QmBGD 3984 Napisano Novembar 3, 2021 Drug član, 906 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan On 2.11.2021. at 8:46, AnteK je napisao: A da ne utječe na razliku u cijeni različita davanja državi tj. porezi i trošarine ? To je uglavnom najveći razlog velikih razlika u cijeni, ne nužno sama marža. Ranije znam da su mnoga nova vozila EU proizvodnje bila jetinija kod nas nego u zemljama EU, u istom paketu opreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
opsidiannight 174 Napisano Novembar 3, 2021 Svrati ponekad, 165 postova Motocikl: Himalajac Prijavi odgovor kao problematičan Video, pipao, sedeo i mogu da kazem da je po meni super. Jednostavan, lep i okretan. Dugo pratim RE i isti model po netu. Svi su se vecinom slozili da je motor izdrzljiva mazga uz par sitnih izuzetaka, prekidac na copavoj, obavezno koriscenje WDa na srafovina pri odvijanju, sitnice. Ono glavno je na mestu, izdrzljivi agregat i ram. Zabavna masina za do 90km na sat i zajebanciju na ofu. Ako imas preko 185cm ili 120 kg zaboravi da uopste postoji. Ljudi, posmatrajte ovu masinu kao prvi ili drugi motor za nekog ko hoce da se vozi bez komplikacija, da moze da skrene sa asvalta a nema kesa za nesto bolje. Vozio si kao klinac kros pa bi sad nesto vece ili ti je muka da vozis raspalu kantu od 25 god, eto ti Himalajac. Meni puca patka sto nisu izbrusili var ko na Japancu ako znam da je var dobar. Gledacu da zakazem voznju na prolece pa da razmislim o kreditu za isti. Ljudi su u Srbiji gladni svega pa tako i novih motora. Doduse, malo su mu nabili cenu, plus ga prodaju sa gumama koje se dobijaju u Indiji, u Evropi se prodaje valjda sea Pireli gumama. Da, nosaci bisaga sa kompletom kofera su opcija od 800 EUR, bas sam se nasmejao. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3098 Napisano Novembar 4, 2021 Drug član, 2298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Ovo će biti zanimljivo ispratiti... Royal Enfield to mark 120 years with 770km South Pole expedition on modified Himalayans | MCN WWW.MOTORCYCLENEWS.COM Read about Royal Enfield's upcoming trip to the South Pole aboard two Himalayans to mark 120 years of the company, here. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5290 Napisano Novembar 4, 2021 Drug član, 1892 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, opsidiannight said: Ono glavno je na mestu, izdrzljivi agregat i ram. Meni puca patka sto nisu izbrusili var ko na Japancu ako znam da je var dobar. Jedino što ovo što si naveo i jeste najveći realan problem koji se dešavao sa ovim motorom: pucao je ram kod prednje viljuške (trougla), baš na varu. Pisano je u ovoj temi, a i na netu ima o tome. Nisam uspeo da stvorim sliku koliko se često to događalo. Koliko sam razumeo, trebalo bi da je rešeno kod novijih modela. Inače pisao sam već, meni se ovaj motor baš sviđa i voleo bih da ga probam, a najveća prepreka da ga i uzmem je verovatno, kao što si već i pomenuo - visina, jer sam ja oko 193cm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 597 Napisano Novembar 4, 2021 Drug član, 1362 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, antir3ality je napisao: Inače pisao sam već, meni se ovaj motor baš sviđa i voleo bih da ga probam, a najveća prepreka da ga i uzmem je verovatno, kao što si već i pomenuo - visina, jer sam ja oko 193cm. Zaboravi, ja sam 10 cm niži i ne sviđa mi se ergonomija na njemu, iako mi je motor sympa za vidjet. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 688 Napisano Novembar 4, 2021 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, antir3ality je napisao: Jedino što ovo što si naveo i jeste najveći realan problem koji se dešavao sa ovim motorom: pucao je ram kod prednje viljuške (trougla), baš na varu. Pisano je u ovoj temi, a i na netu ima o tome. I na GS-u pucala mono viljuska a kosta kao 4 Himalayana i nikom nista 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6022 Napisano Novembar 4, 2021 Drug član, 4126 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Postoje ljudi koji su u stanju i ćuskiju slomit a kamoli teleskope na nekom motoru.Gesendet von iPad mit Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4762 Napisano Novembar 4, 2021 (promenjeno) Drug član, 1548 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, antir3ality said: pucao je ram kod prednje viljuške (trougla), baš na varu. Pisano je u ovoj temi, a i na netu ima o tome. To je bio problem kod prvih modela usled preopterećenosti, kao što sam ranije napisao, u Indiji sedne po 3-4 njih na motor i voze se, porodično Model za 2021, ovaj sa navigacijom, nema taj "problem", korišćena je jača legura za ceo ram Promenio Novembar 4, 2021 član Markone88 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5290 Napisano Novembar 4, 2021 Drug član, 1892 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pa da, ovaj prvi deo mi je promakao. Hvala @Markone88 Inače, baš sam razmišljao o tome koliko je drugačija situacija sada što se tiče "kontrole kvaliteta" od strane korisnika sada, u odnosu na vreme od pre 15 - 20 godina i ranije. Mnogo je stroža sada, i verujem da će to donekle uticati i na proizvođače. Jer skoro svaki model motora sada ima neku fb grupu (ili na nekoj drugoj platformi) gde ima više hiljada pa i desetina hiljada vlasnika, i svaki problem vrlo brzo postane vidljiv, pa čak i do te mere da se sa nečim pretera. U smislu možda se to pucanje rama desilo par puta u ekstremnim situacijama, ali je dobilo publicitet što je opet uticalo na to da proizvođač brzo reaguje i reši problem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Decembar 4, 2021 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Decembar 4, 2021 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficha007 300 Napisano Decembar 22, 2021 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Šid Motocikl: biće Prijavi odgovor kao problematičan Veoma lep i realno napisan tekst o RE Himalayanu. Royal Enfield's Himalayan Mountain G.O.A.T. Desert Tour - Bike Review BIKEREVIEW.COM.AU Graeme Warring tours the rugged American desert onboard a decked out Royal Enfield Himalayan. They put it to the test to see just how good it is. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
opsidiannight 174 Napisano Decembar 27, 2021 Svrati ponekad, 165 postova Motocikl: Himalajac Prijavi odgovor kao problematičan Odradili su put do juznog pola na himalajcima. Marketinski potez bruka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jimi161 5 Napisano Mart 4, 2022 U prolazu, 15 postova Lokacija: Novi pazar Motocikl: Beverly 250e Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima jel ima neko da je već kupio ovaj motor, i zanima me kakvo je njegovo iskustvo Jel vredi kupiti za Srbiju, Jel ima majstora? Ili je bolje skupiti jos malo nekih para i kupiti hondu crf 300r Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanY 41 Napisano Mart 4, 2022 U prolazu, 66 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Royal Enfield Himalayan BS6 Prijavi odgovor kao problematičan Imam ga od prosle godine,motor je veoma zanimljiv za voznju,iznenadio me je koliko je stabilan i siguran dobre kocnice super je sto moze da se deaktivira abs na zadnjem tocku treba ga doziveti,nesto potpuno drugacije o odnosu na ono sto sam vozio do sada.Pre toga sam imao fejzera i sv-a,zadrzao sam samo Himalayan, da sam razmiljao o perfomansama i vecoj putnoj brzini i ostalo verovatno bih kupio GS-a ili multistradu. Kome se svidja ovakav tip motora nece pogresiti u izboru,uzivo izgleda mnogo lepo nije sklepan ne izgleda jeftino,fabricki izduv ima mnogo lep zvuk, tripl navigacija zavrsava posao,praktican motor za koriscenje po svim terenima, iznenadio me menjac koji radi precizno i odlicno. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jimi161 5 Napisano Mart 4, 2022 U prolazu, 15 postova Lokacija: Novi pazar Motocikl: Beverly 250e Prijavi odgovor kao problematičan Svidja mi se izgled motora, a video sam i na YouTube da ljudi mnogo hvale da je izdrzljivi i da ima odličan agregat, samo eto imam te neke sumnje dali da kupim ili da čekam, posto iskreno nemam nekih para za bacanje a već duže vreme gledam himalayan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanY 41 Napisano Mart 5, 2022 U prolazu, 66 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Royal Enfield Himalayan BS6 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje da vidis uzivo i probas ako si u prolazu svrati na test voznju. Meni se i crf 300 svidja video sam ga prvi put u Grckoj ali nisam probao motor,takodje u ovoj klasi imas husqvarna svartpilen 401 i ktm 390 adventure. Sve zavisi od tebe kakav zelis da imas nacin voznje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 590 Napisano Mart 6, 2022 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan On 12/27/2021 at 1:23 PM, opsidiannight said: Odradili su put do juznog pola na himalajcima. Marketinski potez bruka. Isli i mi stojadinima na Kilimandzaro... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jimi161 5 Napisano Mart 11, 2022 U prolazu, 15 postova Lokacija: Novi pazar Motocikl: Beverly 250e Prijavi odgovor kao problematičan Hahah stojadin je nesto posebno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 590 Napisano Mart 11, 2022 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Kragujevac-Kilimandzaro Pazi, to je u to vreme bio extra marketinski potez, na konto toga smo egiptu posle izvozili 128ice. A i preziveli svi stojadini putovanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jimi161 5 Napisano Mart 11, 2022 U prolazu, 15 postova Lokacija: Novi pazar Motocikl: Beverly 250e Prijavi odgovor kao problematičan To je bio auto cista mehanika, i danas mogu da naprave kola koja se ne kvare ili motocikle, samo sto oni nemaju korist od toga i zbog toga se ne proizvode 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7124 Napisano Mart 11, 2022 Drug član, 2987 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...kod nas u kamionskom svetu kažu ovako: Prodaja kamiona plaća račune. Prodaja delova kupuje jahtu. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Mart 13, 2022 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan ...kod nas u kamionskom svetu kažu ovako: Prodaja kamiona plaća račune. Prodaja delova kupuje jahtu. Tako je za mnogo toga, samo kad se setim pojave jeftinih ink-jet štampača, bukvalno su ih prodavali ispod cene porizvodnje. Al su se useravali od para na ketridžima.Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Mart 13, 2022 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Isli i mi stojadinima na Kilimandzaro... I sve od Kragujevca do Kilimandžara,Od noćnog Pariza do sunčanog Dakara,Od Novoga Sada preko Venca sve do Rume,Ostavljamo tragove od spaljene gume.Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
opsidiannight 174 Napisano Mart 15, 2022 Svrati ponekad, 165 postova Motocikl: Himalajac Prijavi odgovor kao problematičan Ali Wartburg nije kao Trabant truba... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...