dragan_alumiroi 798 Napisano Februar 23, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 567 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Šalu na stranu, sa prošlim motorom 50 i nešto hiljada km i nikakav problem sa dct. Promenio Februar 23, 2022 član dragan_alumiroi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano Februar 23, 2022 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, motoze je napisao: Drug mi hoće kupiti NC 750X DTC iz 2015 godine. Zanima ga kako su se pokazali DTC mjenjači s obzirom da je ovaj kojeg ima namjeru kupiti prešao 31.000 km. Zamjena ulja i filtera je redovno odrađivana. Kako su se vama pokazali ovi mjenjači sa predjenom većom kilometražom. Na Šta obratiti pažnju kod ove kupovine? Kao i kolega dragan, 83k na satu sa DCT-om i nikakvih problema osim što sada ne želim da pazarim automobil sa manuelnim menjačem, o motoru koji nije DCT Honda da i ne pričam. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano Februar 23, 2022 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Limeni67 je napisao: Ima li iko iskustva sa sliderom za auspuh sa aliexpresa koji se ugrade u nosac (mjesto sarafa) iznad auspuha? Lici na manji vibrator ili mlin za kafu. Treba li to stavljati ? Ovaj me primjer naveo na temu. Jutros kad sam se ustao pomislih na taj motor iz Berlina uh... Iskreno, stavljaj. Mesec dana nakon kupovine mi je mala pala na desnu stranu na auto putu i ivica odvoda je zakačila auspuh. Dan danas vozim tako, naravno da nema uticaja na rad motora ali me boli svaki put kada vidim te ogrebotine. Štitiće od pada u mestu, a ako padneš u brzini, asupuh, nogostup, klešta ili šta god treba da su ti najmanja briga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12508 Napisano Februar 23, 2022 Ne silazi, 7309 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Šta je 50.000... Suvišno i pitati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Veso96 28 Napisano Februar 24, 2022 (promenjeno) U prolazu, 9 postova Lokacija: Uzice Motocikl: Honda NC 700 XA Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo društvo, Samo da se prijavim u grupu. Od prošle sezone sam postao ponosni vlasnik NC700x 2013god. Nakon 4 godine na skuteru, NC mi je prvi i pravi motor koji vozim i oduševljen sam. Nisam pogrešio što sam njega baš izabrao. Jedan od razloga je što imam A2 kategoriju. U prošloj sezoni sam sa njim prešao 5.000km, po zapadnoj srbiji.Uvezao ga lično iz nemačke sa 10.000km. Jedini je NC u Užicu i okolini. Barem jednom u toku dana kada odem u grad sa njim dobija pitanja koji je to motor i kako je lep. U početku sam bio skeptičan što je 35kw. Medjutim krivudavi usponiti put od grada do kuće u selu odlično gazi, a o potrošnji da ne pričam. Od ulaganja sam imao samo nove gume, vizir jer sam 1,9m visok i prepravka sedišta. Naravno i redovan servis. Ali msm da nije još kraj, navukao sam se da non stop nešto dodajem i kupujem što se tiče opreme za motor ili mene. Za predele gde živim dvocilindraš je keva. Sa Nc-om ću se garant družiti još 2-3 sezone. Grota ga sa ovom kilometražom prodati a i malo da steknem iskustva. Tako da ako šta vam bude trebalo u Ue tu sam. Pozdrav. Promenio Februar 24, 2022 član Veso96 19 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Februar 24, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao Veso, lepa makina... podseti me na ludog grka Bill-ia. Njegova je identicna bela s'tim da na satu ima oko 350.000km 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Februar 24, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan NC-u lijepo stoji bijela. A još ga sam dovezao iz Njemačke. Nema većeg zadovoljstva nego putovati kuci sa kupljenim motorom. Sa srećom i da se fino druzite 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 342 Napisano Februar 24, 2022 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan On 2/23/2022 at 4:50 PM, Limeni67 said: @Kursullakako sam shvatio motor je pao na stranu gdje je auspuh? Kako je on prošao? @Limeni67 auspuh je dobio ogrebotine. Cirada mi je prilicno "debela" pa mislim da je ublazila. Imam taj dildoidni odbojnik ali nisam siguran da paše (iako sam narucio bas za nc750x). Ako ga stavim na nosac kao što bi trebalo, onda viri preko auspuha previse. Slikacu ovih dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Februar 24, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan 21 minutes ago, Kursulla said: @Limeni67 auspuh je dobio ogrebotine. Cirada mi je prilicno "debela" pa mislim da je ublazila. Imam taj dildoidni odbojnik ali nisam siguran da paše (iako sam narucio bas za nc750x). Ako ga stavim na nosac kao što bi trebalo, onda viri preko auspuha previse. Slikacu ovih dana. "Dildoidni odbojnik" (dobra je i ova) uslikaj svakako i javi kako ide popravka ima li posljedica. Nadam se da će sve završiti na novom tegu i par ogrebotina 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2490 Napisano Februar 24, 2022 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan @Veso96 Dobrodošao u klub Elem, napakovao sam dosta stvari na svoj NC, pa sam sve gadgete merio težinu, da imate uvid koliko je šta teško: Štender 2200g Štitnik hladnjaka 190g Zadnji blatobran 950g Produžedatk prednjeg blatobrana 95g Produžetak zadnjeg blatobrana 140g Štitnici vila 70g Fuzasteri 140g Top case nosač 3160g Štitnici ruku 230g Crash bar 2400g Štinik kartera 370g Maglenke 460g Stavio sam i grejače ručki, ali njih zaboravih da izmerim. I foliju za ekran nisam merio A evo i fotki svih gadgeta Nosač navigacije, moj rad Sve potrošače sam povezao preko releja i kutije sa osiguračima Tank pad-ovi su napravljeni custom po mom dizajnu Sve ukupno, preko 10kg, bez kofera 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14051 Napisano Februar 24, 2022 moto merkat °°, 4883 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @Yanco sada izbaci hleb da ostanu iste performanse. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Februar 25, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan NC je sitne gradje al teških kostiju Nisam merio koliko je šta teško ali uvek me je kopkalo koliko mi je težak bajk u trenutnoj postavci. Neka odokativna procena je ne ispod 250kg bez bočnih kufera. Kad se napune stvarima, ukupna tezina bude do 10kg (to sam merio zarad raspodele tezine) po koferu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Februar 25, 2022 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Takodje, plus lopata ispod motora, touring vizir sa deflectorom, osnovna oprema, alat, delovi i sitnice, zastita pri parkiranju koji su stalno tu.. racunam 250kg u svakom momentu klot. Kofere i stvari sam merio. Prazni bocni koferi su svaki po 5kg. Sa stvarima (odeca, kamp i sitnice) okruglo 10kg. Centralni isto ili tezi jer tu ide voda, hrana..mada vodu metnem i na zadnje sediste pod mrezicu. U konacnom prazan 250 + koferi i dry bag na sedistu 30-40 + ja sa opremom = 350+kg na putu. Kao jedan GoldWing Pa kad mi neko kaze NC je slab, ne moze da povuce, a ovako natovaren ne da kida magistralama i planinskim krivinama pa jos na 50/50 i uz sve to potrosi do 3.5L. Ne znam kome moze pasti na pamet da menja ovaj motor..samo ko ga nije probao, ali stvarno Promenio Februar 25, 2022 član Ferty_ 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Februar 26, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan On 2/24/2022 at 10:47 PM, Yanco said: @Veso96 Dobrodošao u klub Elem, napakovao sam dosta stvari na svoj NC, pa sam sve gadgete merio težinu, da imate uvid koliko je šta teško: Štender 2200g Štitnik hladnjaka 190g Zadnji blatobran 950g Produžedatk prednjeg blatobrana 95g Produžetak zadnjeg blatobrana 140g Štitnici vila 70g Fuzasteri 140g Top case nosač 3160g Štitnici ruku 230g Crash bar 2400g Štinik kartera 370g Maglenke 460g Stavio sam i grejače ručki, ali njih zaboravih da izmerim. I foliju za ekran nisam merio A evo i fotki svih gadgeta Nosač navigacije, moj rad Sve potrošače sam povezao preko releja i kutije sa osiguračima Tank pad-ovi su napravljeni custom po mom dizajnu Sve ukupno, preko 10kg, bez kofera Ko bi rekao da se 10kg tako bezazleno nakupi. Čestitke na radovima i pitanja: Odakle su fuzasteri mogu li se namjestati po visini i koliko koštaju Odakle je folija za ekran kako se ponaša na različitom svjetlu koliko kosta i je li belaj kad se lijepi I što se tiče povezivanja električnih potrošača: honda ima na lijevoj strani ispod plastike (treba cijeli dan da se skine) pripremljene module/pinove za grijače ručki, za 12v uticnicu u podrumu itd... (ne znam tacno šta i kako ima tamo posto još nisam došao do pravog manuala da proucim) pa te pitam zašto nisi koristio te prikljucke za grijač rucki A radovi su momacki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2490 Napisano Februar 26, 2022 Slow rider, 936 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Limeni67 je napisao: Odakle su fuzasteri mogu li se namjestati po visini i koliko koštaju Sa e-bay, kostali su oko 15e. Ne mogu se podesavati po visini Pre 2 sati, Limeni67 je napisao: Odakle je folija za ekran kako se ponaša na različitom svjetlu koliko kosta i je li belaj kad se lijepi Isto sa e-bay, na svetlu se i ne primecuje, lepi se kao filja na telefonu. Bila je 10e Pre 3 sati, Limeni67 je napisao: I što se tiče povezivanja električnih potrošača: honda ima na lijevoj strani ispod plastike (treba cijeli dan da se skine) pripremljene module/pinove za grijače ručki, za 12v uticnicu u podrumu itd... (ne znam tacno šta i kako ima tamo posto još nisam došao do pravog manuala da proucim) pa te pitam zašto nisi koristio te prikljucke za grijač rucki Tacno je da ima, ali ja nemam originalne dzekove da bih povezao. Sa nekog od tih sam samo uzeo 12V da okinem relej. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Februar 26, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Yanco said: Sa e-bay, kostali su oko 15e. Ne mogu se podesavati po visini Isto sa e-bay, na svetlu se i ne primecuje, lepi se kao filja na telefonu. Bila je 10e Tacno je da ima, ali ja nemam originalne dzekove da bih povezao. Sa nekog od tih sam samo uzeo 12V da okinem relej. Blagodarim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Februar 26, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Par NC-ova Nidžin je dobio novu obuću pozadi mekana ko dusa, lepi se za prste zatim jedan S model drugaciji trip u voznji od X-a pracen lepom, dubokom i ne previse jakom melodijom dobio je antifriz koc. tecnost poluga oce kaki malo f.v. treba zameniti zabicu takodje najgora boja za pipati prljavim rukama dok se greje tj ceka ventilator macnuti pa pakovati pretrljati smanjiti pretisak prednje (i zadnje)... dobrano preceran pojacati kontakt stop svetla kufera kod levog pina je deformisana plastika, glavi s'pakovan, mozda ce se dizati u vis, dogovi i copa odgovara od X-ADV Todoreva makina nekako upali i ako je punjenja bakterija....kaput pr. god. je menjana guma, ostavljeni potroseni damperi, nosac ima lufta 2, 3mm stanje sranje sanacija dok se ne nabave nove dok sam vracao poklopac pr. lancanika ispade oem sraf sedista jedan vozi prepumpan, drugom pa fali...ko ce svetu ugoditi e sad ide sex treba zameniti sijalicu i gum. poklopac Nekada je bila led sijalica pa je isečena guma kako bi preskocila hladnjak. Led je sve žive zaslepljivao u saobracaju u sred GR, baca svetlo na sve strane. Stade čovek na sred puta rešen da vrati staru sijalicu. Zbog vrlo malo prostora, slabog znanja kako se skida osigurač sijalice, ispizdeo je do te mere da je žicu pokrivio. To sad meni pravi problem da vratim kako treba. obratiti paznju na strelicu Da vam objasnim kako se menja sijalica, lako je samo sto treba malo strpljenja i mirna ruka. Prvo, gospodja trazi da se klekne na koleno ispred fara, jednom rukom zakreni tocak kako bi dobio najvise moguceg mesta da se uvuce druga ruka i skine dzek sa sijalice. Zatim skinuti gumu, prste pomerati ka desnoj strani da se napipa osigurac. Kad se napipa, pritisnuti ka spolja i dizati u vis kako bi zica izasla iz dela gde zabravljuje. Povuci je skroz nazad i izvaditi sijalicu iz lezista. Nova kad se montira, verujem da je svima jasno.... nikako ne pipati staklo. bocnuti kontra redom i gotovo drugi sex je taj sto ne radi jedna rucica grejaca, instalacija opet nije pristupacna pukla žica desne strane izvuci, produzi, zalemi, vrni, dzekni ponovo radi bioskop ponovo radi bioskop za kraj resetovan menjač ondak ide plavi, za decake ..... o njemu cu sutra mejbi 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3255 Napisano Februar 26, 2022 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Krenula sezona. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rakhil 33 Napisano Februar 26, 2022 U prolazu, 42 postova Lokacija: Beograd, Bezanijska kosa Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Plavi najlepsi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5597 Napisano Februar 27, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Krenula sezona. Njemu je brale sezona 12 meseci, 20 motora na čekanju kako god okrenešPoslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Februar 27, 2022 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, Satelis said: Todoreva makina Ohoo jos jedan drug clan na 50/50 Mitaskama. Mogao bi Todor da nam napise kojim dobrom i kakva su zapazanja? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Februar 27, 2022 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna rešenje jednačine: Na Integri 2016, prednji migavci ne gore stalno kao na Forzi i ADV. Bilo bi dobro jer utice na bezbednost. Da li bi se dobilo svetlo samo zamenom releja ili je do povezivanja? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2489 Napisano Februar 27, 2022 Drug član, 1595 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Meni nije baš jasno kako to utiče na bezbednost ako stalno gore u odnosu na migavce koji se pale samo kada su u funkciji, kao što je do sada bilo. Deluje mi neuočljivije kada stalno sijaju pa predju u funkciju treptanja, nikada mi nije bilo jasno zašto je to tako u nekim zemljama. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 342 Napisano Februar 27, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan Bitno je da se istaknes od okoline. Jedno svetlo vs 3 svakako povecava sansu da budes uocen. Posebno sa ovim novijim i "prodornijim" LED migavcima. Sto se tice migavca; kada vidis trepcuci migavac na nekom vozilu, ti u stvari prvo ne detektujes jacinu svetla ili boju, vec ti paznju privlaci treperenje. Bem li ga zasto, mozak je cudna stvar Probaj da stavis u periferni vid malu sijalicicu koja svetli. Poceces da je ignorises nakon par trenutaka. Ali kada zatreperi, momentalno ti pogled skrece. Na jednom DE forumu sam citao da ljudi stavljaju maglenke sa strob funkcijom i izvlace taster na korman. Kada prilaze raskrsnici, opale strob (treperenje) i na taj nacin skrenu paznju. I da, izgleda da je to nelegalan feature u Nemackoj Promenio Februar 27, 2022 član Kursulla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 342 Napisano Februar 27, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, imam jedan, mozda, offtopic. Bicu u Srb za koju nedelju/mesec (ako se ovi svetski ludjaci ne rasprangijaju na široko... ) i mislio sam da odradim neki trening bezbedne voznje. E sada, posto ne dolazim motorom, zanima me da li ima negde u BG da se iznajmi neki NC koji bih mogao da teram na tom treningu? Pitao sam par rent-a-car firmi... jedva su skapirali da ja u stvari trazim motor a ne kola Promenio Februar 27, 2022 član Kursulla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...