ozn 31 Napisano Octobar 25, 2019 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan Naglašeno je odgledati video do kraja, inace on je prezadovoljan NC-om a sličan Ozzie humor ima na jos videa. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15950 Napisano Octobar 25, 2019 Integrisan, 9316 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Alekre je napisao: Znači da naprave od NC-a, TDM. Teraj ti to dok ne otkuca 150.000 na satu pa ćemo videti šta dalje. Mesto 1 stavio bi 2 Tesko bassss tesko da cu promeniti moped u skorijoj buducnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12982 Napisano Octobar 25, 2019 Ne silazi, 7425 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolji motor je onaj koji nas čeka ispravan u garaži. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 25, 2019 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sve je istina sto je do sad receno. Cesto svi zameraju snagu, litrazu itd. Za vise snage raste kubikaza na barem 850 do 900cc i masa motora, konstrukcija, klipovi, br. ventila, svecica.. To vise nije isti motor pola Honde Jazz. To nije vise ni ista registracija ni troskovi servisiranja. Blize je TDM ili veliki strom. Veca litraza rezervoara je pozeljna, ali za koliko litara poraste kapacitet za toliko i masa motora. Sva ta masa i snaga vuku drugu konstrukciju rama duple diskove, drugo skuplje oslanjanje i ko zna sta sve. Sve to dodatno kosta. Sve to zajedno dize motor na minimum 250kg (plus crash barovi, nosaci kofera i ostali "lagani" detalji), dosta vecu potrosnju, regu, odrzavanje, verovatno i druge gabarite pa i oblik i naravno startnu cenu motora... Ja volim da zapucam na turu od par hiljada km da u pripremi za put ni ne razmisljam koliko ce me kostati goriva tih 3.5L na 100km pa i manje. Bolja zastita od vetra, dosta udobnije sediste i deri gume. Sve ostalo je budzenje i cinculiranje kome sta licno odgovara od dodatne opreme tipa grejaci rucica, povisen korman, footpegs, elektronski gadgeti itd. Kome je za po gradu njemu nista od navedenog nece smetati za voznjice od po 10km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12982 Napisano Octobar 25, 2019 Ne silazi, 7425 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nije baš NC ni lagan, skoro 220kg? Uvek ima nešto i većina vlasnika motocikla zapadne lako pod uticaj marketinga. Koliki je broj vlasnika koji u potpunosti koriste sve mogućnosti na primer R1250GS-a ili XTZ1200, CRF1000? Vrlo malo. Uvek težimo da pronađemo perfektan motocikl, tj. što univerzalniji ali to ne biva. NC je trenutno najekonomičniji motocikl u svakom aspektu. Otuda i bazične komponente. Podseća me na nekada legendarni KLE500 koji se za kusur iz prodavnice vozio svuda. Nekada dođu periodi ili dani kad je teško izdvojiti vreme i novac za sebe i motocikl. Tada se vidi koliko znači da li je registracija 18 ili 24, da li troši 3.5 ili 6.5. Iskusio sam to više puta nažalost. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 25, 2019 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 35 minutes ago, Alekre said: Nije baš NC ni lagan, skoro 220kg? Uvek ima nešto i većina vlasnika motocikla zapadne lako pod uticaj marketinga. Koliki je broj vlasnika koji u potpunosti koriste sve mogućnosti na primer R1250GS-a ili XTZ1200, CRF1000? Vrlo malo. Uvek težimo da pronađemo perfektan motocikl, tj. što univerzalniji ali to ne biva. NC je trenutno najekonomičniji motocikl u svakom aspektu. Otuda i bazične komponente. Podseća me na nekada legendarni KLE500 koji se za kusur iz prodavnice vozio svuda. Nekada dođu periodi ili dani kad je teško izdvojiti vreme i novac za sebe i motocikl. Tada se vidi koliko znači da li je registracija 18 ili 24, da li troši 3.5 ili 6.5. Iskusio sam to više puta nažalost. DCT verzija okruglo 230kg. Pa dodaj sve dodatke... Optimisticno rekoh 250kg. Mora biti vise. GS 1250 ima 250kg. Tacno je i da taj visak kubikaze, snage, konja skoro niko ne koristi osim sto dodatno sve kosta u svakom smislu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12982 Napisano Octobar 25, 2019 Ne silazi, 7425 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pogotovo kod BMW-a kad krene da se raspada po varovima 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 25, 2019 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ahhh pa to je globalno poznato da GS-u mora ram negde da pukne cim izadje na off Deder cuti...necemo da ljutimo GSovce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Singularitet 2495 Napisano Octobar 25, 2019 Stari S.W.A.T., 975 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: crf1100adv Prijavi odgovor kao problematičan U tom rasponu realno fali mala Afrika od cirka 800cc, a oni od postojeće oterali na još veću. 2016-e su kupili tržište sa sjajnim motorom za 12,5K, da bi 2020-e isterali na gotovo 20K u jačoj opremi. Jbg. Što se NC-a tiče toliko dobrih strana ima koje ga žestoko izdvajaju od konkurencije, da se i po neka mana da oprostiti. Samo nek zadrži cenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Octobar 25, 2019 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan U tom nekom srednjem delu po snazi Honda nema čime da konkuriše malom Traceru i malom duku, a da nije značajno skuplje, tipa mali VFR. To sa malom Afrikom bi bio pun pogodak ali bi unizili sami sebe kao brand Afrike koja očigledno ide da konkuriše GSu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Octobar 25, 2019 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Najavljena je mala Afrika za 2021. Još se ne zna da li će biti mala Afrika ili veliki NC. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Octobar 25, 2019 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam video samo onu najavu na japanskom što je neko kačio ovde... Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Singularitet 2495 Napisano Octobar 25, 2019 Stari S.W.A.T., 975 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: crf1100adv Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, X8 Vračar said: To sa malom Afrikom bi bio pun pogodak ali bi unizili sami sebe kao brand Afrike koja očigledno ide da konkuriše GSu. Naravno. Ni ne mislim malu na račun velike. BMW ima mali GS (i još manji). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12982 Napisano Octobar 25, 2019 Ne silazi, 7425 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Modeli iz ADV klase su sada flagship svakog proizvođača i tu je poslednja tehnologija. Nema šanse da dođe do socijalne Afrike. Ako i bude, neće da bude jeftina ili biće bar negde između Tenere 700 i KTM 790. Čudi me da se Crossrunner 800 nije primio. Retko se sreću. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9080 Napisano Octobar 25, 2019 Drug član, 1916 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Pa sa cenom od 13000e nije ni čudo što se nije primio..Sent from my SM-N950F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Singularitet 2495 Napisano Octobar 26, 2019 Stari S.W.A.T., 975 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: crf1100adv Prijavi odgovor kao problematičan BMW nema problem sa "socijalnim" GS-om. 750GS cirka 10.000, mada realno 850 je prava stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15950 Napisano Octobar 26, 2019 Integrisan, 9316 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Alekre je napisao: Čudi me da se Crossrunner 800 nije primio. Retko se sreću. za Runnera me ne cudi, sam po sebi nekako mi sav cudan dok recimo Tourer je vec prica za sebe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Heldon 44 Napisano Octobar 26, 2019 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crossrunner 2017 Prijavi odgovor kao problematičan Baš me zanima šta je to čudno u ovom dizajnu?Istina je da se u inostranstvu puno više vozi nego u Srbiji... jedino realno objašnjenje može biti previsoka cena.Al opet... za tu lovu dolazi legendarni V4, odlične kočnice, upravljivost, kompletan u LED-u, grejanje ručica itd. Motor je pogodan da dvoje komotno mogu u komadu preći 700-800km bez mnogo muke, a opet u gradskim uslovima nije pre težak za manevar. Ovo su sve iskustva iz prve ruke.Gesendet von iPad mit Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 95 Napisano Octobar 26, 2019 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: Transalp XL 750 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je kolega mislio na prvi model, pre "Redizajna". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12982 Napisano Octobar 26, 2019 Ne silazi, 7425 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Jest prvi model čudan. U suštini to je starija osnova od već postojećih komponenti. Baš su šiknuli cenu. Da je bio oko 10000 bilo bi super. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12982 Napisano Octobar 26, 2019 Ne silazi, 7425 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre bih izabrao Crossrunnera nego Tracera. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Heldon 44 Napisano Octobar 26, 2019 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crossrunner 2017 Prijavi odgovor kao problematičan Sve ok ali glupo je pričati o prošlom modelu, a aktuelni model se kotrlja mislim od 2015...Gesendet von iPad mit Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GAGI74 526 Napisano Octobar 26, 2019 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: Beograd Zvezdara Motocikl: BMW R1250GS ADV, HONDA PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Alekre je napisao: Pre bih izabrao Crossrunnera nego Tracera. Crossrunner je definitivno ozbiljniji motor od Tracera 700 ali je bio 4500e skuplji... Skuplji je i od Tracera 900. Da pare nisu problem, izabrao bih Turer-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12982 Napisano Octobar 26, 2019 Ne silazi, 7425 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam na Tracera 900. Taj motocikl sam razmatrao ali nisam ga vozio da bih potvrdio mišljenje. No, dugo sam u svetu motociklizma pa prepoznajem i znam šta od prilike da očekujem. Pogotovo u slučaju Tracera jer ga većina vlasnika TDM-a 900 vidi kao naslednika, odnosno logičan prelaz. Međutim, nije baš tako linearno kao što na prvi pogled izgleda. Kada pričamo o Traceru 900 (važi i za ostale), to su kvazi ADV motocikli dok u suštini pripadaju sport touring klasi. U slučaju Crossrunnera 800, Honda ne krije da se radi o SPA Relax varijanti 10 godina starog VFR-a. To je ispravno i istinito. Tracer 900 ima glasno prisustvo vrlo agresivnim dizajnom. U bližem kontaktu, vidi se da je pomalo grub u završnoj obradi. Kao egzo skelet bez kože. Crossrunner je po tom pitanju lepše završen, oseti se više kvaliteta. Agregat u Traceru je čisto huliganstvo i narkotik. Nenormalan je i zabavan i tu skidam kapu. Za te kratke dnevne vožnje, vikend izlete, perfekt. Dok se kod TDM-a i Crossrunnera na sedištu kao da se upadne u motocikl, na Traceru je kao da sedim NA motociklu. Ja više preferiram prvu varijantu. Taj zadnji deo ima slabu nosivost i nije toliko udoban. Mnogi bivši vlasnici TDM-ova to potvrđuju. Ima i onih koji su se vratili na TDM. Doduše to je manja grupa ljudi entuzijasta sa specijalizovanih foruma. Da se neko ne nađe pogođenim, svaki motocikl je kompromis pa kako se kojem vlasniku pogodi sa očekivanjima. Tracer šarmira na prvu, ali Crossrunner je motocikl na kojem bih ipak radije proveo 500 - 800 km dnevno. To mnogima prođe ispod radara, postoji niz motocikala koji tek tada pokažu prave osobine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano Octobar 26, 2019 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, Singularitet je napisao: BMW nema problem sa "socijalnim" GS-om. 750GS cirka 10.000, mada realno 850 je prava stvar. Ali taj GS pati od sličnih boljki koje ima NC - alu felne, hod prednje suspenzije je jedva malo duži od NC-a (0,5 inča), potrošnja je veća a rezervoar tek za 0,9L veći, i teži koliko i NC u DCT verziji. I nije neki upgrade kad pogledaš šta nudi za četvrtinu više para od NC-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...