Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• Јахач змајева, 1537 postova

@ProMaster, otkazujem sve saradnje sa svima. Ne dovozim/šaljem više ništa.

Nisam se ni u jednu priču ugradio koliko jedne ćevape a ljudi me još dr*aju da prostiš.

Šta je bilo, bilo. :aha:

P.S. ja ni nemam toliko loša iskustva sa tim ofarbanim površinama koliko sa onim katran linijama za krpljenje asfalta.

Horor, par puta sam mogao da omastim zbog toga. Jednostavno reagujem jako brzo na sve stimulanse a ta traka je široka jedno 5cm maksimalno. Dok guma "spadne" sa nje, dalje je ok... ali hajd' ne reaguj... :neznam:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1991 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
[mention=17332]ProMaster[/mention], otkazujem sve saradnje sa svima. Ne dovozim/šaljem više ništa.
Nisam se ni u jednu priču ugradio koliko jedne ćevape a ljudi me još dr*aju da prostiš.
Šta je bilo, bilo. :aha:

P.S. ja ni nemam toliko loša iskustva sa tim ofarbanim površinama koliko sa onim katran linijama za krpljenje asfalta.
Horor, par puta sam mogao da omastim zbog toga. Jednostavno reagujem jako brzo na sve stimulanse a ta traka je široka jedno 5cm maksimalno. Dok guma "spadne" sa nje, dalje je ok... ali hajd' ne reaguj... :neznam:
Izvini ako si me pogrešno razumeo..

Ali ja ni u jednom trenutku nisam mislio na tebe u smislu da nešto valjas, već na to da su maglenke koje si nam obezbedio za nas nešto nesvakidašnje, po ceni koja i nije cena već upravo porcija cevapa u odnosu na njihovu pravu vrednost. Pa otuda napravih paralelu i za tricikl.

Još jednom, u mojem pominjanju tebe nije bilo ni trunke loše namere ili nekog pozivanja, žao mi je što si to tako shvatio.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

• Drug član, 1632 postova
  • Motocikl: V-STROM
Pre 13 sati, Satelis je napisao:

Pre 2 sati, ProMaster je napisao:

Prešao sam malo više na njima nego Dare..

Skoro 3000 km pravog puta , u dvoje natovaren, nema ni naznaka kockanje..

Usput me na dva mesta uhvatila kratka kisa, nije u pitanju duži pljusak koji stvori bare po putu, već ona koja od asfalta napravi led, kada se pomeša sa prašinom i ostalom strokom na putu.. Vozio sam oprezno, ali sam čisto probe radi probao par puta prvo zadnjom da kočim malo jače, držala je lepo, a onda na semaforu i prednjom, takodje nije pustila.. Jurnjavu po kiši ne praktikujem pa nemam i neću imati takve utiske..

Ono što sam primetio, ne voli onaj ultra glatki sjajni asfalt, ima ga npr. u Leskovcu, e tu je bilo svega, doduše samo zadnja, par puta mi se zaneo motor, blago, ali se osetilo.. Doduše svaka guma koju sam vozio je u zavadi sa takvim asfaltom..

Ne pričate o istim gumama. Vi trošite touring force, a Saxi je verovatno mislio na enduro model terra force.

Touring nema u dimenzijama za 19 cola.

BlizNaci 

IMG-15e51373eec4851737b0ecf20e659302-V.j

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1737 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Satelis & drugari, hvala svima od srca na detaljnim savetima i iskustvima , naručio sam Mitas Terra Force za 165 valjda za kilo Stroma pa cemo da vidimo utiske kad stignu, jesen je blizu
A te masne farbe su užas sa svim gumama, manje više zavisi od okolnih podloga i količina nanete boje, a za zmijice da ne pričam, stoga u nagibu hoce guma da sklizne za medalju i eto te u trenu kako plivaš na suvom

Poslato preko kurca

Ma sve ja to znam, nego i sam sam pročitao svoj post, pa mi je delovalo kao da je moglo da se ode i u drugu krajnost.

Drugari prastajte ovoliki OFF..

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD

Svi furate super brze gume, a ako nekoga zanimaju 50/50 koje stavih, evo upravo sa puta i srpsko albansko crnogorskih krivina, full natovaren svi koferi plus drybag, gume su prosle svaki test po suvom. Voze se istovetno kao road gume. Samo sam dobio 4x vise samopouzdanja za off. Samo kod bas naglog kocenja za nijansu se oseti nesto mekse kocenje naspram malo ostrijeg sa road gumama. Da li je do njih ili kao nikad do sad natovarenog motora..ne znam. Svakako nebitna informacija jer nikad do krajnjih granica :hack:

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 17 postova
  • Motocikl: Honda nc750x, Piaggio Beverly 300i.e.

Pozdrav, 

volio bi čuti par savjeta od iskusnih po pitanju vožnje na duže staze. Planiram na put od nekih 370km. Navigacija kaze da ce mi trebati nešto malo više od 6h. Putovat ću sam i od opreme imam sve od kacige do kišnog odijela. Moje iskustvo s motorima je ukupno 7000km na maxi skuteru i 3700km na Hondi s kojom sam imao najduzu turu od 170km koja mi nije bila neki problem. E sad mene zanima kakva su vaša iskustva što se tiče umora, koncentracije i ostalog, i postoji li nesto na sto bi trebao posebno obratiti pažnju kad se kreće na takav put.

243D62C2-AE08-4B19-8EBF-D0CEC3936465.jpeg

• Drug član, 1310 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2

Nije taj put nikakav bauk, nemoj to da te brine previše. Ni što se udobnosti tiče na tom motoru, ni što se tiče potrebnog vremena i kilometraže. Na svaki put treba da krećeš odmoran i spokojan. Bez žurbe, svakako, i slušaj svoje telo. Kada osetiš umor ili potrebu da zastaneš malo, nemoj da odlažeš previše zaustavljanje i tako forsiraš sebe. Pauza od 15-20min neće napraviti neku veliku razliku, a ceo put će ti pasti mnogo lakše. Vremenom ćeš da se uvežbaš i uhodaš dotle da ovakvu turu možeš maltene u cugu da odvozaš. :) I tada će biti momenata kada će ti neka deonica puta biti lakša, pa makar bila i 300km u cugu, ili teža iako je jedva 50km. Sve je to relativno, i ulogu igra dosta faktora, pa je najpametnije ne kalkulisati previše i jednostavno slušati svoje telo i ne zamarati se previše razmišljanjem i preživljavanjem raznih (obično negativnih) scenarija u svojoj glavi. Na kraju puta se uglavnom uvek ispostavi da je sve prošlo bez problema i samo ti bude krivo što si se toliko opterećivao pre puta. :)

Jedna stvar koja može mnogo dobro da dođe, a na koju ja i danas povremeno zaboravljam - zavisi od kraja kojim se voziš, ali je uvek dobro poneti sa sobom neku tečnost, najbolje vodu i neku sitnicu za grickanje (kikiriki, badem, neki brzi šećer). Uvek je bolje i lepše zastati na piće u nekom kafiću/restoranu i lepo odmoriti, ali kada to nije baš blizu a umor je tu voda i grickalica mogu dobro da te okrepe i podignu. Ja nosim uvek sa sobom i hamock, pa kada se ukaže prilika i poklope se kockice zastanem, zakačim ga između dva stabla i odmorim fino u miru i tišini neke šume. Tek onda se otkriju sve čari motociklizma... :)

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 17 postova
pre 16 minuta, vasa.93 je napisao:

Nije taj put nikakav bauk, nemoj to da te brine previše. Ni što se udobnosti tiče na tom motoru, ni što se tiče potrebnog vremena i kilometraže. Na svaki put treba da krećeš odmoran i spokojan. Bez žurbe, svakako, i slušaj svoje telo. Kada osetiš umor ili potrebu da zastaneš malo, nemoj da odlažeš previše zaustavljanje i tako forsiraš sebe. Pauza od 15-20min neće napraviti neku veliku razliku, a ceo put će ti pasti mnogo lakše. Vremenom ćeš da se uvežbaš i uhodaš dotle da ovakvu turu možeš maltene u cugu da odvozaš. :) I tada će biti momenata kada će ti neka deonica puta biti lakša, pa makar bila i 300km u cugu, ili teža iako je jedva 50km. Sve je to relativno, i ulogu igra dosta faktora, pa je najpametnije ne kalkulisati previše i jednostavno slušati svoje telo i ne zamarati se previše razmišljanjem i preživljavanjem raznih (obično negativnih) scenarija u svojoj glavi. Na kraju puta se uglavnom uvek ispostavi da je sve prošlo bez problema i samo ti bude krivo što si se toliko opterećivao pre puta. :)

Jedna stvar koja može mnogo dobro da dođe, a na koju ja i danas povremeno zaboravljam - zavsi od kraja kojim se voziš, ali je uvek dobro poneti sa sobom neku tečnost, najbolje vodu i neku sitnicu za grickanje (kikiriki, badem, neki brzi šećer). Uvek je bolje lepše zastati na piće u nekom kafiću/restoranu i lepo odmoriti, ali kada to nije baš blizu a umor je tu to može dobro da te okrepi i podigne. Ja nosim uvek sa sobom i hamock, pa kada se ukaže prilika i poklope se kockice zastanem, zakačim ga između dva stabla i odmorim fino u miru i tišini neke šume...

Hvala na savjetu.

• Slow rider, 947 postova
  • Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987

Ako poraniš ujutru, već ćeš za ručak biti u Šibeniku :) 

• Haha 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 17 postova
Pre sat vremena, Yanco je napisao:

Ako poraniš ujutru, već ćeš za ručak biti u Šibeniku :) 

Za ručak moraju biti ćevapi negdje u Bosni :-)

• Stari S.W.A.T., 975 postova
  • Motocikl: crf1100adv
5 hours ago, vasa.93 said:

Ja nosim uvek sa sobom i hamock, pa kada se ukaže prilika i poklope se kockice zastanem, zakačim ga između dva stabla i odmorim fino u miru i tišini neke šume. Tek onda se otkriju sve čari motociklizma... :)

Vrh :takoje:

• Sviđa mi se 1

Pazi da ti se ne probije guma, da se ne pokvari nešto od elektronike, da se ne počmu čut neki čudni zvukovi iz mašine, pazi na kamere i da ne ostaneš bez goriva, uplati dopunsko zdravstveno i pomoć na cesti.

Poslano sa mob

Pa čovek vozi Hondu NC, niti može da ostane bez goriva ( jer troši 3 kapi benzina na 100km), niti može da mu se nešto pokvari ( jer je to NC)..

370km u danu je vožnja sa takvim merakom, da ni o čemu navedenom ne treba da razmislja već da se prepusti i uživa, eventualno, ne samo za ovaj put nego uvek treba imati pomoć na putu zbog gume, to je nešto na šta najmanje možemo da utičemo, ostalo.. Što reče jedan od vas iz NC sekte, "prs u uvo i vozi".. default_0a-smiley.gif

Vaso, kakav si ti car, tačno kad bi te video pored puta okacenog izmedju drveća, morao bih da te izbacim iz ljuljaske, da i sam probam.. default_0a-smiley.gif

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1310 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2

To je ja mislim 20 najbolje uloženih eura ikada, a to je za dva komada. :) Prilično su kompaktni kada se spakuju, staju gde god ti padne na pamet, a toliko si korisni da ne mogu da opišem. Okači se bilo gde, bilo da je pristupačno ili ne, ravno ili neravno, i samo se prilegne. Ja uvek najurim neki pogled, već sam se ispraksao da ispratim situaciju i lepo isplaniram gde da zastanem.

Kačio sam neku sliku skoro ovde, baš sa pauze u toku vožnje:

IMG_20190706_132417_1.thumb.jpg.e1e947b75e12f4a62c31cc159b5af342.jpg

• Integrisan, 9379 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 13 sati, Luighi034 je napisao:

E sad mene zanima kakva su vaša iskustva što se tiče umora, koncentracije i ostalog, i postoji li nesto na sto bi trebao posebno obratiti pažnju kad se kreće na takav put.

Sve su ti vec rekli, samo bi dodao da obratis paznju na pritisak u gumama i eventualno bacis pogled na koc. plocice, nista vise. 

Kaciga na glavu, kez i vozi misko :moto2:

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra

To je ja mislim 20 najbolje uloženih eura ikada, a to je za dva komada. Prilično su kompaktni kada se spakuju, staju gde god ti padne na pamet, a toliko si korisni da ne mogu da opišem. Okači se bilo gde, bilo da je pristupačno ili ne, ravno ili neravno, i samo se prilegne. Ja uvek najurim neki pogled, već sam se ispraksao da ispratim situaciju i lepo isplaniram gde da zastanem.

Kačio sam neku sliku skoro ovde, baš sa pauze u toku vožnje:

Ahahahahaaaa ispraviš leđa kako treba default_1oda.gif

Ja bi zaspao, pa bi me uhvatio mrak na putu...

Što je najgore, i ja sam uložio tih nekoliko evra i još uvek stoji spakovan...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja