MF 4185 Napisano Januar 16, 2022 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Baš gledao da nabavim za rezervu, nije skupa. A imaš i samo sajlu. Pogledaj na sajtu: Honda Parts at Wemoto - The UK's No.1 On-Line Motorcycle Parts Retailer WWW.WEMOTO.COM Choose from the largest stock of OEM and pattern parts for major manufacturers from around the world. The best value and the highest quality )/17/picture/clutch_cable_-_oemПослато са SM-N975F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
r_faruk 43 Napisano Januar 16, 2022 U prolazu, 85 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan On 1/14/2022 at 2:20 PM, Limeni67 said: Pogrešno kupljena: proširenje bočne nogare na aliexpresu iako sam pitao da li je za model 21 i dobio potvrdan odgovor. Dakle za modele od 20 pa dalje unazad . Poklanjam ako nekome treba i ako taj neko ima živaca i infrastrukture da to organizuje iz Mostara. Koliko je bila postarina? Ja sam trazio neke stvar za svoju hondu (2019)... uvijek mi je postarina za Sarajevo veca od cijene artikla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Januar 16, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, godovic je napisao: Motor nikad pao, ali se nekako držač sajle kumplunga savio i sajla se na to mesto trljala dok nisam primetio. Pričam kada je motor bio nov sa nekih 2.000 km. Tada sam taj nosač ispravio i sada sa oko 8.000km planiram da zamenim sajlu samo zbog toga. Na to mesto se vidi da je sajla istrošena. Kolku košta nova, orignalna, gde mogu nabaviti, i šta ako bi hteo da podignem malo handlebar. Dali mi u tom slučaju treba duža sajla? Vidi se da se sajla istanjila, tu će krenuti da puca jedna po jedna licna, valjalo bi promeniti je. Sem Delte ne verujem da ćeš naći novu, kao sto ne verujem da je imaju na stanju. Ne znam koliko košta, cenim da nije skupa. Nazoveš pitas ili čukneš mail. Takodjer možeš zameniti samo sajlu kod Boban ili Zika sajle, bude gotovo za 15-ak min. Ne treba duža u slučaju dizanja kormana, nemaš tu brige. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12508 Napisano Januar 17, 2022 Ne silazi, 7310 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Tu sajlu obavezno zameni. Ja sam na ER5 svojevremeno zamenio dve sajle. Za kvačilo i saug. Radio sam kod Bobana. Sve je to okej ali sa tim sajlama komade nisu bile meke u poređenju sa starim. Na TDM900 kad je sajla počela da pravi zvukove, preventivno sam stavio drugu, marke TSK koja je inače OEM dobavljač. Razlika nebo i zemlja, kvačilo mekano kao duša. Tako da, imaš tu jeftiniju domaću opciju i imaš nešto skuplju u original varijanti koju mogu da ti nabavim za 36 eur. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5760 Napisano Januar 17, 2022 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan I ja uvek preporucujem OEM sajle. Prosto, sajle koje ovde nabavljaju nisu sa toliko licni i nisu od tako savitljivog celika da bi mogle da se ponasaju kao original. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1877 Napisano Januar 17, 2022 (promenjeno) Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ima istine da ove mogu da budu nesto kruce. Ili nema teflon u buziru. Ja sam jednom tako mislio da nisam vratio sajlu kuda treba da ide, pa da je nesto ostalo nategnuto… Pita me drugar jesam li je podmazao. Izvucem, namastim dobro, provucem par puta i ono ide kao u sir. Promenio Januar 17, 2022 član muljaz 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Januar 17, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan 18 hours ago, r_faruk said: Koliko je bila postarina? Ja sam trazio neke stvar za svoju hondu (2019)... uvijek mi je postarina za Sarajevo veca od cijene artikla Potrazi nekog druga ili slično sa adresom u EU. Postarine su osjetno niže a nekih čak i nema jer je dosta skladišta smjesteno upravo na EU prostoru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoze 64 Napisano Januar 20, 2022 U prolazu, 20 postova Lokacija: Zenica, Bosna i Hercegovina Motocikl: Honda NC 750x DTC, Honda CB 650 f, Honda CB 500X Prijavi odgovor kao problematičan Zamjena ulja i filtera? Zadnja zamjena ulja je rađena na 1000 km tj.na prvom servisu u ljeto 2019 godine. Motor je trenutno prešao 4400 km. Da li odraditi zamjenu ulja i filtera i kada? Koje ulje preporučujete? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9572 Napisano Januar 20, 2022 Ne silazi, 2261 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Preporuka je bar jednom godišnje promeniti ulje i filter, bez obzira što nije napravljena km. A koje ulje ? Sigurno ima napisano par strana unazad. I ulje za kočnice se menja na 2 godine, mada retko ko to praktikuje... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Januar 20, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, motoze said: Zamjena ulja i filtera? Zadnja zamjena ulja je rađena na 1000 km tj.na prvom servisu u ljeto 2019 godine. Motor je trenutno prešao 4400 km. Da li odraditi zamjenu ulja i filtera i kada? Koje ulje preporučujete? Vidim da si iz Zenice. Možda je korisno zovnuti službenog dilera Honde za BiH Odisej Tuzla i traži Omera servisera. Fantastičan mladić i dobar stručnjak reci će ti tacno kakvo ulje. Meni je spominjao pri preuzimanju motora (novembar 21) koje ulje ide u Hondu na prvom sljedećem servisu ali sam od uzbuđenja prečuo. Vjerovatno ćeš i od ostalih na ovom forumu čuti njihova dobra iskustva pa se odluči. A ulje zamjeni. Nije se ništa loše desilo za 2 ljeta jednog te istog ulja ali sa trećom godinom već nudiš mašini manje nego što zaslužuje. Tvojih 4400km preklapa sa 2 servisom za koje su mi rekli usmeno u Odiseju da se može uraditi i na 6000km pa si i tu blizu. Čitajući user manual vidim da je Honda propisala na 2gom servisu samo izmjenu ulja bez filtera. To je jedino što se mijenja (R replace) a ostale se komponente kontrolisu (I incpect) I to se raspitaj. Nov ti je motor treba ga paziti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano Januar 20, 2022 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da nađem da je neko pre postavio ovaj link.NC na rezervu može da prođe skoro 95 km.Naravno ne treba se oslanjati na ovaj video, ali ako je neko imao slično iskustvo neka potvrdi ili porekne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoze 64 Napisano Januar 20, 2022 (promenjeno) U prolazu, 20 postova Lokacija: Zenica, Bosna i Hercegovina Motocikl: Honda NC 750x DTC, Honda CB 650 f, Honda CB 500X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Limeni67 je napisao: Vidim da si iz Zenice. Možda je korisno zovnuti službenog dilera Honde za BiH Odisej Tuzla i traži Omera servisera. Fantastičan mladić i dobar stručnjak reci će ti tacno kakvo ulje. Meni je spominjao pri preuzimanju motora (novembar 21) koje ulje ide u Hondu na prvom sljedećem servisu ali sam od uzbuđenja prečuo. ... Hvala na savjetu, zovem Omera za savjet i da naručim odmah i filtere pretpostavljam da nisu skupi pa kad već ide i ulje neka i filteri budu zamjenjeni. Promenio Januar 20, 2022 član motoze 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Januar 20, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, godovic je napisao: NC na rezervu može da prođe skoro 95 km. Naravno ne treba se oslanjati na ovaj video, ali ako je neko imao slično iskustvo neka potvrdi ili porekne Mlatili se 2017 po Bugarskoj, pitaj boga kuda smo vozili km loseg puta. Tad sam saznao da 80km mogu preci od momenta kad upali rezervu. evo jedne iz toga vremena, Bansko 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Januar 21, 2022 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 581 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam testirao, nevolem kad sam u panici rezerve no desavalo se ranije u Rumuniji sa Viragom, gledam u km pa gde je pumpa i molim boga da naidjem na istu, a pred ocima vec dal imam flasu da neko ode do pumpe.Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Januar 21, 2022 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Samo se sigrajte sa tim merenjem pa kada cvrcne pumpa bice kuku kele. Kao sto masina ne radi bez ulja tako se i pumpa ne moze hladiti bez goriva. Sipaj i vozi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano Januar 21, 2022 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Samo se sigrajte sa tim merenjem pa kada cvrcne pumpa bice kuku kele. Kao sto masina ne radi bez ulja tako se i pumpa ne moze hladiti bez goriva. Sipaj i voziStvar je u stres i napetost kad znaš da nema gde da sipaš, a ne u dečje igranke. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Januar 21, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, Ferty_ je napisao: Samo se sigrajte sa tim merenjem pa kada cvrcne pumpa bice kuku kele. Kao sto masina ne radi bez ulja tako se i pumpa ne moze hladiti bez goriva. Sipaj i vozi Tako je, ne mogu ti dati + ispucao sam za danas sve pa evo ovom prilikom B. pumpa jest skupa, jedino je gorivo hladi. Najispravnije bi bilo cim dodje do pola rezervoara otići na pumpu i napuniti do cepa. Ja prvi, moram priznati da to ne radim. Vozam do rezerve pa onda tankovanje. Vidaćemo kad će se pojaviti NC sa problemom na pumpi, da ona znak kad krene kako ne treba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Januar 21, 2022 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan hahaha kao da radis keramiku pa ti je nestalo onih krstica! Pa da, ok je voziti DO rezerve, a to je oko 300km. Posle ostane 3+ litre, ali ne treba i to cediti. Uvek gledam tada vec da nadjem pumpu, a ne da je tek trazim sto moze biti i za 40km. Desilo je u Bosni prvo nadji pravi put iz sume pa nije na tu stranu, odes na kontra kazu radi, a tamo ne radi pa ganjaj sledecu u drugom gradu, a do taml ima ohoho..zivci pokidani. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12508 Napisano Januar 21, 2022 Ne silazi, 7310 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Čim vidim da je nivo ispod polovine odmah vrebam pumpu. Jednom prilikom, ER5 sam vozio tada, tank na pola. Rekoh pauziraćemo na sledećoj pumpi. Vidim da ima još jedna na Garminu. Dođemo tamo kad pumpa napuštena ko zna od kad. Skoro pa kazaljka došla u crveno dok ne stigosmo na drugu pumpu. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Januar 21, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Meni je u neku ruku sreća jer preko 90% mi je vožnja magistrala. Imamo dogovor da krećemo sa punim i tankamo na svakih 200-250km tako da sjebem 7-9L ili ti ostane Ok razlika do 14L. Ne se sikiram previše. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1877 Napisano Januar 24, 2022 (promenjeno) Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pumpa se hladi gorivom. Cim motor radi, znaci da gorivo prolazi kroz pumpu, znaci da se hladi Promenio Januar 24, 2022 član muljaz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 7949 Napisano Januar 24, 2022 Drug član, 2104 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Voli pumpa i malo da se kupa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoze 64 Napisano Januar 24, 2022 (promenjeno) U prolazu, 20 postova Lokacija: Zenica, Bosna i Hercegovina Motocikl: Honda NC 750x DTC, Honda CB 650 f, Honda CB 500X Prijavi odgovor kao problematičan Zamjena ulja i filtera Danas preuzeo naručeno, plaćeno 102,5 eura ( 4l ulja 57 eura, filter i uložak 45,5 eura). Nekako mi puno para za ove filtere!!! Sve naručeno kod ovlaštenog Honda distributera-Odisej Tuzla. Cijene na računu su u kovertibilnim markama. Promenio Januar 24, 2022 član motoze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Januar 24, 2022 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Tako je kad se hoće oem, ništa čudno drug, da si uzeo castrolovo ulje bilo bi još skuplje. Motul sa slike nešto mi ne uliva poverenje da je oridjidji... pride, da si čitao temu video bi (mislim da sam pisao o tome) kako sam prošao sa ovim uljem. 17.02.2017. Izletelo je iz motora posle par hiljada km predjena, mislim max 4K.... davno je bilo, ne mogu se tacno setiti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1877 Napisano Januar 24, 2022 Skuteras, 3690 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre neki dan ja kupovao ulje i filter za sanke. Za ulje i ajde, 0w30 nije jeftino ni kod jednog proizvodjaca, ali filter 2400din, a hi-flo alternativa 700din. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...