Jump to content

Moto Zajednica

Lighty

Članovi
  • Broj tema i poruka

    2
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Beograd

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

Lighty's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

8

Reputacija u zajednici

  1. Lighty

    NC750X 2016

    Ako vec niste videli ovog čiku, vredi pogledati. Amerikanac koji drzi moto ture na Tajlandu. NC750 DCT mu je "radni konj" i uradio je prvo review na 160,000km a sad i na 229,000km. NC je stvarno izuzetna mašina.
  2. Slazem se sa savetom. Bas bi bilo bvzv da uzmem nov motor i onda da ga grebem ili da mi ispadne. Bio bih rasterecen u tom smislu sa polovnim. To sto kazes za sitnije padove na sta konkretno mislis? Ideja mi je bila da krenem sa cb500 polovnom. Morala bi da ima ABS, nema sanse da bih u Beogradu vozio motor bez toga. Samo jako je tesko naci takav primerak ili cak iz tog ranga. Zimus je bilo mozda dve koje su bile ok, sad je skoro nemoguce naci. Evo malopre me je deda isekao iz poprecne ulice kod Ade. Imao je trougao i lik po gasu kroz punu raskrsnicu. Morao sam da ustopujem auto (tetkin ) da ga ne pokupim. @DarkoČaHvala lepo! @vmutic Honda NC750X i Versys su mi favoriti mada naginjem ka NC 2021. . Velicina motora tj kako se sedi mi je isto faktor jer sam 190 visok. @nafetSHvala na dobrodoslici! Nisam uopste u fazonu nikakvog lozenja na motoru. Naime bezbednost mi je prvi prioritet i najveca kocnica da se upustim u moto vode. Saobracaj u Bgu je pakao i to je ono sto me najvise plasi. Ne brinem toliko za svoju voznju koliko da ne nastradam od automobila. Guzve su ogromne, puno losih vozaca, nervoznih, na kraju krajeva i bahatih koje jednostavno nije briga. Sa druge strane opet gledam svaki dan na ulici veliki broj kurira koji su na motorima tokom cele godine i ok su. Bar mislim. Imam B kategoriju ali bih svakako isao na 40 casova sa instruktorom. Motor bih koristio i svakodnevno do posla i nazad. Hvala puno na savetima svakako. Jako ozbiljno ovo shvatam prvenstveno zbog bezbednosti a nije ni finansijski zezanje.
  3. Hahaha to mi je prva stvar na check listi, bike zasrafljen dobro. Voleo bih da uzmem Hondu NC750X novu. E sad, to je sta bih voleo samo nisam siguran koliko je to pravi potez. Pogledao sam prakticno svaki video na yt koji sam nasao. Mnogi ga preporucuju kao prvi bike jer se lako vozi, ima nisko teziste, super pouzdan, malo trosi... Najvecu manu mu navode kako nije uzbudljiv ali je meni 100% po ukusu (omatorio sam ). Kada bih upisao casove, vezbao bih bas na njemu. Nastavicu temu u "savetima" pa mozemo tamo da diskutujemo. Da skupim mu**. Planirao sam odmah da upisem za A kategoriju iz par razloga. Prvo jer ne zelim da budem ogranicen pri kupovini. Drugo imao bih 40 casova na intermediate motoru pod kontrolom instruktora sto mi je bitno, jer zelim sto bolje da "savladam" osecaj tezine i snage motora pre nego sto bih dobio dozvolu. Trece, iskusio bih "pravi" motor i u najgorem slucaju ako shvatim da cu ipak ostati na 4 tocka makar bih imao lepo iskustvo sto sam se provozao tih 40 casova. Nadam da to nece biti slucaj. Sa moje tacke gledista (mozda gresim skroz) ici na 125-250cc prvo pa menjati mi je finansijski najgora opcija. Trazio bih obavezno motor sa ABS-om i to onda bude bar 2000-3000e da je nesto pristojno ako se ne varam. Opet ne bih ni uskakao odmah u kupovinu motora od 8000e. Huh...
  4. Dobro vece svima! Moje ime je Veljko. Imam 35g, i od prevoznih sredstava trenutno vozim nove Adidas Superstar. Otkud ja ovde? Pa, motori me privlace prakticno oduvek s' tim da kako sam postajao stariji, strah od istih (tj saobracaja) je rastao od "jbt zajebano je" do "ma ne dolazi u obzir". Zivim u Bgu tako da verujem da je razumljivo. Medjutim, od tolikog uzdrzavanja nesto mi je prekipelo prosle godine gledajuci razna putovanja po svetu motorom, jer sam shvatio da bas jako to zelim. Em volim motore, em volim da putujem. Volim tu slobodu. Ici kolima je ok ali opet nije to to itd... I tako malo po malo, dodjem i do BJ foruma. Otvorim putopise, kliknem "Mongolija 2017." ... Sta reci sem, sjajno!!! Od motora vozio samo stari postarski Apen (baby blue). To je bilo pre nekih 20g kad sam na vikend otisao kod druga na selo. Apen stajao u supi, sav prasnjav. Niko ga nit vozio nit odrzavao. Ja odusvljen, dva dana nisam silazio sa njega. Drugi dan posle celodnevnog vozikanja ulazim u dvoriste, Apen se raspadne. Bukvalno. To bi bilo sve od mog moto iskustva. Nadam se da ce se to promeniti, jer vreme ide a ja se i dalje premisljam sta cu. Ne bih da duzim previse. Toliko od mene za sada. Pozdrav, V.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja