Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• Integrisan, 9303 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 5 sati, saxomofon je napisao:

@X8 Vračar Zvanicno, kvara nema, jer sve radi i sve je ispravno. Dijagnostika je pokazala da nema nijedne greske! Samo ljudi iz Delte ne znaju kako da rese problem, jer se do sad nisu susretali sa slicnim problemom, a i softver, odnosno bord racunar, zakljucan je, bar sto se tice podesavanja jedinica. Tvrde da nemaju pokrice da mi zamene tablu za DZ, jer na spisku modela za zamenu tabli nije i moj, s tim sto taj spisak ne govori da li je on sacinjen zbog problema slicnom mom ili zbog nekih drugih fabrickih gresaka na tabli/u softveru/sta god. Tvrde da, ako kontaktiraju Japan, sigurno ce dobiti negativan odgovor (kao - iskustvo im je pokazalo), pa su mi pokazivali neke papire za neko vozilo koje je uvezeno iz USA da imaju slican problem, sta god, nisam ih ukapirao. Savetovali su me da ja probam da kontaktiram Svajcarce, odnosno prvog vlasnika koji bi od svajcarskog dilera trazio da kontaktiraju Japan i da Honda Tokio da dozvolu beogradskoj Hondi za zamenu table na mom NC-u, kao fazon - motor se trenutno nalazi u Srbiji (skoro pa tim recima mi je receno). Nije mi jasno zasto oni ne kontaktiraju Hondu Zeneva i to isto ne zatraze...

..........

Ne znaju da rese problem, nisus se susretali a ovamo zamenili dosta tabli (pisao si ranije)..... jednom recju, nece da ti izadju u susret. 

Znaju oni vrlo dobro kako bi to resili u tvoju korist........na glavu bi im se popeo da sam na tvom mestu veruj mi.

Pritiskaj, reci da si popricao sa nekim ko je takodje upucen u tu vrstu problema, reci da si dobio skroz drugi odgovor i da si prosto iznenadjen njihovom ne zaiteresovanoscu da ti pomognu.....daj im do znanja da nisi naivan.

@Aleksandar NS

Jedan od razloga zasto nisam uzeo skota vec pro-oiler, povezes zice, podrzava motorno i menjacko ulje, jest da je u startu skuplja investicija od skota (180eur) ali 20K prodjoh bez ikakvih problema. 

Za 30K predjena, jedared sam iz dosade oprao lanac.

@X8 Vračar

Najjaci si majkemi :) 

Ako pogledas od pocetka teme u vise navrata si bio skeptican za nesto sto je piskarano..... Ok razumem da je ovo forum i da treba razmenjivati misljenja ali ne razumem potrebu za ubedjivanjem do tih mera da ladno moze preci u raspravu a nema potrebe za tim.

Samo opusteno, valja nekad prihvatiti cinjenice onakve kakve jesu a ne onakve kakve bi mi voleli da budu. :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 422 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DCT

To je taj Hlebnicki-jev prekidač, misterija rešena.

Onda ti treba w90, on je furao sa mirisom jagode, ali možeš da probaš i neke druge arome (preporučujem mešavinu vanile i muskatnog oraha).

Šalu na stranu, tečnost ređu od toga oiler će propišati kroz nekoliko cugova, to se meni desilo sa wd40, pošto je značajno ređi pumpa lakše povuče i progura veću količinu.

• Sviđa mi se 1

Pre 3 sati, X8 Vračar je napisao:

Moguće da sam ja bio skeptičan ali sada nisam skeptičan nego prosto tvrdim da je Delta uradila sve što je do njih.

Daleko od toga da je tvoja tvrdnja tacna, ispravna :jok:

Nije prstom mrdnula, tj mrdnuo je samo majstor Nace i niko vise sem njega.

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra

Vrlo je jednostavno, kao što sam rekao. Nije dijagnostikovan nikakav kvar. Ako je zainteresovan za zamenu table, rekli su mu koja je cena.
Sutra tako ja mogu da dođem kod tebe i da tražim da mi besplatno popravljaš šta god hoću...

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Honda NC 750 XA

Dakle da sumiramo... 

