N.F.S. 21452 Napisano Maj 28 Integrisan, 9406 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Moguce je da jednostavno rezonuje u tim obrtajima/brzini... Pogodila se frekvencija. Ja motor kada uzmem obavezno proverim sve srafove, kako se auspuh "nosi", jesu li gume koje ga izoluju od rama ok.... I tako to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoki_poki 60 Napisano Maj 28 U prolazu, 45 postova Lokacija: Rurska oblast, Germany Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan 38 minutes ago, N.F.S. said: Moguce je da jednostavno rezonuje u tim obrtajima/brzini... Pogodila se frekvencija. Ja motor kada uzmem obavezno proverim sve srafove, kako se auspuh "nosi", jesu li gume koje ga izoluju od rama ok.... I tako to. Hvala na savetu, moracu malo da se iscimam, ja sam lencuga koja voli da uzjase i da vozi, moracu malo da proverim i popritegnem Ali jeste da zvuci kao neka rezonancija. Moracu da ga proverim na visim obrtajima, vozim ga iskljucivo u D modu, moram da prebacim na sport pa da testiram.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wildserbian 264 Napisano Maj 28 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, zoki_poki said: Hvala na savetu, moracu malo da se iscimam, ja sam lencuga koja voli da uzjase i da vozi, moracu malo da proverim i popritegnem Ali jeste da zvuci kao neka rezonancija. Moracu da ga proverim na visim obrtajima, vozim ga iskljucivo u D modu, moram da prebacim na sport pa da testiram.... Ja kad sam imao Integru DCT bilo nemoguce voziti u D modu. Salta prebrzo i onda i vibrira i trese. Samo S mode i nema zime. Cenim da ti je sve ok sa motorom samo se navikni na S mode. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Maj 28 Zainteresovan, 565 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vrv je to da u D modu padne na veoma niske obrtaje. Ja isto volim D ali tada vozim samo po ravnom i bez naglih ubrzanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoki_poki 60 Napisano Maj 28 U prolazu, 45 postova Lokacija: Rurska oblast, Germany Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Nije pri niskim, pri visokim, i kao neka rezonancija na nozicama. Osecam da zavibrira na nekoj visokoj frekvenciji, i to mi bas cini voznju neudobnom. Kisa neka pada, nikako da odem da testiram malo bolje.....ako ujutru bude bolje vreme, testiracu detaljno pa javljam kako i sta. E, malo sam pritezao srafove, nisu bas bili 100% zategnuti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21452 Napisano Maj 28 Integrisan, 9406 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Moj je model sa normalnim menjacem, mogu da ga saltujem i gore nego DCT u "D" modu Moze da trese zbog niskih obrtaja u visokom prenosu ali vibracija na nogostupima nema.Od nazovi anomalija umeju da mi utrnu prsti desne sake, i tu sam uhavtio foru, ako laktove drzim nisko problema bez!Tacno mi treba plici guvernal i onaj distancer koji ce mi ga malo pribliziti.Sent from my M2003J15SC using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1570 Napisano Maj 28 Drug član, 794 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je ruka trnula zbog pogrešnog broja rukavica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
redonaldo 38 Napisano Maj 28 (promenjeno) U prolazu, 49 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni utrnu muda ako sjedim preblizu i ako vozim više od 2sata i 30 minuta u komadu jer nisam uložio u bolji sic. Kupio sam u Lidlu ženske kratke biciklističke podhlače (imaju deblju spužvu od muških). Jedini problem je što na njima piše da su ženske. To sam vidio tek kada sam došao doma, inače to ne bi kupio ni u ludilu, ali pokazale su se jako dobre. Promenio Maj 28 član redonaldo 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1026 Napisano Maj 28 Drug član, 371 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Zato ti trnu cohones jer su te tvoje vruće pantalone predviđene za drugu rabotu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
redonaldo 38 Napisano Maj 28 (promenjeno) U prolazu, 49 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, vucko23 je napisao: Zato ti trnu cohones jer su te tvoje vruće pantalone predviđene za drugu rabotu Slažem se. Kod Honde NC 750 X 2019.- jedna od najbitnijih stvari je uložiti u bolji sic. Uz to ide crash -bar, bolja svjetla (maglenke), viši vizir, top case, zaštita za hladnjak, zaštita za ruke, centralni štender, podizač volana. Možda bi ove bile dobre? https://www.motocharlie.it/pantaloni-underwear/20894-42707-pantaloncini-rush-nero-giallo-acerbis.html#/32-taglia_int-xl Promenio Maj 28 član redonaldo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15642 Napisano Maj 28 Integrisan, 9278 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jedan savet..... što manje vožnje u D modu to bolje po agregat. Najgore po radilicu i klipnjace je forsiranje gasa u pogresnoj brzini pri niskim obrtajima, tad dolazi do najvećeg opterećenja. To se upravo dešava kad se NC il Integra il X-ADV vozi u D modu.....trese se, neverovatno velike vibracije. Svaki agregat, bio on sa 1 ili 2,3,4 cilindra ima svoje obrtaje gde se najbolje tj. najveselije vrti....poenta je to gadjati. Znam za dva coveka koji su ovde na forumu, jedan vozi suzuki, drugi vozi yamahu. Oboje su u 5 brzini u prvih 50m, lošu naviku teško da će ikad promeniti. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2474 Napisano Maj 29 Slow rider, 933 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, N.F.S. said: Od nazovi anomalija umeju da mi utrnu prsti desne sake Bukvalno isti problem imam i ja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21452 Napisano Maj 29 Integrisan, 9406 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Prilicno sam suzio razlog te pojave Janko! Opruga koja vraca klapne gasa je prejaka, bukvalno moras trud da ulozis kako bi gas otvorenim zadrzao, to rezultira jacim stiskom, trosenje snage i zamor a saka "upija" vibraciju agregata (opet zbog stiska). Pomoc je u spustanju laktova i opustenim rukama, u sundjerastim rukohvatima te rukavicama sa gel ispunom. Imam utisak da tako mogu u nedogled voziti Fokus se prebacuje na zadnjicu a i njoj cu adekvatno sedalo obezbediti Ako nekada budem skidao klapnu gasa (da ocistim ili tako nesto) oprugu cu sigurno za krug odviti! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Maj 29 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Satelis je napisao: Jedan savet..... što manje vožnje u D modu to bolje po agregat. Najgore po radilicu i klipnjace je forsiranje gasa u pogresnoj brzini pri niskim obrtajima, tad dolazi do najvećeg opterećenja. To se upravo dešava kad se NC il Integra il X-ADV vozi u D modu.....trese se, neverovatno velike vibracije. Svaki agregat, bio on sa 1 ili 2,3,4 cilindra ima svoje obrtaje gde se najbolje tj. najveselije vrti....poenta je to gadjati. Znam za dva coveka koji su ovde na forumu, jedan vozi suzuki, drugi vozi yamahu. Oboje su u 5 brzini u prvih 50m, lošu naviku teško da će ikad promeniti. Da, bas sam se pitao koliko ona voznja 6tom na 65kmh steti relativno malom i nejakom agregatu. Da je neka masina sa 1300 kubika i mozda 120Nm mozda bih i shvatio, ali kod ovih nasih masina cujes kako se klipnjaca odavija u tom rezimu Probao sam voziti u D nekih 200km, podnosljivo je na otvorenoj cesti ali za stalnu uoptrebu jednostavno nije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21452 Napisano Maj 29 Integrisan, 9406 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Cisto sumnjam da je Honda nesto programirala da radi u nepovoljnom rezimu... Ovo je "undersquare" (duzi hod od precnika klipa) tip agregata, totalno mu je komforno da zapinje u niskim obrtajima. Mozda to ucestalo saltovanje ima uticaja na zivot lamela/menjackog sklopa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21452 Napisano Maj 29 Integrisan, 9406 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... inace, slazem se da osecaj i zvuci iz agregata jesu glupi kada ispod 70kmh presaltuje u sestu! Na oko 80kmh vec se lepo primiri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12449 Napisano Maj 29 Ne silazi, 7278 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, N.F.S. said: Cisto sumnjam da je Honda nesto programirala da radi u nepovoljnom rezimu... Ovo je "undersquare" (duzi hod od precnika klipa) tip agregata, totalno mu je komforno da zapinje u niskim obrtajima. Mozda to ucestalo saltovanje ima uticaja na zivot lamela/menjackog sklopa. Da, pomalo netipično ali konstruisano baš u skladu sa namenom motocikla koju je Honda zamislislila. Ako se ne varam to nije nov agregat već je "polutka" automobilskog agregata iz Honde Jazz. Skoro sam baš gledao, npr. FIATov 900 kubika twin air iz Pande. Dva cilindra turbo. Koliko bi bilo super da tako nešto bude u motociklu. Mada uskoro stiže Euro5 plus norma. Za sada se uglavnom odnosi na utišavanje auspuha i agregata, dve lambda sonde i OBD2. Verujem da kad bude došlo vreme za euro 6 da ćemo imati puno više agregata kao što je NC. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreckovicrobert 9 Napisano Maj 29 U prolazu, 23 postova Lokacija: Belgrade, Rakovica, Petlovo brdo Motocikl: HONDA NC 750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan 45 minutes ago, Yanco said: Bukvalno isti problem imam i ja Mozda bi pomogao onaj plasticni dodatak sa Alija koji omogucava dodavanje gasa putem pritiska korenom sake, pa se onda ne mora stiskati previse sama rucica...probao i prilicno sam se navikao ... https://www.aliexpress.com/item/1005006292826941.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.114.11331802hrVmbl#:~:text=Motorcycle Accessories Assistant Clip Labor Saver Accelerator Booster Handlebar Grip 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15642 Napisano Maj 29 Integrisan, 9278 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, wragg je napisao: Da, bas sam se pitao koliko ona voznja 6tom na 65kmh steti relativno malom i nejakom agregatu. Da je neka masina sa 1300 kubika i mozda 120Nm mozda bih i shvatio, ali kod ovih nasih masina cujes kako se klipnjaca odavija u tom rezimu Probao sam voziti u D nekih 200km, podnosljivo je na otvorenoj cesti ali za stalnu uoptrebu jednostavno nije. Nije problem kad si postigao 60+kmh, "problem" je dok ne dođeš do 60kmh. Plastično objasnjeno je kao kad vozis bajs. Mi smo radilica dok vrtimo pedale. Pravilno saltanje daje odredjen otpor ili ti napor nogama, čim se brzo isalta menjač eto drastično većeg otpora/napora nogoma. Tako isto se i agregat bori kad prerano salta menjač (na uzbrdici još izraženije). PS. Problema sa gasom, kormanom nemam u vidu trnjenja. Kad je manje više konstantan gas, ručku držim dlanom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2474 Napisano Maj 29 Slow rider, 933 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, sreckovicrobert said: Mozda bi pomogao onaj plasticni dodatak sa Alija koji omogucava dodavanje gasa putem pritiska korenom sake, pa se onda ne mora stiskati previse sama rucica...probao i prilicno sam se navikao ... https://www.aliexpress.com/item/1005006292826941.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.114.11331802hrVmbl#:~:text=Motorcycle Accessories Assistant Clip Labor Saver Accelerator Booster Handlebar Grip Mislim da nije povezano sa dodavanjem gasa... a mozda i jeste, nemam pojma. Mozda je povezano sa tim sto su mi dva prsta uvek na kocnici. Meni to dodje kao podsetnik, da napravim pauzu nakon 2-3 sata voznje. Malo protegnem noge, popijem pice, protresem ruke, izmasiram guzicu i teraj dalje... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21452 Napisano Maj 29 Integrisan, 9406 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da se zahvalim @QmBGD na divnom poklonu! Od jutros vijam kurira, vozim se po naselju i sretnem postin kombi... Vadi posiljku, brljaj, kopaj misa ti tvog! Kaze pakuju prema ulicama donosenja, moje je negde u dnu. Vadi sve ako treba , spakovacu ti kako je i bilo! Epoksi unutar lezista prosirenja, da stopa sigurno i potpuno stoji, spoljni srafovi zatezanje, zatim unutrasnji da pritisnu lepo, svaki navoj uz loctite zavijen. Ja sam presretan Koliko jedna sitnica moze da znaci, do petka planiram jos gumu zadnju da zamenim i da uhvatim malo voznje. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1167 Napisano Maj 29 Zainteresovan, 745 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Satelis je napisao: Nije problem kad si postigao 60+kmh, "problem" je dok ne dođeš do 60kmh. Plastično objasnjeno je kao kad vozis bajs. Mi smo radilica dok vrtimo pedale. Pravilno saltanje daje odredjen otpor ili ti napor nogama, čim se brzo isalta menjač eto drastično većeg otpora/napora nogoma. Tako isto se i agregat bori kad prerano salta menjač (na uzbrdici još izraženije). To bi se strucno na engleskom reklo "engine lugging". Bas sam gledao snimke na yt i na Africi i na NC vidim kako vec do 60kmh menjac u D isalta sve moguce brzine. Tzv engine lugging moze biti stetan po agregat. Nije za poredjenje ali isto je tako i na DSG menjacu u Wagenu na 70kmh ubaci u sedmu i na 1100 obrtaja vozi... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Maj 29 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, sreckovicrobert said: Mozda bi pomogao onaj plasticni dodatak sa Alija koji omogucava dodavanje gasa putem pritiska korenom sake, pa se onda ne mora stiskati previse sama rucica...probao i prilicno sam se navikao ... https://www.aliexpress.com/item/1005006292826941.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.114.11331802hrVmbl#:~:text=Motorcycle Accessories Assistant Clip Labor Saver Accelerator Booster Handlebar Grip Ista prica ..na Fazeru mi je bio pretvd gas ...poceo sam koristiti taj dodatak koji je dosta pomogao...i sad ga skoro uvek koristim...navika je cudo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21452 Napisano Maj 29 Integrisan, 9406 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam hteo da kicmu slomim par puta i (takodje par puta) sam ga odlomio u voznji i bacio daleeekooooo Udarim u rupu a opustio se, cimne mi se telo u nazad (inace bezazleno), pa dodam gascinu zbog ovog pomagala, kako sam se ukenj@o 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Maj 29 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja kupio one kromirane rucke za Intrudera sa tim naslonom za dlan. Pu, kad ne poginuh do benzinske i nazad. Vratio se u garazu, skinuo i bacio u smece. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...