Mirko015 16 Napisano Decembar 15, 2020 U prolazu, 8 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer Prijavi odgovor kao problematičan Sve je tako kupljeno... Ne znam da li je fabrički u boji ili je naknadno farbano...komplet su zajedno... Videćemo sad kad krenem da je sređujem, ima rđe na štenderu, od dole, na nekim šrafovima, što sam čuo od par ljudi da je mana i da brzo koroziraju šrafovi...ne znam da li neko ima takva iskustva, mada vidim da je većina kupila nove u Srbiji pa se čuvaju kao oči u glavi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 15, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo je da ne vidim ni srafove ni pola ćope od masti sa podmazivaca. Sta to bese rdja? Zato su stari auto mehanicari govorili "nikad ne peri motor" jer to mu je zastita. Posle svakog servisa gde sam morao da odmastim sve, obavezno posle namackam belom mascu ili menjackim uljem jer metal vise voli mast od vode Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stejer 46 Napisano Decembar 15, 2020 U prolazu, 21 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Lepa Integra sa super kilometražom. Neka te dobro služi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Decembar 16, 2020 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Boki Bojankov red dodje dodati +10K NC ima jedan malo ozbiljniji problem rvanje sa kormanom na malim brzinama, za pocetak ce trebati kocnica, blatobran, tocak, amortizeri dole sipku kormana podici i stripsovati, em lakse za rad em da nista ne grebe viljuska ne moze sici dok se ne odvije M6 sraf koji drzi cev prednje kocnice vrat viljuske rdja tamo gde je zasticeno mascu, tam di je ne bi trebalo biti... ima 2 mogucnosti 1- da se pri pranju mlaz usmerava na korman, 2- motor boravi vani na kisi bez cirade Rvanje koje sam malo pre pomenuo dolazi zbog neispravnog lezaja kormana. To znaci da nema normalnog zakretanja levi-desni vec ide otezano kad tocak stoji pravo i zeli se skrenuti na neku stranu. Najbolje se oseti kad se bajk stavi na cent. stender, potopi zadnjica da bi prednji tocak bio u vazduhu (rasterecen). Zatim jednom rukom lagano raditi zakretanje kormana pun levi-desni. Tacno po sredini kad dodje upravljac, osetice se kao da je tocak upao u uski kanal i neda mu da lako izadje..... znak da je lezaj u problemu. Ovaj problem ne dolazi sam od sebe. Problem nastaje kad se zvekne u rupu (95% je to uzrok) ili kad se svakodnevno odsecno penje prednjim tockom preko visljeg ivicnjaka. Kad dodje do udara u rupu, pored amortizera stetu trpe i lezajevi kormana/viljuske kao i lez. tocka. Trika nema, jedini lek je zamena celog seta (gornji, donji + zastitne podloske) ne bi li nestalo rvanje na malim brzinama. izmedju dva kaveza nalazi se venac sa kuglicama svaki udar u rupu dovodi do nepovratne stete kuglica stafka pistu, dolazi do usecanja koja sam oznacio strelicama posto rupu gadjamo gotovo uvek pravo, logicno je da je stanje po sredini najgore otud upravljac upadne u kanal kako vecina voli da kaze izvadjeni kavezi iz rama novi delovi su tu pored lezajeva i podloski tu su delovi za amortizere i svecke nove taman iskoristiti priliku za ciscenje obe strane ostaje da bleji Eto, nadam se da sam vam priblizio zbivanje sta se desi kad se potrefi rupa.... nije dobro, dosto toga trpi do odredjenih granica. Steta na prvu nije vidna vec dolazi sa vremenom tj kilometrima i nepaznjom u toku voznje. Mora opreznije, obazrivije i nema frke, trajace ohoooo. Suprotno, ako se nastavi po starom.... ista sudba ceka nove delove pre il kasnije. Nastavice se...... 11 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rašica 152 Napisano Decembar 17, 2020 Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: Lion Motocikl: NC700xd Prijavi odgovor kao problematičan Poštovani @Satelis svaka čast kako lepo i detaljno objasnite, a i oduševljen sam i sa kojom ljubavi i pažnjom pristupate mašinama. Ako budete imalo vremena kada prodje zima sigurno ću doći da prekotrolišete moju mašinu. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12744 Napisano Decembar 17, 2020 Ne silazi, 7377 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije ni 40k malo po ovim putevima. Koliko god da pazi čovek, par puta godišnje opali u neku rupu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Decembar 17, 2020 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Satelis ode sa 50K, moj NC ima 63K.... ni u jednom slucaju blizu ovakvog stanja. Pre neku godinu, dodje covek sa Bevom do mene. Zali se kako mu majstor dvaput godisnje menja set lezaja kormana, vise mu ne veruje i hoce da mu ja zamenim. narucim po modelu, godistu bas za njega iz originala Rasturim sve, sredim, zamenim, sklopim, probam i predam uz reci da ako mu se posle ovoga opet isto desi..... nije do lezaja nit je do majstora, glavni krivac si ti jer gadjas rupe. Posle pola godine, poceo se javljati isti problem, poceo je glaviti korman po sredini Recimo @Alexa90 je gradsko momce (Dorcolac), ima sigurno jedno 200.000km (ili blizu)pod guzicom na 2 tocka..... nikad mu nisam promenio lezaj kormana tako da nije samo do rupa, mnogo je do vozaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11549 Napisano Decembar 17, 2020 BJB Maxi Scooter Club, 4365 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Istina, jedno vreme sam vodio evidenciju o kilometraži Ima tako oko 200k, neka hiljada ispod te cifre, i istina nikad nismo menjali ležaj ni na jednom mopedu, a Atlantica sam vozio 80k km 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Decembar 17, 2020 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Satelis je napisao: Recimo @Alexa90 je gradsko momce (Dorcolac), ima sigurno jedno 200.000km (ili blizu)pod guzicom na 2 tocka..... nikad mu nisam promenio lezaj kormana tako da nije samo do rupa, mnogo je do vozaca. A šta je sa ležećim policajcima, nisu oni baš ivičnjaci, a i ne prelazmo brzo preko njih, ali svejedno, tu su i penjemo se. Koliko to utiče na ležejeve? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Decembar 17, 2020 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pređes lagano i nema problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6724 Napisano Decembar 17, 2020 Ne silazi, 6569 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Na konto brzog odlaženja ležaja...dve stvari mi padaju na pamet, ako podrazumevamo još dosta toga već pomenutog. Mislim prvenstveno na pomenuti Bev. Postoji verovatnoća da prednji kraj ima kakvu problematiku sa geometrijom...plus, jako su retki vozači koji primete luft, pa teraju dalje (neki ga i primete al' ih boli Stojko),a tada se prilično ubrza propadanje ležaja zbog pomenutih udaraca. Bev je pride jako težak skuter. Još jedna interesantna stvar, koja kumuje, često i propadanju ležajeva točkova...je puškiranje pri pranju. Lepota jes' važna, ali se zna odavno da vozi ko maže, a ne ko fajta vodom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11549 Napisano Decembar 17, 2020 BJB Maxi Scooter Club, 4365 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Atlantic je teži od Beva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1272 Napisano Decembar 17, 2020 Drug član, 1067 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Može da strada aksijalni ležaj tačnije kuglična staza kao u ovom primeru, zbog nepravilno stegnute navrtke, ako je ispod mere zatezanja tj. momenta zatezanja i nastaje mali zazor između kuglica i obe staze, pa prilikom i slabijeg udarca točkom o prepreku dolazi do oštećenja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GAGI74 482 Napisano Decembar 17, 2020 Zainteresovan, 522 postova Lokacija: Beograd Zvezdara Motocikl: BMW R1250GS ADV, HONDA PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Vidjam cesto da ljudi koče kada prelaze ležeći, i na 2 i na 4 tocka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 923 Napisano Decembar 17, 2020 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Vidjam cesto da ljudi koče kada prelaze ležeći, i na 2 i na 4 tocka... Da, to se ne uci u autoshkoli. Kochenje pre rupe, pushtash kocnicu i onda udarash, propadash, skachesh itd Sent from my VOG-L29 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Decembar 17, 2020 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 200 stranica ispisano do sada... masala iznenadjujuce mrsava cevka viljuske = lako krivljenje pri ceonom sudaru skuteri koji su za 60kg laksi imaju ozbiljniju viljusku kavezi takodjer tanani.... c c c Ovo mogu slobodno nazvati velikom manom, inzinjeri se zeznuli negde u racunici izgleda. Moralo je biti deblje, jace, sigurnije jer NC sa svojih 215 ili 230kg u DCT verziji (prazan) na mali ceoni cukanjac moze lako pokriviti viljusku. jbg sta je tu je... matica, kljuc i pakuj nazad jedno se pakuje, drgo se rastura 1L crnila izadje ukupno prva ruka treba sanirati vozi dalje vozi dalje vozi dalje sati su prolazili ne bi li dosao do..... rezultata mixano i spakovano vraceno nazad vozi dalje jer je vreme za novo ostalo je da se zamene maglenci il dodatna svetla.... kako god 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1234 Napisano Decembar 18, 2020 BJB Maxi scooter club, 1660 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Kratko i jasno... Doktor! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Decembar 18, 2020 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan da zavrsim pricu, stari maglenci su zamenjeni novim jedino je bzvz sto se mora rasturiti da bi se okrenuo nosac za 90' spot svetlo daje ende nema vise, svabica je sledeca Nisam imo prilike probati Bokijev moped, morao sam sklopiti jedan SW da bi Svabicu Lakijevu u ponedeljak poceo. Ono sta jesam probao je poredjenje amortizacije upravo sa pomenutom gospom u crvenom jer su identicni amortizeri...... poprilicna razlika Kako se Boki sad snasao u svemu ovom ne znam, nije primetio da mu lezaj kormana ne valja i ako je dobrano bio u problemu, navikao je na takvo stanje..... pasce testiranje neko valjda Moja gospodja u nedelju ide na spavanje, to je to za ovu godinu i vala jedva cekam da prodje. Cela sezona usrana da usranija ne moze biti, sem BiH nigde drugde preko nije se vozilo i nadam se da ce sledeca godina biti normalna...... ajd gudbaj. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Decembar 19, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Koliko puta... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11549 Napisano Decembar 19, 2020 BJB Maxi Scooter Club, 4365 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan On 18.12.2020. at 20:01, Satelis je napisao: Moja gospodja u nedelju ide na spavanje, Sreda ti je mnogo lepše vreme, a imao bi i društvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Decembar 19, 2020 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Videh da ce biti 14'C .... nista od nedelje i spavanjca, obrnuti jos jedan krug Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrmiki 431 Napisano Decembar 20, 2020 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Satelis je napisao: Videh da ce biti 14'C .... nista od nedelje i spavanjca, obrnuti jos jedan krug Jesam ti rekao da ce bude ok vreme i da je ne teras na spavanje (ja jos ne silazim ko dete sa tresnje ) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Decembar 20, 2020 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Boki autor, ja je malo preradio..... 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Decembar 21, 2020 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sreckova Svabica i njemu dodje vreme za servis od dosta slika bacicu samo neke, zanimljive da se ne bi ponavljao stitnicu su skraceni jer je jednom prilikom geknuo u rupu amortizer se toliko sabio (oznaceno strelicom) da je stitnik stigao sraf i slomio se kod rasturanja valjalo bi da ne vadite sraf jer je lim ostar pa da se nesto ne osteti moze se staviti malo izolir il krep trake il parce krpe il meni najlakse gumeni cep kociona creva ne treba zanemariti, jedared i ona ce doci na red za zamenu proveriti da nisu dotrajala, ispucala, krutoca-mekoca... ova su Ok evo i sa druge strane dokle je isalo sabijanje.... dobrano dosta ne volim da koristim srafciger za dizanje prasina jer lako osteti rup cizme ova prosta alatka odradjuje posao bas onako kako treba sanirati prisustvo vode jednostavno tako mora biti Saito set je stavljen ne vracam nazad koristim priliku da resim gasenje ob. svetla kad se zakrene korman kabal od led sijalice bese stripsom vezan za instalaciju brave.... ne biva od zakretanja strips je oglodjao izolaciju pa potom i zicu... sredjeno zam. sijalice moze se pakovati centrirano, to je toj sutra treba uraditi servis i zameniti napajanje navigacije 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Decembar 22, 2020 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivi podaci o prodaji novih motora, ogroman skok. Ne znam da li je zbog pandemije ili je nešto drugo u pitanju, Potonula prodaja novih automobila u vreme pandemije, a �ta je sa polovnjacima WWW.B92.NET U Srbiji je tokom jedanaest meseci 2020. prodato 8 odsto manje polovnih automobila nego u istom periodu pro�le godine, a... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...