msoky 21 Napisano Octobar 2, 2020 U prolazu, 48 postova Motocikl: Yamaha Virago XV 535 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, dragan_alumiroi said: Afrika, dct, 2018+, bela Mada, stavio sam sw motec jastuk i sada je nc definitivno najbolji motor. Da da, Afrika je nesto eh <3. Novac ogranicavajuci faktor, tako da ta kategorija out-of-my-leage. A nema polovnih afrika u bih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Octobar 2, 2020 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, msoky je napisao: jedan off topic na tok kumunikacije, kada bi mijenjali nc za sta bi zamijenili? evo ovaj moj nc700x ce mozda da pronadje novog vlasnika, a ovaj vlasnik razmislja o 750 ili stromu ... :-D Africa 2020. crna Preuzeo sam motor, kad budem imao vremena daću vam detalje. Neverovatni su. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Octobar 3, 2020 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan Evo kratki update u vezi sa popravkom motora. Sve je urađeno OK što je u fakturi. Čeka se prednji desni migavac da stigne pa će to zameniti kasnije. Ovaj nije oštećen, raskliman je malo na gumi pa sve funkcioniše i to sad nije gorući problem. Naravno, korišćeni su delovi sa polomljenog fuzastera, čak i ona stara ožuljana slepa matica. Moram da kupim drugu i promenim. Dođem po motor i vidim nema mi nalepnice na poklopcu tanka. Pitam, ljudi što ste skidali nalepnicu, kažu mi smo menjali poklopac. Zašto jbt kad nije bio oštećen, kaže pisalo je u zapisniku. Nisam mogao verovati. U zapisniku je pisao da li centralni kofer ili samo kofer, ali sam im rekao da ga neću menjati jer je to moj stari kofer iz 2014te koji je bio na suzukiju i sav je već bio ožuljan od upotrebe i nisam imao ni jedan dokaz da je bilo koja ogrebotina nastala tada pri udesu. I to sam rekao u Delti, čak kofer nisam ni ostavio na motoru kad sam im ga predao. I majstori zamene poklopac. Da li je moguće. Sad moram opet naručivati nalepnicu sa alia. Ali ovaj put ću uzeti komplet u koji idu i bočne. D Da ne bude da samo kritikujem, jedna pohvala za momke tamo. Odneo sam im nastavak blatobrana da ga montiraju pre ugradnje novog da se Dare ne bi zezao i skidao blatobran i uradili su to. Do dolaska tog migavca. to bi bilo to. Ostalo je sve kako treba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 3, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 23 hours ago, msoky said: jedan off topic na tok kumunikacije, kada bi mijenjali nc za sta bi zamijenili? evo ovaj moj nc700x ce mozda da pronadje novog vlasnika, a ovaj vlasnik razmislja o 750 ili stromu ... :-D Nc750x, mali strom, tenera 700. Nista drugo mi ni blizu nije ulozenog-dobijenog 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12822 Napisano Octobar 3, 2020 Ne silazi, 7397 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ma i to je skupo. Teneru da napakuješ izađe 13 soma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 3, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan I to sam gledao. Alu zastita vodene pumpe, crash bar, nosaci kofera, veci vizir, podmazivac lanca, alarm, maglenke. Max 500e. Cak za crash bar testovi pokazuju da nema potrebe jer ima izuzetno sirok korman pa on preuzima silu udara, a motor je uzan i pri padu nikad plastika ne dodirne tlo. Osim na teskom kamenjaru, a tu nikakva zastita ne pomaze kad ti utrci poveliki kamen. Nista drugo ne bih dodao jer vec ima. Jako prost i kompletan motor. Al' sto jes' jes'...u grubo 3000e razlike u odnosu na stroma i 2000 NC-a dct. Svakako za cist motor bez ikakvih "savremenih" dodataka prilicno je skupa. Realno po tehnici ne bih dao vise od 8000, ali verovatno idu na staru slavu, ime i stvarno legendarnu pouzdanost pa i emocije vise off i dakar orjentisanih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 3, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Slucajno sam bas juce bio da probam Pogolema bogomoljka, meni taman, odlican polozaj sedenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
msoky 21 Napisano Octobar 4, 2020 U prolazu, 48 postova Motocikl: Yamaha Virago XV 535 Prijavi odgovor kao problematičan Aki mi se cini kao da je vise 70% off i 30% ceste, plus saputnica mislim da tenera ma koliko mi bila privlacna na oko ne ispunjava meni par vaznih kriterija pa tim i otpada. Uglavnom mozdane vijuge bitku biju između malog stroma, zicane felge i nc750x. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5959 Napisano Octobar 4, 2020 Svakom po zasluzi, 12423 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ovako izgleda oveća rupa na NC kada se skinu plastike sa leve strane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 4, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sta bi da svercujes? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5959 Napisano Octobar 4, 2020 Svakom po zasluzi, 12423 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan To koriste samo vlasnici NC Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 4, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Em koristim tu (da izvines rupu) em sam vlasnik iste podmazivac je tu, secas se? Da se nisi uplasio da ne predjem u Yama sektu? Hehehe neee... Honda ce uskoro izbaciti nesto u toj srednjoj kategoriji, kompletniju masinu, svestraniju. Upravo tako Msoky, iz istog razloga ni ja ne bih T7. Jako je uzano sediste za duza putovanja, zastita od vetra sta to bese, a licno mi je to najbitnije za komfor. Za off je odlican, ali gde mi to imamo off poligone i puno ke 10k samo za to. Za te novce treba biti ozbiljna turing svestrana masina. Sve ocekujem novog Trandzu da izadje ili nesto slicno sa boljim paketom opreme, udobniji, viši, veci klirens i tocak. Par stvari koje fale nc-u makar za moje potrebe, a na pola su puta ka Africi koja ima i previse Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Octobar 4, 2020 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, msoky je napisao: Aki mi se cini kao da je vise 70% off i 30% ceste, plus saputnica mislim da tenera ma koliko mi bila privlacna na oko ne ispunjava meni par vaznih kriterija pa tim i otpada. Uglavnom mozdane vijuge bitku biju između malog stroma, zicane felge i nc750x. Pisao sam ovde kad sam se priključio forumu da sam vodio istu mentalnu bitku, Mali strom mi je lepši, masivniji, dva cm duži međuosovinski razmak, ona zlatna felna na žutom me remetila ozbiljno, 19ca prednji točak, konfornije sedište, oba sedišta, desetak konja više... A onda sedneš i sagledaš svoje potrebe. Odmah sam izbacio dilemu oko NCa sa manuelnim menjačem jer se tu nema šta misliti, strom mi je bolji. I ostala je dilema strom ili DCT. Pa kažem sebi, 90% vremena si sam na motociklu i u gradu, lakša vožnja, niže težište, automatski menjač, dosta niža potrošnja itd. Vidim da si i sam krenuo u pravom pravcu, postavi prioritete. I važno je, stani iza toga što odlučiš. Moj rođak ima novog stroma, baš takvog kakvog sam i ja hteo, žutog sa zlatnim felnama, kupio ga malo pre nego ja NC. Ponekad se onako zapitam, lep mi onaj strom. Ali, onda stanem i ponovim sebi one razloge za NC i ne kajem se, naprotiv. A i honda je honda. Inače, juče sam sa suprugom napravio preko 300 km vožnje, lep smo izlet imali. I Srđanovo sedište je položilo još jedan ispit. 4 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15885 Napisano Octobar 4, 2020 Integrisan, 9303 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ajd da obradimo temu paljenja tj startovanja NC-a Danas sam imao prvi problem da upalim motor al pre toga, moram se osvrnuti na jucerasnji dan i voznju gde je sve ferceralo ki doksa.... kao da je neko kliknu prekidac, problem odjedared bez najave . NC pali iz svega dva koraka, 1 kljuc u bravu okret na desno, 2 start dugme i to je to radi. Mnogi faktori moraju se poklopiti da bi motor upalio. Da ne bi sirio na siroko, predanje cu svesti na akumulator, kontakt bravu, start prekidac, automat anlasera, anlaser, frajlauf. Juce sam usrao ceo prednji kraj od roja i roja sitnih musica koje pokupih usput. Jutros resih da operem makinu, sipam gorivo, moram do bankomata pa prodavnica. Zavrsim pranje, zavrsim tankanje, zavrsim bankomat i da krenem do prodavnice nece da moze, ne da pali. Kontakt, start dugme i samo se cuje "tak", stisnem opet i opet "tak", treci put i opet isto. Skinem kontakt, ponovim i opet nece, samo "tak" uradi. Pogledama voltmetar, napon dobar, nikad ne gasim motor a da ga pre toga ne izbacim iz brzine.... ne bese mi jasno, kaj se ovde desava . Opet kontakt, nece iz prve al upali iz druge, gas odo. Sretnem Gagija, gasi, procaskali 5min. i da krenem od njega opet nece iz prve da zavargla vec iz druge. Tako bese i posle prodavnice...... more nanulu ti hebem razanu. Hajde gospodjo lezi na sto da vidim gde te boli, bojkotuje me izgleda sto je 2 protekla viknda nisam jahao. Sta ces, navikla mala a i mora se kondicija odrzavati Unimer u ruke, napon baterije puca, displej broji 13.3V, nesto je drugo boli. Ponasa se kao da je automat anlasera u problemu, nalazi se sa desne strane odmah pored akumulatora. Kao da nece da prebaci + sa baterije na anlaser ne bi li zavrteo. Nije ni do automata, vergla ki besna. nista, otvaram prekidace na desnoj strani, moram doc do start dugmeta stitnik ruku i kocioni cilindar mora se skinuti ne bi li prisao straficima malim odviti dva mala krstaka oznaceni crvenom strelicom i povuci prekidac na gore ima svoju kanalicu gde upada, nista na silu 2 "bravice" sa donje i 1 sa gornje strane otvoriti tankim ravnim strafcigerom i evo ga di je nastalo sranje voditi racuna da ovo ne izgubite ispupceni delovi ostvaruju kontakt kad se pritisne start dugme ocistiti finom smirglom, oprugu razvuci malo kako bi plocica ostvarila bolji kontakt malo je mutna al se da videti sta hebe nase koke a petao nije takodjer i ove kontakte treba ocistii pa macnuti mast da lakse klizi spakovati nazad turiti maS na navoj i gotovo Gospodjo jel vam sada bolje.... kaze da jeste, samo se smeska, nema vise "tak-tak" Eto toliko od mene, nije starsno al moze biti nezgodno kad si u tri lepe negde a ona ti takce tu nesto, femka se sva. 13 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 5, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Situacija u planini si, isprazni se akumulator, dct pa ne mozes da ga upalis na gurku. Osim busterom koji nemas kod sebe ili kablovima, ako neko uspe da dodje do tebe, postoji li nacin sa se pokrene bez drugog vozila? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Octobar 5, 2020 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne. Ja sam tako čekao satima na kombi da me pokupi.Najgore je to što sam znao da je slab aku ali sam mislio ako ga dopunim i vozim se da je to ok. Ugasio se motor u sred vožnje!Naravoučenije, čim da prve znake da slabi, zameniti novim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 5, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Tako nekako. I onda te kombi kosta koliko nov aku. U tome je štos pa ga valja izbeci. Tvoj je slucaj da mu vise nije bilo spasa. Meni se desavalo u prvoj godini 2x, cak sam reklamirao pa da pratim do kraja druge tj. isteka garancije pa cemo da menjamo ako treba. Ispalo je sve ok i evo u trecoj godini fercera. Sta mu se desilo, ko to zna. Svakako valja imati makar neke mini kablove za pozajmljivanje struje ili konekciju od pametnog punjaca pa na dzek bocnuti dve stipaljke naknadno napravljene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 5, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan KOSO Heizgriffe für 22mm Lenker mit im Griff integrierten Schalter kaufen | Louis Motorrad - Bekleidung und Technik WWW.LOUIS.DE KOSO Heizgriffe für 22mm Lenker mit im Griff integrierten Schalter günstig... Da li neko koristi ovaj model? Oem je pokazao da slabo greje na maximumu. Za Oxford kazu prvi ili drugi podeok je dovoljan, a na max przi. Kakav je Koso po tom pitanju? Cena pola od Oxford-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15885 Napisano Octobar 5, 2020 Integrisan, 9303 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Na nekoliko mopeda turio te grejace, Ok rade, kulturica izgleda izmedju ostalog kod Srecka ugradih na NC Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 5, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Skroz fino izgleda. Idu direktno na aku? Ima makar osigurac? Leva rucica je kraca od desne za debljinu kontolne jedinice ili se nesto nateze? Gase li se same posle skidanja kontakta ili mora manuelni off? Ako su jednostavni kao Oxford i korektno greju, nema razloga dati duplo vise keša. Ili ako ima neka me neko ispravi..? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dojcha 25 Napisano Octobar 6, 2020 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Kad se montiraju grejači, jel treba da se prepravlja nešto ili ne? Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2540 Napisano Octobar 6, 2020 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam ovake Oxford grejace, nikad preko 50% nisam ukljucivao jer mnogo dobro greju, nakacio sam direktno na akumulator, ali ako se ne vozi motor sami se gase, jer imaju senzor za vibraciju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Octobar 6, 2020 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Neko je pitao za dimenzije folije za display, ne znam koliko se vidi al valjda ce da pripomogne. Stigle juce.Visina 5,8cmNajsiri razmak (levi-desni coskic) 16cmUza sirina (od ivice iznad tastera) 14,4cmNajuza sirina (donja ivica izmedju tastera) 10,4cmValjda sam pomogao.Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Octobar 6, 2020 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Svakako su stigle 2kom u paketu, jednu cu zalepiti danas ako stignem al druga ce da bude u steku pa ako je neko hteo da secka tu sam i za uvid. Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4278 Napisano Octobar 6, 2020 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam za uvid i da uzmem kalup na licu mesta.Tesko da bi moglo ovako po merama, mora i mm da bi se uklopilo. Послато са SM-N975F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...