maba 90 Napisano Jun 12 (promenjeno) U prolazu, 60 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda Nc750x 2017 Prijavi odgovor kao problematičan Zena i ja sa prijateljima vozali petak Beograd Trebinje preko Valjeva i Debelog brda. Sutradan Trebinje Dubrovnik Budva. I treci dan Budva Zabljak Beograd. Bogami treci dan smo se pokocili 560 km iskreno za taj put u danu previse. Inace drugar sa zenom isao sa bmw GS 800 nista ja sa NC -om nisam zaostajao za njim. A na svakoj pumpi od 1,5 do 2 litra manje sipam. Na kraju voznja po tim Krivinama i brdima zavrsena sa 3.4. kad smo krenuli do Valjeva smo isli auto putem tu je na brzini od 130 popeo na 4.3 ali do kraja spao na 3,4. Samo da je udobniji nebi imao nikakvu zamerku na motor Drugar je sada odradio sediste kod Bobana u Zemunu ide za vikend na duzu voznju. Ako kaze da mu je velika razlika u udobnosti prezalicu jos 220 eura i uradicu ponovo sediste Promenio Jun 12 član maba 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1390 Napisano Jun 13 Drug član, 847 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Sve je spremno za peglanje Prokletija i Jonske obale.. Krećemo sutra, vozilmo se do utorka. Crna Gora, Albanija, Makedonija. SH20, SH71, SH8 do Ksamila. Uhh,jedva čekam.. Očekujem odličan provod, lepo druženje i puno lepih kilometara. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wildserbian 338 Napisano Jun 14 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Jel neko u Trebinju od NC ekipe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16777 Napisano Nedelja u 10:59 Integrisan, 9525 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jest da je starija generacija NC-a ali posto je u ovoj temi najvise pisano valja se podsetiti nekih stvari i ukazati na propuste. Elem. NC700 XD je u pianju, nekad je vozio Rastko nas forumas , bajk od njega odlazi za Ivanjicu. Poslednji put kad sam ga video imao je 35.240km, sad dolazi sa 50.800km predjena i problemom sa menjacem. Menjac blokira, nece u N, nema paljenja, jednostavno ne radi kako treba. Motor odlazi u Arilje kod servisera, poznatog trkaca Gorana Tercica na popravku. Tom prilikom radjen je elektromotor menjaca, baterija i menjac + redovan servis. Problem medjutim nije resen i ako je bajk boravio oko 3 meseca. Vlasnik kad je dosao po motor zatekao ga je rasklopljenog, pokupio "pod misku" i to je to. Sad idemo na stanje i da se podsetimo nekih stvari. U startu sam znao sta ga muci ali redosled trazenja kvara/popravke treba uvek ispostovati jer zajeb nikad se ne zna gde cuci.....sto cete videti u nastavku posta na sta sam tacno mislio. prvo kontrola baterije bez obzira sto je nova stavljena skoro ako ode ispod 10V .... nije dobro punjenje dobro, baterija takodjer zvanicno dobra kleme ciste i dobro stegnute, vracen gumeni osigurac sprej nemojte koristiti sprej nemojte koristiti sledeca stanica je elktromotor menjaca podseticu.... isti je servisiran gde sam malo posTo neurozan pitah se zasto je ovo radjeno podmetnuto pod cetkonosac da odalji.... iz nekog pitaj Boga kog razloga Jos jednom.... cetkice ce se potrositi mozda kad NC predje pola miliona km, mozda.... ma da cenim da mogu gurati i vise jer imaju minimalnu potrosnju. Eletromotor menjaca nema rotaciju pa da se cetkice trose vise nego inace, on glumi nogu na dole i gore ili ti minimalno zakretanje ima tako da cetkice nema potrebe dirati. ovde su predugacke stavljene, gedorica ne moze uci a trebala bi zbog toga rotor se otezano okrece i to dosta, mora na tocilo ici stisne cetkica vise no sto treba kolektor i eto problema sad je vec bolja prica Sad moram prekinuti....hitna zove 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16777 Napisano Nedelja u 12:46 Integrisan, 9525 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da nastavim.... elktromotor je sredjen, podloska izbacena sada vrti tj radi kako treba, svakako treba zameniti za srugi polovan koji ce se pre ugradnje srediti Sad ne zaglavi menjac odmah, radi prebacivanje iz 1 u N ali treba mu vremena vise nego inace. Sledeca stanica je ispustanje ulja iz motora i otvaranje menjaca. primetih uvijene zice, ovako bremenom pukla bi izolacija Zatekoh sledece.... na raju osovine kvacila nalazi se lezaj koji je kontra okrenut sto nije bitno. Takodje nadjoh da zupcanici kod lanca bregaste nisu uzubjeni. na ovo mislim, ima sta se radi (ser. uputstvo ) pre nego se skine kvacilo dalje pronalazim da se skroz odvio sraf/pin biraca, kad se odvije ponasa se kao da je puko Sta se ovde zbilo....? Moja predpostavka je da su skinuli deklo, skinuli kvacilo sa osovine gde nisu primetili da su se zupcanici razubili, lezaj kontra postavili, sraf/pin zamenili koji se ubrzo odvio, elektromotor uradili kako ne treba..... kako da radi bajk .... nikako! sraf se ne menja za oem po VIN-u vec za ovaj sa slike razlika je u tvrdoci pored boje .... nema posle zime za menjac dekle ocistiti zupcanike uzubiti, kvacilo i ostalo posloziti valjano reinz diht masa na tanko, zatvoriti i ostaviti min 12h da se susi Sutra dan pobockati dzekove, sipati ulje u motor i moze se paliti makina zarad probe menjaca na dizalici. Ne dozvoliti da se duze vrti zadnji tocak dok je na c. stenderu.... popalice lampice na tabli od motora i abs-a. posto se na operacionome stolu ponasa kako treba... preci na plastike Dosta srafova su bili usrafljeni gde ne idu jer je vlasnik na brzinu sklepao motor odlepivsi od tolikog stajanja kod prethodnog majstora. Poredjao sve na stolu od srafica i krenuo redno sa pakovanjem. makina probana.... salta, pali, radi ka doksa Toliko od mene ...... 19 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 334 Napisano Ponedeljak u 11:30 Svrati ponekad, 280 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan U Dareta je pretezno sretan kraj price cak i kad je zaplet zamrsen. Da pitam uvazeno drust vo: Cobra podmazivac - nasuo danas novu turu ulja a ono sve izaslo za pola sata. Da bacam ili da probam opet? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 334 Napisano Ponedeljak u 13:25 Svrati ponekad, 280 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Probao ponovo. Utvrdio da mi je ispao dihtung/prsten koji dodje u vrhu spremnika. Ubacio, napunio i sve opet ok. A evo i sam sebi odgovorio na pitanje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1390 Napisano Ponedeljak u 20:06 Drug član, 847 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Nikako da se javim, voznjica po Albaniji prošla fenomenalno. Super se proveli, svi se vratili kucama živi i zdravi, Honda je bila na visini zadatka, slušala me je odlično. Kad stignem, napisaću neki putopis, a za pocetak, evo neke retrospektive… Sent from my iPhone using Tapatalk 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16777 Napisano Utorak u 12:02 Integrisan, 9525 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 30. 6. 2025. at 13:30, Limeni67 je napisao: U Dareta je pretezno sretan kraj price cak i kad je zaplet zamrsen. Najbitnije sam zaboravio reći..... Od starta sam znao šta je problem, sraf/pin menjača. Ono sta nisam znao je stanje elektromotora menjača. Da sam preskočio redosled traženja kvara (odmah napao menjač), popravka ne bi bila 100% uspešna jer bi pre il kasnije opet imao problem menjač zbog elektromotora. Hoću reći sledeće....ne moze se raditi servis mali a da se ne baci pogled na antifriz, odušak uljnih para. Ne mogu se menjati gume a da se ne provere kočnice, lezajevi, semerinzi, damper gume. Ne možeš zameniti pločice a da se ne srede klipovi, klizači, klešta i promeni kociono ulje ako treba. Ne mogu stelati ventili a da se ne zameni antifriz, ispere sistem, proveri spaner lanca bregaste. A sad će u mom slucaju biti.... ne može se proveriti f vazduha a da se ne ugradi busteR za šta je direkt zadužen @N.F.S., ceka se @vucko23 da se uskladimo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoki_poki 107 Napisano Utorak u 15:50 U prolazu, 59 postova Lokacija: Rurska oblast, Germany Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Satelis said: Najbitnije sam zaboravio reći..... Od starta sam znao šta je problem, sraf/pin menjača. Ono sta nisam znao je stanje elektromotora menjača. Da sam preskočio redosled traženja kvara (odmah napao menjač), popravka ne bi bila 100% uspešna jer bi pre il kasnije opet imao problem menjač zbog elektromotora. Hoću reći sledeće....ne moze se raditi servis mali a da se ne baci pogled na antifriz, odušak uljnih para. Ne mogu se menjati gume a da se ne provere kočnice, lezajevi, semerinzi, damper gume. Ne možeš zameniti pločice a da se ne srede klipovi, klizači, klešta i promeni kociono ulje ako treba. Ne mogu stelati ventili a da se ne zameni antifriz, ispere sistem, proveri spaner lanca bregaste. A sad će u mom slucaju biti.... ne može se proveriti f vazduha a da se ne ugradi busteR za šta je direkt zadužen @N.F.S., ceka se @vucko23 da se uskladimo. Brate, dodje mi da se iscimam i dodjem motorom iz Nemacke za Srbiju, samo da bi mi ti odradio jedan dobar servis Svaka čast!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 379 Napisano Utorak u 16:07 Drug član, 1120 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Pojela maca... Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi bio prvi... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1281 Napisano Utorak u 19:16 BJB Maxi scooter club, 1695 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, zoki_poki je napisao: Brate, dodje mi da se iscimam i dodjem motorom iz Nemacke za Srbiju, samo da bi mi ti odradio jedan dobar servis Svaka čast!!! Iz Nemacke kazes? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...