Satelis 15872 Napisano Octobar 26, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Kako se japanci nisu ovog setili.... genijalno resenje bez obzira dal je automatik ili manuelni menjac. Ovakvim sistemom nema potrebe za polugom na kormanu, samim tim odma mi lepse i prakticnije..... spustis copu i momentalno ukoci zadnji tocak. 5 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5625 Napisano Octobar 27, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1741 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Ti si veci japanac od svih japanaca, ti si bolesni japanacPoslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano Octobar 27, 2021 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan A ko se ovog setio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadezi 1234 Napisano Octobar 27, 2021 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, evo da se i ja upisem kao novi clan NC porodice. Od danas sam srecan i ponosan vlasnik Honde NC750X dct 2021 od miloste zvanog LoreNCo. Do sada sam vozio Hondu SW T400, tj. Medu, i trudicu se da i u ovoj grupi dam svoj doprinos kao i do sada u Medinom odeljenju. Sad se, kao i svi, uzdam u sto vise lepih dana, povoljnom kursu evra, trinaestoj plati... i svim tim "malim" radostima koja ce pomoci kako bezbednoj i ugodnoj voznji tako i bezbriznoj otplati kredita. Preko zime planiram da ganjam i ugradjujem neke dodatke tipa zadnjeg kofera, poviseni vizir, itd, itd pa cu kako budem sta radio podeliti svoja iskustva sa vama. Do tada, zivi bili dragi moji pa se nadam brzom susretu kako na drumu tako i u ugostiteljski objektima, prirodi, pozoristu, Skandinaviji i naravno - Zemunu. 16 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1985 Napisano Octobar 27, 2021 Drug član, 803 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Savamalac je napisao: A ko se ovog setio? BMW 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Octobar 27, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Kako se japanci nisu ovog setili.... genijalno resenje bez obzira dal je automatik ili manuelni menjac.Japanci će da stave e-brake na motor, kao na automobilima, na dugme ili čim se isključi da ukoči. Ovo sa sajlom je zastarelo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Octobar 27, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Setili se talijani jos pre skoro 10god na modelu X10. Ako budem dovoljno dokon ima jarice krstim . Ovo je mnogo bolje resenje nego sa polugom gore kako je sada jer se copa intezivno koristi. Raskacim sve gore, sajlu spustim dole, drugi duzi sraf i jedan var na sadasnjoj copi sve resava. Deki Elektricnu P kocnicu na dugme ima Metropolis, u kratkim crtama .... fensi jeste al je tesko sranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 27, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, X8 Vračar said: Japanci će da stave e-brake na motor, kao na automobilima, na dugme ili čim se isključi da ukoči. Ovo sa sajlom je zastarelo... Samo to jos fali da i ovako zaheban aku na dct motorima dodatno opterecuje novi elektricni sklop. Mehanika je zlato i sto se tice pouzdanosti, odrzavanja, cene, mase... Ja da se pitam pre bih nesto slicno sadasnjem sistemu samo ne bih na disk i plocice vec nesto slicno abs disku i pinu koji ce upasti u rupicu i cvrsto ukociti u mestu. Prava rucna kocnica. Razlog... Iz mog iskustva cesto je sadasnja beskorisna. Nebrojeno puta u Balkanskoj ne mozes stati. Na livadi, u sumi natovaren moras negde, ali ne mozes stati. U Sarandi stanes da jedes, ne mozes stati. Na kosini na livadi, off-u podizes zalegao motor, rucna ne drzi ni blizu...oodeeee do podnozja. Ovo zadnje mi se nije desilo, ali je jako realan scenario za one koji voze van naselja. Obicno jedan dize drugi drzi da ne ode motor u nazad. Ako si sam ili trazi kamen za zadnji tocak ili ti nema spasa. Uzrocnik je neresiv sa sadasnjom kocnocom niti je moguce savrseno podesiti za svake radne i vremenske uslove i to je sto se tela skupljaju i sire u zavisnosti od temperature i dok su hladne hvataju na jedan nacin kad su tople kocnice hvataju drugacije. Naravno da bi se eliminisao momenat slucajnog uletanja pina u toku voznje koristila bi se laka meksa legura alu ili plasticna, lako zamenljiva kad se pohaba, koja bi se krivila ili pucala. Dovoljno zilava da drzi motor statican kada to treba, a dovoljno krta da u pokretu pod trecim njutnovim zakonom polomi pin bez delovanja na motor i sigurnost voznje. Druga opcija je umesto kao "abs disk sa rupicama" prosto na felni mogu biti urezane, izlivene ili sa gornje strane kao zupcanik u koji ce upasti "klin". Takodje sve lako lomljivo radi bezbednosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Octobar 27, 2021 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ili zategneš zadnju s vremena na vreme. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Octobar 27, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ferty Bem ti sušu na kojem li si drogama da mi je znati Dodj da ti namestim P kočnicu, kad je naštelirana drži ona i te kako dobro..... nešto tu kod tebe nije kako treba. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 27, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, dragan_alumiroi said: Ili zategneš zadnju s vremena na vreme. Dragane. Zategnes hladnu, kači kad je vreo disk. Zategnes na vrelo, ne koci kad se ohladi. Pricam o NE gradskim uslovima i velikim temperaturnim razlikama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 27, 2021 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Satelis said: Ferty Bem ti sušu na kojem li si drogama da mi je znati Dodj da ti namestim P kočnicu, kad je naštelirana drži ona i te kako dobro..... nešto tu kod tebe nije kako treba. Hvala @Satelis stelujem je sam. Jedino nemam aparaturu za kocionu tecnost pa kad budem menjao Nego smesno je nekima koji nisu sisli.van asfalta i nasli se u nekim extremnim situacijama sa 350kg na kosini, a treba masina da stoji na mestu. Ne vredi objasnjavati, ali poenta je da treba ozbiljnija rucna i da je ova igracka. Koga interesuju odredjene situacije neka makar isprate na yt neke kanale offroad voznje, adv putovanja i mozda skonta koliko je bitan blokiran zadnji tocak kao kad je u brzini manuelac. Razlika izmedju polomljenih ili nepolomljenih nogu ili masine. Nekad i kraj avanture. Promenio Octobar 27, 2021 član Ferty_ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 27, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da li ste videli ovo? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Octobar 28, 2021 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Ferty_ said: Dragane. Zategnes hladnu, kači kad je vreo disk. Zategnes na vrelo, ne koci kad se ohladi. Pricam o NE gradskim uslovima i velikim temperaturnim razlikama Ne znam zašto kod tebe ne radi ali kod mene je zatezanje rešavalo problem. A nije da nisam i sa asfalta silazio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ozn 31 Napisano Octobar 28, 2021 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan 350kg na kosini van asfalta, zar ne kliza guma po podlozi? Poboljšanje efikasnosti kočenja u ekstremnim situacijama (velika zagrejanost kočionih elementa) rešava se ugradnjom kvalitetnijih delova. Klin za ručnu kočnicu ne bi bio prihvatljiv iz niza razloga od kojih je prvi bezbednost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Octobar 28, 2021 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ferty Imao sam onaj mandrak (dok sam pezolu vozio) sto se stavi na rucku gasa, povuce poluga kocnice i zakaci da drzi. U dve sekunde gotovo, osigurano ali nije bas pametno da stoji dugo tako. Eto mozda bi ti tako nesto pomoglo kad si u 3 lepe negde. Videh dodatni stitnik, svidja mi se izgledom/funkcijom al mi se ne svidja nacin kacenja. Nigde srafa, samo navuces da zabravi i to je to. Pitam se sta ce vibracije uciniti, dal ce se rasklackati brzo.... bez srafa mislim da hoce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7287 Napisano Octobar 28, 2021 Drug član, 3033 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan On 10/19/2021 at 3:52 PM, Mr_Wolf said: Definitivno nije za ovu temu, ali to sa javljanjem je mnogo komplikovano. Vozam se u nedelju, i baš sam na to obraćao pažnju: - Vozači motora se ne javljaju vozačima skutera - Vozači GS-ova se ne javljaju nikome, mada se momak na GS-u ispred mene javljao svima, ali ostali ništa - Od vozača tricikala (MP3, tricity...) svi okreću glavu... Više vremena provedeš razmišljajući kome šta i kako nego u uživanju u vožnji. Svaki put se smejem tome. Vozim i skuter i motor. Skuterom 125cc ove godine lunjao po Vojvodini i Beogradu i okolini... Možda mi se par puta neko javio. Al meni smešno. Ne patim od toga. Ja svakako nisam "Bajker". Ja sam zaluđenik za motorima. I što više više vozam skuter sve mi je bliža misao o NC-dct... Fenomenalno urađen koncept, a dct mislim da je najbolje nešto što je skoro ušlo u moto svet, nisam imao na motoru, ali već više godina vozim automatike u porodičnom autu, ko jednom kupi automatik mislim da se nerado vraća na manual... Sve mi se čini da je i na motoru tako. Ja da mi pare nisu stavka ja bi imao 50 motora.... Živote Šumaherova skijo... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 28, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Satelis said: Ferty Imao sam onaj mandrak (dok sam pezolu vozio) sto se stavi na rucku gasa, povuce poluga kocnice i zakaci da drzi. U dve sekunde gotovo, osigurano ali nije bas pametno da stoji dugo tako. Eto mozda bi ti tako nesto pomoglo kad si u 3 lepe negde. Videh dodatni stitnik, svidja mi se izgledom/funkcijom al mi se ne svidja nacin kacenja. Nigde srafa, samo navuces da zabravi i to je to. Pitam se sta ce vibracije uciniti, dal ce se rasklackati brzo.... bez srafa mislim da hoce. Imam isto cicak traku uvek spremnu za prednju kocnicu. Pomagala mi je par puta. Funkciija je odlicna jer mene odavno ne zanima.coscenje felne..nema joj spasa od podmazivaca. Za fixiranje ili vezica ili poveca selna ima i sa gumenom podlogom crnom u okovima i slicnim radnjama tako da je resiv taj deo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 28, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, ozn said: 350kg na kosini van asfalta, zar ne kliza guma po podlozi? Poboljšanje efikasnosti kočenja u ekstremnim situacijama (velika zagrejanost kočionih elementa) rešava se ugradnjom kvalitetnijih delova. Klin za ručnu kočnicu ne bi bio prihvatljiv iz niza razloga od kojih je prvi bezbednost. Ne kliza kada imas pravu gumu. Ne posedujem road gume vise pogotovo ne za putovanja, a po gradu skoro da ne vozim. Ugradjeni su kvalitetni fabricki elementi. Ne stavljam ni na jedno vozilo nista manje od top rated delova. Ako procitas ceo text videces da je resen problem bezbednosti specificnim materijalima. Kao da utrci grancica izmedju lanca i lancanika sto mi se desavalo i evo ziv ja ziv motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7287 Napisano Octobar 28, 2021 Drug član, 3033 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 25 minutes ago, Ferty_ said: Ne kliza kada imas pravu gumu. Ne posedujem road gume vise pogotovo ne za putovanja, a po gradu skoro da ne vozim. Ugradjeni su kvalitetni fabricki elementi. Ne stavljam ni na jedno vozilo nista manje od top rated delova. Ako procitas ceo text videces da je resen problem bezbednosti specificnim materijalima. Kao da utrci grancica izmedju lanca i lancanika sto mi se desavalo i evo ziv ja ziv motor. Ti to teraš u off road? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 28, 2021 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba ici na offroad da bi to bio razlog menjanja guma. Dovoljno je sa road gumama i natovarenim motorom stati na bilo koju vlaznu livadu, na kosini ode motor, na usponu neces mrdnuti sa mesta ni uz pomoc drugara i guranja. Ako putujes i kampujes taj scenario je svakog jutra, a nekad i uvece jer kampuje se na livadama, priroda, vlaga, jelte. Da ne pricamo o blatu, makadamu, prasini. Prosao tu skolu dovoljno puta da shvatim da za cupanje iz nekih situacija nije potrebno multistradinih 160ks ili gs sa brdom konja vec samo dobra guma i kontrolisan obrtni moment. Puno konja u tim situacijama rade protiv tebe. Road guma vise na motor jok osim po gradu. Promenio Octobar 28, 2021 član Ferty_ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7287 Napisano Octobar 28, 2021 Drug član, 3033 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...jedan od razloga zašto i planiram da prodajem VFR. Jer je sjajan motor za otići do negde. Ali je problem kad stignem. Tamo ne mogu ništa, nigde. Ili sam na asfaltu ili plakanje. Sve je to lepo, 110ks, V4, fantazija, ali tamo gde bi ja tamo nema autoputeva. Ne treba mi za bespuća, ali bar loš put da može, gde prođe domaćinska golf 2ka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Octobar 28, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Samo to jos fali da i ovako zaheban aku na dct motorima dodatno opterecuje novi elektricni sklop. Počeo sam često da sanjam taj aku na DCT...U Balkanskoj svakako nema mesta ni za motor, bez obzira na nagib i kočnicu ali stvarno nisam imao problema na nizbrdicama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 28, 2021 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, X8 Vračar said: Počeo sam često da sanjam taj aku na DCT... U Balkanskoj svakako nema mesta ni za motor, bez obzira na nagib i kočnicu ali stvarno nisam imao problema na nizbrdicama. Isprati gore. Pisem o posebnim.situacijama natovaren, putovanja, na i van puta, dizes oboren motor kada treba najvise. Po gradu prazan motor svuda mozes da naslonis na ivicnjak. Naravno da i meni lepo radi po gradu, ali ovo je neko moje iskustvo za specificne situacije, a kod mene je vecina takvih jer ne vozim po gradu. Vrlo cesto obican kamen mora da radi posao kada uvece parkiram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 28, 2021 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 21 minutes ago, Andrej_Hotstepper said: ...jedan od razloga zašto i planiram da prodajem VFR. Jer je sjajan motor za otići do negde. Ali je problem kad stignem. Tamo ne mogu ništa, nigde. Ili sam na asfaltu ili plakanje. Sve je to lepo, 110ks, V4, fantazija, ali tamo gde bi ja tamo nema autoputeva. Ne treba mi za bespuća, ali bar loš put da može, gde prođe domaćinska golf 2ka... Doslovce isto. Putujem da bih stigao do nekih tacaka, a te tacke nisu uz magistralu vec sto dalje u planini itd. Koliko puta pozeleh da se negde popnem samo da se slikamo, prenocimo uz jezero, na nekom vidikovcu...predjes hiljade km i da te spreci par stotina metara livade i road gume. Zamenio i taj problem vise nemam. Svuda prodje. Posebni predeli kao naslikani, posebna iskustva Promenio Octobar 28, 2021 član Ferty_ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...