Petre 779 Napisano Decembar 4, 2021 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Oprati alat, posloziti, ocistiti radionicu i odneti vlasnika motocikla na magnetnu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Max Dingospo 7 Napisano Decembar 4, 2021 (promenjeno) U prolazu, 50 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, Andrej_Hotstepper je napisao: Čekaj... Lanac je stradao na 3000km??? takoe...blizu 4000km a bio je mazen i pazen. na svakih 300-400km pran i nauljen [sae90] a nakon voznje po kisi, podrazumeva se. samo sam primetio da se ringovi listaju i perutaju sa lanca jedan po jedan. verujem los kvalitet lanca i ko zna kako odrzavan pre nego sam ga preuzeo. Sad je prvi koji menjam od kako sam ga uzeo. Promenio Decembar 4, 2021 član Max Dingospo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Decembar 4, 2021 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan 38 minutes ago, Max Dingospo said: verujem los kvalitet lanca Nemam taj motor, ali cini mi se da je posle, valjda, godinu dana od izlaska na trziste bio neki opoziv u vezi lanca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dojcha 25 Napisano Decembar 4, 2021 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoćete da se uradi kako ne treba, zamena lanca može se odraditi za 15min. Ako hoćete da bude odradjeno kako treba.... traje dosta duže od 15min. Paz sad, ni jedan rad nije izolovan, uvek ima propratno sta treba proveriti i delati ako nesto nije kako treba. U ovom slučaju ovako treba da izgleda zamena lanca i lančanika: - auspuh dole, zadnja kočiona klešta takodje (tako vani nagazi rukom polugu kočnice, ista mora propasti lako, ako daje otpor to znaci da klip glavi) da bi se videlo stanje pločica, harmonika, klizač, skini ABS senzor - skini P kočnicu ako je XD model - skini prednji i zadnji lancobran, operi da se cakli, pokupi gamad oko prednjeg lančanika. - odvi šraf prednjeg lančanika, skini podlošku i očisti nalegaće površine i navoj. - odvi šrafove oba španera, maticu zadnjeg točka, gurni tocak napred, svuci lanac - izvadi osovinu točka, odmasti, pretrljalj, podmaži i stav sa strane - izvuci točak, izvadi obe bolcne, operi, pretrljaj, podmaži - točak je vani, digni oba semeringa, pregledaj ivice, očisti i nanesi novu mast u kanal - proveri ležajeve, prebriši, zaštiti - digni nosac lančanika, odvi matiec skini lančanik, digni dampere, očisti ležišta na obe strane (nosac-felna) , proveri dampere, veliku o-ring gumicu i ležaj točka - očisti i podmaži spanere kao i nosac zadnjih koc. klešta - brusilicom poravnaj klin sa linkom, alat u ruke i razdvoj lanac, izvuci vani - pregledaj klizač (guma na viljusci) lanca, očisti max moguce, priprema terena za novi lanac - svuci prednji lančanik sa osovine, ocisti osovinu i iza nje Ovde ste na malo vise od pola obavljenog posla, ima se userete od čišćenja i trljanja. - staviti odgovarajuću mast na osovinu (tanko), nabaci nov prednji lančanik, stegni šraf - sredjen spakovan točak ubaciti na svoje mesto, osovina kao u puter mora ići - stavi nov lnac na lancanik, vozi do prednjeg, izvuci dole i nakaci na zadnji lancanik - mast na spojnicu, alat u ruke i zanituj lanac - link poravnat sa linkom do sebe jer ne biva da ako nije dovoljno prišao ili još grdje ako se previse nabije, tu će glaviti i pre propasti - glavu klina raširiti na 5.40 - 5.60 ako je DID ili 5.30 - 5.70 ako je RK lanac - zavrti točak vidi kako se okreće - pakuj zadnju kočnicu i izdrukaj polugu, P kočnicu, ABS senzor, čunak, lancobrane - pritegni ovlaš zadnju osovinu, zavrti opet točak, spusti bajk sa stendera - podesi hod lanca na 35mm, stegni z. točak (98Nm), stegni matice spanera - proveri pritisak u opanci, napumpaj ako treba i gasss proba Kako i koliko ce Delti ( Ziki, Miki, Peri...) trebati da odradi poSo ne znam, nit me mnogo interesira. Eto imate sažvakano u koracima (preskočio sam nešto sigurno) kako treba odraditi poSo polako i valjano , vreme uopšte nije bitno dal će trajati 1 ili 5,6h Ako odrade sve što si napisao, ok. Ali nešto ne verujem. U ponudi nisu dali lančanike, već samo lanac (prema kataloškom broju). Ne verujem ja da je Delta izmislila satnicu, verovatno su im iz Honde poslali koliko se šta radi. Malo mi je bezveze da mi ukinu garanciju ako ne kupim lanac kod njih, ali dobro. Kao što rekoh od juna ćemo drugačije.Sent from my iPad using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Decembar 4, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Meni se ipak cini da su ti napisali ponudu za promenu lanca bregaste osovine, a u stvarnosti bi promenili lanac prenosa snage na zadnji tocak. Dali je namerno...??? Pretrazi google po kataloskom broju. What is a cam chain? What exactly is a cam chain? The cam chain is responsible for engine control and helps achieve an accurate combustion process. It connects the crankshaft to the two camshafts, which control the engine's valves. The valve control depends on the speed of the engine and is realised by the camshafts. Promenio Decembar 4, 2021 član Petre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Decembar 4, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Dojca Nemoj me drzati za rec mislim da podrazumevaju zamenu lancanika tj da je i to uračunato. Pisali smo lani za oem lanac, los je i ne treba da ti opet ugrade isti. Koliko znam imaju zamenske lance i lancanike, menjali su Mirku na Integri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 4, 2021 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis zaboravio si pauzu za vanilice @dojcha valjda znas jesu li ti zamenili samo lanac ili i lancanike. I te kako se vidi sta je novo sta nije. Ne mora biti namera, moze biti nepaznja onog koji je pravio fakturu pa umesto lanca ovog kliknuo je na satnicu onog jer kod njih je uglavnom predefinisano i samo klikcu. Nista te ne kosta da sa racunom zapucas i pitas sta je u pitanju. Bio sam pre dan dva da zakazem, ja spominjem kociono ulje, al' ispade da se menja motorno iliti mali servis. Ne znam satnicu, ali permutacija se lako desi. Sreca pa odreagovah. P.s. Pade mi na pamet makar da ti razliku namene za neki servis ili da uzmes neke rezervne delove koji ce ti svakako trebati, ako je cim vracanje novca. Promenio Decembar 4, 2021 član Ferty_ 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dojcha 25 Napisano Decembar 4, 2021 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Još uvek čekam lanac da stigne iz japana, ono je samo ponuda. Ne vidim da imam neki izbor ako hoću da zadržim garanciju. Sent from my iPad using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dojcha 25 Napisano Decembar 4, 2021 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Meni se ipak cini da su ti napisali ponudu za promenu lanca bregaste osovine, a u stvarnosti bi promenili lanac prenosa snage na zadnji tocak. Dali je namerno...??? Pretrazi google po kataloskom broju. What is a cam chain? What exactly is a cam chain? The cam chain is responsible for engine control and helps achieve an accurate combustion process. It connects the crankshaft to the two camshafts, which control the engine's valves. The valve control depends on the speed of the engine and is realised by the camshafts. Zovem ih u ponedeljak da proverim.Sent from my iPad using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7287 Napisano Decembar 4, 2021 Drug član, 3033 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis čitam i razmišljam dal da ti napišem šta mislim... ali moram. Možda će nekom koristiti. Prvo, skidam kapu. U nekim detaljima koje si napisao sam shvatio princip razmišljanja koji imaš, i to nešto zašto moram da napišem mišljenje. Profesionalno se bavim održavanjem teretnih vozila. Dugo godina vodim radionicu, i sam po potrebi radim sa majstorima. I uvek govorim svima, da je najveća razlika između majstora i "majstora" u detaljima, najsitnijim stvarima, posvećenosti perfekciji i u pristupu poslu, dokle su spremni da idu da nešto urade kako treba, ili samo da se uradi i da se kaže da je urađeno. Ono što generalno prezirem je balkanska osobina koju jako često srećem, zvana površnost. Stalno imam svađu sa majstorima oko toga. Radi nešto, i sve uradi ok, ali u detaljima izgubi moje poštovanje, nekad to neću reći, ali znam da sam za sebe sačuvao misao da to "nije kako bi ja". Nekad kad znam da je preskočeno bitno za buduće probleme moram da vratim gospodu da isprave, iako često trpim negodovanje i žvakanje i majstorska sranja... Gotovo sigurno prepušten samom sebi, majstor će uraditi kako je njemu najlakše, iako zna da to nije "optimalno" rešenje. Većina "mušterija" kod majstora to neće primetiti. Ni većina majstora što je najgore.... A tvrdim, đavo je u detaljima! Završiću samo sa još jednim stavom koji imam: pravi majstor nikad nije skup, jer da bi se posvetio detaljima on mora da posveti vreme i da ima iskustvo da zna šta je najčešće bio posle uzrok problema i tim detaljima se i posveti. Najskuplji majstor je "majstor" koji je odradio samo ono što treba, a pri tom često ne zna ni šta je trebao da gleda pored toga. Mada nekad pomislim kako su blagosloveni oni glupavi, njih ništa ne muči i da je najpametnije biti glup... Koliko će ko naplatiti svoj rad je pre svega bezobrazno pričati. Ali mislim da je napisati da je potrebno vreme za rad 5 sati smešno, ali shvatam da je to njima verovatno jedini način da definišu cenu svog rada. I mislim da je cena "ruku" za te moto poslove jako velika, jer znam cene ruku za kvarove na kamionima... Ali, dileri žive od toga, svima deca jedu čokoladu... 5 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Decembar 4, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Davno , kad sam vozio Hondu, glavni magacin za Evropu je bio u Austriji. Odatle se nabavljalo. Sada Japan!? Promenio Decembar 4, 2021 član Petre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1234 Napisano Decembar 4, 2021 BJB Maxi scooter club, 1660 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Vezano za majstore,evo recimo ovde u Nemackoj sam imao susret neplanski sa jednim servisom. Naime,u avgustu mesecu imao imao sam stetu od leda. Full kasko osigurano,osiguranje mi resi servis,nisam hteo da uzimam pare (u ovom slucaju 8400e),nego sam hteo da se sve odradi u Nemackoj,ko veli auto star godinu dana ,necu da se igram. 20.septembra odvezem auto,pokupim ga 9.oktobra. Spolja odradjen super. Unutra mi polome plastiku na B stubu kroz koji ide pojas,gepek vrata kace od krov pri otvaranju,zadnj pojas ne provuku kroz odg. plastiku, 'nebo' platno zaprljaju,sedista takodje,izgule mi plastiku kod centralnog retrovizora. Reklamiram istog dana,zakazu mi termin za 24.novembar. Odvezem prosle nedelje ,auto ostane 6 dana kod njih i pre 2 dana opet odem po njega. Plastika B stuba nije zamenjena,svetli lampica airbag i zadnja felna zaguljena. Popizdimo zena i ja,ona prica nemacki jbm sve po spisku i ostavimo kola,vratimo se peske. ( za oba puta dobili smo zamenski bmw da koristimo,samo gorivo da sipamo) Zakljucak,otisao sam na posao,zena stupila u vezu direktno sa direktorom. Sve su sanirali ,dovezli auto na adresu i jos 30e vratili za poslednje sipanje goriva. Tako da, ni Nemacka nije kao sto je bila. Dare je primer posvecenosti svome poslu. Spava mirno ,ciste duse! Jos jednom ,bravo za svaki odradjeni posao. P.S. Izvinite na offu. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8162 Napisano Decembar 4, 2021 Ne silazi, 2138 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Samo ću da dodam na ovo što su kolege napisale,sitnice čine život.A upravo na sitnicama svi gubimo,jer kod nas je uvrežano,to je sitnica.Na kraju zna se ishod. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Decembar 4, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Meni se ipak cini da su ti napisali ponudu za promenu lanca bregaste osovine, a u stvarnosti bi promenili lanac prenosa snage na zadnji tocak. Dali je namerno...??? Pretrazi google po kataloskom Pokušavam od juče da objasnim. Piše cam, Google daje rezultat kao što si napisao... Pogonski lanac kod mene je imao drugi part number 06406-MGS-D71. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano Decembar 4, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan @dojcha Druže, oni su ti, po raučunu, menjali cam chain, CHAIN, CAM (114L) (SCH-0409 SV) (DAIDO) 14401-MGS-D31 (link) Što je najgore, možda su i fizički to radili, a nisu trebali. Nekako imam utisak da je neko, ko je radio fakturu, ukucao "chain" i izabrao prvu opciju koja izađe za taj motor i tako ti fakturisao. Svakako trebaš da proveriš i skreneš im pažnju, ali je moje mišljenje da ne trebaš da doplaćuješ zbog njihovog propusta (a verujem da bi trebalo da košta više ako su menjali OEM lanac i lančanike, pošto samo OEM lanac košta oko 199$). Ako su zaista greškom menjali Cam Chain, reklamiraj, traži povrat novca ili da ti se o istom trošku uradi ono što je bilo dogovoreno. Promenio Decembar 4, 2021 član .milke. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dojcha 25 Napisano Decembar 4, 2021 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan @dojcha Druže, oni su ti, po raučunu, menjali cam chain, CHAIN, CAM (114L) (SCH-0409 SV) (DAIDO) 14401-MGS-D31 (link) Što je najgore, možda su i fizički to radili, a nisu trebali. Nekako imam utisak da je neko, ko je radio fakturu, ukucao "chain" i izabrao prvu opciju koja izađe za taj motor i tako ti fakturisao. Svakako trebaš da proveriš i skreneš im pažnju, ali je moje mišljenje da ne trebaš da doplaćuješ zbog njihovog propusta (a verujem da bi trebalo da košta više ako su menjali OEM lanac i lančanike, pošto samo OEM lanac košta oko 199$). Ako su zaista greškom menjali Cam Chain, reklamiraj, traži povrat novca ili da ti se o istom trošku uradi ono što je bilo dogovoreno.Nisu još ništa radili, zovem u ponedeljak da vidim šta su mi ponudili i zašto.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano Decembar 4, 2021 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, dojcha je napisao: Nisu još ništa radili, zovem u ponedeljak da vidim šta su mi ponudili i zašto. Sent from my iPhone using Tapatalk Onda prihvati, ali se potrudi da ostaneš blizu vozila (uz npr. burek i jogurt za ekipu u servisu) da bi bio siguran da ne otvaraju agregat da menjaju cam chain. Ako će menjati pogonski lanac, uživaj u bureku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 4, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Kako je krenulo ugradice mu kardan 2 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dojcha 25 Napisano Decembar 6, 2021 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Zvao sam jutros, kaže tip da ne brinem ništa pošto fabrika ume da nazove deo drugačije, jelte nije Drive Chain već Cam Chaine, i da će proveriti, inače lanac još nije stigao. Čekam da mi jave da je stiglo, pa ću prvo tražiti da mi pokažu deo koji će da mi ugrade na motor. Onda će da naručuju ponovo ako su pogrešili. Elem na: 2018 Honda NC750X AC SWINGARM | Babbitts Honda Partshouse , sajtu part number za drive chain je skroz drugačiji. Zahvaljujem što ste mi ukazali na ovo. Verovatno se ne bi završilo sa otvaranjem motora, ali ću sada biti siguran. Inače, pošto je motor u garanciji, nešto mi se čini da zamena lanca bregaste ulazi u garanciju, ako već treba da se radi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Decembar 6, 2021 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Nema sansi to sa fabrikom, ali nema veze, pusti nek se vadi. Bitno da zavrse posao kako treba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 6, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pogresio je i sad se pravda. To je nebitno sad, a bitno je koji ce deo stici i tu nema nikakve greske. Sto se tice satnice doslovce uvek pozovem pitam po protokolu kolika je satnica za taj i taj deo da mi zamenite i to je amin. Nikad omasili nismo. Znas unapred sta te ceka i ti kontrolises sotuaciju. Mozes sutra sam da pozoves, neko od tvojih prijatelja i pita koliko kosta usluzno da ti zamene samo lanac. Dodaj cenu samog lanca i to ti je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Decembar 8, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Dodje vreme da se poboljša, ujedno i sredi kočnica. Iskoristicu priliku da podelim sa vama svoje iskustvo proteklih skromnih 122.500km predjena. Bice malo duzi post, nadam se da mi nećete zameriti, potrudiću se da budem kratak, tačan... koga smara da čita ima X u desnom uglu. NC od početka proizvodnje stiže napred sa sinter, pozadi sa organskim kočionim pločicama. Jedna od mana je ta sto napred ima samo 1 disk, prečnika 320mm, pozadi je 240mm. Očekivao sam da će na novom modelu "ispraviti grešku" i ubaciti još jedan disk napred jer treba zaustaviti min. 300kg sa sve vozačem + ako se na tu masu doda suvozač, sva tri puna kofera.... dobijemo ozbiljnu masu na neozbiljnim kočnicama. Japanci su igrali na kartu veći prečnik diska = bolje zaustavljanje sto je potpuno tacno ali ne i dovoljno dobro u praksi. Klesta su Nissin kao i pločice. Modeli ispod (ne svi) 2016 imaju integralnu kočnicu (3 klipa napred, kočenjem prednje 2 klipa rade, kočenjem zadnje dodaje 1 klip na prednjim klestima) i nešto duže koč. pločice. Od modela 2016+ su dvoklipna klešta i sistem je razdvojen ili ti prednja je samo prednji točak, zadnja -zadnji. Sinter pločice bolje zaustavljaju od organskih jer su ljute, jace grizu disk pa se zbog toga isti brze troši.... ko mu je*e ma*er nije 100 dukata, nek se trosi. Sve ovo prate obična gumena creva koja se iskreno meni ni malo ne dopadaju, trpim ih od prvog dana. Ne mislim na izgled, to me nije briga, mislim na žvakasto ponašanje poluge prednje kočnice. Kad su već stavili jedan disk, mogli su bar teflonska creva ubaciti, bolje bi bilo. Razlika kod običnog, gumenog creva i teflonskog je ta sto pri kočenju (izraženije na jačem) obično gum. crevo se siri ili ti deo pritiska umesto da ide na klipove, odlazi na sirenje creva pa otud zvakasta poluga. Pored toga ima tedenciju da pukne (obično iznenada na jačem kočenju) jer guma nije večna. Do sada nisam naišao da se nekom desilo pucanje creva na NC ali ima primera (drugih marki) gde se jeste desilo, neki cak navode da se uradi zamena svih koč. creva posle 4 godine. Teflonsko crevo ne može se siriti, pri kočenju pritisak odlazi direkt na kočnicu, poluga daje čvršći dojam, brze odraguje ili ti sve ukupno dobije se efikasnije kočenje + takvo crevo ne može puci na koćenju sto je jako bitno jer svi znamo kakve posledice nosi sa sobom, zatim teško se kida pri padu ili cukanju ako dodje. To je bio mali uvod, sad da predjem na praktičan deo, iskustvo sa druma. Nisam lani bio za sinter pločice jer nisam agresivan vozac. Trudim se da mi vožnja bude tečna, otud do sad imam samo jednu zamenu (na 46.4K) pločica za ovih 70.5Kkm. Razmišljao sam vise o disku da ga sačuvam nego o svojoj glavi. Mišljenje sam promenio, mamlazi me naterali da vratim sinter pločice jer sam jedne godine sa početka sezone imao neverovatna oduzimanja prednosti.... sam Bog me je pogledao par puta. Takodje gde sam još iskusio slabu kočnicu.... letos Milos i ja peglamo kroz CG, on je na X-ADV (ima dupli disk napred), slicnih smo karakteristika ali... uvek ono jeb*no ali, ADV ima 20-30% bolju kočnicu od NC. Vozim iza njega na nekih 5m, nailazimo na raskrsnicu gde Milos odlučuje da sa 80 skorz stane ne bi li pustio čoveka iz kontra smera da skrene levo . U prvi mah nisam skontao šta želi da uradi (ni dan danas nije mi jasno) jer je bio u ravni sa čovekom iz kontra smera pa mi situacija nije bila pregledna. I ako sam video uključene stop lampe mislio sam da je tek malo prikočio, prolazimo ne ometano..... kakav zajeb, pojma nisam imao da gazi kočnicu muški, za čas sam se navukao na tanak led. tako ti ja resim da se vratim na sinter i promenin gumena za teflon creva znate kako kažu "nekad ceo život u šaku stane".... ima istine kupljene pre jedno 4, 5 meseci donje crevo nije problem skinuti tu se raskaci sa met. cevke gornje crevo je veći problem skinuti jer je drugi kraj zavucen u pizdu lepu materinu (moram psovati) stanje org. pločica... mogao sam još ohoo ćerati izdrukati da klipovi sto vise izdju ide vani pr. donje crevo sad treba skinuti gornje crevo M6 je sraf, da mi je znati cemu toliko zavlacenje nekako sam odvio, kako cu zaviti pojma nemam met. cevka diktira kako ce biti manual kaze da se skine ventilator hladnjaka pa odatle prici samo ne znam kako desna bočna plastika je sasvim dovoljna isti postupak ponavljam pozadi plastika pa nosac dole raskaćiti prekidač kočnice iza su spojke sa unutrasnje strane odviti M6 sraf koji drzi mase i nosac eto ga, minimalno za odviti je ovo + ovo + + Nisam hteo da jurim Hell teflonska creva jer verujem da bi me višestruko skuplje koštalo nego da mi neko napravi. Pored Boban sajli, preporuku od Baneta (serviser BMW) dobijam za Metalproizvod2 NS ili smernicu od Naceta ka Hidraulik2 u Ustanickoj ulici. Pre nekog vremena radio je kod njih creva za Afriku a meni je to ujedno najbliže, najbrže rešenje. Otišao, odneo kad ono medjutim neće da može, ne mogu napraviti nit su ikad mogli. Nisam hteo sa njima da ulazim u priču oko "ikad mogli", poslao sam creva za NS. to ce trajati par dana taman da ja pospremim šta imam ufatih prednju prvo, nipla za označavanje prednje zadnja picikato kako da znate dal je gumica klipa Ok? mora da propadne preko klipa Kočnica kada glavi, točak se teško okreće.... problem tražite u prašinaru jer je on taj koji prvi strada. Moze i gumica dovesti do glavljenja al to je redji slučaj gde nabrekne od jace hemije koč. tečnosti pa klip glavi tj ne vraća se nazad. Gumica obično propisa sto dovodi do gubljenja tečnosti i propadanja poluge pri kočenju. Kod mene je sve Ok, da nije zamenio bi obe gumice kao i prasinare jer se uvek u paru menja. Ako ce vam pak trebati takva intervencija.... Sigurnost ZR je jedno od rešenja ili Wemoto. sklapanje a šta kažeš........ dal tu nekad život stane? za svaki slučaj klinerom preci disk, klešta ovlas udenuo ista procedura pozadi nove bakarne podloške čekaju crevca reših da se prvi put za ovo vreme pozabavim P kočnicom nikad je do sad nisam pipnuo sem stelanja.... vidi se tačke su tu gde treba obratiti pažnju Pored toga sto je zaista lose stanje kočnica nije glavila. Jedan klizač teško je izašao, drugi u kleštima je skroz zakucao..... ako glavi, glavi zbog rdje na ovom delu ovde dodje klizač koji je kod mene skroz zakucao vidi se trag na bolcni gde je zalepio sa obe stane na početku je u gumici al ne ceo, nekad masti tu bese skinuti crtu sa klipa jbg malo je mutna al forma je jasna šta se želi reci tek sad vidim razliku kako lepo radi Ovako ostaje za sad, čekam da se jave iz NS-a jer prednje gornje crevo moram produžiti za 50mm. Hoću da ispravim da ne bude napeto zbog podizača kormana jer sam za toliko otišao u vis. Toliko od mene za sad, javim se kad stigne, sklopim i nadam se probam. Ma da je mrka kapa za probom, sranje od vremena sledi. 19 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 8, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Fina oxidacija sisica za ozracivanje. Da li si primetio jos negde takvu pojavu, na spojevima creva ili unutra? Sto se tice izbora delova za kocnice (plocice, disk) uvek sam za one sto najbolje grizu bez obzira na trosenje. Disk je izmedju 70 i 100e i traje poodosta... Sinter plocice obavezno. Onima koji bas puno prelaze "imaju $ da se voze" to je nikakav trosak na velikoj km, a oni koji manje prelaze, sta im je trosak 100e za 5, 7, 10god koliko ce im trebati da oglodju disk. Moj je na 30 i kusur i dubinski nema tragova trosenja osim najblaze moguce povrsinske valovitosti. Trajace sigurno izmedju 70 i 100k. Kakvo je tvoje iskustvo sa trajnoscu diskova @Satelis? Svakako smesan trosak i bespotrebno je razmisljato o necemu sto glavu cuva, a toliko traje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Decembar 8, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Ferty_ je napisao: Da li si primetio jos negde takvu pojavu, na spojevima creva ili unutra? Jesam, ima je na navoju srafa cevke koja ulazi u kockicu creva i to samo pozadi. Pre sat vremena, Ferty_ je napisao: Kakvo je tvoje iskustvo sa trajnoscu diskova Nema pravila jer sve zavisi: - na kojim pločkama je voženo (mislim na strukturu), gde je voženo (grad ili otvoreno), solo ili ima saputnika, kako je voženo (tečno ili gas da se stigne grupa pa nabadanje kočnica pred krivinu), kako rade klešta imaju il nemaju glavljenje..... recimo neko ce ga saraniti za 40K, drugom ce trajati 140K. Jos jednu stvar nisam rekao, pomenuo sam je lani.... kočenje takodje zavisi kakvo će biti od jos jednog faktora. Amortizacija nepred igra veliku ulogu kako ćemo i gde se zaustaviti, sto je meksa (lako propadanje) to je grdje po vozaca. Pri svakom, posebno jačem kočenju sva tezina se prebacuje na prednji kraj. Tad najviše trpi kočnica jer se bori sa većim silama (brzina, tezina opterećenje), pride i guma takodje trpi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 8, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Dodao bih i OO trpe Skuterasi su postedjeni tih problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...