Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• Drug član, 361 postova
  • Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100

Ja danas nisam izdržao...seo na moped i skoknuo do grada Zlatibora na kafu sa društvom...u jednom pravcu auto-putem, u drugom praznom magistralom, milinica...389eb27156b4e411bb4a83ce9ceb304a.jpg659311fac93aeb8d0e7990d616654c7d.jpg

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 10

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 358 postova
  • Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09

Konacno sam uspeo da ugrabim malo vremena i montiram stitnike za ruke kupljne pre 4 meseca kao i bocne nosace kofera:sampion: Nista od ovoga ne bi bilo bez pomoci omladinca:)

Sad je samo jos ostako da se isplanira neki djir, motor je spreman:rat1:

20230408_142055.thumb.jpg.f1a782db3b9f540b2f5ba5dadcb9e332.jpg

• Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 298 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X

Gledao sam na Aliju štitnike za ruke i navode godište '16-'19. Jel moguće da ne odgovaraju za '21. god?

• Nemanja Stojanović, 1456 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Da li je moguće da se zamene vile napred sa drugima sa prethodnog modela i tako dobije nazad malo hod?

Da li bi to podiglo prednji kraj?

Da li to upariti sa menjanjem koske da se digne i zadnji malo, pa da motor bude opet u ravni?

Ja kako naiđem na neku neravninu maltene kao da sam na ivičnjak, baš bih voleo em da je mekši a ne bih se bunio ni da je viši koji cm.

Idealno bi bilo kada bih zamenio vile, stavio u njih onaj YSS, stavio pozadi šok YSS isto, promenio kosku, udebljao sedište da i ono bude više, spustio malo fuzastere i bombona :)

Koliko je sve to realno?

• Ne silazi, 7492 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nije nerealno, samo je pitanje koliko imaš želje i koliko na računu da ih potkrepiš.

PRVA stvar kod oslanjanja su opruge. Ako si pretežak ili lagan džabe ti sve. Na to dodaj da NC ima bazičnu hidrauliku pa su tu mogućnosti limitirane.

Dakle, ako hoćeš nešto prvo kreni od opruga i ulja. Ako time nisi zadovoljan, onda ketridži i drugi zadnji amortizer. Treće nema.

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Honda NC 750XA

Čitajući masu komentara skontao sam da inženjeri u Hondi ne znaju ništa. Ako može neko, ima kontaktr u Hondi neka preporuči ove kolege, da im objasne šta i kako i da dobijemo vrhunski NC... Nebeski narod

• Sviđa mi se 4
  • Haha 2

• Zainteresovan, 358 postova
  • Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09
Pre 2 sati, Skittles je napisao:

Da li je moguće da se zamene vile napred sa drugima sa prethodnog modela i tako dobije nazad malo hod?

Da li to upariti sa menjanjem koske da se digne i zadnji malo, pa da motor bude opet u ravni?

Ja kako naiđem na neku neravninu maltene kao da sam na ivičnjak, baš bih voleo em da je mekši a ne bih se bunio ni da je viši koji cm.

Idealno bi bilo kada bih zamenio vile, stavio u njih onaj YSS, stavio pozadi šok YSS isto, promenio kosku, udebljao sedište da i ono bude više, spustio malo fuzastere i bombona :)

Koliko je sve to realno?

Lakse je da kupis motor koji ti odgovara nego da pravis kupus od ovog sto imas:jee:

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 257 postova
  • Motocikl: Honda NC 750X
5 hours ago, Skittles said:

Koliko je sve to realno?

Nadrealno!

Na novom motoru sve se uhodava pa i ovjes. Mnogo drugačija slika/osjećaj će biti nakon 5-6tkm

Korisno je samo u medjuvremenu spustiti pritisak u gumama za 0.2 sa propisanih 2.5/2.9 na 2.3/2.7

Promenio član Limeni67

• Ne silazi, 7492 postova
  • Motocikl: TDM 900
4 hours ago, Ivanmrki said:

Čitajući masu komentara skontao sam da inženjeri u Hondi ne znaju ništa. Ako može neko, ima kontaktr u Hondi neka preporuči ove kolege, da im objasne šta i kako i da dobijemo vrhunski NC... Nebeski narod

Rekao bih ti ali ajde... Bar da si pitao zbog čega nego podjebavaš. 

• Podržavam 1

• Nemanja Stojanović, 1456 postova
  • Motocikl: CF RedBull 450 MT

Ne samo on, nisam dobio ni jedan koristan odgovor osim prvog od tebe @Alekre.

Pitao sam dal može dal bi tako funkcionisalo.

Moje je da procenim da li mi to treba i šta mi je bolje :) 

Pošto želim da mogu da spakujem opremu u frunk, danas uzeo napravio skicu torbe i poslao liku koji pravi torbe za muzičke instrumente. Kačim kad bude gotova.27974B5E-CA2D-4968-8F8B-FA7EC1A0407C.jpeg.eff07d6b44e4653175ef021cf5bd4715.jpeg

6553153A-855B-433A-8827-9729FB30C869.jpeg.5506c4ad7d8509c9c0a42d73a5886bf1.jpeg

Ova strana bliže sedištu je dublja, pa može jedan dodatni zadžepak tu da stane.

Ako poželi još neko ali ne za ovo, viđao sam po aliju neke jeftine u obliku, a mogu i da podelim kalup :) 

• Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 228 postova
  • Motocikl: Honda NC750X
Pre 21 sati, RankoBg87 je napisao:

Porucio sam ove, znam da je plastika i da mi nece zasititi kocnicu i kvacilo. 

Screenshot_20230322_181957_com.google.android_gms.thumb.jpg.a7687420b0b24a5c609c3edc754564f6.jpg

Ako u mestu ide na bok, to je dokazano sasvim dovoljna zastita. Ne strada rucica kvacila ili kocnice, preuzme sve na sebe ta plastika. I pokrive se i plastika i ta tanana plocica koja stoji popreko. Ali ne pukne nista i odradi posao. Jednom sigurno. Sledeci put ne znam. Nadam se i da necu saznati. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 261 postova
  • Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21
39 minutes ago, Savamalac said:

Ako u mestu ide na bok, to je dokazano sasvim dovoljna zastita. Ne strada rucica kvacila ili kocnice, preuzme sve na sebe ta plastika. I pokrive se i plastika i ta tanana plocica koja stoji popreko. Ali ne pukne nista i odradi posao. Jednom sigurno. Sledeci put ne znam. Nadam se i da necu saznati. 

Ja imam neke štitnike.

Vetar mi je prevrnuo motor i štitnici su sacuvali rucicu kočnice...

Medjutim, i korman i vila su se iskrivili ... :(

Mnogo je NC mekan napred.... :(

• Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21
53 minutes ago, Skittles said:

@Alekre

Pošto želim da mogu da spakujem opremu u frunk, danas uzeo napravio skicu torbe i poslao liku koji pravi torbe za muzičke instrumente. Kačim kad bude gotova.27974B5E-CA2D-4968-8F8B-FA7EC1A0407C.jpeg.eff07d6b44e4653175ef021cf5bd4715.jpeg

Ja sam svašta mozgao za frunk i na kraju mi najbolji posao radi ovakav mekani ranac:

IMG_7904.jpg

• Podržavam 2

• Integrisan, 9341 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 14 sati, Skittles je napisao:

Koliko je sve to realno?

Koliko sam moga ispratiti kupio si NC u zelji da ga ceras van asfalta..... zamisao je Ok ali ne na ovom motoru.

NC kao koncept moze van asfalta ali to mora biti bas neki blagi off, utaban jer za jarcanje nije iz vise razloga.

Prvi razlog zasto nije za jarcanje cuci u oslanjanju i upravljacu.... tu je mnogo, bas mnogo tanak NC.

Ceo upravljacki sistem je tanak .... amorti nemaju podesavanje, trouglovi i felga lako se pokrive, dovoljno je cuk prednjim tockom o prepreku i cao. 

Drugi razlog je masa ili ti tezina od 225kg + tecnosti + oprema na njemu.... bez vozaca dodje na 250kg.

Poenta off-a je da bajk bude sto laksi ili ti da ima 150, 160kg po mom skromnom misljenju.

Sa 250kg treba se rvati bez obzira na nisko teziste.

evo jednog malo modifikovanog

259059182-10225831895765318-736342562183

Sad da predjemo malo na matematiku....

Ako u oem varijanti budes cerao bajk po off-u slomices ga pre il kasnije.

Da pi posao imao smisla morao bi izdvojiti lepu svotu novca.

U najmanju ruku trebalo bi ti sledece:

- amorti od predhodnog modela jer su tvoji kraci, hod amorta nikakav, tvrdji je.

Skoro sam jurio amorte za Integru (isti djavo kao NC), jedino sta sam nasao (kod nas) je cela viljuska za 500e polovna (tesko da ce neko prodati samo amorte). 

- Polovnu viljusku moras doraditi da lako tocak djuska na gore, teze na dole (potanja bajk) sto znaci da ce ti trebati YSS kit koji je skoro 290e za napred + zadnji amort koji imaš u 2 varijante, prva jeftinija 420e i druga skuplja 610e.

- gume takodjer moras zameniti, red velicine 250 - 300e ali ako tvoje sad dok su nove skines i pordas odmah.... ublažićeš ili anuliraćeš tu cifru.

- dogove da ti strugar napravi kako bi podigao klirens izadje 30-40e

Ovo ti je minimalna matematika samo za delove .... lekse je drogirati se :vutra:

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Jel stavljao neko podešavajuće ručice kočnice i kvačila? Nalazim na aliju ali za godište '16-'20. Jel moguće da se razlikuju za '21?

Screenshot_20230412-181918_Wish.thumb.jpg.7f71b5e2377a38d43bf0190976966f52.jpgScreenshot_20230412-165355_Wish.thumb.jpg.50758695b2594298bda88b03bd2d6a33.jpgScreenshot_20230412-165403_Wish.thumb.jpg.132fc2a53fdcbf476fcba8f6b499a6e8.jpgScreenshot_20230412-140444_Chrome.thumb.jpg.714d5293b449699a1cc010e075d0f9d4.jpg

Promenio član SaleKg

• Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD

€ 7,58 30%OFF | For BMW For Yamaha 22mm 28mm Motorcycle Handlebar Riser Motocross Heightening Clamp Mount Pit Bike Motorbike Accessories

Ja sam stavio ove i zadovoljan sam.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

• Svrati ponekad, 257 postova
  • Motocikl: Honda NC 750X
13 hours ago, RankoBg87 said:

Nasao sam podatak da max 25mm, preko toga mora instalacija da se prepravi, ovi krivi mislim da bi veci problem bio za montažu. 

To je tacno.

Ja sam stavio sa Aliexpressa taj 25mm. Ide toliko u visinu i čini mi se 2cm prema vozaču. Instalacija je došla do kraja ne bi mogla podnijeti više čak ni 5mm.

Mada se 2-3cm ne cine mnogo prave veliku ergonomsku razliku na motoru. Za moju visinu (174) sjedim uspravno ruke blago savijene. 

Ma ljepota. Još sam da kisha prestane oko Mostara. Ne da mrdnuti ima 10 dana

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja