Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• Integrisan, 9373 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Sta se zbilo, kakvo drzanje teme, kaki nepouzdan motor :zbunjen:

moze i na pp ako je nekom truba da pise javno

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 7541 postova
  • Motocikl: TDM 900
1 hour ago, Lucky George said:

200.000 km za 4.5 godine ... stvarno NC je veoma nepouzdan motor :)

image.png.212456b8410571bc3806ea5d4e753ec3.png

Ne, ne. Samo BMW prelazi toliko. Yamahe, Honde, Suzukije na tu kilometražu nose u gajbice. 

• Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 217 postova
  • Motocikl: Honda nc700 Integra

Drugari malopre mi se desila nezgoda.Vozio sam ulicom i naisao na iskidan kabl telefonski (telekom) i nije se uopste maltene ne video,samo sam osetio da se obmotao oko motora i tocka i ne znam ni sam kako nisam pao jer sam vec video kako padam..Razbijene su mi plastike sa jednog krila i ova plastika ispod fara i prednji branik..Policija izvrsila uvidjaj, ja sam takodje sve slikao, pa minprepstaje da tuzim telefom,ako neko ima iskustva u vezi procedure neka napise..d9403acb4a39bc6c66b0772aef1a4e49.jpg
105a9b70c447f38368af75284ad3ac5d.jpg
184548a17937bd5c40d07e48b73abff1.jpg
96dcd69a6f0c1b5c096a83ea96fd6c2d.jpg
ed0f853984bc4ea49e8ad6349e3ea389.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Svrati ponekad, 324 postova
  • Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT
pre 12 minuta, tanex je napisao:

Drugari malopre mi se desila nezgoda.Vozio sam ulicom i naisao na iskidan kabl telefonski (telekom) i nije se uopste maltene ne video,samo sam osetio da se obmotao oko motora i tocka i ne znam ni sam kako nisam pao jer sam vec video kako padam..Razbijene su mi plastike sa jednog krila i ova plastika ispod fara i prednji branik..Policija izvrsila uvidjaj, ja sam takodje sve slikao, pa minprepstaje da tuzim telefom,ako neko ima iskustva u vezi procedure neka napise..d9403acb4a39bc6c66b0772aef1a4e49.jpg
105a9b70c447f38368af75284ad3ac5d.jpg
184548a17937bd5c40d07e48b73abff1.jpg
96dcd69a6f0c1b5c096a83ea96fd6c2d.jpg
ed0f853984bc4ea49e8ad6349e3ea389.jpg

Druže, 

teško će to ići, nažalost. Imaš li svedoke, jesi uzeo podatke od njih, jesi zvao policiju?

Oštećenja su velika, a od kabla. Prvo što ćeš morati je angažovati veštaka koji mora potvrditi da su moguća takva oštećenja usled toga što točak podigne i obmota kabal.

Opet ti ponavljam, teško će ići. Moj savet je da odeš kod nekog advokata koji radi tu naplatu štete da ti uopšte proceni šanse. Obavezno se dogovaraj na procenat, tj da se naplaćuje od naplaćene štete. Ako ne pristane na to, šanse su ti male i samo hoće da uzima nadoknade za pisanje tužbe i izlaske na sud. 

Pravnik sam, nisam advokat, ali nemam drugi savet.

Policija sacinila zapisnik, takodje su napisali sve oko stete, a decko je svedocio koji je video sve i dao je izjavu. A imam jos dva momka koje poznajem koji su isto tad videli sta se desilo i bas mi je jedan rekao da se mimoisao sa mnom par sekundi ranije i da isto nije u prvom trenutki video kabl nego tek kad je prosao samo stomje on isao u suprotnom smeru a sa te strane je imalo prostora da se ne zakaci kabl..To za procenu stete idem u ponedeljak.Drug mi je advokat pa ce on da mi pise sta treba ali sam svakako hteo da vidim da li je neko imao iskustva.Policajac mi je rekao da ako ne pronadju ko je iskidao kabl kao ne mogu nista da uradim jer kao mozda ga je neki kamion pokidao a sa druge strane logicno mi je da telekom odgovara za to i da ne moze kabl da bude postavljen u visini da moze kamion da ga zakaci npr i da je svakako odgovornost Telekoma..

A sto se tice stete ne znam koliko moze da kosta krilo i ova plastika ispod fara sa branikom jer original delovi su cuo sam jako skupi..

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Na stranu sve...ali sto ti dobar auspuh :D

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

• Drug član, 2973 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Vidi ti nadji nekog procenitelja da ti procijeni stetu i uzmi racun od njega i to da ti se namiri, a i raspitaj se s njim jer on se takodje razumije sta i kako. To se mora naplatiti, sta te boli ko je pokidao, neka telekom juri pocinioca, a tebi oni moraju stesu namiriti jer se njihov kabal nasao na putu i to je cinjenica.

• Podržavam 1

pre 45 minuta, Savan je napisao:

Na stranu sve...ali sto ti dobar auspuh :D

Kad bi znao koliko dugo sam bas taj trazio da stavim, estetski mi se taj najvise svidjao ali i cuje se extra..

pre 15 minuta, Bigor je napisao:

Vidi ti nadji nekog procenitelja da ti procijeni stetu i uzmi racun od njega i to da ti se namiri, a i raspitaj se s njim jer on se takodje razumije sta i kako. To se mora naplatiti, sta te boli ko je pokidao, neka telekom juri pocinioca, a tebi oni moraju stesu namiriti jer se njihov kabal nasao na putu i to je cinjenica.

To idem u ponedeljak jer za danas je bilo kasno. Pa isto to ja razmisljam, njihova je odgovornost i da ga je oborio vetar i da ga je kamion oborio, ili nisu postavili na predvidjenu visinu ili nisu lepo postavili pa je popustio ili sta vec. Dusa me boli za motor jer sam ga pazio kao oci u glavi i da mi se ovako nesto desi. Sreca sto nisam pao, vec sam video kako prelecem preko motora kad mi se obavio kabl i ni sam ne znam kako sam zadrzao motor.

• Svrati ponekad, 224 postova
  • Motocikl: Transalp XL 750

Bitno je da je urađen uviđaj. 

Angažuj advokata, otprilike ovako, ti možeš štetu naplatiti od svog osiguranja a oni se naplatiti od "Vlasnika" kablova. Odnosno verovatnija varijanta , advokat, vansudsko poravnanje sa "vlasnikom" kablova. U svakom slučaju moje mišljenje da sigurno dobijaš odštetu. To ti je ista varijanta kao kad upadne točak u rupu na kolovozu napravi se šteta, uradi se uviđaj. Štetu nadoknađuje upravljač puta. Samo nemoj da odustaješ da te neko zaje.e. 

Čak treća varijanta ali nema potrebe za njom jer postoji "vlasnik" kabla od koga može da se naplati, je nadoknada štete iz fonda osiguravača ( to ti je kad imaš nezgodu sa vozilom koje nije upisano u jedinstveni registar vozila i slične stvari...)

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

Jbg, ako budes trazio ponovo javi se meni. Znam uvoznika ovde za yoshimuru. Meni je već drugi po redu, takodje r11.

Imaš i titanijum kao i Carbon verziju istog tog auspuha.

Meni trenutno sas pravi problem jer je preglasan za stazu. I pored db killera.

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra

Drugari malopre mi se desila nezgoda.Vozio sam ulicom i naisao na iskidan kabl telefonski (telekom)

Au, baš velika šteta. Ne vidim tačno na slici jel ga točak namotao više puta? Za felnu se zakačio?
Pomislio sam i ja da je slično kao za rupu na putu ali kablove postavlja ko kako hoće. Čak ni podzemnih nema u katastru vodova, a tek za vazdušne verujem da je haos kad bi trebalo dokazati čiji je kabl. Čak možda i da se ide na to da nije telekom odgovoran nego baš kao što ti je policajac rekao onaj koji je iskidao to. Mada, trebala bi i policija da obezbedi ulicu kada vide da ima nekih prepreka.

Gde je ovo? Vidi se šuma kablova na prvoj fotografiji? Šta ako je vetar iskidao kabl?

Dobro da te nije po glavi to udarilo. Ja se plašim tih kablova, pogotovo kada negde nešto rade, pa vidiš gore da ima nekoga i ne znaš šta će da uradi u sledećem trenutku...

• Svrati ponekad, 224 postova
  • Motocikl: Transalp XL 750

Na neki način utvrdi ko je vlasnik kabla, da li će to eventualno policija da unese u izveštaj(u ovom slučaju ide izveštaj) ili ćeš se ti potruditi pa onda je sve lakše. Kao što sam ti rekao ostaje ti treća opcija da se naplatiš iz fonda osiguravača!

• Drug član, 361 postova
  • Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100

Njegovo osiguranje mu neće nadoknaditi štetu ukoliko nije Kasko osiguranje, a ne verujem da jeste. Osnovno osiguranje je osiguranje koje štiti vlasnika vozila od štete koju je on napravio trećim licima (šteta na tuđoj pokretnoj i nepokretnoj imovini, kao i povrede ili zivot licima koja nisu vlasnik osiguranog vozila, a učestvovala su u šteti).

UOS (Udruženje osiguravača Srbije) isplaćuje štete i povrede licima koja su oštećena u udesu koje je izazvalo poznato lice koje nema osigurano vozilo ili telesne povreda lica koje je učinilo NN vozilo. Tako da ni u UOS nećeš dobiti odštetu.

Ja mislim (ne tvrdim) da je jedini načina da nadoknadiš štetu, tužbom vlasnika kabla. Ipak mislim da bi trebao da se posavetuješ sa advokatom koji se bavi baš time...

Nadam se da ćeš rešiti problem na svoju vodenicu.

Delovi mogu biti i povoljniji ako su na stanju, pre par dana sam bio u Delti i sa stanja kupio veoma povoljno fabrički nosač kofera...

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 2

pre 57 minuta, zoransm je napisao:

Bitno je da je urađen uviđaj. 

Angažuj advokata, otprilike ovako, ti možeš štetu naplatiti od svog osiguranja a oni se naplatiti od "Vlasnika" kablova. Odnosno verovatnija varijanta , advokat, vansudsko poravnanje sa "vlasnikom" kablova. U svakom slučaju moje mišljenje da sigurno dobijaš odštetu. To ti je ista varijanta kao kad upadne točak u rupu na kolovozu napravi se šteta, uradi se uviđaj. Štetu nadoknađuje upravljač puta. Samo nemoj da odustaješ da te neko zaje.e. 

Čak treća varijanta ali nema potrebe za njom jer postoji "vlasnik" kabla od koga može da se naplati, je nadoknada štete iz fonda osiguravača ( to ti je kad imaš nezgodu sa vozilom koje nije upisano u jedinstveni registar vozila i slične stvari...)

Mislio sam da sam napisao.Kabl je vlasnistvo Telekoma.Ja racunam da oni snose odgovornost bilo ko da ili sta da je pokidalo kabl jer je to njihovo vlasistvo, cak sam cuo da su vrv osigurani za te situacije.

pre 55 minuta, Savan je napisao:

Jbg, ako budes trazio ponovo javi se meni. Znam uvoznika ovde za yoshimuru. Meni je već drugi po redu, takodje r11.

Imaš i titanijum kao i Carbon verziju istog tog auspuha.

Meni trenutno sas pravi problem jer je preglasan za stazu. I pored db killera.

Znam da ima tri verzije..Koja je cena,pisi dm ako neces ovde bas me zanima.Na kom motoru si stavio pa ti je preglasan? ja vozim bez db i uopste nije mnogo glasan, vozio sam Beverly pre troga sa Akrapom i on je bas bio preglasan bez db, ovaj je taman.

pre 25 minuta, X8 Vračar je napisao:

Au, baš velika šteta. Ne vidim tačno na slici jel ga točak namotao više puta? Za felnu se zakačio?
Pomislio sam i ja da je slično kao za rupu na putu ali kablove postavlja ko kako hoće. Čak ni podzemnih nema u katastru vodova, a tek za vazdušne verujem da je haos kad bi trebalo dokazati čiji je kabl. Čak možda i da se ide na to da nije telekom odgovoran nego baš kao što ti je policajac rekao onaj koji je iskidao to. Mada, trebala bi i policija da obezbedi ulicu kada vide da ima nekih prepreka.

Gde je ovo? Vidi se šuma kablova na prvoj fotografiji? Šta ako je vetar iskidao kabl?

Dobro da te nije po glavi to udarilo. Ja se plašim tih kablova, pogotovo kada negde nešto rade, pa vidiš gore da ima nekoga i ne znaš šta će da uradi u sledećem trenutku...

Ma oni nisu ni znali da je otpao kabl, a obmotao se oko tocka i celog motora,bas je jebeno bilo.

pre 6 minuta, MF je napisao:

Njegovo osiguranje mu neće nadoknaditi štetu ukoliko nije Kasko osiguranje, a ne verujem da jeste. Osnovno osiguranje je osiguranje koje štiti vlasnika vozila od štete koju je on napravio trećim licima (šteta na tuđoj pokretnoj i nepokretnoj imovini, kao i povrede ili zivot licima koja nisu vlasnik osiguranog vozila, a učestvovala su u šteti).

UOS (Udruženje osiguravača Srbije) isplaćuje štete i povrede licima koja su oštećena u udesu koje je izazvalo poznato lice koje nema osigurano vozilo ili telesne povreda lica koje je učinilo NN vozilo. Tako da ni u UOS nećeš dobiti odštetu.

Ja mislim (ne tvrdim) da je jedini načina da nadoknadiš štetu, tužbom vlasnika kabla. Ipak mislim da bi trebao da se posavetuješ sa advokatom koji se bavi baš time...

Nadam se da ćeš rešiti problem na svoju vodenicu.

Delovi mogu biti i povoljniji ako su na stanju, pre par dana sam bio u Delti i sa stanja kupio veoma povoljno fabrički nosač kofera...

Ovo sa osiguranje si u pravu sto se tice treceg lica, a tuzba ce ici telekomu pa neka oni nalaze ko je i sta oborilo kabl itd. moracu da svratim do njih kad budem isao u Bg.Ali neko pisao bas pre neki dan kad su udarila kola u motor da su plastike bas skupe te original.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 361 postova
  • Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100

U Delti sam sreo momka koji je kupovao plastike isto za Integru. Nisu bile skupe, koliko se priča. Ne znam da li zbog krize spustaju cene za delove sa lagera ali mene je nosac kofera sa plovom ispao kko 80€. Moj savet je da odeš lično tamo, a ne telefonom...

Da da, licno cu, obicno kad sam zvao telefonom prvo ne mogu da ih dobijem a onda kad mi kazu cenu samo sto ne ispustim telefon iz ruke :D

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Svrati ponekad, 324 postova
  • Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT
Pre 3 sati, tanex je napisao:

Policija sacinila zapisnik, takodje su napisali sve oko stete, a decko je svedocio koji je video sve i dao je izjavu. A imam jos dva momka koje poznajem koji su isto tad videli sta se desilo i bas mi je jedan rekao da se mimoisao sa mnom par sekundi ranije i da isto nije u prvom trenutki video kabl nego tek kad je prosao samo stomje on isao u suprotnom smeru a sa te strane je imalo prostora da se ne zakaci kabl..To za procenu stete idem u ponedeljak.Drug mi je advokat pa ce on da mi pise sta treba ali sam svakako hteo da vidim da li je neko imao iskustva.Policajac mi je rekao da ako ne pronadju ko je iskidao kabl kao ne mogu nista da uradim jer kao mozda ga je neki kamion pokidao a sa druge strane logicno mi je da telekom odgovara za to i da ne moze kabl da bude postavljen u visini da moze kamion da ga zakaci npr i da je svakako odgovornost Telekoma..

Izvini, nisam pročitao da je bila policija.

Ne znam, pokušaj. Zvao sam mog kolegu koji radi te naplate štete, misli da će ići teško.

Pre 3 sati, tanex je napisao:

A sto se tice stete ne znam koliko moze da kosta krilo i ova plastika ispod fara sa branikom jer original delovi su cuo sam jako skupi..

Za delove ti potvrđujem. Ja sad to radim za neuporedivo manju štetu od tvoje, ali su plastike užasno skupe. Možda si pročitao neki moj prethodni post o tim cenama originalnih delova.

• Svrati ponekad, 424 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DCT

Dovoljno je da pogledaš na netu OEM delove, uključujući i plastike, videćeš da su užasno skupe. Primer cena originalnih delova za prednji blatobran:  https://www.bike-parts-honda.com/honda-motorcycle/750-MOTO/NC/2017/NC750XDH/Frame/FRONT-FENDER/97662/F_10/2/25748

Za delove ti potvrđujem. Ja sad to radim za neuporedivo manju štetu od tvoje, ali su plastike užasno skupe. Možda si pročitao neki moj prethodni post o tim cenama originalnih delova.

Pa imam policiju koja je izvrsila uvidjaj,imam svedoka koji je dao izjavu,kazu da moze da se naplati i kad u rupu udaris pa ti ode tocak tako racunam da ce moci i ovo ali ko zna.Pa ne znam ko je pisao msm fuzaster je otisao ili sta vec i da je spominjano da su plastike preskupe i da se vise isplati da se naprave nove i da se vozi sa njjima nego sa originalom..

Dovoljno je da pogledaš na netu OEM delove, uključujući i plastike, videćeš da su užasno skupe. Primer cena originalnih delova za prednji blatobran:  https://www.bike-parts-honda.com/honda-motorcycle/750-MOTO/NC/2017/NC750XDH/Frame/FRONT-FENDER/97662/F_10/2/25748

Ovo sam bas gledao ali krilo nisam mogao da pronadjem

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja