Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD
1 hour ago, MF said:

Hvala Dare na odgovoru, moraću i ja da prelistam uputstvo emoji28.png
Prešao malo preko 250km, od tada potrošio 2/3 pune bočice. Malo mi kaplje ali ne sa lanca, kaplje sa plastičnog štitnika za lanac.

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

2/3 za 250km?? Pa ti si slucaj za Greenpeace. 'Apsice te :)

Meni je 75ml bocica i traje 2500km, a pritom masti kao da radim na girosu...ne stedi uopste. Da je stedljiviji islo bi bi to na puno vise km i manje mrljanja svega pozadi

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 359 postova
  • Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100

Brišem post, da me ne 'apse!!!

Zato i pitam, tek stavljen pa da se podesi dok ne nađem pravu meru

• Haha 1

• Zainteresovan, 616 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 F
10 hours ago, Overpressure said:

Deda se baš vozi, ... i toliko

Pogledao sam snimak koji si postavio i on samo predstavlja licno hvalisanje nekog coveka, nema nista sto opisuje sam motor. Zapazanja koje pominje su opsta i stura pa mi se cini da nisi pogledao snimak koji sam postavio posto ne mogu da se uporede, potpuno dve razlicite price. Jedino sto je isti motor pomenut.

Postavljanje vrlo informativnog intervjua (prvog) je u cilju da se bolje shvati sam koncept ovog "hibrida" i da potencijalni kupci imaju sto bolji uvid u ovaj tip prevoza.

• Integrisan, 9285 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Sto se podmazivaca lanca tice mora prljati felnu, cent. stender, lancobrane i tu leka nema tj ima, vec smo pričali.... il prelaz na kaiš il na kardan il ga čuvajte tako čistog u dnevnoj sobi :)

Prvi priznajem da robujem motoru (i automobilu), dok sam gledao da mi je felna sto čistija (manje podmazan lanac) to na drugoj strani ostavlja trag, drastično skraćuje lancu životni vek (ima i o tome negde iza napisano).

Prooiler preporučuje da mi podmazivanje bude na 3-ci, držim na 6-ci i bas me briga kakva će mi felga biti i koliko će usrati tokom voznje jer znam da svakako sledi pranje posle. Mora se igrati sa stelovanjem dok se ne ubode optimalno, bitno je da ulje ne ode na gazeći deo gume, po obodu može ali ne i na gazeći deo!

Desi se da nas hvata kisa tokom putovanja, tad podmazivac odvrnem na 10-ku, isto i Vi sa Tutorom/Skotom treba da odvrnete da ide malo vise ulja. Kad stane kisa, predjem na suv beton tad samo na - dugme centrale vratim na 6 i vozi dalje ( vi morate stati, sici pa smanjiti....jbg taki sistem).

Nekad zaboravim da smanjim.... vidim posle ulje na gumi, nista strasno.

Nov lanac sam stavio kad sam imao 46.415km (DiD X-ring), sad imam skoro 72.000km na satu.

Za ovu km, imao je jedno dotezanje za 1/4 kruga i to je to, samo gasss.

Promenicu prednji lancanik jer se on vise haba nego zadnji i ništa vise ne diram po tom pitanju.

Deki Katana

Sto se samog NC-a tice kao koncept.... konzilijum smo zasedali, dumali sta je moglo biti i sta treba biti bolje, oduzimali, dodavali al nas japanci nisu hteli poslušati kad su izbacili najnoviji model da bude po našim željama.... sram ih bilo da ih bude :)

NC je jeftin budzet bajk nekad bio, dok su cene bile normlanije. Sad od skoro 9Ke za DCT verziju ne moze se reci da je jeftino al je svakako stedljiv i dobro upotrebljiv bajk.

Veliki ser. interval (12K), ulje ne razbija kao ostali motocikli, ultra mala potrošnja benzina od svega 3-3.5L na 100km, f. vazduha na 25K se menja, svecice na 50K.

Nije jak 48-55ks tako da gume (20K u mom slučaju), lanac/lancanici mogu fino potrajati.... u tom smislu nema stedljivijeg motora u toj klasi 700-750ccm (Yamaha MT07 je jako blizu tih vrednosti al joj malo fali a to malo sto fali devojci srecu kvari :jee:).

Ko predje 3-5.000km u sezoni nije mu bitno šta ćera pod guzicom za razliku od kolega koji putuju pa za mesec dana zgužvaju tu km.... pitajte Nemanju, ubijao je sa km :takoje:

Tu NC dolazi do izrazaja kao stedljivo prevozno sredstvo, lepi novci na kraju sezone ostanu sacuvani.... da se ne lazemo ne ostane tu nista vec ta razlika ode na neki komad opreme ili se voza destinacija vise.

