DaliborBP 1242 Napisano Maj 29, 2023 BJB Maxi scooter club, 1665 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Mene je kisa tukla 1000km i nisam se klizao i plus dct. Al opet,autoput i ne puno kocenja,sto je i bilo prednja je zavrsavala. Sto kaze kolega,mozda ti je i djon na patikama izlizan pa pravi osecaj klizanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15955 Napisano Maj 29, 2023 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Dodje vreme Dadin (Dalibor BP) NC precesljati, srediti..... Moram reci da je ovo najdalji bajk koji radim i ako se Dado i ja znamo poodavno. Do sada Enes iz BiH drzao je rekord.... nekih 250km imao je u jednom pravcu, sa druge strane moj najdalji odlazak da srafim je CG, tacnije Plav, Metropolis bese u problemu. necu duziti mnogo, umor cini svoje NC ide na dobro pranje gde ujedno pada zapazanje Dobro pali, dobro radi, lanac se ne cuje, lepo menja brzine, ne vuce u stranu, poluga zadnje kocnice suvise nisko postavljena, nema da lupka, dobra na kocenju. plastike ispod inst. table stoje vrljavo mnogo velik zazor na obe strane Tu nema mnogo da se misli.... il nije dobro spakovan kad je radjeno nesto ili je s'preda fino olupan, pokrivljeno gvozdje pa se ne moze sklopiti valjano. pokloni se i pocni ubrano kilometara vecina ce trebat stari obicaj necemo menjati pocetni dobar max dobar min dobar sto bi reko Cola "nista ja tu ne bi diro" baterija dobra kad smo vec kod nje, u kuciste treba udenuti trebace za grejace napajanje kasnije kad dodje red Dado dodjes kadeziu za rele i osigurac da znades dok je vruc napada se ulje motor i filteri... djob dan antifriz djob dan dok sam rasklapao poispadalo.... nekad je imao maglenke bela pvc vezica drzala je predpostavljam instalaciju maglenci bojazan bio dal je lupan ili nije, nakon rasklapanja prednjice ustanovih da nije sve stoji na svome mestu, plastike vrljavo stoje zato sto nisu vracene kako treba zanima me f. vazduha dobar, zamenjen originalnim, kuciste i odusak uredni filter na vazduh ... djob dan treba srediti klipove, klizace, vodjicu ocistit sve kocnica prednja ... djob dan delimicno moze se preci na prednji tocak, stitnik treba ici jos u vis odmah mi Mirkova Integra pred ocima, krenu mi mrak na oci nece da se odvije prokletinja kucanje ne pomaze, moram skinuti tocak pa preci na grejanje ovo volim kad vidim.... osovina namackana da ne bi sjebali plastiku pri grejanju krpu na duplo presaviti natopiti je dobro u vodu i obmotati oko plastike zarad zastite sraf popusten ali ga ne mogu izvaditi za sad, blatobran preziveo amorti idu vani da se srede spolja dok ne bude kasno ne znam koliko vidite na ovoj slici ali ovo je pocetak kraja ako se ne reaguje komocija sta sam hteo reci.... hrdja je smrt za gvozdje odstraniti je treba pa namackati kako dole tako i gore kako desno tako i levo bolje spreciti eneo leciti ovo je ono o cemu zborim, ako se ne reaguje na vreme posle bude kasno pogotovo kad su bubuljice na radnom delu podici prasinare zastiti po ivici di dodje osigurac hrdja tek pocela ocistiti i samo po spoljnom delu namackati, unutrasnji nikako ostalo srediti i namackati amorti djob dan montage poenta moz se predje na kotac lezaj odlican poenta poenta (ide nov semering) strafovi dole, citac i disk dole, cetkanje pa hemija u ruke mora da se ceka dok ne poplavi ne bi li hrdja nestala ondak ide pranje, susenje, jedan sprej drugi sprej, bolcne pretrljane, namackane .... tocak djob dan moze montage a ja odo demontage na tresnju Nastavice se..... 17 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 350 Napisano Maj 30, 2023 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Satelis je napisao: Jel u pitanju anti rost ili rust converter? Ako je ovo drugo gde ima da se kupi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1242 Napisano Maj 30, 2023 BJB Maxi scooter club, 1665 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Converter. Nakon toga ide zastitni sloj pa posle farbas... imas gore na prvoj slici. Na yuotube imas objasnjenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 354 Napisano Maj 30, 2023 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Satelis said: Dodje vreme Dadin (Dalibor BP) NC precesljati, srediti..... Moram reci da je ovo najdalji bajk koji radim i ako se Dado i ja znamo poodavno. Do sada Enes iz BiH drzao je rekord.... nekih 250km imao je u jednom pravcu, sa druge strane moj najdalji odlazak da srafim je CG, tacnije Plav, Metropolis bese u problemu. necu duziti mnogo, umor cini svoje NC ide na dobro pranje gde ujedno pada zapazanje Dobro pali, dobro radi, lanac se ne cuje, lepo menja brzine, ne vuce u stranu, poluga zadnje kocnice suvise nisko postavljena, nema da lupka, dobra na kocenju. plastike ispod inst. table stoje vrljavo mnogo velik zazor na obe strane Tu nema mnogo da se misli.... il nije dobro spakovan kad je radjeno nesto ili je s'preda fino olupan, pokrivljeno gvozdje pa se ne moze sklopiti valjano. pokloni se i pocni ubrano kilometara vecina ce trebat stari obicaj necemo menjati pocetni dobar max dobar min dobar sto bi reko Cola "nista ja tu ne bi diro" baterija dobra kad smo vec kod nje, u kuciste treba udenuti trebace za grejace napajanje kasnije kad dodje red Dado dodjes kadeziu za rele i osigurac da znades dok je vruc napada se ulje motor i filteri... djob dan antifriz djob dan dok sam rasklapao poispadalo.... nekad je imao maglenke bela pvc vezica drzala je predpostavljam instalaciju maglenci bojazan bio dal je lupan ili nije, nakon rasklapanja prednjice ustanovih da nije sve stoji na svome mestu, plastike vrljavo stoje zato sto nisu vracene kako treba zanima me f. vazduha dobar, zamenjen originalnim, kuciste i odusak uredni filter na vazduh ... djob dan treba srediti klipove, klizace, vodjicu ocistit sve kocnica prednja ... djob dan delimicno moze se preci na prednji tocak, stitnik treba ici jos u vis odmah mi Mirkova Integra pred ocima, krenu mi mrak na oci nece da se odvije prokletinja kucanje ne pomaze, moram skinuti tocak pa preci na grejanje ovo volim kad vidim.... osovina namackana da ne bi sjebali plastiku pri grejanju krpu na duplo presaviti natopiti je dobro u vodu i obmotati oko plastike zarad zastite sraf popusten ali ga ne mogu izvaditi za sad, blatobran preziveo amorti idu vani da se srede spolja dok ne bude kasno ne znam koliko vidite na ovoj slici ali ovo je pocetak kraja ako se ne reaguje komocija sta sam hteo reci.... hrdja je smrt za gvozdje odstraniti je treba pa namackati kako dole tako i gore kako desno tako i levo bolje spreciti eneo leciti ovo je ono o cemu zborim, ako se ne reaguje na vreme posle bude kasno pogotovo kad su bubuljice na radnom delu podici prasinare zastiti po ivici di dodje osigurac hrdja tek pocela ocistiti i samo po spoljnom delu namackati, unutrasnji nikako ostalo srediti i namackati amorti djob dan montage poenta moz se predje na kotac lezaj odlican poenta poenta (ide nov semering) strafovi dole, citac i disk dole, cetkanje pa hemija u ruke mora da se ceka dok ne poplavi ne bi li hrdja nestala ondak ide pranje, susenje, jedan sprej drugi sprej, bolcne pretrljane, namackane .... tocak djob dan moze montage a ja odo demontage na tresnju Nastavice se..... Ti si bre covece lud!!!! Ja ovakvu pedantnost i predanost jos nisam video!!!! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 350 Napisano Maj 30, 2023 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Da..da...to je dobra stvar... Vidjao sam po YT...ali ne znam da li ima kod nas po farbarama... U par farbara sam pitao...oni mi svi daju anti rost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3054 Napisano Maj 30, 2023 Drug član, 1805 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, Loshmi82 je napisao: Da..da...to je dobra stvar... Vidjao sam po YT...ali ne znam da li ima kod nas po farbarama... U par farbara sam pitao...oni mi svi daju anti rost. neki kazu da je ok Wurth neki da je los, koristim Presto konvertor, imas ga u Ehom radnjama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 350 Napisano Maj 30, 2023 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Hvala.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1330 Napisano Maj 30, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Koju staviti? Promenio Maj 30, 2023 član SaleKg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4283 Napisano Maj 30, 2023 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Jeftiniji, i ovako se ne vidi... Послато са SM-N975F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3054 Napisano Maj 30, 2023 Drug član, 1805 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene cu moju verziju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SaleKg 1330 Napisano Maj 30, 2023 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Celje, Slovenija Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, MF je napisao: Jeftiniji, i ovako se ne vidi... Послато са SM-N975F помоћу Тапатока Ma znam da se ne vidi, nego koji će bolje da zaštiti a da ne smanji protok vazduha! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15955 Napisano Maj 30, 2023 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan to je taj trio fantastiko vreme je preci na grejace (Koso) ruku sto dalje znaci da treba skinuti retrovizore i stitnike ruku, kad je vec u butiku sredih i polugu kocnice kod vecine primetim da se popustanjem gornje matice odvije donji sraf...ne bi trebalo prvo mast na navoj, donji sraf steze se gedorom, matica kljucem 14 i gotovo instal. treba roduziti da stigne do dzeka napajanja, mase (desno) cackane lani proba grejaca na kratko, moze s epreci na podmazivac lanca hmm zanimljivo, pored maglenki bajk je imao i podmazivac odstranio staro, udenup novo, crevce ostaje za sad tako dvoumio sam se dal da skinem el. mot. menjaca il da ne diram.... rekoh ako mu bude napravio problem u DE ko ce mu tamo srediti.... tesko je izasao iz kucista, dobro je sto sam gaskinuo neverovatno koliko rdja napada navoj se krenuo cupati iz aluminijuma malo smrducka na paljevinu ide kroz hemiju el. motor.... djob dan zatim proces ponoviti dalji smer kretanja ima i hocu da se roknem, hocu i ima da se roknem piz*e lepe materine bar je osovina nauljena i lezajevi su dobri zamenice se samo semerinzi ovo ostalo brale trljaj, cetkaj, smirglaj, turpijaj, umaci, brisi, prskaj Nastavice se ...... 11 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 350 Napisano Maj 30, 2023 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Bas dosta rdje ima...na sve strane.. Verovatno je non stop napolju.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8223 Napisano Maj 30, 2023 Ne silazi, 2147 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan @Satelisne bih da pametujem,za ovakve situacije mišljenja sam da bi ti jedna mala peskara ubrzala i skratila postupak poprilično.Ovde si više potrošio vremena u eliminaciji korozije.Inače,potpuno mi se sviđa tvoj pristup rada na motorima .Danas........retkost. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15955 Napisano Maj 30, 2023 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Brale.... ovo vise u zivotu svome necu raditi puskom da me tera neko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8223 Napisano Maj 30, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2147 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Baš iz tog razloga,što mala peskara zna da ubrza proces,i ima primenu i kod čišćenja i drugih delova.Mogu samo da nagađam iz već viđenog ovde kakvog si karaktera,ali kako staviti novi deo u korodirani nosač.Mora da bude u fabričkom stanju. Promenio Maj 30, 2023 član gebee&co 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15955 Napisano Maj 31, 2023 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se sve, da imam mogućnosti 100-150m2 bi opušteno sprcao da bude samo za alat. Zamisli..... demonterka/monterka i balanserka za gume, pored strug i aparati za varenje. U drugoj prostoriji peskarenje, farbanje, plastifikacija. Kutak za alarme, dodatna svetla, kalemi zica raznih boja i debljina, djagnosticki uredjaji, šeme, unimeri, p. lampe. Drugi kutak za amorte samo, spec alati, kitovi, opruge, emulatori.... Treci kutak meanka, stenderi, dizalice, ultra zvucna kada, presa, 2-3 ponka puna načičkanog alata...... Ovo kad bi imao....nista ne bi radio 4 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8223 Napisano Maj 31, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2147 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha.Idi bre @SatelisOde daleko,samo za čišćenje.A ovo ostalo mi se javlja da će biti sledeće godine. Promenio Maj 31, 2023 član gebee&co Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 3003 Napisano Maj 31, 2023 Drug član, 1060 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se sve, da imam mogućnosti 100-150m2 bi opušteno sprcao da bude samo za alat. Zamisli..... demonterka/monterka i balanserka za gume, pored strug i aparati za varenje. U drugoj prostoriji peskarenje, farbanje, plastifikacija. Kutak za alarme, dodatna svetla, kalemi zica raznih boja i debljina, djagnosticki uredjaji, šeme, unimeri, p. lampe. Drugi kutak za amorte samo, spec alati, kitovi, opruge, emulatori.... Treci kutak meanka, stenderi, dizalice, ultra zvucna kada, presa, 2-3 ponka puna načičkanog alata...... Ovo kad bi imao....nista ne bi radio Dobra ti je ideja Darko!Još samo da nadjemo nekoga da te klonira u 3 primerka, pa njih trojica da rade na tim pozicijama a ti menadžer da budeš.Eto veselja 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2047 Napisano Maj 31, 2023 (promenjeno) Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj neki sa severa svabije. Mi ovde imamo Maru Cinkaru u Arilju. Relativno brzo zavrse sve, posebno ako je sitno Povodom pravljenja ovog servisa. Prijatelj koji radi u Nemackoj sve ovo sto si opisao napravio ovde, na 7-8km od Ivanjice. Brdasce, nekoliko hektara imanja, bez komsija… Dizalice, vulkanizerska, masinsko odeljenje, garaze, iznad kuca, ogoromna terasa… ma san snova. Vratio se u Nemacku, ne moze sa razmisljanjem naroda ovde da izadje na kraj Promenio Maj 31, 2023 član muljaz 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 926 Napisano Maj 31, 2023 Zainteresovan, 382 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da ne bi mogao da živim van gradske đungle.. tako ćeš se pretvoriti u robota. Ljudi dolaze kod tebe samo kad imaju problem. Mozda grešim. Osim ako ne ubaciš i ovo u zasebnu sobicu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15955 Napisano Maj 31, 2023 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan idemo dalje... citac ABS-a gotov moze disk, moze drugi semering moze bolcna moze se prec na levu stranu isto kao i desna... zastita lezaja, nov semering, bolcna namackana leziste damper ocistiti i to namackati sad ide tezi deo sve je tesko izaslo, zapeklo grejanje, mali cekic i kuckanje u krug da pootpadaju krupni komadi mora stelanje amorta da proradi posle preci na cetku, smirglu, turpijice sitne...sve sta padne pod ruku djob dan, moze montaza mast obavezno na biksne, srafove, iglicaste lezajeve, matice sve mora da bude dobro mastno..... moze tocak, mogu obe kocnice poenta taman polugu zadnje kocnice da podignem dok nije cunak dosao popusti se donja matica (kljuc 12) prvo zavijanjem gornje (kljuc 10) sledi dizanje, odvijanjem spusta se sk ovako izgleda, lanac ce se na kraju udesiti vrnuti plastiku pa tapnuti podmazivac odzraciti vratiti blatobran moze se pakovati plastika sad je legla kako treba nema da zjapi moze se preci na tekucinu, sraf nece da saradjuje Zadnja je zavrsena, ostaje da se promeni kociona napred... da se sredi lanac, podesi hod, napumpaju gume, resetuje menjac i moze proba 9 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1242 Napisano Maj 31, 2023 (promenjeno) BJB Maxi scooter club, 1665 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Dare care... kad se opijas da dodjem da zavrsim racun u kafani? I eto drugari,2019.godina,malo preko 13000 km na satu i ovako da se motor ne odrzava. Povuce me mala km,godiste...i ono sve se to moze srediti. Sa druge strane, planinski je deo,covek ima garazu ali ocigledno je motor vozio i zimi. Ovde poprilicno bacaju so,zakasnio je sa ugradnjom blatobrana i napravio s****... pranje nije video i za veoma kratko vreme ovo se desi plus ovlasceni servis mi nije jasan,da oni nisu sugerisali da se opere,da nije dobro... nisam pametan. Onako laicki sam ja to pogledao,video 'malo' povrsinske korozije koje sam mislio da se moze srediti,medjutim ovako kad se razklopi i razclani,usla je korozija u svaki deo. Srecom,Dare je spasio stvar. Hvala jos jednom. Vidimo se uskoro. Promenio Maj 31, 2023 član DaliborBP 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2047 Napisano Maj 31, 2023 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Topla garaza je veliki problem kod soli. Bolje je dok se dobro ne opere da stoji napolju na minusu 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...