godovic 931 Napisano Jul 8, 2020 Zainteresovan, 382 postova Lokacija: MKD Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan On 6/18/2020 at 10:07 AM, Justicije said: Ekipa, imam predlog. Ako ste zainteresovani, možemo uraditi majicu ove forum grupe. Recimo, crna majica, print kombinovano u crvenoj i beloj boji. Ja nisam dizajner, pa ne znam to lepo nacrtati, ali bi recimo napred levo stavio logo sajta Naravno, sa natpisom BJBIKERS. Na desnoj strani napred bi mogli staviti logo Honde Na leđima gore logo HONDA The Power of Dreams A preko leđa nešto ovako dizajnirano Naravno, od osnivača sajta bi trebalo tražiti dozvolu za korišćenje logoa, a mislim da sa Hondinim nema problema jer su javni. Predlog za leđa sublimira i ekipu koja vozi 700tke i one sa 750. To treba neko veštiji dizajnirati. I tu koristiti crvene i bele boje na crnoj majici. Ako ste za i ako je već neko imao ideju, ili ako ste ranijih godina to već radili (nov sam ovde), možemo to opet organizovati. NC7xXx NC7XOx ili druge kombinacije velikih i malih slova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dranik 134 Napisano Jul 8, 2020 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Veternik Motocikl: BMW F800 GS. Prijavi odgovor kao problematičan On 17.6.2020. at 16:54, Kola je napisao: Puno toplih pozdrava iz suncanog i toplog Hamburga! Dobro došao@Kola. Ako budem išao kod sina i svastike u Grömitz možda se vidimo i provozamo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kola 586 Napisano Jul 8, 2020 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: BMW R1250 GS Rallye 21 - ex: 2020 NC750x-penzionisan, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, dranik said: Dobro došao@Kola. Ako budem išao kod sina i svastike u Grömitz možda se vidimo i provozamo Hvala! Obavezno se javi, volio bih da se vidimo i provozamo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Jul 8, 2020 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan Evo malog update oko štete. Prvo i osnovno, evropski zapisnik pokriva maksimalno 200.000 dinara, tako da nikad i ni po kojim uslovima ne potpisujte evropski. policajci vas upućuju da to radite da bi sa sebe skinuli posao i odgovornost, ali ne radite to. Mi imamo nesreću da kontakt ili udarac bude sa jedne strane, a pad na drugu stranu i šteta se duplira. Drugi proble,m je što se druga strana mora pojaviti u roku od 45 dana u osiguranju da se uporede štete. meni su nsve slikali, izmeriili visinu i sl, ali ako se ovaj ne pojavi, a njega baš briga jer mu osiguranje ne pklaća, eto problema, ide se na drugi stepen. Treći problem kod mene je što je auto rentakar, a vozač stranac. Ovi u osiguranju su bili korektni, sve slikali što sam im rekao, ali momak ne zna da li će, a po proceduri je tako, likviodator tražiti izjavu od drugog vozača. Ako bude inzistirao, a ovaj nedostupan jer je otišao iz Srbije, opet na drugi stepen i opet problem. Ako se sve zakomplikuje, eto mene na sudu sa osiguranjem. Ponavljam, NI U KOM SLUČAJU NE POTPISUJTE EVROPSKI, osim ako je baš neka beznačajna ogrebotina. Inače, plastike su užasno skupe i mene da bi promenio obe one bočne sive, 200 k ne pokriva za svi štetu. Kad mi daju zapisnik i dobre sumu, idem u Deltu i dogovaram se što da se napravi za te pare, sve neće moći sigurno, ali ima takvih ogrebotina na onoj crnoj plastici koje se stvarno ne vide, tako da će, ako mi odobre 200.000, a voljni su jer je motor nov, ipak sve biti u redu. Sad je samo pitanje te izjave drugog vozača, ali ona je stvarno upitna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4300 Napisano Jul 8, 2020 Drug član, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Koje osiguranje?Послато са SM-N975F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Jul 8, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Baš sam hteo da napišem da će relativno mala popravka da izađe bolesno skupo zbog zamene delova koji postoje samo originalni. Negde sam na ovom forumu pročitao da neko u inostranstvu kada kupi motor poskida plastike, napravi kopije i sa njima vozi, a originale čuva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4300 Napisano Jul 8, 2020 Drug član, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Da se vratimo na motoreRegistrovao sam motor, stavio dodatna svetla (dr@Arakis ) i našao oriđiđi nosač kofera...Pohvalio bih momke u Delti na rezervnim delovima. Oduševili me...Послато са SM-N975F помоћу Тапатока 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2107 Napisano Jul 9, 2020 Skuteras, 3707 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Osiguranja su prevarantske kuce, trgovci, nakupci... sa njima mora da se pregovara. Uopste nije tacno da je max iznos stete 200.000. Ko to moze da zna i da proceni. Niti mozes ti kao vlasnik vozila, niti pandur koji ne zna ni koji je motor dok ne procita saobracajnu. To oni kazu pa ako prodje, prodje. Ako imas potpisan evropski izvestaj zavrsena prica. Motor u Deltu i sve onako kako ti je Satelis napisao. Opet, oni ce da ponude neku manju cifru, a ti vidi hoces li da pristanes ili ces to da peglas na drugim stvarima. I obavezno im reci da si bio kod advokata i da ako treba mozete i drugacije da razgovarate. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Jul 9, 2020 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, muljaz je napisao: Osiguranja su prevarantske kuce, trgovci, nakupci... sa njima mora da se pregovara. Uopste nije tacno da je max iznos stete 200.000. Ko to moze da zna i da proceni. Niti mozes ti kao vlasnik vozila, niti pandur koji ne zna ni koji je motor dok ne procita saobracajnu. To oni kazu pa ako prodje, prodje. Ako imas potpisan evropski izvestaj zavrsena prica. Motor u Deltu i sve onako kako ti je Satelis napisao. Opet, oni ce da ponude neku manju cifru, a ti vidi hoces li da pristanes ili ces to da peglas na drugim stvarima. I obavezno im reci da si bio kod advokata i da ako treba mozete i drugacije da razgovarate. Apsolutno si u pravu, cifra nije ograničena, ali ljudi barataju njome valjda pod pritiskom osiguravajućih kuća koje su to pustile u eter jer im tako odgovara. Istina je da evropski izveštaj podrazumeva, ako sam dobro razumeo "manju štetu", manja oštećenja, ali ne ograničena cifrom. Npr, za vozilo od 200.000 eura, oštećena felna može biti 3000, a za matori jugo koji vredi 1000 eura totalna šteta je baš tih 1000. Da ne govorim sad koje je osiguranje u mom slučaju u pitanju, ali maksimalno su korektni i već su dali korektan zapisnik sa samo dve tri stavke izostavljene iako su baš upadljive i niko ih ne spori (fuzaster npr), ali će to ispeglati Delta u svojoj dopuni i rekli su mi da radim sve jer je motor mesec dana star bez obzira na cifru. Bez problema mi se javljaju na telefon i odgovaraju na mailove. Ima i stvari koje neću raditi jer ne želim rasturati motor zbog oku nevidljive ogrebotinice kao npr na štitniku auspuha iako su stavili u zapisnik. Želim i ja biti korektan, tu ogrebotinicu mogu sutra dobiti od nekog kamenčića. Sve u svemu, preći će to 200.000, ali radi se sve. Ono što želim da kažem je da su kod mene oštećenja stvarno minorna, sve ogrebotinice po plastici, ručica kočnice, krajnji tegovi na ručkama itd. Ali, ljudi, to je tako skupo da ne možete verovati. Mislim da je ručica kočnice 10.000 din. Ona ukrasna siva plastika po boku na kojoj je Hondin znak staje preko 40.000 jedna. A meni su izgrebane obe. Mila moja majko. Baš ću uzeti u ruku kad ih skinu da vidim koliko tu ima plastike. Imam osećaj da ne teži više od 200 grama. Hvala svima na brizi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 571 Napisano Jul 9, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Evropski prolazi za oko 2000e. Procedura je posle popunjavanja evropskog da zajedno odete sa vozilima u osiguranje, namestite vozila kako su stajala i oni slikaju "realnu" situaciju. Ako vozilo nije u voznom stanju, neko iz psiguranja dolazi kuci i slika i pravi preliminarni zapisnik. Potom se vozilo odvozi majstoru. Majstor rastura vozilo i pravi konacan zapisnik ostecenja. Majstor salje spisak delova sa cenama osiguranju. Osiguranje prihvata ili ne prihvata spisak. Retko bude iz prve, uvek mora da se vrsi dopuna spiska jer se prave blesavi. Po konacnom sklapanju spiska aminovanim iz osiguranja majstor narucuje delove i sredjuje vozilo. Ovo je jedini cist put kako funkcionise. Desavale su mi se i druge igrarije, natezanja, cekanje i po 4 meseca na odobrenje, a i zavrsavao sam sve od udarca do gotovog vozila za 7 dana. Najcesce zavisi od osigiranja. Servisi i osiguranja saradjuju pa se tu malo igra ciframa i osiguranja pokusavaju da uvale zamenske kinesie ili polovne delove. Sve zavisi od tipa vozila, godista, stanja i realne potrebe stavljati npr original haubu od 60.000din kada ima zamenska za 9.000din. U sustini od slikanja u osiguranju i predaje vozila majstoru ti ne bi treba nista vise da radis. Vidim vec je to na dobrom putu da se lepo zavrsi. Samo sto se tice motora pogotovo novih, evropski se reeetko kada isplati jer je svaki deo papren osim ako je stvarno beznacajan pad. Kod cetvorotockasa vec u tu evropsku cifru mozes da napakujes pola vozila. Srecno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2107 Napisano Jul 9, 2020 Skuteras, 3707 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jos jednu stvar samo da dodam. Ako pored evropskog imas i belesku policije ne postoji sansa da imas problem oko naplate cak i ako ovaj ne dodje sa svojim kolima Ona zamena Mana za NC vise nije aktuelna. Otisla Mana, ostali samo koferi sa nosacima. Ako nekome trebaju, samo da se sklone znacke, koferi mogu na bilo koji motor, bas su zgodni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4300 Napisano Jul 9, 2020 Drug član, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje za iskusnije, sta mislite o ovom koferu za na NC?Послато са SM-N975F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4300 Napisano Jul 9, 2020 Drug član, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ili da budžim ovaj?Послато са SM-N975F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja NC750XD 263 Napisano Jul 9, 2020 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tracer 9, Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan Lepši mi taj drugi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4300 Napisano Jul 9, 2020 Drug član, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan I meni ali ovaj oriđiđi, samo na klik.A Givi mora da se budži...Послато са SM-N975F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja NC750XD 263 Napisano Jul 9, 2020 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tracer 9, Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa onda lakse rešenje, zgodnije da skidas i stavljas, al ružno to stop svetlo il sta li je. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4300 Napisano Jul 9, 2020 Drug član, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan I meni Ili kod plasticara, pa na farbanje Послато са SM-N975F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16197 Napisano Jul 14, 2020 Integrisan, 9351 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 9.7.2020. at 22:16, MF je napisao: Jedno pitanje za iskusnije, sta mislite o ovom koferu za na NC? Jbg vratih se sa puta pa sad videh poruku. Ovo nije kofer od NC-a vec od SW-a (Silver Wing) stariji model i ne znam da li je bas isto kacenje na ploci. Vise mu prilici drugi nego ovaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4300 Napisano Jul 14, 2020 Drug član, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Sve si upravu, jeste od SW. Ne bih ga uzimao ako ne paše, a vlasnik mi kaze da je vozio na NC-u sa fabričkim nosačem. Ne mogu da nađem nigde originalan kofer. Onaj Givi mu stoj vrhunski ali je mnogo budženja potrebno da bih ga montirao. Treba da skinem fabricku plocu pa na fabričke nosače da pravim ploču... Послато са SM-N975F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16197 Napisano Jul 15, 2020 Integrisan, 9351 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Strpljen spašen, pojaviće se u nekom momentu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
krzal 12 Napisano Jul 16, 2020 U prolazu, 19 postova Lokacija: Београд- Раковица Motocikl: Honda nc750x Prijavi odgovor kao problematičan Каква су Вам искуства, следећи месец имам регистрацију, пошто је друга година од куповине морам да га терам на технички, имам гивијеве рол барове, јел неко негде регистровао мотор са рол баровима ,а да га нису зезали??? Поздрав Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 736 Napisano Jul 16, 2020 Drug član, 1737 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Ja u Arandjelovcu bez problema, jos tehnički 2000din jeftiniji ispade neg u Bg, niko reč nije rekao ni za crah bar ni za zadnje nosače kofera, isto Givi, plus na crash baru maglenke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4300 Napisano Jul 16, 2020 Drug član, 361 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre par dana skidao magenke ali barove nisam morao... Predlog moj, idi sa motorom na tehnički i pitaj da li prolazi.... Послато са SM-N975F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 803 Napisano Jul 16, 2020 Zainteresovan, 569 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Tišina tamo! DCT, može i stariji. TC i više obrtaja nisu presudni. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6143 Napisano Jul 16, 2020 Svakom po zasluzi, 12443 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Držite se teme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...