Moze se pojuriti sa jacim motorima po krivinama i tu se sve zavrsava, cim vidi pravac oni lako odose na 160-180-200+km/h ..... NC tu nema sta traziti. 

Nije "zabavan", ne drma adrenalin po piši, nemami kez oko glave kad se zavrne gas, ne ispucava...... koga briga!

Moze i po Off-u, blatu... Ferty i Milke najbolje znaju kako se tu snalaze i ako NC ima vecu tezinu (230kg klot) koja manje pogoduje tim uslovima, nije pravljena za tako nesto.

Za grad je super, uzana, mala pa jos automatik, kacigu šutneš unutra ..... kud ces bolje.

NC je kao mirodjija..... u svakoj supi/corbi moze biti, dobro se snalazi mala :) 

Eto to je ukratko o NC iz mog ugla gledanja sto  ne znaci i ne treba da se poklopi sa drugim uglom jer nesmo isti.... toliko za dnevnik.

• Sviđa mi se 14
  • Podržavam 2

• BJB Maxi Scooter Club, 592 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DCT

Dare, svaka ti dala!

Potpisujem od reči do reči sve što si rekao za NC. 

Pre neki dan , kada sam se vraćao sa Rudnika dobih kompliment od vlasnika mnogo jačeg motora;"Alo, jel ovaj tvoj NC čipovan?" ;)

Ima NC sasvim dovoljno snage da se nosi sa  jačim motorima (u krivinama doduše - ali zar nije u tome čar vožnje?).

Duša me boli što sam oglasio moju Švabicu na prodaju ali situacija je takva...
Tešim se, jednog dana ću ponovo uterati novu NC mašinu u svoju ergelu ...do tada je dobar i auto ... :(

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Honda NC 700XD DCT AUTOMATIK A2, 2013. godište, Touring, vozilo prešlo 51000 km, Beograd. Cena 6.990 € - Motori - Polovni Automobili

Promenio član Lucky George
  • Sviđa mi se 3

Satelis

To sto si i ti napisao je detaljnije objasnjeno u snimku koji sam postavio ali nije zgoreg sto si preveo i skratio za ljude koji ili ne znaju engleski ili nemaju vremena da pogledaju.

Bilo kako bilo, eto malo pomoci u preciznijem opisa ovog koncepta, kako bi opsta populacija imala precizniju predstavu sta je ovaj model i cemu sluzi.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 314 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit
On 1.5.2022. at 10:06, Satelis je napisao:

IMG-20220428-180824.jpg

Ovaj nosac (plastika) sto drzi usmereno crevo, jel ima funciju, dobro napravljeno ili treba prepravljati?

Razmisljao sam da ga pravim pa ako ne valja da se crta nesto drugacije :)

• Svrati ponekad, 401 postova
  • Motocikl: Honda SH150i, Suzuki GSX-650FA
Pre 4 sati, Deki Katana je napisao:

Pogledao sam snimak koji si postavio i on samo predstavlja licno hvalisanje nekog coveka, nema nista sto opisuje sam motor. Zapazanja koje pominje su opsta i stura pa mi se cini da nisi pogledao snimak koji sam postavio posto ne mogu da se uporede, potpuno dve razlicite price. Jedino sto je isti motor pomenut.

Postavljanje vrlo informativnog intervjua (prvog) je u cilju da se bolje shvati sam koncept ovog "hibrida" i da potencijalni kupci imaju sto bolji uvid u ovaj tip prevoza.

To kako ko doživljava motor meni lično ne znači ništa. Svi znamo da je uz aftermarket suspenziju to drugi motor. Poenta klipa koji sam okačio je bio da se vidi koliko je čovek kilometara prešao bez ikakvih kvarova. To je svima bitno da znaju. 

• Sviđa mi se 1

Pre 5 sati, Deki Katana je napisao:

Satelis

To sto si i ti napisao je detaljnije objasnjeno u snimku koji sam postavio ali nije zgoreg sto si preveo i skratio za ljude koji ili ne znaju engleski ili nemaju vremena da pogledaju.

Bilo kako bilo, eto malo pomoci u preciznijem opisa ovog koncepta, kako bi opsta populacija imala precizniju predstavu sta je ovaj model i cemu sluzi.

Kroz temu ima skoro svaki detalj opisan, jedino nema o pumpi goriva i DCT menjaču (unutrasnji sklop) jer do sada nikom nije pravilo problema.

Ostalo je sve precesljano tako da za stranim recenzijama nema potrebe tragati već temu treba čitati.

Pre 4 sati, mrmiki je napisao:

Ovaj nosac (plastika) sto drzi usmereno crevo, jel ima funciju, dobro napravljeno ili treba prepravljati?

Razmisljao sam da ga pravim pa ako ne valja da se crta nesto drugacije :)

Može ovakav nosac ali gornji deo nek ti prave da ide u polukrug jer je viljuska na TRX-u okrugla + 2 pvc vezice i rešen problem.

Plastično objašnjeno..... parče vod. cevi odredjenog precnika preseces na pola gde ce se nakalemiti......objasnim ti uz kavu, lakše je :)

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

19 minutes ago, Satelis said:

za stranim recenzijama ima potrebe

... jer kod nas svaki ciga svog konja hvali.

Retko ko iznosi objektivan i detaljan opis odredjenog modela.

Sam snimak se ne koncentrise na kvarove, popravke i slicno, vec o utisku voznje i koriscenja vozila.

• Svrati ponekad, 422 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DCT
pre 14 minuta, Satelis je napisao:

Ostalo je sve precesljano tako da za stranim recenzijama nema potrebe tragati već temu treba čitati.

Jeste Dare, ali ovo je jedna vrlo aktivna tema koja je bezmalo 7 godina stara, čitanje svega više nije realno, jedino pretraga teme po nekim ključnim terminima.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White

Malo sam ponovio danas Hondicu novim maglencima i za sad sam prezadovoljan, u pitanju su ovi:

Preostaje mi jos malo da ih kalibrisem ovih dana, sad nisam bas stigao, da izvucem prekidac na korman i povezem tako da rade samo kad je motor upaljen (ili ce ovo poslednje Dare da odradi kad mu oteram na servis :jee:)
A evo kako to izgleda, kratko svetlo:
654f182cf23c9060b80beaee12856ba4.jpg

Sa maglenkama:
f9e41f05adcaaae3d0493f088cab9f02.jpg

Kratak video:

Promenio član Mikec
  • Sviđa mi se 3

• Drug član, 359 postova
  • Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100

Fenomenalno, svanulo, dan!!!!.

Jel to oko 50€ sa sve nosačima, prekidačem, instalacijom.....

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White

48.5$ me izaslo sa svim tim sto si nabrojao, drugar mi doneo iz Nemacke.
Jedva cekam da skupim malo vise vremena pa da ih nastelujem i povezem kako dolikuje pa se provozam nocu.
Inace sam dogovorio sledece nedelje da saljem sediste Srdjanu na presvlacenje, pa kud puklo.
Ostaje mi da namontiram podizace kormana, i da nabavim negde podesavajuce futastere (ili jednostavno one koji su nizi). Pa ako ima neko predlog za to a da nije preterano skupo, ili neko univerzalno resenje, neka pise.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

• Svrati ponekad, 253 postova
  • Motocikl: Honda NC 750X

Kad smo vec kod teme recenzije NC da dodam jednu iz moga ugla posmatranja/korištenja u trenutku dostizanju 1000km na ovoj mashini.

Naziv modela Honda NC 750X je skoro pa promasen za motocikl sa kojim idem ujutro na posao u odijelu laganim tempom ( radim u gradskoj upravi mostara jbg) a poslijepodne sa ženom zavojitom hercegovackom cestom u full opremi punim tempom ka jugu. Honda je imala dobra imena od boldorke preko horneta...pa dajte ljudi ne može se ovaj motor samo tako zvati sa par slova i brojeva?!

Ima tvrd ovjes (model 2021) i losh početni položaj kormana i vizira za jahače ca 175cm. To se treba nadogradjivati ili se tu treba prilagođavati.

To su (za sada) negativna razmišljanja nakon preklapanja bočne nogare i nevoljkog ostavljanja Honde ugašene i parkirane.

U tom trenutku gašenja motora na displeju postoji mogućnost da vlasnik upise personalizivanu poruku. Fabrika je tu napisala naravno HONDA a ja sam prepravio u SUTRA!

Zašto SUTRA?

Zato što sam bio proteklih par dana na putu sa svojom familijom koju neizmjerno volim i gdje mi je bilo više nego divno ali čim sam se vratio kući planiram SUTRA!

I jedva čekam. A kad te motor zove to nije laz niti mala stvar. Preklopilo se.

Ili ste par ili niste.

To je suština o kojoj se treba voditi računa uporedo sa  kubikazom konjskim snagama obrtnom momentu i ostalim bitnim stvarima.

• Sviđa mi se 3

Od prednjeg do zadnjeg tocka mane i vrline NC-a, model 2016-2020.

Mane:

- slab kvalitet felni (lako se krive) i upr. sistem (tanko, mrsavo)

- obicni amortizeri najjeftiniji moguci, nema stelanja napred al zavrsavaju poSo

- jedan disk, valjalo bi da su dva

- alergija na losu bateriju, poludi bajk sa lampicama i bagovima

- hoce da zezne na nekoj km el. motor dct menjaca

- led far je tu zarad norme, lose osvetljava put, slabo uocljiv na blizini

- slaba zastita od vetra, gotovo nikakva

- fali info temp. motora i vanjske na inst. tabli

- udobnost sedista je do bola ocajna, premalo mesta za suvozaca

- preskupa galanterija (plastike, far i td) i dodatna oprema 

- zadnja viljuska mogla je biti lepsa, obicna kutija savijena u U... van pameti

- na toliko ccm koliko ima, da su izvukli bar jos 15 -20ks ne bi se bunio

Vrline:

- pouzdan bajk, prelaze boga oca km kad je sve po ps-u

- mala potrosnja, ultra mala

- odrzavanje nije zahtevno/skupo, traju komponente

- prostor za odlaganje kacige mnogo znaci

- TC/ABS dobro dodju

- dobar menjac, mislim na dct

- kvalitet farbe i plastike odlican

- lep dizajn auspuha kao i zvuka

Eto, mozda sam negde nesto preskocio.... dopisite ako se setite jos neceg.

Uz malo truda, volje, modifikacije su potrebne ne bi li se dobar deo mana uspesno otklonio i ondak nema problema, samo smajli na glavi i :moto3: misko.

Ili kupiti NT i zavrsiti pricu :ljubav: al da ga hebem sa cenom bas.

• Sviđa mi se 3

• BJB Maxi Scooter Club, 430 postova
Pre 10 sati, Limeni67 je napisao:

losh početni položaj kormana i vizira za jahače ca 175cm. To se treba nadogradjivati ili se tu treba prilagođavati.

Može malo više detalja o ovome? Nizak korman za 175cm visine?

@Satelis

Poslednja mana je razlog što postoje prve 3 vrline :jee:

12 minutes ago, JunioR. said:

Može malo više detalja o ovome? Nizak korman za 175cm visine?

@Satelis

Poslednja mana je razlog što postoje prve 3 vrline :jee:

Za moju visinu položaj vozača traži pomjeranje skroz naprijed da bi mogao dobiti kontrolu nad kormanom i koliko-toliko opustene laktove. Pri tome sam nadjahan nad trap (lažni rezervoar) i naget leđima naprijed. Nije to nešto izraženo i neko drugi bi se možda naučio živjeti sa tim.

Rješenje je veoma elegantno u Alijevim podizacima kormana od c.a. 2.5 cm koji koštaju 20tak eura. Vidio sam ih upravo ovdje u ovoj sekciji foruma u jednoj raspravi.

Korman se podigao malko uvis i sto je najvaznije vratio prema meni i tih par centimetra je odredilo da se ispravim u leđima i odmaknem od trapa. Ovaj podizač od 2.5cm ne zahtijeva intervencije na kablovima jer oni već imaju fabricki dovoljno dužine da isprate zahvat i sada su iskorišteni do kraja. U vrijeme kada sam to istraživao saznao sam da podizača ima i manjih ( od 1.5 cm i većih od 3.5 cm. 

• BJB Maxi Scooter Club, 430 postova

Čudno mi je malo zato što sam probao i 2015. i 2017. i oba su mi odgovarala, 183 sam visok. Definitivno je novi manji onda.

Heh

On je manji tacno je i tako skrojen kao da su iz Honde baš mene pitali šta bi i kako mijenjali. Kontam da im se zahvalim nekim emailom.

Model 2021 je niži 3cm a kraci je i uzi takodjer za par cm.  Medjuosovinski razmak  kod modela 16-20 i 21 je skoro isti ne znam šta im znači taj milimetar-dva razlike.

Tvojih 183cm se računa i u dužini ruku. Ako si bio komotan na ranijim modelima nemaš problema (potrebe za mojim intervencijama) na 21.

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra

- pouzdan bajk, prelaze boga oca km kad je sve po ps-u

Baš me interesuje koliko će da pređu oni što si radio što izgledaju kao da su izvađeni iz poplave. Verovatno isto toliko
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 254 postova
  • Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21
21 hours ago, JunioR. said:

Čudno mi je malo zato što sam probao i 2015. i 2017. i oba su mi odgovarala, 183 sam visok. Definitivno je novi manji onda.

I meni je sve bilo super kada sam probao 2021. I sada, kada vozim po gradu, stajem na semaforima, ispravljam se...sve je ok.

Medjutim, kada izadjem iz grada, kada vozim duze bez stajanja, primetim da sam cudno nagnut u napred i da krivim ledja. Naravno, to dovodi do bola u ledjima.

• Drug član, 1250 postova
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

Kursulla, meni pojas dosta pomaže, ima čvrsti deo koji ide na leđa i mnogo mi je lakše da sedim uspravljen na motoru.
I možda da korman koriguješ, ako ti položaj istog već ne odgovara?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja