Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: Honda NC750X
Hondini grejači se vezuju na ovaj džek. Ja sam svoje takođe vezao na njega.
Montaža fabričkih grejača.pdf
Jeste, nije odgovor bas jednostavan, iskreno nisam danas nesto ni stigao pisati detaljnije, ukoliko je potrosnja grejaca veca od 5A onda ne bi trebalo, odnosno treba ukljuciti jos jedan relej u kolo, ima sve na netu.
Mozda ti hondini ne vuku puno struje.
Ja licno pored usb i upaljaca za 12v i dodatnih svetala ne bih dodatno na te zicice stavljao i grejace, bio bi mi rizik, ali opet ko zna dal sam u pravu, to je moje misljenje.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 40 postova
  • Motocikl: Honda NC750X

Kod mene, ni žice grejača nisu nešto deblje od žica sa konektora. Inače imam hondin razvod. Tako da ne vidim da grejači vuku nešto veliku struju. Da se izmeriti.

Sent from my iPad using Tapatalk

• Slow rider, 939 postova
  • Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987

Preostao mi je još jedan nosač navigacije, pa ako nekome treba nek se javi...

• Zainteresovan, 568 postova
9 hours ago, Chika Jimi said:

Palo mi je na pamet, setih se da mi je i Dare na kraju prosle rekao da je popustio i da ce verovatno jos ovu sezonu da izdrzi. Malopre bas gledao na USB meracu koji imam ugradjen i laze za nekih 0.2-0.3V. 12.3V na kontaktu i boga mi ga obori na 9V pri anlasovanju.
Cu vidim sutra prekosutra sa cika Daretom da iscitamo samo gresku kad bude mogao.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Onda ne čekaj, promeni aku odmah. Meni je pao napon i u sred vožnje se ugasio. Pokreće se neka zaštita i posle ne može da upali, ostane blokiran. 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: Honda NC 700X

Pozdrav svima!

Imao sam pad pre nekih desetak dana sa mojom Hondom NC700X i u klizanju sam pokidao prednji i zadnji levi žmigavac i iskrivio polugu menjača. Da li možda neko sa foruma zna gde bih mogao nabaviti ove delove, osim naravno u ovlašćenim salonima?

Unapred zahvalan na odgovorima i izvinjavam se ukoliko sam promašio temu, ali na ovoj sam video da ima najviše zaljubljenika i korisnika ovih motora.

Promenio član Lada68

• Drug član, 359 postova
  • Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100

Pogledaj na KP sajtu, ima par njih koji imaju delove za NC ali nisu baš jeftini. Proveri cene i u Delti za svaki slučaj. Polugu menjača možda možeš da ispraviš...a migavce možda možeš i da uzmeš neke LED...

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 17 postova
15 minutes ago, MF said:

Pogledaj na KP sajtu, ima par njih koji imaju delove za NC ali nisu baš jeftini. Proveri cene i u Delti za svaki slučaj. Polugu menjača možda možeš da ispraviš...a migavce možda možeš i da uzmeš neke LED...

Pre svega hvala na brzom odgovoru! Pogledao na KP i na žalost jako je slaba ponuda... Razgovarao sam sa majstorom i ne preporučuje mi da ispravljam polugu menjača, kaže da je realno da bi mogla lako da pukne posle toga. Želja mi je da ugradim original delove, tako da ću izgleda zaista morati da kupujem u Delti ili Stojanovu.

Pozdrav!

• Drug član, 359 postova
  • Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100

Jeste, imaš dvojicu za sada koji imaju polovne delove kod nas.
Eno na njuškalo.hr imaš polugu kvačila za 60€ ako imaš nekoga da ti donese. Nemam predstavu koliko su delovi iz originala, proveri prvo to u ovlašćenom servisu. Mene je samo staklo migavca izašlo oko 2.000 rsd...

Koliko ti se iskrivila poluga? Meni je Darko moju ispravio, nije bila mnogo kriva....

• U prolazu, 17 postova
58 minutes ago, MF said:

Jeste, imaš dvojicu za sada koji imaju polovne delove kod nas.
Eno na njuškalo.hr imaš polugu kvačila za 60€ ako imaš nekoga da ti donese. Nemam predstavu koliko su delovi iz originala, proveri prvo to u ovlašćenom servisu. Mene je samo staklo migavca izašlo oko 2.000 rsd...

Koliko ti se iskrivila poluga? Meni je Darko moju ispravio, nije bila mnogo kriva....

Nova poluga menjača je 9.110 dinara kod Stojanova, tako da nije velika razlika u odnosu na polovnu. Na donjoj slici možeš videti kako izgleda trenutna na motoru. 

Dajem cene iz salona, možda nekom bude od koristi:

poluga menjača  9110,00
guma poluge       380,00
žmigavac P/L       8250,00 
žmigavac Z/L       9450,00

139A09A1-FBCB-4FBA-82E5-997ACBF8939A_1_105_c.jpeg

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 324 postova
  • Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT
Pre 1 sat, Lada68 je napisao:

Pre svega hvala na brzom odgovoru! Pogledao na KP i na žalost jako je slaba ponuda... Razgovarao sam sa majstorom i ne preporučuje mi da ispravljam polugu menjača, kaže da je realno da bi mogla lako da pukne posle toga. Želja mi je da ugradim original delove, tako da ću izgleda zaista morati da kupujem u Delti ili Stojanovu.

Pozdrav!

Jesi ti onaj što je pao na snimanju Mudrolija kad ti je istrčalo kuče, beli NC 700X? Voja i Plaki su moji drugari iz kluba, na žalost nisam mogao ići imao sam obaveze.

Novi migavac je oko 10.000 u Delti, sećam se nakon onog mog popravka. Tada je i poluga zadnje kočnice bila oko 10.000, pa pretpostavljam da će tako biti i sa polugom menjača.

Dakle, sve što možeš nabaviti jeftinije, uzimaj.

P.S. Tek posle vidim da si se raspitao za cene pa i sam znaš šta ti je činiti. 

Promenio član Justicije
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 17 postova
Jesi ti onaj što je pao na snimanju Mudrolija kad ti je istrčalo kuče, beli NC 700X? Voja i Plaki su moji drugari iz kluba, na žalost nisam mogao ići imao sam obaveze.
Novi migavac je oko 10.000 u Delti, sećam se nakon onog mog popravka. Tada je i poluga zadnje kočnice bila oko 10.000, pa pretpostavljam da će tako biti i sa polugom menjača.
Dakle, sve što možeš nabaviti jeftinije, uzimaj.

P.S. Tek posle vidim da si se raspitao za cene pa i sam znaš šta ti je činiti. 

Jeste, taj sam sretnik
Hvala na pomoći u svakom slučaju. Interesantno je da za naše motore nema dobre ponude rezervnih delova iako ih se sve više vozi. Izgleda da se naši motori ne kvare pa nema interesa za prodaju

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova
  • Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350

Moj moped posetio Nacea malopre, kaze nema kod manuelca sta da se zaglupi sem aku, kod DCT-a je druga prica.
Tako da pasce nov aku.
@Lada68 da se ja pitam, tu nogicu skines, u strug stegnes iznad vara i lagano, mozda i da zagrejes malo, ispraviti. Da se ja pitam bar bih probao, samo da ne krivis na varu, a var pregledaj, ako je popustio trebalo bi i da se pojavi bar dlaka od linije.

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 17 postova
2 minutes ago, Chika Jimi said:

Moj moped posetio Nacea malopre, kaze nema kod manuelca sta da se zaglupi sem aku, kod DCT-a je druga prica.
Tako da pasce nov aku.
@Lada68 da se ja pitam, tu nogicu skines, u strug stegnes iznad vara i lagano, mozda i da zagrejes malo, ispraviti. Da se ja pitam bar bih probao, samo da ne krivis na varu, a var pregledaj, ako je popustio trebalo bi i da se pojavi bar dlaka od linije.

To će mi biti prvi korak svakako, već sam našao čoveka koji bi to mogao da mi uradi. Što se mehanike tiče priznajem da mi to nije jača strana, tako da se moram pouzdati u ljude kojima moram verovati. 

Hvala na sugestijama, puno znače... nije čovek sam u ovakvim situacijama... :)

• Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova
  • Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350

Nema na cemu, drago mi je ako sam pomogao! :)

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2283 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Kao što ti je kolega iznad rekao, probaj polako da ispeglaš...ti si u startu planirao da kupiš drugu polugu menjača. Ovu ako ispraviš, odlično. Ako ne uspeš, onda druga. Čim ona nije pukla u deliću sekunde, verujem da ćeš uspeti polako, natenane, da je vratiš u normalu.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 17 postova
Kao što ti je kolega iznad rekao, probaj polako da ispeglaš...ti si u startu planirao da kupiš drugu polugu menjača. Ovu ako ispraviš, odlično. Ako ne uspeš, onda druga. Čim ona nije pukla u deliću sekunde, verujem da ćeš uspeti polako, natenane, da je vratiš u normalu.

Tako će biti... samo će je morati ispravljati neko bolji od mene
Hvala na savetima!

• Ne silazi, 2283 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Ma, da je moj motor, ja bi to na licu mesta (to tebe ne savetujem !)  Što veći pajser, ili drvena letva, što duža, neke krpe/sunđeri između da se ne ošteti boja na deklu, i polako, baš polako, da ne strada nešto u menjaču. Osovina menjača prolazi sigurno kroz neku biksnu, ili lager. Zato polako...

Opet kažem, ne čačkaj ako nisi siguran/ne znaš šta treba, i kako da uradiš.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 17 postova
Ma, da je moj motor, ja bi to na licu mesta (to tebe ne savetujem !)  Što veći pajser, ili drvena letva, što duža, neke krpe/sunđeri između da se ne ošteti boja na deklu, i polako, baš polako, da ne strada nešto u menjaču. Osovina menjača prolazi sigurno kroz neku biksnu, ili lager. Zato polako...
Opet kažem, ne čačkaj ako nisi siguran/ne znaš šta treba, i kako da uradiš.

Kud nisam na ćaleta povukao, on je vrhunski mašinac bio... ja kakve sam sreće i nakovanj bih iskrivio
Ovako ću to prepustiti profesionalcu!

• Sviđa mi se 1

• Slow rider, 939 postova
  • Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987
On 9.5.2021. at 21:23, jancha je napisao:

20210422_205208.thumb.jpg.118c0995713216703ea8690d0f903adc.jpg

Promotion-10-Kit-2-Pin-Way-Waterproof-El

Da li neko zna koliki je presek PLUS kabla na ovo džeku?

• Svrati ponekad, 427 postova
  • Motocikl: Scarabeo 250ie

Ta poluga menjača je čelična, to se bez skidanja može ispraviti većim francuskim ključem ili papagajkama. Teško da će da pukne, pucaju aluminijumske ručke kočnice i kvačila. Tako sam bar ja za dva minuta ispravio moju polugu, doduše na drugom motoru.

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 568 postova
2 hours ago, Chika Jimi said:

Tako da pasce nov aku. 

Nikako da se naviknem da NC postoji i sa manuelnim menjačem. :jee:

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD

Ta se poluga pegla bez problema. Samo je skini pa na stegu kako rece kolega. A moze i na pod i dobar cekic. Kako se iskrivilo na tamo tako ce i ovamo. 

Da idemo malo u krajnost...cak i da pukne sve se vari. Par min posla. A poluga radi takav posao da ne trpi nikakve bitne sile pritiska tako da ce to biti ok kako god napravis. Cuj 10k za parce metala :) a i ona guma...navuces crevo za zalivanje, biras boju ili skines nekom od kolega sa dct-om na parkingu :P

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• U prolazu, 17 postova
Ta se poluga pegla bez problema. Samo je skini pa na stegu kako rece kolega. A moze i na pod i dobar cekic. Kako se iskrivilo na tamo tako ce i ovamo. 
Da idemo malo u krajnost...cak i da pukne sve se vari. Par min posla. A poluga radi takav posao da ne trpi nikakve bitne sile pritiska tako da ce to biti ok kako god napravis. Cuj 10k za parce metala  a i ona guma...navuces crevo za zalivanje, biras boju ili skines nekom od kolega sa dct-om na parkingu 

Svaka čast!

• U prolazu, 17 postova

Danas sam prvi put na ovaj način zatražio pomoć na ovom forumu, ni na kraj pameti mi nije bilo da ste svi Vi toliko predusretljivi i voljni da pomognete! Svaka Vam čast svima, nemam reči!

Ma i da ništa ne uradim, vredelo je...:)

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja