Jump to content

Moto Zajednica

17. Moto GP Sepang, Malezija

Recommended Posts

• Drug član, 512 postova
  • Motocikl: Honda Magna vf 750C

Kako god, otrešće ih Dr 46 u Valensiji kao šlajmaru o beton i dati domaći zadatak, 10 titula, nekim novim klincima! :hvala:

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2087 postova

Pa znam, ali ne razumem zasto! Nekoliko cinjenica oko Lagune:

- Rosi vozi jedan od dva najbolja motocikla u MotoGP sampionatu

- Stoner vozi nesto na cemu niko ne moze da se sastavi, a narocito ne Rosi

- Rosi u Vadicepu pravi gresku i preseca krivinu van staze, dobija poziciju i ne biva zbog toga sankcionisan

- Pri tom sece Stonerovu putanju tako da ovaj mora da koci

Rosi je tu trku dobio, Stoner zavrsio kao drugi. Kakav razlog sad moze Milky da ima pa da zbog te trke, koja je po svemu odlicno prosla za Rosija, omrzne Stonera???

i jos mnogo KME KME ...... ma previse KME KME.... (mada vozi kao avet )

• Drug član, 1387 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

A da bude jasno...misljenja sam da je po pravilniku Rosi pravedno kaznjen i tu nema sta dalje. Dornine finansije su nagradjene, Markez je bio, ostao i postao najveci supak u istoriji sporta a Lorenco ako ne uzme sada titulu totalni je debil. Ustvari, svakako je debil.

Po meni poenta cele frke i price je da sportski duh ovde najvise trpi i neka nepisana pravila se moraju pisati kako bi se sport zastitio od supaka.

Odgovorno tvrdim da bi u istoj situaciji 90% pravih trkaca postupilo isto (ili jos gore) kao i Rosi.

• Podržavam 8

• Šumadinac, 1581 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion

A da bude jasno...misljenja sam da je po pravilniku Rosi pravedno kaznjen i tu nema sta dalje. Dornine finansije su nagradjene, Markez je bio, ostao i postao najveci supak u istoriji sporta a Lorenco ako ne uzme sada titulu totalni je debil. Ustvari, svakako je debil.

Po meni poenta cele frke i price je da sportski duh ovde najvise trpi i neka nepisana pravila se moraju pisati kako bi se sport zastitio od supaka.

Odgovorno tvrdim da bi u istoj situaciji 90% pravih trkaca postupilo isto (ili jos gore) kao i Rosi.

Jbt, nisam siguran da li sam ja napisao ovaj post, ili ti!

• Podržavam 3

• Ducatista, 2912 postova
  • Motocikl: beše Ducati 998

Evo...naprimer odete na slavu kao gost sa ciljem i zeljom da krkate. Na tu slavu su dosla jos tri lika (imenima cemo ih nazvati Luki, Maki i Peki). Pocela su da se redjaju predjela i jela, salate i kojesta...i svi lepo krkate. Domacin dolazi i kaze da onaj koji najvise pojede dobija kuci da nosi peceno prase. Vama dupe zinulo pa hocete to prase po svaku cenu. Tokom krkanja Maki i Peki morali da odu da popuse po koju i jbga preskoce sarmu i gibanicu i zbog toga vise nisu mogli pojesti najvise. U konkurenciji za "prase za poneti" ostali Vi i Luki...jednake Vam sanse. Dolazimo do deserta i domacin iznosi svakome po tanjir kolaca i tanjir sa tortom. Peki krka svom snagom ali krka samo iz svog tanjira, a Maki krka iz svog tanjira ali krka i iz Vaseg tanjira...pritom Lukijev tanjir ne dira. Jbga sada su Vam sanse za prase drasticno pale...

Sad iskreno, zar je to OK? Mislim, Maki nije prekrsio nijedno pravilo i krkao je...pa na slavu se i ide da se krka jbga pa sta ces na slavi ako neces da krkas?! Ali VI ste ostali bez praseta za poneti...zbog toga se u Srbiji glava gubi.

Zaboravljaš jedan detalj - ja tokom svog krkanja konstantno šutiram Lukija (ako je to taj što mi je konkurencija) tako da malo ko za stolom to vidi, a u pojedinim momentima mu povučem ruku kojom jede, sa sve osmehom naravno, jer sam ja šeret, duže znam domaćina pa mi se može. Jel i dalje sve baš tako žuto (da ne kažem ružičasto)?

• Podržavam 1

Treba mu oduzeti 7 bodova i metnuti ga na začelje. Jbt, idi bre u penziju kao čovek, ovo postaje gore od... ma kakve španske, indijske serije, one bez ikakve estetske vrednosti.

Sem sto pise sjajne najave za trke, Mixa je jedini rosijevac sa obe noge na zemlji i Mixa je moj drug! :)

Koliko vidim (čitam) i Spettacollo (koji je Rosijevac) i Djeneral su objektivni (njihove komentare sam zapazio, a verovatno ima još objektivnih), ali baš i nisam primetio objektivnost kod anti-Rosijevaca.

• Podržavam 2

• Integrisan, 13048 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Najbolje viđenje cele sapunice su za mene imali Lalajko i Carl Fogarty:

Za prekršaj u Spangu kaznite ga u Sepangu. 

• Podržavam 1

Naravno da nisi, kad si zalsepljen!

p.s. :)

Moguće, ne sporim, pokušavam da budem objektivan, koliko to mogu, jer obožavam Rosija i to ne krijem. Što se tiče objektivnosti, prebroj samo svoje postove u ovoj temi i nađi mi jedan u kome je prisutna objektivnost (u pokušaju). I odmah da napišem da se ne ljutim na bilo koji komentar na moj post, sve je to u žaru borbe, svako od nas ima pravo da nekog voli, ili ne voli. Rossi :sampion:;)   

• Podržavam 2

• Drug član, 2599 postova

bilo bi kul kada bi urednici ovog podforuma članovima koji svojim pisanjem pokažu apsolutno nepoznavanje osnovnih pravila sporta koji se ovde prati davali negativne poene.

nešto kao race control od 3 člana, 1 rossijevac, jedan marquezovac i 1 neutralan.

3 minusa = brisanje postova i black flag do sledeće trke

• Podržavam 2

@Šumadinac:

Izbor mojih postova sa zadnjih 5 strana. Uzmi u obzir da mi se ne diže na Rossi-a, i nađi jedan koji je neobjektivan ili ostrašćen ili bilo šta što potpada pod "nenormalnu" razmenu mišljenja. Moraš da shvatiš da ovde dolazi gomila ljudi koje trke UOPŠTE ne interesuju samo su se identofokovali s Rossi-em i polivaju govnima sve i svakog što neminovno izaziva reakcije. Mislim da je svakom iole pismenom lako da razlikuje postove namenjene temi o kojoj razgovaramo od postova namenjenih "od trka sam čuo za rossi-a i harley davidson" ekipi. 

Najbolje viđenje cele sapunice su za mene imali Lalajko i Carl Fogarty:

Za prekršaj u Spangu kaznite ga u Sepangu. 

E moj Lalajko, kad bi svo Rossisti bili ko Mixa o čemu bi mi svi ovde *enjali?

Izgleda da se Rossi izvukao. Poznavaoci operacija pomenutog suda misle da je veća šansa da će da se suspenduje dsciplinska mera dodeljena u Sepangu. 

Recept za Rossi-a za pobedu sa začelja:

1PB1RmZ.png

j54ZgoV.png

A i Marquez bi mogao da uskoči u voz!

to crank, on 30 Oct 2015 - 2:39 PM, said:

Lako je moguće da nećemo znati prvaka posle trke u Valenciji pošto ovo može, sa žalbama i re-žalbama, da potraje nekoliko meseci. 

Ne mogu da se setim sličnog slučaja. Rossi-ev udarac u Gibernau-a i Marquezov u Lorenza se desio na istoj stazi na istom mestu. Takođe je iskopirao i preticanje preko trave u L. Seca i kopira kreveljenje u kameru non stop. Definitivno se pali na Rossi-a

@Đunta

Biranje putanje i namerno usporavanje su dve nepovezane stvari. Rossi je izabrao putanju kojom će da preseče put Marquezu a onda je zatvorio gas da bi ga zaustavio (po sopstvenom priznanju) ŠTO JE PROTIVNO PRAVILIMA I ZATO JE KAŽNJEN. Da li je hteo da MM padne ili ne je neutvrdivo i nebitno. 

Potez nogom nije uzet u obzir jer iz snimka nisu mogli da ustanove da li je bilo namere ili ne. 

Mali ga je možda/sigurno prcao ali nije prekršio ni jedno pravilo. Kad kažem pravilo mislim na pravilo iz pravilnika a ne neki kodeks časti (ako o takvom nečem može da se priča kad su Italijani i Španci u pitanju). Rossi-ev potez je naprotiv opisan u pravilniku kao nedozvoljen što je i sam znao. Videlo se u park fermeu posle trke (pre kazne), izgledao je kao posran - ne zato što mu je bilo žao Marqueza nego zato što je znao da SE zajebao.  

Jedini zaključak (kratak)  koji iz ovoga može da se izvuče je da je Rossi izgubio živce i napravio ozbiljnu grešku koja mu je značajno smanjila šanse za uzimanje titule. A dal je Marquez ovo ili ono... videlo se iz desetina prethodnih incidenata pogotovu u moto2 ali i moto3 i u GP-u. 

Ima oh još nekoliko na ovih zadnjih par strana ali ne može da stane u jedan post.

• Ne silazi, 6095 postova

Nisam primetio da bilo ko ovde diskutuje o pravilima. Diskusija se krece po meni u pravcu da li Markezov potez a samim tim i Rosijeva reakcija moralan i u skladu sa sportskim duhom ili ne. Da pricamo o pravilima bila bi 1-2 strane i cao.

Da li su pravila ispostovana ili ne neka se tamo cepaju tuzbama i kontra tuzbama sa skupim advokatima a mi se ovde lepo delimo na za i protiv i skracujemo sebi dokolicu. Niko nece promeniti stav i toga smo svi svesni ali nikoga ne treba diskreditovati jer misli drugacije. Licno sam iz ove diskusije izvukao "korist" da vidim snimak Lorencovog ponasanja na podijumu kao i jos nekih njegovih izjava i postupaka i sebi potvrdio zasto mi je tako antipatican.

• Podržavam 4

Pa nije baš skroz tako. Neki pričamo o pravilima a neki pričaju o etici. Da li je fer da sediš oko trećeg mesta da pokvariš planove Rossi-u je odvojena tema od da li je dozvoljeno pravilnikom da zaustaviš motor ispred protivnika u sred krivine, držiš zatvorena gas kroz celu krivinu i kad ovaj padne uzmeš podijum. 

Ne postoji ni jedno pravilo ni u jednom takmičenju koje ne dozvoljava trkanje sa kandidatom za titulu. A namerno zaustavljanje (po sopstvenim priznanju) je kategorično zabranjeno. 

Sve ovo ne menja činjenicu da je mali kaka, ali to nije tema kazne ili kazni koje su usledile. 

• Ne silazi, 5017 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 1000

Deo teksta Dejvida Emeta

History repeats itself

It is not even unique to this race at Sepang. The example which sticks most in my memory is of 

, when Dutchman Hans Spaan went to the last 125cc race of the year trailing Loris Capirossi by just two points. Spaan started from pole, and all he had to do was finish ahead of Capirossi to lift the title. The problem was that Spaan lined up ahead of a gaggle of Italians, all of whom were out of contention for the title, and were working together to help Capirossi win. The scrap that developed became legendary, Dario Romboni, Fausto Gresini and Bruno Casanova all blocking Spaan at every pass and trying to push him wide. In the end, Spaan lashed out at Gresini, trying to punch the Italian out of sheer frustration. The plan of the Italians worked, Spaan finishing fourth and Capirossi taking the crown in his rookie season, an amazing debut.

Was it the Italians' fault that Spaan was robbed of the title? There is nothing in the rulebook about helping other riders, or trying to slow them down, as long as it is done safely (a word open to interpretation). But you could turn that question on its head: was it Capirossi's fault that Spaan was not quick enough to shake his pursuers off? What happens out on the track is racing, and any result, any motive is a valid one. The primary goal of racing is to finish ahead of your rivals. Sometimes, though, the reason you want to finish ahead of someone is more than just the position on the grid. The rulebook says nothing about motives.

Spaan had his fate in his own hands in the same way that Rossi had his fate in his own hands at Sepang. If Rossi had had the speed to hold off Lorenzo for third, he would not have got tangled up with Márquez. If Rossi had had the outright speed to leave Márquez behind, he would not have had to slug it out over several laps. Without the speed to do either of those things, then collecting sufficient points to get his hands on the championship was always going to be difficult.

• Ne silazi, 6095 postova

@ to crank

slazem se ja sa tobom iako po malo navijam za Rosija :P nego na ovo sto si napisao za pravila mogli bi par replika i gotova rasprava. Ako pravila kazu da ne sme onda ne sme. Mogli bi samo o visini kazne da raspravljamo ali ne o pravilima.

@Motom

A ko komentariše trku '90? :)

To je povodom rosijevih tvrdnji da su se udružili protiv njega. Pa i da jesu, pa šta, šta im može? Naveo čisto kao primer.

@Motom

To je povodom rosijevih tvrdnji da su se udružili protiv njega. Pa i da jesu, pa šta, šta im može? Naveo čisto kao primer.

Mislio sam na komentatore na snimku. Julian Ryder i Keith Huewen, dvojac sa BTSporta.

@Motom

Mislio sam na komentatore na snimku. Julian Ryder i Keith Huewen, dvojac sa BTSporta.

:aha:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja