Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki KLE 500

Recommended Posts

• Advanced Member, 1961 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Gume sa kramponima se čuju mnogo više od običnih putnih guma, i imaju tu neku vibraciju. To je prosto tako.

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 427 postova
  • Motocikl: Kawasaki kle 500
On 24.6.2022. at 14:08, Plavšić je napisao:

Lepi su ti sa alija, ali više volim kad napravim nešto svojim rukama, ove moje sam pravio na strugu

Apsolutno podržavam svaku kreativnost i treba se potruditi i stvoriti nešto svojim rukama. Naravno da su originalni delovi najbolje rešenje ali i ovakvi radovi imaju svoju vrednost. Ja planiram da pravim bočne kofere, na sličan način kao i ti što si radio, i da rešim automatsko podmazivanje lanca, nešto kao Gliga, pa ćemo videti šta će ispasti. 

• Podržavam 1

Automatski podmazivač je među najbolje potrošenih 10-20€ i par sati rada ikada. Deset godina apsolutno ne razmišljam o podmazivanju lanca.

• Podržavam 1

Pre 14 sati, Gliga je napisao:

Automatski podmazivač je među najbolje potrošenih 10-20€ i par sati rada ikada. Deset godina apsolutno ne razmišljam o podmazivanju lanca.

Slažem se.Razmišljao sam da podmazivanje bude ispred prednjeg lančanika, ne znam koliko bi tehnički to bilo pametno rešenje?Čini mi se da bi bilo lakše za montiranje. 

Najbolja opcija je ispred zadnjeg lančanika. Ulje želiš da dovedeš na unutrašnju stranu lanca, a kod prednjeg lančanika bi to moglo biti problematično za izvođenje.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Svakom po zasluzi, 12398 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Prednji lancanik se mnogo brze vrti nego zadnji i mnogo bi rasprsivao ulje na sve strane. Slicno je kada je kapalica postavljena tako da ulje kaplje pozadi direktno na lanac - bice ga svuda a najmanje po lancu. 

Kapalica postavljena tako uz zadnji lancanik da  omogucava slivanje ulja niz zupce je najbolji nacin za kvalitetno podmazivanje lanca. 

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 2

Hvala. Sve sugestije su dobro došle. Ja sam se nosio mišlju da u cev koja bi dovodila ulje do lanca stavim nešto kao sunđer ili slično što bi sprečavalo ulje da kaplje direktno a opet bi bilo natopljeno tako da lanac sam "skida" malu količinu ulja.Nešto kao fitilj. Opet kažem, sugestije, predlozi i iskustva iskusnijih kolega su i te kako dobrodošla i doprineće konačnom rešenju. 

• Svrati ponekad, 88 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE 500 2007, Motomorini X-CAPE 650

Opet ja sa pitanjima, ali primecujem neke stvari, a ne razumem se i ne daju mi mira :). Nece u 11,12,13 hiljada obrtaja. Na oko 10 hiljada obrtaja zabode, a crveno mu krece od 11. Nije sad da ga ja nesto cesto gasiram, nego mi eto malopre palo na pamet da ga razvucem u drugoj brzini, kad on do 10 hiljada i to je to. Na leru kad ga turiram do blokade, dodje do 10 hiljada i tu povileni kazaljka, padne na 6, pa se vrati na 10, igra... Da li je to neki simptom problema sa strujom, karburatorima, ventilima, po malo od svega? Ili prosto sasvim normalno za 15 godina star motor i 70 hiljda predjenih kilometara

Ne znam da li je normalno takvo ponašanje, ali ne znam ni zašto bi ga vozio na 11 hiljada obrtaja. Maksimalna snaga i obrtni momenat su daleko ispod toga. Ja sam za 10 sezona samo jednom, prošle godine, vozio tamo oko 8-9 hiljada obrtaja. Poneo me put :) Uglavnom ekstremno retko prelazim 6.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 88 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE 500 2007, Motomorini X-CAPE 650

Ma i ja isto, nego hteo cisto da testiram, nisam ga nikad terao u crveno, pa hteo cisto da cujem kako to zvuci :)

• U prolazu, 70 postova
  • Motocikl: KLE 500
On 6/27/2022 at 1:48 PM, VLAD81 said:

Slažem se.Razmišljao sam da podmazivanje bude ispred prednjeg lančanika, ne znam koliko bi tehnički to bilo pametno rešenje?Čini mi se da bi bilo lakše za montiranje. 

ulje šprica tangencijalno, i to s malog lančanika pa niz nogar, stoga na zadnji ulji, jer s prednjeg ulje/kiša/bljuzga/blato silazi, to je silazna stanica

• Hvala 1

• Zainteresovan, 578 postova
  • Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500
On 6/24/2022 at 11:18 AM, drdamjan said:

Provjeri onu učestalu grešku 

kad ljudi krivo sastave zupce limića puža. 

Voziš se jedno vrijeme, 

a ishod na kraju bude havarija glavčine kotača 

kle 500 glavčina nasadak.jpg

IMG_20220705_175744.jpg.9f60fd79890cf1e02e1105ceebb4886c.jpg

Да ли сам на цртежу правилно обележио 2 лима који требају да "упадну" у 2 проширења?

Никада нисам уживо видео расклопљен предњи точак, а мораћу да мењам предњу гуму. Ваљало би се наоружати знањем...

...

Evo i moje jedno iskustvo da podelim, možda nekad nekom zatreba. Naime, kada sam kupio motor sve je bilo ok, jedino obrtomer nije radio. Pretpostavka je bila da kabal sa bobine nije bio na svom mestu. Ipak, sve je bilo u redu sa kablom. Skinem instrument tablu i pažljivim pregledom ustanovim da je na jednom mestu, najverovatnije je kod montiranja sata pretegnut šraf ili nije bio originalan tj. duži, napukla štampana ploča i prekinula jedan kontakt. Skinem boju na mestu pukotine, očistim i prelemim i obrtomer radi ko nov.Samo da napomenem da treba voditi računa da se ne ošteti opruga koja vraća kazaljku jer ona daje tačno određen otpor. Eto, ako neko u želji da smanji brujanje pretegne šrafove može to da se desi ali se relativno lako sređuje.Nisam slikao radove ali ako treba lako može da se objasni ceo postupak. 

• Hvala 1

Juče krenem sa suprugom na vožnju,napravimo lep krug, svratim do prodavnice i da upalim-ništa. Nema reakcije. Start-stop prekidač sto puta menjao položaj, ništa. Kad sam već hteo da odustanem pustim ručicu kvačila, jer uvek palim sa razdvojenim kvačilom kao i auto, sastavi na čvrgu. Ugasim, ponovim, isto, sa kvačilom neće bez hoće. O ovome je pisao drdamjan na HR forumu, da je u pitanju prekidač na ručici kvačila. Danas probam i opet pali normalno ali mu ipak sleduje otvaranje i sređivanje tog prekidača. 

• motoras, 2454 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500
Pre 7 sati, VLAD81 je napisao:

Juče krenem sa suprugom na vožnju,napravimo lep krug, svratim do prodavnice i da upalim-ništa. Nema reakcije. Start-stop prekidač sto puta menjao položaj, ništa. Kad sam već hteo da odustanem pustim ručicu kvačila, jer uvek palim sa razdvojenim kvačilom kao i auto, sastavi na čvrgu. Ugasim, ponovim, isto, sa kvačilom neće bez hoće. O ovome je pisao drdamjan na HR forumu, da je u pitanju prekidač na ručici kvačila. Danas probam i opet pali normalno ali mu ipak sleduje otvaranje i sređivanje tog prekidača. 

Isti problem imam na gpz900r. 

On 24.6.2022. at 16:38, VLAD81 je napisao:

Jesam, ali proveriću ponovo. Nije zvuk struganja već se čuje kao kada je ležaj u pitanju. Pre toga sa mišelinkama se nije čulo. Negde sam pročitao da su ove kontinentalke bučne a strahujem upravo zbog pinjona. Inače sam ga lepo očistio i napunio specijalnom masti za ležajeve. Proveriću prvom prilikom. 

Pretpostavljam da ovako izgleda početak kraja. Sreća pa sam, kao što sam i rekao, proverio i ovo našao.Ispravio, dodao mast i dva puta proverio da je sve leglo kako treba. IMG20220715134128.thumb.jpg.8423fae62d87002d91cadeef51f070f0.jpg

On 14.7.2022. at 21:59, stari roker je napisao:

Isti problem imam na gpz900r. 

Skinuo, očistio kontakte finom šmirglom, vratio i više nema problema. 20 minuta posla. IMG20220715103200.thumb.jpg.5209edb683c146ac49a798565f4c8479.jpgIMG20220715103245.thumb.jpg.de0f8bc5f397981106e04c0c07eb52d1.jpgIMG20220715103529.thumb.jpg.df46f1b57e7e809be7cce531c6c73b1a.jpgIMG20220715104322.thumb.jpg.8a00228c440e192fd72e3c99f7bf0171.jpg

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

On 7/15/2022 at 6:14 PM, VLAD81 said:

Pretpostavljam da ovako izgleda početak kraja. Sreća pa sam, kao što sam i rekao, proverio i ovo našao.Ispravio, dodao mast i dva puta proverio da je sve leglo kako treba. IMG20220715134128.thumb.jpg.8423fae62d87002d91cadeef51f070f0.jpg

Шта је овде проблем? Ове 2 избочине на прстену на зупчанику - што су се искривиле на доле? Овде на слици ми ништа не делује поједено...?

Покушавам на алиекспресу да нађем бланко кључ за KLEа, али нема уопште да је наведено за њега.

Зна ли неко од ког конкретно модела одговара кључ?

KLR, Versys650, ZZR400, 600, ZX6...?

• Ne silazi, 7320 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ma kinezi nemaju tačne i dobre opise. Moraš sam da provališ. Uzmi šubler i premeri dimenzije ključa i te dimenzije uporedi sa tim što kinez nudi. Ako se gađaju mere, naruči bez obzira što ne piše da je za KLE.

Pre 18 sati, p0peye je napisao:

Шта је овде проблем? Ове 2 избочине на прстену на зупчанику - што су се искривиле на доле? Овде на слици ми ништа не делује поједено...?

Ova dva "pera" na podlošci su se iskrivila i skoro ispala iz svog ležišta a kada bi se to desilo počela bi podloška da se okreće, struže materijal i glavi a onda sledi kidanje komada i dođemo do stanja kao sa slike koju je kolega okačio. Kod mene je sve bilo srećom ok, zato sam i napisao da pretpostavljam da je to početak kraja. 

• Hvala 1

On 7/18/2022 at 6:17 AM, cika miloje said:

ER 5?

Немају ни ER5 наведен...

On 7/18/2022 at 8:35 AM, Alekre said:

Ma kinezi nemaju tačne i dobre opise. Moraš sam da provališ. Uzmi šubler i premeri dimenzije ključa i te dimenzije uporedi sa tim što kinez nudi. Ako se gađaju mere, naruči bez obzira što ne piše da je za KLE.

Тако ће и бити.

On 7/18/2022 at 9:57 AM, VLAD81 said:

Ova dva "pera" na podlošci su se iskrivila i skoro ispala iz svog ležišta a kada bi se to desilo počela bi podloška da se okreće, struže materijal i glavi a onda sledi kidanje komada i dođemo do stanja kao sa slike koju je kolega okačio. Kod mene je sve bilo srećom ok, zato sam i napisao da pretpostavljam da je to početak kraja. 

Ок, хвала. И ти си само исправио та 2 пера и све ради како треба...?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja