne filozofiraj nepotrebno.

• Podržavam 6

@ jboban

Ja ne znam koliko je on brzo ili sporo išao. Ali ti si napisao "opet velika brzina" a postavio si tekst na kome piše "neprilagođena" brzina. Samo sam rekao da to što piše da je "neprilagođena" uopšte ne mora da znači i da je "velika". Ako ćemo da se bavimo pretpostavkama, onda je to druga stvar.

Stvarno ne razumem.

• Podržavam 3

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

@ jboban

Ja ne znam koliko je on brzo ili sporo išao. Ali ti si napisao "opet velika brzina" a postavio si tekst na kome piše "neprilagođena" brzina. Samo sam rekao da to što piše da je "neprilagođena" uopšte ne mora da znači i da je "velika". Ako ćemo da se bavimo pretpostavkama, onda je to druga stvar.

Stvarno ne razumem.

Bojane, hajde pokušaj da nam (na konkretno ovom događaju) objasniš razliku između neprilagođene i velike brzine.

Po meni, brzina je dvodimenzionalna veličina i ako nije prilagođena može da bude ili veća ili manja od prilagođene. Opet po meni, u konkretnom slučaju, čini se da je brzina bila veća od prilagođene i ne vidim razloga za nekim nadmudrivanjem oko izraza (u konkretnom slučaju).

• Podržavam 2

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Али човек је потпуно у праву.

Например, 50km/h није велика брзина, али у неком моменту може бити неприлагођена.

Не говорим о овом случају о ком је покренута тема.

Колеги нек је лака црна земља, саучешће породици.

• Zlaja, 286 postova
  • Motocikl: yamaha xj6

Али човек је потпуно у праву.

Например, 50km/h није велика брзина, али у неком моменту може бити неприлагођена.

Не говорим о овом случају о ком је покренута тема.

Колеги нек је лака црна земља, саучешће породици.

Pa velika je za parking npr i nije prlagodjena za voznju istim.

Zika je u pravu ista stvar dve reci

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk

Ljidi koji je vama đavo sta se prepucavate. Krenuo u preticanje dovoljno velikom brzinom ispod 60 nije zbog ostecenja na vozilu ali je pokusao da ga izbegne tako sto je pobegao skroz levo i opalio u punta u njegovu desnu stranu. Ako se rukovodite fotografijom koja je prikazrrana na linku fotografija nije originalna. Jer na slici je je motor ceo a njgo nema prednji tocak jer je zavrsio u kanalu ispod cuprije. Ova fotografija je sa nekog drugog lica mesta. Pisete pretpostavke pogresno jer ovde je na vozilu ostece na leva strana.

@ jboban

Stvarno ne razumem.

Bojane, hajde pokušaj da nam (na konkretno ovom događaju) objasniš razliku između neprilagođene i velike brzine.

Po meni, brzina je dvodimenzionalna veličina i ako nije prilagođena može da bude ili veća ili manja od prilagođene. Opet po meni, u konkretnom slučaju, čini se da je brzina bila veća od prilagođene i ne vidim razloga za nekim nadmudrivanjem oko izraza (u konkretnom slučaju).

Evo probaću na ličnom primeru. Pre 10-ak godina sam imao udes kolima na auto putu. Naišao sam na udes koji se desio ranije...naleteo sam na delove od ranijeg udesa, zaneo se i proleteo kroz olupinu koja je tu stajala i pretumbao se više puta. Bilo je i smrtnog ishoda...na kraju se nije utvrdilo ni da li je od ranije ili od mog naleta.  Dokazano je veštačenjem da sam išao 110 kmh(na auto putu je dozvoljeno 120 kmh) ali je glavni adut tužilaštva bio da sam išao u skladu sa ograničenjem ali da nisam prilagodio brzinu stanju na putu jer sam u datom slučaju morao da smanjim na brzinu koja bi mi omogućila da bezbedno pređem preko otpalih delova. I osuđen sam bio dva puta i oba puta je u obrazloženju presude pisalo da sam išao u skladu sa ograničenjem ali da sam se kretao neprilagođenom brzinom u odnosu na stanje na putu a da sam bio u mogućnosti da uočim delove od ranijeg udesa i prilagodim brzinu novonastaloj situaciji. 

Nisam ja imao pojma do tad ali za par godina sam u tom procesu naučio da razlikujem "brzu vožnju" i "neprilagođenu brzinu".

A ovde je nažalost čovek prešao u tuđu traku i sve je jasno. Još jedan život se ugasio zbog nepažnje. Tuga. Ogroman je ulog a olako se shvata. Ne samo brzina nego i druge stvari. 

A za ova dva pojma vam kažem da nisu sinonimi već različite stvari a vi kako hočete. Bez namere da pametujem.

P.S. nisam video da si rekao "na ovom konkretnom primeru". Evo izvinjavam se. Samo to sam već objasnio. Kolega je u prvom postu napisao "opet velika brzina" a novinari "neprilagođena brzina". Ovo sam napisao jer ne mora da znači da je pokojni kolega išao "velikom brzinom" ako je išao "neprilagođenom". Samo sam zbog toga napisao to što sam napisao. Možda je čovek išao tek nešto malo preko ograničenja a odmah je zalepljeno "velika brzina". Inače o uzrocima nezgode i o značaju u konkretnom primeru ja ne mogu da kažem ništa jer nisam video to.

• Podržavam 5

• Zainteresovan, 969 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom

I velika brzina može da bude u granicama ograničenja, ali velika za konkretnu situaciju.

Inače, za tvoj slučaj, zakon se štiti da je vozač uvek dužan da brzinu prilagodi uslovima puta i saobraćaja, tako da te ograničenje ni u čemu ne opravdava.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6025 postova

Jel stvarno moguce da si sad ovo napisao? Pa covek sve vreme pokusava da objasni da velika i neprilagodjena brzina nisu isto i plus da svoj licni primer i to prilicno traumatican a ti nastavljas tako sto u sustini napises isto za dva pojma o brzini a njemu se obratis na kraju kao sudija.

• Podržavam 4

@ jboban

Jako si bezobrazan. Prvo si "neprilagodjenu" brzinu pokojnog kolege nazvao "velikom brzinom" a sada meni "objasnjavas" razliku izmedju "velike" i "neprilagodjene" brzine posle moja 3 posta u kome pokusavam na lep nacin da napisem da to nisu dva ista pojma i da nije u redu da lepis etikete "velika brzina" kada cak ni novinari nisu to uradili. Znaci dno-dna.

• Podržavam 4

Znaci kolega motorista je isao prebrzo da bi prilagodio brzinu uslovima saobracaja i stanja puta presao u suprotnu traku na punoj liniji i poginuo od strane kolege iz Tuzle sa puntom koji je predvodio kolonu od 20 motorista(u dahu). Da nije bilo punta bilo bi povređenih motorista. Tacka.

• Hronični Motociklopata, 7315 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

Ne kontam cemu tolike prepirke, covek je pogresio i to ga je nazalost kostalo glave, ali jbg to se desava, ljudi nekad pogrese, to je zivot, jedna velika lutrija, iz koje neki izvuku zivu glavu, neki ne, i na nama je da damo svoj maximum i da se trudimo da u svakoj situaciji uradimo ispravnu stvar, da ne dolazi do tragedije.

• Podržavam 5

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja