Yanco 2540 Napisano Novembar 10, 2020 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam i NC700X iz 2012, i sada nov NC750X, i nemam nikakve zamerke na motor, jer sa cenom od 7000e (manual transmission) pruža veoma mnogo, i kvalitet izrade je dobar. Kao što dosta njih rekoše, svako unapredjenje i košta više i povećalo bi cenu motora, jer i fabrika te dodatke mora kupiti od svojih dobavljača. U autoindustriji se naveliko ide na ukidanje svih nepotrebnih stvari u autu zarad uštede, pa je tako i u moto svetu. Samo će nama narvno ostati gorak ukus kad sledeće godine vidimo da se voze restilizovani modeli, a mi ćemo tad već imati stare modele... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12822 Napisano Novembar 10, 2020 Ne silazi, 7397 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakva unapređenja... Sve su to osnovne komponente koje se nisu menjale 30 godina. Kako fabrike terrorišu dobavljače bolje da ne znate. Koja je suštinska razlika između starog i novog NC-a, suštinski nikakva ili marginalna. Sada je gama namenski razbijena i ograničena. Čim si malo zahtevniji vozač odmah moraš da ideš na Crossrunner, CrossTourer i CRF1100. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2540 Napisano Novembar 10, 2020 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Kako fabrike terorišu dobavljače, vrlo dobro znam. Ali najviše zbog zamerki za proizvod, a manje zbog spuštanja cena. Ukidanje i najmanje komponente u serijskoj proizvodnji donosi velike uštede. Primera radi, ukidanje držača naočara sa sunce je na godišnjem nivou približno milion evra. NC možda nije za zahtevne vozače, ali za vozače srednje klase pruža veoma mnogo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Novembar 10, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan NC je po mnogim karakteristikama skoro pa savrseno prevozno sredstvo. Ne pricam sad o pucanju snage iz motora jer tolika je kolika je. Meni licno na putovanjima nikad nije zafalila. Cak se teram da smirim voznju i moju i prijatelja sa kim putujem. Pricam o upotrebljivosti, udobnosti jer po meni je to luksuz, a ne 50 konja viska koje nikad ne koristis i pre ce da te oteraju u vecna lovista nego sto realno koriste (osim da placas skuplje gorivo i kidas sve komponente :p ) Ako ce malo visi vizir, samo drugacije oblikovano sediste bez onih ruznih ivica i drugi ugao tj da vise ogule od polovine ka nazad da poveca troskove onda sam ja Paja Patak Tacno je sto kolege kazu da je commuter, ali i X je, a to X sluzi za promociju ADV sektora. Znaci da smo prevareni za ADV, a prodali nam S verziju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja NC750XD 263 Napisano Novembar 10, 2020 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tracer 9, Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sa 120mm realno je s, mozda naprave kao neki XX pa bude normalan ko ovaj sto sad imamo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Novembar 10, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nego hajde da jos malo poguramo pozitivu. Ja se ne stresiram oko NC-a vec me ovo bas raduje. Ovaj potez sigurno nagovestava popunjavanje rupe do Afrike nekom malom Afrikom ili Trandzom. Sta god od ta dva da izbace, da li legendarnim Trandzom da ozive emocije mnogih ili isto legedarnu trenutno aktuelnu Afriku da naprave pristupacnijom i nama prosecnim..bice pravi potez kako god okrenes Cekam njihov potez i samo se smeskam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Novembar 10, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam i NC700X iz 2012, i sada nov NC750X, i nemam nikakve zamerke na motor, jer sa cenom od 7000e (manual transmission) pruža veoma mnogo, i kvalitet izrade je dobar. Ne smeta to što nisu mogli da stave hidraulično kvačilo nego mora na sajlu? Po meni to je mnogo potrebnije nego novi display sa modovima vožnje i sl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Novembar 10, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Tacno za displej. E sad da ne odemo predaleko. Zavisi od mesta upotrebe motora. Hidro je skroz dobra opcija, direktna i meksa primena sile. Manje boli ruka. Ako se nadjes na dalekom putu i propiski ti hidro sistem, plakao bi za obicnom sajlom. Sajla je mnogo pouzdanija u tom smislu i lakse je servisirati. Provuces rezervnu od gornje do donje tacke i zaboravis na nju. O ceni iste da ne govorimo. Kada pukne, klik gore klik dole, 3min posla. Licno vise cenim to robusnije resenje nego nasminkanije cisto iz prakticnih razloga. Pogledas sisteme koji se koriste na krosericama i to ti je ono sto treba da radi posao u najtezim uslovima. Pogledas sisteme na drumskim masinama i to ti je ono sto radi posao dok si u civilizaciji. Pruza luksuz i udobnost, ali i to ima svoju cenu...kada trebas da zoves vojsku da te cupaju iz sume Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6764 Napisano Novembar 11, 2020 Ne silazi, 6584 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Samo za kratko...dovoljno sam ozračio ovde. Ozbiljno se govorka po italijanskim magazinima...da će Honda da ubaci "nešto" između NC i Afrike. To bi naravno mogao da bude model sa popularnim imenom Transalp (kako rekoh NC agregat i druga postavka ostalog)....ili manja Afrika, pominje se 850. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Novembar 11, 2020 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan Da se pohvalim da su mi u Delti zamenili onu vodenu pimpu što je vlažila ulje. Malo se čekalo da stigne, ali je nisu servisirali nego zamenili kompletnu i sad je OK. Čitam pažljivo šta pišete o novom NCu ua 2021. Meni, srednje zahtevnom korisniku je to sve super i jako mi se sviđa. Sad, toliko sam potrošio na ovaj nov motor od juna kad sam ga kupio da bi sad bilo stvarno nerezonski razmišljati u pravcu promene. Mada, kad se pojavi ovaj novi i ako mi se svidi, možda će biti na prodaju kao nov NC sa brdom opreme... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fireblader 322 Napisano Novembar 11, 2020 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Sprint Pulser 125. MTS 1260 Enduro. Husky TE 250tbi Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, pronto je napisao: Samo za kratko...dovoljno sam ozračio ovde. Ozbiljno se govorka po italijanskim magazinima...da će Honda da ubaci "nešto" između NC i Afrike. To bi naravno mogao da bude model sa popularnim imenom Transalp (kako rekoh NC agregat i druga postavka ostalog)....ili manja Afrika, pominje se 850. Da, priča se već dve godine da treba da izađe "mala" afrika 800/850cc. Zato joj i prave prostor, time sto su veliku povećali na 1100cc, a kao što vidimo i nc-u su smanjii klirens i više ga udaljavaju od tog adv segmenta. Ali pošto su tek letos patentirali agregat, neće sigurno izaći '21, možda tek za '22 godinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6764 Napisano Novembar 11, 2020 Ne silazi, 6584 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Do pojave euro5 standarda, čest manevar prozvođača je bio da motor "očiste" povećanjem radne zapremine...koja je mahom služila da za postojeća štelovanja goriva, kroz motor prođe više vazduha. Honda, kao i svi drugi proizvođači, mogu samo da se nadaju da će ovaj standard ostati na snazi neki duži period vremena, jer su u drugim segmentima proizvodnje vozila, već otišli čak i nekoliko koraka dalje. Razvijanje agregata i prateće elektronike je definitivno najskuplje u celoj priči oko proizvodnje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12822 Napisano Novembar 11, 2020 Ne silazi, 7397 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Dosta proizvođača će morati da znatno poradi na agregatima zbog novih standarda. Sve inicira da će se pojaviti motocikli srednjih kubikaža sa turbinama. Svi japanski proizvođači su patentirali neke varijacije na tu temu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8964 Napisano Novembar 11, 2020 Drug član, 1897 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Informacija koju sam dobio od Culeta, a pročitao još negde je da će npr. Kawasaki znatno skratiti listu modela od 2021. na EU tržištu zbog regulativa koje ne mogu ( ne žele) da isprate. Npr izbacuju standardni Versys 1000 i prodaju samo onaj skuplji SE, odnosno S, koji su skuplji recimo 2000e.Taj potez prate i mnogi drugi proizvodjači, naravno NC je Hondin ozbiljan adut, ali bojim se da ako preteraju sa cenom, da će postati nezanimljiv, bar manuelni.Jer ako cena manuelca poraste, dolazi u okvir Versysa 650, koji je mnogo kompletniji kao motor. Dok su DCT varijante i dalje bez konkurencije.Sent from my Huawei Mate20 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6764 Napisano Novembar 11, 2020 Ne silazi, 6584 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ako zaživi Hondina ideja, na kojoj oni ozbiljno rade, da praktično kroz čitavu gamu proizvoda imaju DCT agregate...uopšte nije isključeno da to bude, vrlo brzo, jedina moguća opcija, za tržišta zapadnog sveta...a da "manualci" još neko vreme zuje po Indijama i tim vodozemačkim zemljama. Tamo još može da se vozi na ugalj...uostalom proizvodi za tamo, ne mogu ovde. Da sad mnogo ne razvijam teorije, tema je ipak NC (New Concept)...koji je već prevalio ozbiljan put u smislu evolucije. Nekada koncept, sada već svakodnevica...tako da Hondine ideje, oduvek, pa u mnogome i danas, kroje kapu u moto svetu. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Novembar 11, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, Alekre said: Dosta proizvođača će morati da znatno poradi na agregatima zbog novih standarda. Sve inicira da će se pojaviti motocikli srednjih kubikaža sa turbinama. Svi japanski proizvođači su patentirali neke varijacije na tu temu. Tacno. Godinama u nazad nalazili su se sporadicni primeri entuzijasta koji su ugradjivali turbine za svoju dusu, trke itd. Isto sam skoro naisao na informacije da vec postoje i ide se ka tome da to bude masovno i to od poznatih brendova. Isti fazon iz auto sveta, zbog regulativa smanjuje se kapacitet motora, turbinom se nadoknadjuje snaga i sve to da bi se ispratili standardi. Videcemo. Voleo bih da vidim i tu turbinu koja ce da sazvace svu štroku sa puta kojim prodjem, prasinu, blato... Ne znam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15885 Napisano Novembar 13, 2020 Integrisan, 9303 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da se mi vratimo na ovu nam nasu Ondu, mislim Banetovu..... treba turiti Onomad davno, dobri opasku u fazonu "sta ce ti to, sta ce ti ovo, opet budzis nesto" i td. Sad lagano, gospodje nam drage sve vise lice jedne na druge Na mojoj mi gospi nemam vise sta raditi sem sto sediste hocu srediti kod Srdjana onako kako mislim da ce odgovarati pozadini. Ivica nije dobro uradio posao cak ni iz drugog puta.... nije tema ove teme. maglenci, predobri maglenci instalacija dole gotova proba na kratko sk treba napasti grejace, polugu kocnice nema jer je treba srediti, glavi prilikom kocenja dole ide instalac. od grejaca, gore ide instal. za prekidac maglenci koji ce s enaknadno staviti mast koja trpi vece temp. je tu da cuva kontakte u dzeci proba na kratko vozi dalje kaput sklopljeno potrosena za sve pare na prolece razmisljeti o novim plockama Ferty donor sredjen lanac i jedna za kraj 16 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2643 Napisano Novembar 14, 2020 Drug član, 1004 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Koje su to maglenke, lepo izgledaju, može li link da dobijemo Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8964 Napisano Novembar 14, 2020 Drug član, 1897 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Koje su to maglenke, lepo izgledaju, može li link da dobijemo Poslato sa VOG-L29 pomoću TapatokaZnam jednog čoveka (dobro, nije baš čovek), koji ih ima, ali ih nikad nije montirao... ako budeš bio dobar, možda ti ih Deda Mraz ostavi ispod jelke... Dare, kako ti se čine ti grejači, deluju kao najelegantnije rešenje?Sent from my Huawei Mate20 Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 925 Napisano Novembar 14, 2020 Zainteresovan, 381 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Jel su to one jeftine maglenke, kao tvoje? Spot ili flood? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15885 Napisano Novembar 14, 2020 Integrisan, 9303 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da da izuzetno su jeftine cena po komadu... LUPINE LED E-Bike Lamp SL S for Brose | StVZO, 265,00 € R2-BIKE.COM LUPINE LED E-Bike Headlight SL S for Brose | StVZO SL... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5959 Napisano Novembar 14, 2020 Svakom po zasluzi, 12423 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Džabana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Novembar 14, 2020 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Klasika. Čim nešto dobije dozvolu da bude ugrađeno na vozila koja se kreću nemačkim "autobanovima", to odmah ima cenu nebu pod oblake. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Novembar 14, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Valjalo bi napraviti neki test da vidimo realno koliko je dobro osvetljenje od cca 500e naspram nasih kineza od 20e par Moze koja foto, video (sise) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 925 Napisano Novembar 14, 2020 Zainteresovan, 381 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Valjalo bi napraviti neki test da vidimo realno koliko je dobro osvetljenje od cca 500e naspram nasih kineza od 20e par Moze koja foto, video (sise) Kad smo kod maglenke, dajte neki link za flood svetla, ne spot.Sent from my VOG-L29 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...