Alekre 13145 Napisano Jun 30, 2015 Ne silazi, 7466 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Poslednji dan iskoriscavamo za odmor i pripremo se za put, pravimo nekoliko slikica za rastanak sa morem: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limenko 132 Napisano Jun 30, 2015 Svrati ponekad, 310 postova Lokacija: Bar Motocikl: YAMAHA xj 650 Seca, BMWk100 Prijavi odgovor kao problematičan Mogao si da zvrcneš makar kafu da popijemo i upoznamo se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13145 Napisano Jun 30, 2015 (promenjeno) Ne silazi, 7466 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan @ Limenko Nismo se setili niti smo imali pristup netu tamo Sreli smo cak i neciji skuter parkiran u Dobrim Vodama, Xciting 500 sa BJB nalepnicama. Bilo nam je ruzno da trazimo ljude po restoranu. ------------------------------------------------------------------------ Poslednja dva dana pred put hvata nas neka nervoza. Osecamo da nam je dosta odmora i zazeleli smo se kuce, naseg doma. Dom, porodica i harmonija koja je u njemu je nezamljiva i nema tog mora i odmora koja ce nadjacati ta osecanja. Prodjite, vidite ali postujte svoj dom i svoju zemlju. Srbija, jeste takva kakva je, ali je moja i drugu nemam. Mozda bolje reci, tu su oni ono sto volim i to ima ogromnu tezinu. U apartmanu nam smetaju komarci, soba je zagusljiva, kada otvorimo prozor cujemo drndanje automobila. Nikada ne uzimajte apartman pored puta ako zelite da se naspavate. S'obzirom da nam posteljina nije zamenjena tokom celog odmora, skidamo carsav na koji smo prosuli sok i spavamo direktno na duseku. Ubi nas neki svrab po celom telu, okreci se, prevrci, nikako. Hocemo da dodjemo kuci i spavamo u nasem krevetu. Jedva cekam 7 sati kada smo zakazali rastanak sa domacinom put pod tockove. Spremamo opremu i cekamo vreme za polazak, kao da krecemo na LeMan. Pre nego sto napustimo ovo mesto, jedan prodavac u malenoj prodavnici zasluzuje pohvale. Uzimamo kesu nekih grickalica, casti nas krem bananama za nekih 2 eur. Covek zna i ima osecaj za turiste, mislim da bi im mnogo bilo bolje ako bi svi radili poput njega. Radnjica se nalazim iznad hotela Kalamper, izmedju dve veca marketa. Za povratak smo se odlucili za drugu trasu. Hocemo da vidimo i taj alternativni pravac sto ce se ispostaviti kao pun pogodak. Na nekoj pumpi tankujemo i krecemo ka Niksicu. Ova trasa preko Durmitora i Zabljaka je prelepa, stime sto nas more ispraca ponovo kisom. Penjemo se na oko 1500m nadmorske visine, posle mora, ovde je 'ladno ko u i bukvalno nema prodavnice, nema pumpe niti bilo cega. Ko ovde krene bez punog tanka jebo je jeza u ledja. Predeli predivni a put dosta brz posle PG ka Niksicu, vozim nesto agresivnije, uglavnom se krecemo od 80 do 100km/h ne dodirujuci puno kocnicu. Ova trasa jeste duza ali je laksa za voznju. Negde na Durmotoru ka Zabljaku srecemo autobus parkiran na jednom vidikovcu. Tu pravimo pauzu i slikamo se dok smo pre toga uzivali u prelepoj priorodi iako smo se bas lepo namrzli. Pita nas vozac autobusa kako nam je na motoru a mi njega pitamo kako uspeva da vozi Kassbohrer Setru kroz planinski put. Kondukterka (valjda) ga prekida u pola reci i hvali ga kako je on momak, momcina as i da je to za njega nista... Mislim kontam ja o cemu se tu radi, dobije po nekada sigurno ))) Turisti iz busa nas gledaju dok neka grupa negoduje zbog klime. Jednima hladno drugima vruce. Zao mi je svih ljudi koji ne putuju motociklom. Sedamo na ''ER5'' i nastavljamo ka granici. Na nekoj od deonica bezuspesno pokusava da nas pretekne Kia Rio koja ne moze da prismrdi Kawi iako smo natovareni. Cinjenica, ali isto tako, ta masina je ''Kawasaki'' i ne moze se zajebavati sa njom olako. Ovaj put preporucujem, jako je interesantan i dobar za motocikliste, put je dobar bez rupa sve do granice. Negde posle serpetina izmedju Durmitora i Zabljaka Jelena kuka za pauzom, stajemo na prvo mesto a to je konoba kod Cara. Imaju i neku finu kucu jako prijateljski nastrojenu. Okoli nista nigde, ni automobila, ni motora, poneka krava... Ulazimo u konobu a unutra tisina. Neka devojka i zena jedu, muz i zena domacini se ukopavaju u mestu. Gledaj ja njih, gledaju oni mene. Scena slicna kao kada kauboj udje u neki saloon pa nastane tisina i pucaju se pogledima.Jelena razbija neprijatnu situaciju pitanjem: -Jel radite? Ovo nije tipican restoran, dobijamo odgovor:-Pa sedite deco da jedete nesto - rece ne krhka zenica. Menija nema, jede se sta trenutno ima. Narucujemo dva caja, hlebac, kajmak i prsutu. Ljudi, ja onako u zivotu nisam jeo. Hleb tek ispecen domaci, mekan sa hrskavom korom koja mirise. Prsuta fenomalna, prava, kajmak u komadima kakav se moze naci samo u ovim predelima i ne lici na onaj kajmak koji mozete kupiti negde u centralnoj Srbiji. Pravimo kao neke sendvice i jedemo. Ne pamtim da sam skoro tako dobro i slatko klopao. Gratis dobijamo i ledene kocke. Inace, cela konoba je neverovatno cista, ljudi tihi i povuceni. Posluzuju nas kao da smo im neki rodjaci a ne putnici koji su eto, slucajno tu naneti putem. U konobi vlada jako lepa energija, zahvaljujemo se na klopi uz komplimente i nastavljamo dalje ka granicnom prelazu Jabuka. Isti prelazimo na lepe oci sto bi rekli, nista boravisna taksa i gluposti, nisu cak ni rampu ispred nas spustili. Hitamo ka Srbiji losim putem i sledecu pauzu pravimo ovde, kod baba Zore. Jedem komplet lepinju prvi put u zivotu. Tu zaticemo Zastavu 101. Nije policijska, ima vojne tablice. Cudim se da ih jos uvek koriste. [/url] Ovde je neki insekt poginuo samo tako Ovo vam je potrosnja od granice sa CG do Mrcajevaca. Nesto ispod 4.5 litra sa onako bas bas lepom voznjom. Promenio Jun 30, 2015 član Alekre 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13145 Napisano Jun 30, 2015 Ne silazi, 7466 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Negde pred Cacka sustize nas crni Burgman 400, sa njime bas lepo pogledamo deo pored Morave dok nas nije ugusio sleper i kolona. Ja ga ovom prilikom pozdravljam, mozda je neko za BJB-a. Nakon toga, idemo u KG, hvatamo autoput i stizemo kuci puni utisaka dobrih i losih. Ispunili smo dve velike zelje, mada se meni od svega najvise dopao taj planinski deo Crne Gore. Voleo bih vise da obidjem Durmitor, Lovcen i jos par super mesta. More i Crna Gora... Nisam bas zadovoljan njihovim poimanjem turizma, ponudom i kako obavljaju posao. Daleko od toga da nam je bilo lose ali nije bilo nicega zbog cega bi se ponovo vratili u ta mesta. Verovatno cemo sledece godine ici do Grcke ili Hrvatske. Sto se Kawe tice, otisli smo i vratili bez ikakvih problema uz neku mesovitu potrosnu od 4 do 5 litara. Nas motoric ima svega 25kW i tako smo putovali full natovareni nekim brzinama 50-120km/h i nista nam nije falilo niti nam je bilo potrebno brze. Putovali smo apsolutno sami i opet nam nista nije manjkalo niti nam je bilo dosadno. Hocu reci, ako zelite negde da krenite, krenite time sto imate bez mnogo planiranja i trazenja drustva. Sedi pali vozi i uzivaj. Do sledeceg putopisa, pozdrav )) 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla_ 133 Napisano Jun 30, 2015 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: U potrazi.... Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Alekre,svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10608 Napisano Jun 30, 2015 Hronični Motociklopata, 7364 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Lepo napisano i dokumentovano Drago mi je da ste ispunili zelje, i da se Kawa najzad otisnula u daleke pute Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Jun 30, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan odlicno alekre,sve receno o putu i putovanju i samoj C.Gori....prosle godine smo Zena i ja prosli tim putem i maltene iste stvari smo doziveli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 863 Napisano Jun 30, 2015 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Sve lepo napisano i dokumentovano,svaka cast p.s Zasto ste nosili pasose kad se i sa licnom kartom prolazi u Montenegro? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2453 Napisano Jun 30, 2015 Andragog, 5020 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na putopisu !!! lepo napisano..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Malenov 92 Napisano Jul 1, 2015 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Lep putopis. Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolero 1266 Napisano Jul 1, 2015 Bandolerosi, 635 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Tast i tasta bezuspesno pokusavaju da nas ubede da idemo autobusom na more. To je kao bezbednije... Mozda i jeste, ali gde je tu car, gde je zivot, gde je iskustvo, dozivljaj, izazov? Objasnio !!! Carevi ste, veliki pozdrav od nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa.ventil 18 Napisano Jul 2, 2015 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Cacak Motocikl: gsx-r 600 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobbra 1429 Napisano Jul 2, 2015 Svrati ponekad, 436 postova Lokacija: beograd Motocikl: Royal Enfild meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Lep putopis, za taj deo Crne gore video si ono sto treba i doziveo crnogorski izvorni turizam u pravom svetlu.Ispunio si sebi i devojci zelje koje ste imali ,putovao motorom sa svim carima puta a kasnije ces videti da je i ta kisa koja je padala dala izvesnu draz na putovanju .Za pocetak odlicno sad polako pa neke druge destinacije i da nas obradujes sa jos ovakvih putopisa, pozdrav Bobbra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djoledb 79 Napisano Jul 2, 2015 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Jaca 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Kasno primetih putopis, izvini... Sve pohvale za Vas, za putopis uz želju da bude više takvih.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4314 Napisano Jul 2, 2015 motoras, 2480 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da dodam,onako,usput. .. Mozda je off,ali ipak cu napisati. U Pefkohoriju pica xxl porodična 10 €. Ukusna?sočna, bogata... Ne znam kakvi ste na 'rani,ali garantujem imali bi i za rucak i za veceru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Jul 2, 2015 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Sledece godine zajedno u Grcku! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Jul 2, 2015 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
caparin 225 Napisano Jul 4, 2015 Svrati ponekad, 313 postova Lokacija: Umcari, Srbija Motocikl: Yamaha Thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Smederevci, pozdrav iz Umcara! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1017 Napisano Jul 4, 2015 Drug član, 1093 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko pređe 1000 KM puta znači da vredi, hrana u restoranu je skupa bilo gde. Turizam košta, Zlatibor je duplo skuplji. Nigde više nema čaša vode obične, osim kod kuće. Nema više u Hrvatsku, Tunis, šta nam je ostalo? Želim da kažem da o CG turizmu ne treba govoriti negativno, ili ne ići. Romantičan osvrt na letovanje u C.G. Prosto mi je žao što ne delim tvoj entuzijazam. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1390 Napisano Jul 5, 2015 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Jap 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Avgust 17, 2015 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno, Aco, sviđa mi se kod tvojih postova i putopisa što ubaciš dosta subjektivnog, daje mu nekako težinu, draž, osećam kao da sam bio sa vama na neki način.Čast mi je i privilegija imati te za bliskog prijatelja, ponosim se kakva si ljudina a i Jeca je zmaj, uklopili ste se samo tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbbenda 96 Napisano Avgust 19, 2015 Svrati ponekad, 123 postova Motocikl: BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Леп путопис,приморје ЦГ очајно,север-Жабљак одличан.Желим вам пут на Тасос следеће лето! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...