mali_veseljak 1252 Napisano Avgust 3, 2021 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan On 8/2/2021 at 11:43 PM, Satelis said: Jebem mu misa razanog, ispucao sam sve + za danas ..... extra fotke, bravo momci. 2019 vozio sam Durmitor, nestvarno je lep. Mali veseljak Jeste, sve je sa Alia uzeo Igor.... videcemo koliko ce trajati. Dva para sam bacio. Prvi je trajao mjesec dana drugi malo manje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 174 Napisano Avgust 4, 2021 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan Opet ja sa novim problemima.. Pri povratku sa mora primetih da nesto krklja kod hladnjaka kada stanem sa motorom odnosno kad digne temperaturu. Dodjem kuci i rekoh ajd da ne cimam odmah Dareta, da uzmem da proverim rashladnu tecnost, i imam sta da vidim. Ventilator ispao iz lezista skroz, tj plastika se okolo rastopila.Nazovem jutros deltu i stojanov i rekose mi oko 7500din samo taj plasticni ventilator, a motoric valjda 29000din (ko je ovde lud?). Elem motoric mi radi normalno ali ne mogu da shvatim da li je ovo na vrhu neko pecnuo var kako bi bolje drzalo, odnosno hocu li moci uopste da namontiram novi ventilator?Inace delovi se cekaju 10-15 dana minimum… Imate li neku ideju ili savet? Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Avgust 4, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Ne može ovo od normalne upotrebe da se dogodi. Ja vozim i po gradu i sada se po vrućini provlačio na granici i sve...Koje je godište i da li se zna poreklo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 174 Napisano Avgust 4, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan Ja primetih upravo na naplatnoj kad sam stao, al rekoh nema sad stajanja do kuce i bice ok. Srecom rashladna tecnost je tu sva, nije se desila nikakva havarija. Poreklo motora je sa foruma, uzet u Delti, ima malo jacu km (sada 55000km), a 2017. godiste. Uzeo sam ga zimus, i generalno slabo je vozen po vrucinama, do nedavno. No ono sto me brine jeste da je na motoricu ovo zavareno kako bi bolje drzalo i da je time kompletan ventilator otisao van balansa. Daj Boze da gresim i da ne moram ceo motoric da uzimam. Gledao sam i u inostranstvu prodaju polovne komplet sa limenim nosacem, motoricem i ventilatorom za 40-50e. EDIT: Narucio sam od preko, izaslo me 87e sa shippingom i trebalo bi da stigne za 2 dana. Nisam mogao da se cimam da prodjem jeftinije i sl a da budem bez motora 10 dana u sred leta iskreno. Promenio Avgust 4, 2021 član Mikec Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano Avgust 4, 2021 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Mikec je napisao: EDIT: Narucio sam od preko, izaslo me 87e sa shippingom i trebalo bi da stigne za 2 dana. Nisam mogao da se cimam da prodjem jeftinije i sl a da budem bez motora 10 dana u sred leta iskreno. Hajde podeli sajt sa koga si poručio ako nije problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15866 Napisano Avgust 4, 2021 Integrisan, 9296 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Mikec je napisao: Ja primetih upravo na naplatnoj kad sam stao, al rekoh nema sad stajanja do kuce i bice ok. Srecom rashladna tecnost je tu sva, nije se desila nikakva havarija. Poreklo motora je sa foruma, uzet u Delti, ima malo jacu km (sada 55000km), a 2017. godiste. Uzeo sam ga zimus, i generalno slabo je vozen po vrucinama, do nedavno. No ono sto me brine jeste da je na motoricu ovo zavareno kako bi bolje drzalo i da je time kompletan ventilator otisao van balansa. Daj Boze da gresim i da ne moram ceo motoric da uzimam. Imao si srecu, da je izbacio rashladnu tecnost tad je vec gotovo ili ti prokuvao je. Bitno je da ti nije upalio lampicu za temp. motora? Km predjena ne znaci nista u tvom slucaju. Vise znaci dal je motor vozen po gradu ili van jer po gradu za 50K ima 50x vise da ga upali nego na otvorenom. Dragan je pomenuo kad smo bili do njega da je servis ventila odradjen...... tu lezi pocetak problema koji ti se sad pojavio. Posto su dva odvojena dela (ventilator + motor) tu ne bi smeo biti var u oem izvedbi. Nesto se desilo lani..... Preko vikenda mi stize jedan NC kom trebam raditi svasta nesto (ponedeljak) , izmedju ostalog i ventile. Kad budem skinuo hladnjak, obraticu paznju na ventilator, skljocnem koju sliku. Kakav je taj sto si uzeo preko, karakteristike, obrtaji? ..... posalji mi taj pokvareni, mozda se moze napraviti nesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 174 Napisano Avgust 5, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, .milke. je napisao: Hajde podeli sajt sa koga si poručio ako nije problem. Evo ga, naravno nije problem: Honda NC 750 X 2016-2017 (NC750X) Cooling Fan | Boonstra Parts WWW.BOONSTRAPARTS.COM Boonstra Parts is the website for Honda NC 750 X 2016-2017 (NC750X) Cooling Fan Tj koliko sam skontao primerak koji sam ja uzeo je skinut sa 2019. modela (racunam sigurno je manje pohaban od mog originalnog). Pregledao sam na nekim sajtovima tacne oznake i video da se poklapa sa mojom, pa rekoh rizikovacu. Pre 2 sati, Satelis je napisao: Imao si srecu, da je izbacio rashladnu tecnost tad je vec gotovo ili ti prokuvao je. Bitno je da ti nije upalio lampicu za temp. motora? Km predjena ne znaci nista u tvom slucaju. Vise znaci dal je motor vozen po gradu ili van jer po gradu za 50K ima 50x vise da ga upali nego na otvorenom. Dragan je pomenuo kad smo bili do njega da je servis ventila odradjen...... tu lezi pocetak problema koji ti se sad pojavio. Posto su dva odvojena dela (ventilator + motor) tu ne bi smeo biti var u oem izvedbi. Nesto se desilo lani..... Preko vikenda mi stize jedan NC kom trebam raditi svasta nesto (ponedeljak) , izmedju ostalog i ventile. Kad budem skinuo hladnjak, obraticu paznju na ventilator, skljocnem koju sliku. Kakav je taj sto si uzeo preko, karakteristike, obrtaji? ..... posalji mi taj pokvareni, mozda se moze napraviti nesto. Lampicu upalio jednom ili dvaput bukvalno na 5 sekundi u toku voznje dok sam bio na pola puta od mora ka kuci, pa sam se trudio da ga vozim do kuce tako da se sto vise hladi i da ne zalazim u guzve (te sam se vracao autoputem). Mislis da kad je radjen servis ventila da je neko nesto cackao oko ovoga, ne znam jesam te dobro razumeo? Slazem se da varu ovde nije mesto, i zato sam i resio da uzmem komplet ceo polovan deo umesto samo novog ventilatora jer ga verovatno ne bih ni mogao namontirati. Ako ti ne bude cimanje baci fotku tog sto budes radio da vidim kako izgleda, mada nadam se da ce mi do ponedeljka stici i ovaj sto sam narucio (putuje DHL Express-om). Imas gore link ovog sto sam uzeo, to je zapravo polovan OEM, sa istim karakteristikama. Videcemo za pokvareni kakva je situacija, pa ne bi bilo lose srediti ga i imati u rezervi ako nekom zatreba (s obzirom da je motoric 29000din, jos jednom da ponovim....). Promenio Avgust 5, 2021 član Mikec Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15866 Napisano Avgust 5, 2021 Integrisan, 9296 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Mikec je napisao: Lampicu upalio jednom ili dvaput bukvalno na 5 sekundi u toku voznje dok sam bio na pola puta od mora ka kuci, pa sam se trudio da ga vozim do kuce tako da se sto vise hladi i da ne zalazim u guzve (te sam se vracao autoputem). Mislis da kad je radjen servis ventila da je neko nesto cackao oko ovoga, ne znam jesam te dobro razumeo? E jbg, kad upali lampicu tad je već u visokoj temperaturi, probio je opseg prihvatljivog. Sad ćeš morati da pratis stanje pa ako curne ulje na termo grupi ili dodje do mešanja tečnost.... stradala je glava. Nisi trebao voziti, svesno ides u štetu. Tako je, ventili kad se rade hladnjak se mora skinuti, ujedno i ventilator sa njim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 174 Napisano Avgust 5, 2021 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan Pratim situaciju pa cemo videti, sta je tu je. S obzirom da je rashladna sva tu i da je normalne boje, nadam se da je sve ok. Najvise me sad zanima onaj ventilator kako izgleda, jer prosto ne mogu da verujem da je neko to vario umesto da zameni…Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sargeras 529 Napisano Avgust 5, 2021 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Evanston, Illinois Motocikl: NC750X Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Mikec said: Pratim situaciju pa cemo videti, sta je tu je. S obzirom da je rashladna sva tu i da je normalne boje, nadam se da je sve ok. Najvise me sad zanima onaj ventilator kako izgleda, jer prosto ne mogu da verujem da je neko to vario umesto da zameni… Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Kad toliko preteruju sa cenom novog, ja se ne bih čudio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eclipse 220 Napisano Avgust 6, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac/Beograd, Srbija Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50 Prijavi odgovor kao problematičan On 8/5/2021 at 9:02 AM, Satelis said: E jbg, kad upali lampicu tad je već u visokoj temperaturi, probio je opseg prihvatljivog. Stvarno ne razumem zašto su proizvođači vozila izbacili pokazivač temperature rashladne tečnosti sa instrument tabli? Em je obično već kasno kad se lampica upali, em ne znaš da li je iznad radne temperature ili nije. A i da li je na radnoj. Možemo li nešto da uradimo povodom ovog? Znam da postoje merači koji se zavrću u deklo umesto čepa za ulje, ali je pitanje koliko su precizni. A i realno, nije vidljivo tokom vožnje, niti je bezbedno gledati dole. Zna li neko za neki uređaj koji bismo mogli da ugradimo na NC? On 8/5/2021 at 9:02 AM, Satelis said: Tako je, ventili kad se rade hladnjak se mora skinuti, ujedno i ventilator sa njim. Nisu mi jasni takvi ljudi. Ko god da je radio, zašto je prećutao i nabudžio? Ako zezneš nešto, priznaj brate mili. I najbolji greše. Sve je za ljude. Nažalost, ovo nije prvi slučaj za koji sam čuo da je prilikom popravke jednog (ili redovnog servisa) pokvareno nešto sasvim drugo. I baš za ventile sam imao strah, dok sam vozio Stroma 1000 iz 2014-e. Motor je u tom momentu bio star 2 godine i nije imao tačku na sebi. Stanje bukvalno kao nov. Bilo je vreme za proveru/štelovanje ventila i nisam znao kome da ga dam u ruke, jer zbog V agregata (plus povelikog), znao sam da mora da se rasturi pola motora. Kad nemamo osobe od poverenja, kao što je na primer Dare, onda je najbolje "u se' i u svoje kljuse". Tako da sam na kraju uradio sam. Bio sam u fazonu, ako nešto zeznem, ja sam zeznuo. A i znaću da je zeznuto. Radio sam polako, pažljivo. Malo google, malo pomoć prijatelja, malo uz prethodno iskustvo jer sam davnih dana štelovao ventile na jugu i odradio sam uspešno (inače samo je jedan ventil bio za trunku van opsega). @MikecOdlično si prošao! Da te je snašlo negde u gradu, da si bio u nekoj gužvi, bilo bi štete 100%. I bravo za brzo pronalaženje dela. Promenio Avgust 6, 2021 član eclipse Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 174 Napisano Avgust 6, 2021 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan Kad nemamo osobe od poverenja, kao što je na primer Dare, onda je najbolje "u se' i u svoje kljuse". Tako da sam na kraju uradio sam. Bio sam u fazonu, ako nešto zeznem, ja sam zeznuo. A i znaću da je zeznuto.Poenta cele price.. Mislim generalno ja se trudim da sve maksimalno shvatim i razumem ne da bih izbegao nesto da platim (taman posla), vec da jednostavno mogu odmah na licu mesta sam da resim problem (pogotovo ako je nesto banalno). Srecom po nas, na ovom forumu su opisani svi moguci procesi koji mogu da te snadju, a i ako nema ovde onda ima uz pomoc malo Googla. Ja uopste nemam problem da pisem o problemima na svom bajku jer brinem o kasnijoj prodaji, vec naprotiv uz to sto cu dobiti savet nadam se da ce jos neko nesto nauciti iz moje/necije greske.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Avgust 6, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno ne razumem zašto su proizvođači vozila izbacili pokazivač temperature rashladne tečnosti sa instrument tabli? Em je obično već kasno kad se lampica upali, em ne znaš da li je iznad radne temperature ili nije. A i da li je na radnoj.Koliko se sećam, baš je Dare pisao ovde da je planirao da ugradi pokazivač temperature na NC. Izbacili su ga proizvođači zbog uštede i sada na digitalnoj tabli bi verovatno bilo nepregledno. Pitanje je i gde bi ga dodatno ugradio i šta bi to pokazivao jer ne znamo šta je konstruktor predvideo. Recimo, na NC thermostat otvara na dosta visokoj temperaturu, pa na hladnjaku termometar može da izmeri i preko 100 celzijusa sada po vrućini. Ti ako vidiš da je počeo da diže temperaturu, sva je verovatnoća da je već kasno za reakciju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15866 Napisano Avgust 6, 2021 Integrisan, 9296 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Citajte temu, jest da ima 250 strana ali isto tako ima dosta toga napisano, izmedju ostalog i za radnu temperaturu. Ima raznih uredjaja za merenje temperature, recimo sat umesto cepa meraca ulja ne sluzi nicemu, seckanje creva + racva na kojoj je senzor isto ne sluzi nicemu. Senzor temperature motora, najbolje je kad stoji (usrafljen) na glavi jer je ona ta koja prva strada (krivi se, puca) kad dodje do pregrevanja. pocetkom februara 2019 kupio sam jedan uredjaj medjutim, sam senzor ne moze se usrafiti na planirano mesto sraf za drenazu, tu bi bila dobra pozicija za senzor M6 sraf Probao sam kod strugara da obradim senzor, medjutim progledao je. Probao sam drugi senzor M6 navoja, medjutim nije kontabilan, nema ocitavanja. Probao sam da se nakacim na fabricki senzor temperature.... ni to takodje ne moze, nema ocitavanja. Odusta sam, sve tako stoji u fioci i ceka bolje dane. Kad je sve Ok nece na NC da zakaze temperatura ali opet bolje je kad je tu skala ili digitalne kockice.... lakse je, mirnija mi glava. Pre 3 sati, eclipse je napisao: Nisu mi jasni takvi ljudi. Ko god da je radio, zašto je prećutao i nabudžio? Ako zezneš nešto, priznaj brate mili. I najbolji greše. Sve je za ljude. Ovo vec ne bi znao.... mozda ex vlasnik ili ti Dragan a mozda ni on covek ne zna jer ne verujem da je bio pored motora kad se radilo..... verujem da je i njemu precutano..... ko ce ga znati Jedino sta je zanimljivo je redosled zbivanja.... hladnjak mora dole pa ventilator sa hladnjaka da bi se moglo prici variti. Var dize dobrano temperaturu, plastika ne trpi, topi se, popusta, krivi i eto kasnije belaja. Bilo kako bilo, mnogo je pametnije imati ocitavanje temperature. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lighty 8 Napisano Avgust 6, 2021 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ako vec niste videli ovog čiku, vredi pogledati. Amerikanac koji drzi moto ture na Tajlandu. NC750 DCT mu je "radni konj" i uradio je prvo review na 160,000km a sad i na 229,000km. NC je stvarno izuzetna mašina. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Avgust 6, 2021 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, X8 Vračar said: Koliko se sećam, baš je Dare pisao ovde da je planirao da ugradi pokazivač temperature na NC. Izbacili su ga proizvođači zbog uštede i sada na digitalnoj tabli bi verovatno bilo nepregledno. Pitanje je i gde bi ga dodatno ugradio i šta bi to pokazivao jer ne znamo šta je konstruktor predvideo. Recimo, na NC thermostat otvara na dosta visokoj temperaturu, pa na hladnjaku termometar može da izmeri i preko 100 celzijusa sada po vrućini. Ti ako vidiš da je počeo da diže temperaturu, sva je verovatnoća da je već kasno za reakciju... Pokazivac stepena prenos pogotovo za dct je skoro pa suvisan. Das gas i briga te u kom.je stepenu. Tu moze. Crtice broja obrtaja ne moraju da trce preko celog ekrana. Komotno na kraju desno mogu 3, 4 pravougaonika da budu za temp ili prosto maleni broj da se prikazuje umesto skale. Za tako esencijalan detalj uvek ima mesta umesto neke druge sminke i sarenisa, samo kad se hoce. Kad je vec citav ekran saren kao sirkus, moze da se stavi samo jedna tackica 5mm koja ce da tinja plavom bojom do 90c jer je hladan, zelenom od 90 do 100c, kada skoci na 100-110 neka bude narandzasta, sve preko toga crveno. Lako je Promenio Avgust 6, 2021 član Ferty_ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GAGI74 482 Napisano Avgust 7, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 521 postova Lokacija: Beograd Zvezdara Motocikl: BMW R1250GS ADV, HONDA PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Fića je imao crvenu lampicu koja se upali kad vec prokuva... Tojote, novije, imaju samo plavu lampicu koja svetli dok je motor hladan... Meni je na jednoj voznji bas pomogao taj pokazivac. Yamaha ima 3 cifre (na 105 pali ventilator) i moze da se bira sta da pokazuje. Spoljnu temperaturu, temp. agregata... Stali smo u B. Bašti da sipamo gorivo, i pored mirisa benzina, osetim i antifriz. Pogledam dole a na cipelu mi kaplje... Platim gorivo, odguram motor u stranu da vidim sta je u pitanju. Bio je i Darko, pa smo konstatovali da je procurela vodena pumpa. Na 20 000km. Vecali smo da li da zovemo slep, ali ja na kraju odlucim da vozim tako do BG-a. Kupim destilovanu na istoj pumpi, dospem i teraj. Prebacim pokazivac na temp. motora i pratim. Uz Kadinjacu, a pratio sam grupu normalnom brzinom, raspon je bio od 83-89 stepeni. Generalno, u voznji je bilo sve ok i nije gubio mnogo tecnosti. Ali kada smo stali na prvi semafor u Uzicu, temperatura je pocela da skace po jedan stepen svake sekunde - gasim motor do zelenog svetla i gas. Do kuce bilo sve ok. E, u tim situacijama bas znaci pokazivac, da ga nisam imao, ne bih verovao da su u pitanju sekunde do "kuvanja"... Izvin'te sto upadoh s Yamahom ovde:) Promenio Avgust 7, 2021 član GAGI74 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15866 Napisano Avgust 7, 2021 Integrisan, 9296 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako, u par sekundi temperatura sa sredine moze otici u crveno i prokuvati. Meni se nekoliko puta desilo da pri zameni antifriza ostane vazdusni cep. Nakon paljenja, nema skidanja pogleda sa skale temp. motora jer vec posle 5min rada temp. je na polovini. Od polovine, ako ima vazdusni cep u sistemu, skala za temperaturu krene ka crvenom polju poprilicno brzo, za 10sec moze uci u crvenu zonu.... ako se ne primeti na vreme, ugasi motor.... gotovo, ode glava. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Avgust 7, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ko kaze da taj dodatak dize cenu neka razmisli.. Svi vidimo da postoje razni sistemi ocitavanja za svega par evra. Jeste Kinez. Neka ga napravi Japanac i neka kosta 20e, svako ce dati. Pritom rabat na kolicinu hiljade i hiljade komada..ne dize to toliko cenu samo po sebi osim kada fabrika.iz cista mira prosto zeli da odere nekim obicnim delom npr damperima gumenim koji su preko 60e ili koliko bese rece kolega sa prethodne strane za neki deo oko hladjenja.. Svodi se na to da su fabrike svesne da je ovo nametnuto skup sport i da su kupci spremni da daju za jedan moto sraf 2000din dok isti moze da se nadje za koju desetinu u obicnoj radnji ili na sajtu kada trazis sraf te i te tvrdoce bude 10c, a kada trazis pod moto oprema, link vodi ka istom koji kosta 5e Skupa ta rec Moto. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GAGI74 482 Napisano Avgust 7, 2021 Zainteresovan, 521 postova Lokacija: Beograd Zvezdara Motocikl: BMW R1250GS ADV, HONDA PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Svi proizvodjači se utrkuju da ponude sto jeftiniji i laksi motor. (Osim Kineza i onih koji se probijaju na trzistu) Zato kupujemo poluproizvode, bez blatobrana, stitnika hladnjak, itd. Znaju da cemo dati pare za to po kupovini. Pre vise godina su provalili da pored "moto", cenu dize i "adventure". Pa tog prefiksa ima i na nebuloznim stvarima... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8697 Napisano Avgust 7, 2021 Drug član, 1879 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Kupite si OBD2 čitače one za 20,30e, prevezite na dijagnostički konektor i gledajte si temperaturu na mobilan.. Ovi novi imaju već OBD2(bar bi po standardu trebali), tako da ga samo utaknui povežu sa telefonom..Senzor mora da postoji, samo valja izvući njegov podatak na videlo.Sent from my moto g(100) using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GAGI74 482 Napisano Avgust 8, 2021 Zainteresovan, 521 postova Lokacija: Beograd Zvezdara Motocikl: BMW R1250GS ADV, HONDA PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 174 Napisano Avgust 8, 2021 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, ProMaster je napisao: Kupite si OBD2 čitače one za 20,30e, prevezite na dijagnostički konektor i gledajte si temperaturu na mobilan.. Ovi novi imaju već OBD2(bar bi po standardu trebali), tako da ga samo utaknui povežu sa telefonom.. Senzor mora da postoji, samo valja izvući njegov podatak na videlo. Sent from my moto g(100) using Tapatalk Koliko sam na brzinu izguglao, ovo je sasvim izvodljivo, samo je potreban odgovarajuci adapter. Cak je i @Satelis pisao na tu temu ranije, ne znam samo gde je nabavio adapter ako si one slike njegovih ruku delo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikec 174 Napisano Avgust 10, 2021 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan Zamenjen danas kompletan ventilator sa motoricem i nosacem, vracen hladnjak, nasut novi antifriz taman, sve isproveravano i deluje da je ok za sad. Zakljucak do kog sam dosao gledajuci stari i novi ventilator jer taj da je sa starog verovatno spala ta matica sto ga drzi iz nekog razloga, pa je potom zavaren, var ugrejao plastiku, itd, znate vec sta je dalje bilo. Ostao mi je viska nosac i motoric kom moram da skinem var pa isti ostaje u rezervi.Evo kako izgleda ovaj “novi”, inace skinut sa 2018. godista i presao nesto malo. Nisam pokusavao da ga rastavljam ali ovo deluje kao matica pomocu koje se on drzi zapravo. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Avgust 12, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan Ekipa, reče mi Darko da @djuntaradi balansiranje žičanih felni. Pisao sam čoveku tu na forumu, ali ne odgovara, a izgleda da je i Dare na odmoru. Ima li neko broj telefona od čoveka? Unapred hvala. P.S. Poslao Dare broj. Hvala. Promenio Avgust 12, 2021 član Justicije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...