Jump to content

Moto Zajednica

Prelazak sa aprilie sr50 na suzuki bandita 400

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 179 postova

Zanima me shta iskusni vozachi misle o ovome. Skuter vozim 6 meseci, znam da menjam brzine i sve to, zanimaju me motor previshe. Hocu motor koji malo troshi, moze da izvuche gasom a mislim da je to bandit. sve kritike su dobrodoshle, chisto da bih preziveo :):):)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

U čitavoj priči ti je najvažnija samo jedna stvar - koliko sebe možeš da iskontrolišeš. Ja sam prošle godine uzeo FZ6n, prvi motor poslije bicikla, a da je moj. Prije toga jedino nešto "jače" što sam vozio je bila Vespa od 200 kubika. Vjeruj mi na riječ kad ti kažem da si jedino ti ograničavajući i oslobađajući faktor. Sve ostalo je relativno i mnogo manje zavisi od tebe...

Guest Borko_smorko

Bice to ok. Neko je vec rekao da nije to neki prejak motor. Budi pazljiv i obazriv i sve ce biti u redu. Najopasnije je ako mislis da znas! A koliko vidim ti si ipak rezervisan ;)

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

u sustini, nije problem u "jacem" motoru vec u nasim glavama, na tebi je koliko ces konja da isteras iz njega, samo polako i upoznaj spravu koju vozis, kako koci i kako se ponasa pri raznim situacijama !!! :)

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Slazem se sa gore navedenim,ja sam posle skutera od 50 kubika kupio Transalpa i evo za sad mi nije nikakav problem,da kucnem u drvo.Samo pamet u glavu.

• Svrati ponekad, 264 postova

ne ono, pitam da ne poginem. prvi motor mi je inace sr50

Ko ti je rekao da sa ovog nemoze da se pogine ?? Podseticu te da je devojcica pre dve godine poginula sa 20 km/h,udarila je glavom o ivicnjak.Tako da kubikaza i snaga motora nema veze s tim. ;)

Bandit je dobar motor i lep.Ako ga kupis vozi ga pazljivo i nikakve egzibicije.Dok ga ne "osetis".Naravno,i kasnije budi pazljiv. ;)

Dobro je da imas u glavi mali srah,samo nemoj da preterujes.Jer nekad i to moze da te.....

Sigurno je da ces nekad doci u nezgodnu situaciju,nesme to najgore da ti bude u glavi.Jer ces lose odreagovati.

Ako imas mogucnosti kupi motor,svidece ti se. ;D

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

Ajoj... Hvala u svakom sluchaju

i da pitam

je l 185cm mnogo malo za trkalice tipa gsxr,r1,cbr? (informativno)

stariji modeli su veci, noviji su dosta mali, a uopshte si na svakom zgrchen  ;)

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Za pocetak zaobidji R1,GSX-R,CBR,i ostala "slovca"...Bandit 400 je dobar motor,ali su agregati od 400 ccm dosta retki kod nas,tako da ce ti za delove biti manji problem.Za pocetak gledaj neki malo laganiji motor,dobro upravljiv,miran na gasu...Mozda je najbolje da narednu sezonu provozas neki 125,ali 4t,da uvezbas saltanje,kocenje motorom,nesto tipa YBR,i sl.A ako mislis da ti je to slabo i malo,onda je najbolje da pucas na klasu 500 ili 600,prem da je po meni najbolje ici postepeno.U tim klasama imas dosta izbora,ako volis enduro,mozes da uzmes KLE500 ili TransAlp-a,jer su to dosta dobre mashine,ne toliko zestoke na gasu,a i odgovarale bi tebi sa 185cm visine.Ako volis choppere,mozes recimo da pogledas LS650 Savage,izvanredan motor,ili Kawu EN500.Viraga 535 zaobidji,jer ce ti biti mali.A ako vise preferiras neke sport/sport tourer varijante,pogledaj GPZ500 (isti agregat kao u KLE i EN,2 cilindra u redu,popularni "twister"),CBR600F2/F3,ZZR600,YZF600R Thundercat,prem da su to sve mashine od oko 100KS,i nisu prepurucljive za prelazak sa skutera...A ako bas hoces naked-a,onda je moja preporuka Bandit 600 ili Suzy GS500.Inace,tacno je da je blokada u glavi,ali ni 2% ljudi ne moze da odoli da  "oplete" na gasu mashinu od 100+ KS.I onda se mnogi oslobode,jer misle da su naucili da voze.I i nalozi ih to kad vide kako kazaljka lagano prebacuje 200 km/h,svi ostaju za njima,osete moc.Uvek nalazis neki razlog,svi su ti spori,pun si neke energije...Zato je bolje da zavrces YBR-a i ispraznis se malo,a kasnije predjes na neku 600ccm mashinicu,sa par hiljada km u dupetu i nekim iskustvom,pa onda polako...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja