Gajo Sevojno 1564 Napisano Februar 20, 2020 Drug član, 1306 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno je u sudskom postupku, “ekspert” je bio specijalista za oldtimere i to automobile, nikakve veze sa motorima nije imao, naravno da skine problem da sebe, presudio u korist kawasakija. Ali je sam bosch proizvodjac abs sistema pismeno odgovorio advokatu da ukoliko je sve bilo ispravno na kočionom sistemu, nikako ne bi smelo da dođje do prevrtanja i blokiranja pedednjeg točka. Kad cela farsa bude gotova, otvoriću temu. Za sada ovoliko znam... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Februar 20, 2020 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, bdada je napisao: @Savan koji auto bolje koci, sa zadnjom ili prednjom vucom? Moze da saznam i ja Po nekom mom rezonu sa zadnjom zbog tezista iako koce sva 4 a najbolje kvatro zbog motornog na sva 4 Da li sam u pravu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14765 Napisano Februar 20, 2020 moto merkat °°, 4920 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, floyd032 je napisao: Po nekom mom rezonu sa zadnjom zbog tezista Bas to, sa zadnjom ceo auto se "potopi" ne ide toliko njuskom napred, takav osecaj imas i kada kocis prvo zadnjom pa prednjom (prvo racunam manje od sec) narocito kod motora sa duzim hodom vesanja. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Februar 20, 2020 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan bio sam na poligonu bezbedne voznje sa milicijskim instruktorima suzuki gsxr 1000 prvo lizne zadnju kaze zbog stabilnosti i smirivanja onda koci i prednjom i obavezno ispraviti telo da ne budemo nagnuti napred zbog tezista guzice 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Februar 20, 2020 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan mada prvi ja tako ne radim mozda ponekad kad se setim a u frci se i ne secam sta radim kocim i rukama i nogama kocim i u glavi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17201 Napisano Februar 21, 2020 Integrisan, 5060 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja kad bih sa 100km/h lizno zadnju na gpz-u, olizo bih i asfalt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cr4zyzola 860 Napisano Februar 21, 2020 46, 619 postova Prijavi odgovor kao problematičan E jbg brt Onda tvom stilu voznje nikako ne odgovaraju honda i bmw sa dual sistemom kocenja koji su smislili stotine inzinjera Izbegavaj ih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1564 Napisano Februar 21, 2020 Drug član, 1306 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan U krivinama iskljucivo koristim prednju, naravno dozirano i to krecem pre krivine sa kocenjem da bi u samoj krivini polako popustao kočnicu i negde pred teme krivine, potpuno pustio kočnicu. Zadnju koristim jako retko u krivini, obično na nizbrdicama ali i to retko. Na pravcu vežbam da mi predje u naviku korišćenje i zadnje ali verovatno kad bi bilo panicno kocenje, zadnje se ne bih setio.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Februar 21, 2020 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prednjoj je osnovna funkcija da ukoči a zadnjoj, pored zaustavljanja, i da održava stabilnost motora. Rečenica koju sam zapamtio sa kursa sigurne vožnje. Kad će ko i koju da koristi je stvar vežbe, iskustva, stila vožnje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22211 Napisano Februar 21, 2020 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Kada se spoooooro kreces kroz saobracaj ili zelis da se velikim motorom okrenes "u traci" na pola kvacila tada blaago drzis zadnju... Zadnju takodje "zgazim" dok cekam da se ukljuci zeleno na semaforu, zadnjom a pri jakom startu "drzis" prednji tocak na zemlji (cudno zvuci)... Zadnjom spustis obrtaje agregata, zadnjom pazis da ne odes "u minus" dok tockiras... Prednjom se zaustavljas... (Ja bar...) 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1564 Napisano Februar 21, 2020 Drug član, 1306 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan pre 49 minuta, N.F.S. je napisao: Kada se spoooooro kreces kroz saobracaj ili zelis da se velikim motorom okrenes "u traci" na pola kvacila tada blaago drzis zadnju... Zadnju takodje "zgazim" dok cekam da se ukljuci zeleno na semaforu, zadnjom a pri jakom startu "drzis" prednji tocak na zemlji (cudno zvuci)... Zadnjom spustis obrtaje agregata, zadnjom pazis da ne odes "u minus" dok tockiras... Prednjom se zaustavljas... (Ja bar...) Amin ! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17201 Napisano Februar 21, 2020 Integrisan, 5060 postova Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, floyd032 said: E jbg brt Onda tvom stilu voznje nikako ne odgovaraju honda i bmw sa dual sistemom kocenja koji su smislili stotine inzinjera Izbegavaj ih Da uzjebes zadnji kraj na 100km/h, poprilicno je lako na starijim motorima. Ne treba porediti dual sistem honde sa tim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10384 Napisano Februar 23, 2020 Drug član, 3394 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkoniii 68 Napisano Decembar 15, 2021 Svrati ponekad, 105 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ajde malo da se utvrdi gradivo.. Dakle, posto sam sa endura prestao na maksi skuter, mozete li mi dati neke savete po pitanju kocenja i upravljanja.. Bevi 500 ima integrisani sistem kocenja ili kako se to vec zove, kocim levom a koci vecim procentom zadnja a manjim procentom prednja kocnica, sve mi se cini da je potrebno dodati malo i kocenje drugom rucicom. Da li isti princip kontra upravljanja vazi i u ovom slucaju? Bmwa sam bio navikao da precizno prodjem kroz krivinu, odgurivanjem volana i obaranjem motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12943 Napisano Decembar 15, 2021 Ne silazi, 7418 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sva vozila sa dva točka se ponašaju isto. Bicikla, Beverly 500, TDM900 i R1250GS, fizika dvotočkaša je uvek ista. Koristiš obe kočnice, sa tim što, za polugu prednje koristiš dva prsta. Svakako na proleće idi na parking i vežbaj kočenje odnosno to doziranje dok ga mozak ne stavi u "automatsku radnju". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11194 Napisano Decembar 16, 2021 Ne silazi, 2246 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Obavezno moras da doziras kocenje,Kad blokira moguc pad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17201 Napisano Januar 30, 2022 Integrisan, 5060 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koristi li neko TRW sinter plocice i da li skripe pri slabom kocenju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6793 Napisano Januar 30, 2022 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Koji sinter? Ima...pa, barem 5 tipova TRW sinter pločica. Ako te tvoje škripe, biće da si pogrešio u izboru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17201 Napisano Januar 30, 2022 Integrisan, 5060 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, pronto said: Koji sinter? Ima...pa, barem 5 tipova TRW sinter pločica. Ako te tvoje škripe, biće da si pogrešio u izboru. Ne koristim ih samo pitam. Video sam na Louisu a i ovde davno dosta komentara da skripe. Evo npr. ove: Buy TRW BRAKE-PADS SINTER MCB 598 SV - LUCAS | Louis motorcycle clothing and technology WWW.LOUIS.EU Buy TRW BRAKE-PADS SINTER MCB 598 SV - LUCAS at Louis Moto for a great price. Top brands ✓ Great selection ✓ No risk ✓ Free returns ✓ Jeftinije su od Nissina, EBC HH, Galfera i Bremba kod nas, pa ako neko ima iskustva neka napise. Ako nista, kad dodje vreme zamene EBC je izgleda sigurica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6793 Napisano Januar 30, 2022 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Odlično. Znači u pitanju je SV mešavina...i ona bi trebalo da bude super za nekoga ko mnogo ne divlja. Odeš (odete) na TRW sajt, za više detalja. U teoriji, ova pločica odmah u prvom kontaktu da diskom dobro "grize", ima solidan pritisak i po mokrom...ali obično takva mešavina lako izgori kada se motor doobro potera i jako i često koči. Onda se to dobro pregreje....i onda obično i škripi. Aj' što škripi...nego više ne radi ono za šta je pravljena. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17201 Napisano Januar 30, 2022 Integrisan, 5060 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, pronto said: Odlično. Znači u pitanju je SV mešavina...i ona bi trebalo da bude super za nekoga ko mnogo ne divlja. Odeš (odete) na TRW sajt, za više detalja. U teoriji, ova pločica odmah u prvom kontaktu da diskom dobro "grize", ima solidan pritisak i po mokrom...ali obično takva mešavina lako izgori kada se motor doobro potera i jako i često koči. Onda se to dobro pregreje....i onda obično i škripi. Aj' što škripi...nego više ne radi ono za šta je pravljena. Hvala na odgovoru, razmislicu prilikom kupovine da li ih odabrati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 4081 Napisano Februar 2, 2022 Drug član, 476 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja kao i obicno kontra, 80% zadnja. Zadnjom redovno korekcije brzine u krivinama, prednja samo kod naglih I neoredvidjenih kocenja I to u kombinaciji sa zadnjom. Prosle godine na putu PT- Zagubica u povratku prokuvao ulje u zadnjoj na izlasku iz Krepoljina I kod kocenja cvrc, propade. Jedva Sam uspeo da doziranjem prednje ostanem na putu. Kad se posle 15 min ulje ohladilo sve je radilo normalno. Mislim da je sve moje palamudenje recidiv pocetaka, the APN kome Sam cak I dobos zadnje uspeo da precepim na pola. Sad kako kome odgovara, samo da smo zivi I zdravi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
overtone 1441 Napisano Februar 2, 2022 Zainteresovan, 273 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 21.3.2016. at 22:10, Ćale je napisao: Kako ste vi sa kočenjem zadnjom kočnicom? U kojim slučajevima (tip terena, brzine, krivine, semafor, plavuše, ...) je koristite i u kojoj meri? Dali ovisi i od toga jel motor sa ABS ili bez? Po gradu 80/20 zadnja/prednja, , vanka 50/40/10 motor/prednja/zadnja. ABS ili bez, ista je funkcija i ponašanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1030 Napisano Februar 2, 2022 Drug član, 1010 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Bas isto. Samo primetio sam dok sam vozio diverziju da sam vise forsirao prednju, dok sad na Teneri 50/50, valjda sto je prednja viljuska meksa i ima veci hod pa ne smem da zapinjem kocnicom dok se ne sabije malo vila.Послато са SM-A525F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pilip88 216 Napisano Februar 8, 2022 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Uglavnom kombinujem i prednju i zadnju. Na poligonu kada vežbam naglo zaustavljanje a i u realnim situacijama kada moram brzo da ukocim uvek obe, čini mi se da je motor stabilniji a i da se malo smanji zaustavni put. Na otvorenom uglavnom prednja, osim pri jačim kocenjima onda kombinujem. Kada se zaustavljam kocim i prednjom i zadnjom do pred samo zaustavljanje, onda samo zadnjom, nekako se motor onda "mekše" zaustavi. Zadnju držim malo pri jako sporoj vožnji, recimo kada se provlačim i kada radim polukružno, tako mi je motor stabilniji i lakši za kontrolu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...