Nemam Scotoiler nego E oiler,... Sipano je 80w 90 ulje iphon.. i ne podmazuje lanac i dalje! 

U medjuvremenu sam preko Sekule narucio ulje sa Louisa za Scotoiler, pa sad ne znam dal to ulje smem da sipam u ovo moje cudo, ili da ga prodam.. ??

Posto je Hlebnicki zapalio u dijasporu, gde mogu da oteram da mi to pogledaju i vide u cemu je problem?? Dal neko ima ideju?

Sve Ok!

@GuMi5 hvala za savet, cekam u pon da odem da ispustim ovo ulje iz sistema i da detaljno procackam to sve... Pa cu videti sta ce biti.. ako to ne uspe, zvacu Arakisa... Btw. Dal neko ima kontakt na njega, da mi sibne u PP??

Probaj, u međuvremenu, Motul sprej za lanac ili silikonsku mast koju je kolega u drugoj temi opisivao.

I jedno vezano pitanje: da li može kompletan pogon da se prebaci sa lanca na kajš?

Ako mislis da podmazem lanac sa tim sprejom? Podmazan je ON sada, to je sve uredno... Necu vozati sa suvim...

Ali me nervira ovo cudo, sto ne radi i dok ga ne opravim, necu se smiriti...

Pre 17 sati, X8 Vračar je napisao:

Vrlo je jednostavno, kao što sam rekao. Nije dijagnostikovan nikakav kvar. Ako je zainteresovan za zamenu table, rekli su mu koja je cena.
Sutra tako ja mogu da dođem kod tebe i da tražim da mi besplatno popravljaš šta god hoću...

Nisi u pravu, ne znas postupke ali znas da teras svoje u krug i u krug i tako u krug :care:

Neki kvarovi idu bas kako si rekao, neki kvarovi mogu ici drugacije i treba ici drugacije kad postoji mogucnost jer se ne tretira podjednako razlicit kvar/problem.

Ovde bi te lepo zamolio da stavimo tacku . tj da ne teras vise svoje kad nisi u pravu.

Pre sat vremena, X8 Vračar je napisao:

Probaj, u međuvremenu, Motul sprej za lanac ili silikonsku mast koju je kolega u drugoj temi opisivao.

I jedno vezano pitanje: da li može kompletan pogon da se prebaci sa lanca na kajš?

Da moze, ima komplet set da se kupi i lanca vise nema.

Nisam pridavao vaznost tome, tako da sam zaboravio gde sam to video.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 249 postova
  • Motocikl: bila Honda NC700X, sada samo na 4 tocka

@X8 Vračar
Nisu mi nista naplatili. Upravo kao sto Satelis kaze - prakticno se majstor Nace jedini iscimao. U neformalnom razgovoru sa njim mi je receno da bi on meni lagano zamenio tablu, samo bi mu se posle direktor "popeo na glavu" sto je to uradjeno, kada se moj NC ne nalazi na spisku iz centrale. Cak su mi i pokazali taj spisak. Rekao mi je da je do sada zamenio dosta tabli, ne i zbog cega, tj. nije do sada zamenio nijednu zbog problema slicnom mom, vec prema spisku. Ljudi iz administracije su me uputili na cimanje sa Svajcarcima.

Ja stvarno ne znam gde se dijagnostika računarom ništa ne naplaćuje, opet ne braneći Deltu.
Konačno, ako sve radi, ja bi bez problema vozio u miljama. Sigurni se nikome ne bi peo na glavu, kao što je predlagano.

Sa druge strane, sreća što je manuelni, inače ako bi na DCT "poludeli" + i - sa leve strane, morali bi prekidači da se zamene.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Nisi u pravu, ne znas postupke ali znas da teras svoje u krug i u krug i tako u krug default_1care.gif

Neki kvarovi idu bas kako si rekao, neki kvarovi mogu ici drugacije i treba ici drugacije kad postoji mogucnost jer se ne tretira podjednako razlicit kvar/problem.

Ovde bi te lepo zamolio da stavimo tacku . tj da ne teras vise svoje kad nisi u pravu.

Ne kažem da sve znam, samo objašnjavam kako i zašto bi ja postupio.

Zato te i pitam šta se to drugačije tretira pa nisam u pravu?????

Za sada nisam video konkretan argument, osim što se moji argumenti ne prihvataju...

Naravno, možeš da staviš tačku jer te niko ne tera da me konstantno pominješ, samo se nemoj peti na glavu nikome default_0a-smiley.gif

Konačno, pomozi kolegi ako znaš kako, ne moram ni ja sve da znam...

• Drug član, 1897 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
pre 15 minuta, X8 Vračar je napisao:

Za sada nisam video konkretan argument, osim što se moji argumenti ne prihvataju...

Aj da probam da objasnim jos jednom..
- Politika garancija je dosta komplikovana stvar i uopste nije tako kao sto ti zamisljas 2 god ili XXXXXkm i da se tu sve zavrsava za proizvodjaca ili servisera, uzeli smo lovu, cekamo te na novom modelu da uzmemo jos malo. Tamo gde ja radim u dokumentaciji postoji oblast nazvana "Podrska kupcu", nije to nesto sto je "moj" brend izmislio, vec nesto sto se primenjuje svuda, a odnosi se na delove koji su imali odredjenu losu seriju, eventualno je utvrdjeno da mogu biti opasni po bezbednost i milion jos drugih stvari. Kako to funcionise.. Ti si kupac i nakon 5 god tebi otkaze recimo multimedia, dodjes kod mene, ja pogledam i kazem ti, ok to je problem i to kosta 1600e. Ti ludis, jer tvoj auto vec nakon 5 god, ne vredi vise 20k e, vec vredi 8000, a 1600 treba da das za usranu "muziku".. Ali tu se ispostavi da sam ja bio ladimud, i nisam pogledao da proizvodjac tebi kao kupcu obezbedjuje dopunskih 6 godina garancije ili 150 000km za taj deo. Da li bi onda smatrao da sam ja uradio sve sto sam trebao/mogao. 

Ne mogu da garantujem, ali.. Da ode u CH i kaze, meni je receno da postoji problem s tablama na ovom modelu, zelim da mi zamenite jer je poludela. A svaki serviser treba da uvidi sledece:
Ta tabla nema mogucnost da stranka bira jedinice mere, sto znaci sledece, ako je motor isporucen u CH gde su na snazi jedinice mere poput km/h, kako je moguce da je moja tabla ISPRAVNA, ako pokazuje milje????? Pregledom ce se utvrditi da je to fabricki deo, takodje ce se utvrditi da nije otvarana i eto jasnog osnova za zamenu.

Niko njega ne tera da ode i 'vata za gusu te ljude tamo, vec samo da vidi s njima (tj sa nekim relevantnim) koja je procedura, ako treba da iscima stvarno nekog u CH, onda neka se covek okrene na tu stranu i zdravo, ovako sve neke polu-informacije..

pre 45 minuta, saxomofon je napisao:

@X8 Vračar
Nisu mi nista naplatili. Upravo kao sto Satelis kaze - prakticno se majstor Nace jedini iscimao. U neformalnom razgovoru sa njim mi je receno da bi on meni lagano zamenio tablu, samo bi mu se posle direktor "popeo na glavu" sto je to uradjeno, kada se moj NC ne nalazi na spisku iz centrale. Cak su mi i pokazali taj spisak. Rekao mi je da je do sada zamenio dosta tabli, ne i zbog cega, tj. nije do sada zamenio nijednu zbog problema slicnom mom, vec prema spisku. Ljudi iz administracije su me uputili na cimanje sa Svajcarcima.

Tu je kljuc svega sto sam pisao do sada, majstor Nace tacno zna sta treba da odradi da bi bilo reseno u tvoju korist ali nije na njemu da pokrene postupak.

Izmedju ostalog, imaj u vidu da majstor ovlascenog servisa ne sme pricati sa strankom, osim u prisustva sefa servisa i strogo vodi racuna sta ce reci kad dodje do "neformalnog" razgovora.

Mislim da ti je sada mnogo jasnija situacija.

pre 37 minuta, X8 Vračar je napisao:

Ja stvarno ne znam gde se dijagnostika računarom ništa ne naplaćuje, opet ne braneći Deltu.
Konačno, ako sve radi, ja bi bez problema vozio u miljama. Sigurni se nikome ne bi peo na glavu, kao što je predlagano.

Sa druge strane, sreća što je manuelni, inače ako bi na DCT "poludeli" + i - sa leve strane, morali bi prekidači da se zamene.

I ja sam takodje bio dvaput na dijagnostici u Delti, prvi put kada sam napravio zajeb na ABS-u prilikom ugradnje podmazivaca lanca (obrisana greska) , drugi put radi provere novih verzija programa i u oba slucaja nisam nista platio.

Peo bi se na glavu i te kako bi se popeo na glavu jer znam kakva procedura vazi za nastali problem.

Kada vidim da stranka nije uzrokovala kvar, prvo proveravam da li za taj problem ima neka kampanja, akcija nazovi kako hoces, uvek sam gledao da maximalno izadjem stranci u susret jer zasto da nesto plati ako ne mora.

Zato su me stranke cenile, zato su me u firmi cenili jer sam svoj posao uvek odradjivao maximalno dobro, zato si trazen, zato pitaju za tebe.

pre 30 minuta, X8 Vračar je napisao:

Naravno, možeš da staviš tačku jer te niko ne tera da me konstantno pominješ, samo se nemoj peti na glavu nikome default_0a-smiley.gif

Konačno, pomozi kolegi ako znaš kako, ne moram ni ja sve da znam...

Ovim komentarom si presao moj prag tolerancije, prosto ne znam sta tebi nije jasno kad sam najprostije moguce napisao zarad lakseg kontanja (ProMaster ti je opsirnije obrazlozio u postu iznad, ako hoces shvati, ako neces ne moras, tvoja stvar) ali izgleda da ne vredi.

Sto bi rekli..... "nekom je lakse uterati m u dupe nego cm u glavu" i ja stvarno nemam vise volje nit zelje da ti bilo sta objasnjavam, i pravo da ti kazem sve dzaba kad ces ti opet po svom da teras jer izgleda da imas potrebu za tim..... skoro si isto terao svoje (sa sargerasom) oko punjenja telefona, baterija na nakoj predhodnoj strani.

• Podržavam 1

Ma pusti me da ne budem u pravu, ne moraš ovoliko pisati da bi sebe hvalio. Ili pomozi čoveku ili nemoj teoretisati. Ja ne moram ni sve da znam ni da budem u pravu. Tvoja tolerancija ili ne tolerancija je samo tvoj problem, ne moraš me o tome obaveštavati, ali drago mi je da neko pažljivo čita sve što pišem.

Drago mi je da neko živi u svetu gde se više vodi računa o kupcima nego ovde gde ja živim.

Inače, tabla je otvarana, koliko sam ja video, ima fotografija ovde.

Ja ne teoretisem vec pisem onako kako jeste, onako kako treba biti a ocigledno nije tako, nit je blizu tome.....tako da, razmisli ko zapravo teoretise.

Da sam zaposlen u Delti, tabla bi bila zamenjena o trosku fabrike, Delta bi uzela deo kolaca tj zaradila bi nesto para, saxomofon bi otisao kuci zadovoljan sa novom ins. tablom na motoru.

Jbg ne radim tamo, moja jedina pomoc moze biti na ovakav nacin ili ti ukazivanje da nije bas tako kako mu iz Delte prezentuju.....ne znam sta bi vise mogao ocekivati od mene???

Izmedju ostalog, stigao mi je juce prsluk za letnje dane, vetroodbojan je

2092568933_Screenshot2018-06-2200_12_00.png.8b367a7bf8ce8ae8c2e96eba43302527.png

testiran nesto posle 18h, obukao preko majce, nigde da pirne vetar, dobro stiti grudni kos dok su se ruke dobrano ladile.

Sivi deo je toliko reflektujuci da je vozac i te kako uocljiv

stvarno je ovakav efekat......dobra stvar za male pare.

267777731_Screenshot2018-06-2200_12_19.png.7d81cb773f9b927472146a5d67a12cba.png

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja